ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
ANV knives - ActaNonVerba. Zkušenosti. Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 4/12/2018
Když ANV nemůže... ESEE pomůže 😜 jinak na ten nůž koukám asi rok a až teď jsem se k němu dostal. Všechno je špatně ale samotný nůž je prostě TOP 🔝 špičková ocel, ergonomie, vzhled. Takže když neřešíš odkud je kolik stojí a co si lidi myslí je nůž perfektní 🇨🇿

Pepikpohan vložil tyto přílohy:
IMG_20200918_183543.jpg.jpg
IMG_20200918_181015.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/25/2019
Nějakou dobu jsem zvažoval jaký pěkný gentlemanský nůž do společnosti, který neurve kapsu a nebude zbytečně lákat pozornost. Chtěl jsem i něco (alespoň částečně) vyrobené u nás, tak jsem si vybral ANV, že jim dám šanci.
Původně to měla být celočerněná Z400 (když gentleman, tak s dýkou), ale když jsem uviděl tuto Z300 titan/D2 v akci, tak jsem neodolal.

Nemám k tomuto noži jedinou výtku.
Malý, lehký, krásně zpracovaný. Žádné ostré hrany, poničené šrouby. Snad jen mírná nesymetrie u čepele (na fotce, ale to má podstatně více můj SOG Seal XR, i CS(ly) některé).
Pojistka podle mne parádně zapadající (není to přece jen nůž na těžkou práci), ale nemám liner/frame/subframelock(y) moc v lásce, tak zkušenosti téměř nula.
Čepel při troše cviku jde otevřít jen s nepatrným pohybem zápěstí.

Balení parádní, jen ten list s doživotní zárukou je úsměvný.

Nůž mi udělal obrovskou radost, je přesně to, co jsem hledal, jen mě mrzí, že nikde na něm není napsáno, kde byl vyroben.

Funkysaurus vložil tyto přílohy:
IMG_20200926_171115.jpg.jpg
IMG_20200926_171001.jpg.jpg
IMG_20200926_170549.jpg.jpg
IMG_20200926_170524.jpg.jpg
IMG_20200926_165241.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/11/2013
Funkysaurus napsal:
Nějakou dobu jsem zvažoval jaký pěkný gentlemanský nůž do společnosti, který neurve kapsu a nebude zbytečně lákat pozornost. Chtěl jsem i něco (alespoň částečně) vyrobené u nás, tak jsem si vybral ANV, že jim dám šanci.
Původně to měla být celočerněná Z400 (když gentleman, tak s dýkou), ale když jsem uviděl tuto Z300 titan/D2 v akci, tak jsem neodolal.

Nemám k tomuto noži jedinou výtku.
Malý, lehký, krásně zpracovaný. Žádné ostré hrany, poničené šrouby. Snad jen mírná nesymetrie u čepele (na fotce, ale to má podstatně více můj SOG Seal XR, i CS(ly) některé).
Pojistka podle mne parádně zapadající (není to přece jen nůž na těžkou práci), ale nemám liner/frame/subframelock(y) moc v lásce, tak zkušenosti téměř nula.
Čepel při troše cviku jde otevřít jen s nepatrným pohybem zápěstí.

Balení parádní, jen ten list s doživotní zárukou je úsměvný.

Nůž mi udělal obrovskou radost, je přesně to, co jsem hledal, jen mě mrzí, že nikde na něm není napsáno, kde byl vyroben.

Jo jo souhlas Ok Nemám s ANV problém Happy

PS. cituji Pepikpohan -Takže když neřešíš odkud je kolik stojí a co si lidi myslí je nůž perfektní Ok

rettromen vložil tyto přílohy:
SDC15187.JPG.jpg
SDC15191.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
rettromen a u Spelter M311 to platí dvojnásob 😄👍
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/11/2013
Pepikpohan napsal:

Jasnačka,a proto mám taky dva Ok

rettromen vložil tyto přílohy:
SDC15195.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
rettromen napsal:
Pepikpohan napsal:

Jasnačka,a proto mám taky dva Ok

Hezký. Já teď kurvim jeden a nemůžu si ho vynachválit 🤩 musel jsem si teda pořídit pořádný pouzdro(držák kydexu) ale je super
Posláno:

Štamgast
M311 v doprovodu Červa 🔝

Pepikpohan vložil tyto přílohy:
IMG_20201004_111949.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/23/2013
Tak se zase na chvíli vrátím k tomu základnímu zavíráčku, neboli Z100 - D2.
Ve vláknu "putovní ANV" napsal gonias, že by bylo dobré, "kdyby čepel využívala celého potenciálu střenek a byla delší". Když na to koukám, asi by se do stávající střenky (myslím při zachování příjemně jednoduché konstrukce na dva šrouby) dala použít čepel o cca 5 mm delší. No a nedalo mi neudělat malé srovnání s dalšími dvěma noži, které asi tak odpovídají cenové kategorii Z100.
Shora Z100, KA-BAR 7505 Jarosz folder a Spy Tenacious lightweight. Červená čára značí začátek ostří (ne čepele, skutečně ostří), zelené čáry ohraničují Z100. Že na fotce přesahuje přes čáry je dáno možnostmi optiky toho snímátka na telefonu, takže mi prosím věřte, že jsem to srovnal co možná nejpřesněji.
No vychází z toho nejlíp ten pavouk, ale to je - i při té ceně a původu - trochu jiná liga. Nicméně ani ta Z100 si nestojí zas tak špatně, při uvážení toho, že díky flipperu je čepel vlastně čistá a použitelná po celé délce.

yarr vložil tyto přílohy:
compare.jpg.jpg

Máš-li krátký nůž, potřebuješ dlouhou ruku.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/22/2012
Pekné zrovnanie Ok
Ako myslíš že je ten pavúk ´cenovo trochu iná liga´´? Veď je lacnejší ako ANV, nie?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/23/2013
Nemyslel jsem cenově, to je Ten samozřejmě lacinější, ale když se podíváš na návrh i na samotné sériové provedení. No je za tím vidět ta značka (ukřižujte mne, jestli chcete, ale Spyderco fakt JE značka...).
Ale tím nechci nijak shazovat ANV. Mně ten zavíráček celkem sednul, a po nějaké době používání nemůžu říct, že by byl špatnej (mluvím o své Z100 s čepelí z D2).
Máš-li krátký nůž, potřebuješ dlouhou ruku.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/22/2012
Jasné, už chápem Happy
No jo, ten je super nožík. Má asi najlepší linerlock aký som zatiaľ na noži mal. Škoda že spy nerobí viac tých bezchoilových nožíkov.
Musím už skúsiť to ANV nech si viem utvoriť názor..
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/11/2009
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/10/2015
Idem si pre popcorn
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/23/2018
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 8/18/2009
A co když ten,co nůž navrhl, zadal zakázku na výrobu oběma firmám? Není to nic neobvyklého, třeba Darrel Ralph prodal ten svůj zavírák už asi pěti firmám a vše jsou originály ať od meyerca nebo kizeru.
Svět bez špagátu je jen chaos. Rudolph Smuntz
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/27/2001
Akorát že Darrel Ralph je velké jméno v nožířském světě. Tady za tím nožem stojí nějaká tajemná bytost z jiných světůLaugh
PN
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 4/20/2016
Wolfes napsal:

Mikov od lonsla s majorem Romanem Hippikem, ale tankani to vzali a dali do ANV, hotovy navrh. AnV prekopalo rucku a vyrobilo... Takze kde je puvod je zrejme...
Mat
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/3/2006
To je ale taková pěkná sviňárna.....
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/7/2013
Vyrobili to po dohodě nebo to byla jen divočina a čirá loupež ??
K vítězství zla úplně vystačí nečinnost dobrých lidí.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/29/2009
Jardah napsal:
Vyrobili to po dohodě nebo to byla jen divočina a čirá loupež ??

To by mne taky zajímalo, nedělám si iluze o tom že dohoda to být nemohla 😎
Kontakt pouze email,PM ne.Děkuji
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum