ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
ANV knives - ActaNonVerba. Zkušenosti. Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/26/2015
Díky za parádní příspěvek o dýkách.Ok
...je to sice dál, ale zato horší cesta.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/23/2013
Tak už druhé léto a tedy druhý tábor jsem si vystačil se zavírákem ANV Z 100 v kapse. Mám základní verzi z oceli D2 a s rukojetí z G10. A nemám s nožem žádnou vysloveně špatnou zkušenost; ta „nejhorší“ byla, že se poměrně záhy začal povolovat čep. No ale po delší dobu stačilo jen periodicky jemně utahovat.
Fotky jsou z dnešní rozborky a čištění. Čepel je z D2 a tak se na ní tu a tam najde malý flíček, všechno patina, jen v jednom případě je to oleštěná ploška od něčeho, co se dostalo mezi čepel a pojistku. Kulička (detent) nechala stopu na čepeli, ale je to spíš kosmetická vada, ne vydřená rýha. Patina je vidět i na ocelové planžetě s liner lockem (druhý obrázek). Mimochodem, v čepeli se nejvíc bordelu zachytává ve výřezu pro stop pin, dokonce tolik, že stop pin patinu chytil taky. Ve spaceru jsou otvory pro klip, z jedné strany se zahloubením (třetí obrázek). Myslím, že tuhle stranu je vhodné mít tam, kde je šroubek, jinak se to celé bude špatně sestavovat; nezvednete klip tak, abyste pod něj šroubek dostali. Fajn je i to, že v krabici s nožem byla přiložena vazelína, takže jsem ji také v přiměřeném množství nanesl na podložky. Ty jsou teflonové a u mého nože je ta na straně stop pinu mírně asymetrická. Nevím, jestli to je záměr, ale díky tomu pasuje ke stop pinu jen v určité poloze. Při skládání je potřeba ji pootáčet až si sedne.
Celkově je to ale až nechutně jednoduchý nožík a čím déle ho mám, tím víc skládám poklonu designérovi. Prostě se mu to povedlo. Zkrátka po celé té době se Z 100 v kapse mi není než zopakovat, co jsem tu už jednou napsal: je to velmi slušný průměr. Kdyby se někdo ptal, tak tenhle nůž s klidným srdcem doporučím.

yarr vložil tyto přílohy:
ANV_Z_100_rozb.jpg.jpg
ANV_Z_100_liner.jpg.jpg
ANV_Z_100_spacer.jpg.jpg

Máš-li krátký nůž, potřebuješ dlouhou ruku.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/21/2013
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/12/2017
yarr napsal:
Tak už druhé léto a tedy druhý tábor jsem si vystačil se zavírákem ANV Z 100 v kapse. Mám základní verzi z oceli D2 a s rukojetí z G10. A nemám s nožem žádnou vysloveně špatnou zkušenost; ta „nejhorší“ byla, že se poměrně záhy začal povolovat čep. No ale po delší dobu stačilo jen periodicky jemně utahovat.
Fotky jsou z dnešní rozborky a čištění. Čepel je z D2 a tak se na ní tu a tam najde malý flíček, všechno patina, jen v jednom případě je to oleštěná ploška od něčeho, co se dostalo mezi čepel a pojistku. Kulička (detent) nechala stopu na čepeli, ale je to spíš kosmetická vada, ne vydřená rýha. Patina je vidět i na ocelové planžetě s liner lockem (druhý obrázek). Mimochodem, v čepeli se nejvíc bordelu zachytává ve výřezu pro stop pin, dokonce tolik, že stop pin patinu chytil taky. Ve spaceru jsou otvory pro klip, z jedné strany se zahloubením (třetí obrázek). Myslím, že tuhle stranu je vhodné mít tam, kde je šroubek, jinak se to celé bude špatně sestavovat; nezvednete klip tak, abyste pod něj šroubek dostali. Fajn je i to, že v krabici s nožem byla přiložena vazelína, takže jsem ji také v přiměřeném množství nanesl na podložky. Ty jsou teflonové a u mého nože je ta na straně stop pinu mírně asymetrická. Nevím, jestli to je záměr, ale díky tomu pasuje ke stop pinu jen v určité poloze. Při skládání je potřeba ji pootáčet až si sedne.
Celkově je to ale až nechutně jednoduchý nožík a čím déle ho mám, tím víc skládám poklonu designérovi. Prostě se mu to povedlo. Zkrátka po celé té době se Z 100 v kapse mi není než zopakovat, co jsem tu už jednou napsal: je to velmi slušný průměr. Kdyby se někdo ptal, tak tenhle nůž s klidným srdcem doporučím.

dík za postřehy
k podložkám - měl jsem hinderer co měl taky asimetrické teflon podložky
a k rýze na čepely - měl jsem sebenzy co měly všecky rejhu jak blázen od kuličky detentu
“Můj bůh je Crom. Sedí na vysoké hoře. Po smrti před něj předstoupím a on se mne zeptá na Tajemství oceli. Neodpovím-li správně, srazí mne ze své hory!”
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/23/2013
WuDan napsal:

dík za postřehy
k podložkám - měl jsem hinderer co měl taky asimetrické teflon podložky
a k rýze na čepely - měl jsem sebenzy co měly všecky rejhu jak blázen od kuličky detentu

Až na to, že v cenové kategorii uvedených bych to tak nějak nečekal (ale mír, prosím, to není ironie). U té Z 100 je to opravdu spíš kosmetická vada než rýha, ale co čekat jiného, když se kulička o čepel otírá. A podložka si sedla, tak co. Prostě je to takový jednoduchý nožík do kapsy, efektivní, ale ne na efekt...
Jo, s odstupem doby bych uvažoval spíš pořídit novou verzi ANV Z 200, tu z N690. Ani ne kvůli oceli, D2 je dost dobrá, ale kvůli otevírání. Moje Z 100 má flipper a protože nůž celkem udržuju v čistotě, pěkně vyskakuje. No a lidi okolo mne na to občas dost divně koukaj (jakože nač mám vystřelovací nůž a tak... my se jednou vykastrujeme sami a ani ten Brusel k tomu potřebovat nebudeme).
Máš-li krátký nůž, potřebuješ dlouhou ruku.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/23/2018
Tak né jen Mikov ale už i ANV má limitku.
https://www.anvknives.cz/s-pevnou-cepeli/p300-limited/
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 1/9/2013
novej kousek... slipjoint Z050

klasik vložil tyto přílohy:
1448_1_z050.jpg.jpg

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 4/6/2017
To nebude můj šálek čaje. Zas to vypadá na 80% design a 20% ergonomie. Výbrus tipuju 1mm nad fasetou a 3.5mm ve hřbetu.
Sakra, ať mají novinek víc. Furt čekám, až se mi trefí česka firma do vkusu. Přesto držím palce a snad tu napíše dojmy někdo, kdo to bude držet v ruce. Ok
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/11/2013
Držel jsem 050ku v ruce minulý týden když jsem byl v ANV na návštěvě.
Je to takovej prcek do sáčka, ale s těma dřevěnejma střenka na těch prototypech se mě líbil víc.
Moc ten eloxovanej hliník nemusím.Tuším že tam měli olivu, mahagon a bambus Happy
Jinak návštěva byla super Ok ještě jednou díky p.Janíčkovi

rettromen vložil tyto přílohy:
IMG_20200817_130416.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/6/2014
Jako úplně stejné to není, ale v Olivě jako vych viděl Operu od Lionsteel. Ale je to fakt jinej nůž, jen jsem si na ní vzpoměl.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/29/2011
Jako ten prcek se mi líbí dost. Ergonomie vypadá dobře, ale jak už tu padlo, obávám že, že to bude kopyto (3 mm jsou dost, výbrus je docela nízký a pochybuju, že to bude mít nad fazetou nějakou smysluplnou tloušťku), který navíc totálně zazdí mizerný zpracování, jako všechny ostatní zavíráky od ANV.
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/10/2015
Martin Morávek napsal:
Jako ten prcek se mi líbí dost. Ergonomie vypadá dobře, ale jak už tu padlo, obávám že, že to bude kopyto (3 mm jsou dost, výbrus je docela nízký a pochybuju, že to bude mít nad fazetou nějakou smysluplnou tloušťku), který navíc totálně zazdí mizerný zpracování, jako všechny ostatní zavíráky od ANV.

Keby len zatváraky...
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 1/9/2013
Mě jen mrzí A) pojistky co nejistí... ano časem se to rozchodí a funguje to, ale proč to nejde hned od nového nože... vlastně kupujete nefunkční věc. KO
A za B) klip... bohužel toto řešení klipu je naprd, stejně jako u sogu, když je klip přes střenku tak se tam šprajcnou kalhoty a já ten nůž "tasím" minutu oběma rukama.Cry
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/19/2018
Nedal mi spat, zatim ho mam hoodne kratce, ale hned prvni dojem, byl ten nejlepsi, myslim ze zkusim i nejakej zavirak Applause

3b0la vložil tyto přílohy:
IMG_20200917_113048_1_.jpg.jpg

Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 1/29/2019
Mám Z200 a Z300, klip mi celkem vyhovuje, nijak se nešprajcuje,pojistka funguje, pocitově lehká kudla. Koupil jsem jednu novou a jednu přes bazar v takové počáteční radosti z ,, České firmy" Happy, používám celkem často, ale rozdíl mezi číňanem ( Two sun, Ruike, SanRenMu atd) a ANV nevidím...
Posláno:

Štamgast
Mirda66 napsal:
Mám Z200 a Z300, klip mi celkem vyhovuje, nijak se nešprajcuje,pojistka funguje, pocitově lehká kudla. Koupil jsem jednu novou a jednu přes bazar v takové počáteční radosti z ,, České firmy" Happy, používám celkem často, ale rozdíl mezi číňanem ( Two sun, Ruike, SanRenMu atd) a ANV nevidím...

Jeden z mála rozdielov je ten že Ruike a Sanrenmu robia nože v priemere o 20-25 eur lacnejšie ako Z200.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/24/2018
Já jsem se zařekl, že od nich nic nekoupím.
Posláno:

Štamgast
Neviem či sa to tu riešilo ale zdá sa mi že na Spelter začali dávať plastové úchyty na MOLE väzbu, teda aspoň na fotkách to tak vyzerá. Škoda že ich to nenapadlo ešte než to dali do predaja a testovali to tie špeciálne jednotky ktoré si to bohužial nevšimli Cry . Ešte rožšíriť ten nezmyselný choil a možno po 20% zlave si na vyskúšanie tú verziu z N690 zoberiem, za 220 mi ho bohužial páni z fóra spravia presne do ruky (a aj bez nezmyselných dizajnových prvkov). Ináč im prajem aby dostávali podobné nápady čo najviac (myslím tie plastové úchyty na puzdre) a hlavne skôr ako im to musia vykričať zákazníci. Viac Acta menej Verba poprosíme Applause
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 1/29/2019
Wotan napsal:
Mirda66 napsal:

Jeden z mála rozdielov je ten že Ruike a Sanrenmu robia nože v priemere o 20-25 eur lacnejšie ako Z200.

No právě....Cena je zbytečně našponovaná a kvalitě dle mě neodpovídá. V podstatě tuctovka, akorát dobrej marketing, taky jsem na to skočil Sad
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 9/21/2015
Mam par tyzdnov Spelter Elmax. Za mna maximalna spokojnost je to skvely noz. Idealna velkost super uchop vyborne puzdro.
Cena za elmax noz mi neprisla nijak prestrelena.
Kupil som si ho aj napriek tomu hejtu okolo, tie vytykane detajli su za mna uplne nepodstatne.
A musim konstatovat ze nelutujem ani euro.

sfsk vložil tyto přílohy:
16004624184607203109721447071792.jpg.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum