ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
ANV knives - ActaNonVerba. Zkušenosti. Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/21/2007
PN napsal:
jendach napsal:
Mně by spíš zajímalo, jak je to opravdu s původem nože. ANV tady ve videu ukazuje konstrukční práce, přitom se tu na knifu psalo, že to dostali na stůl prakticky hotové.

Tak mnozi zainteresovani vi, kde je puvod... Tim je od lonska major Hipik

Na to právě narážím, protože pokud to dostali hotové, pak je to video, ve kterém předvádí konstruování, vrcholem křiváctví.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/23/2010
Ne že zrovna já bych se ANVček zastával, ale připadá mi, že jen ručo dělá skicu ručky (horní pohled) a na počítacím stroji pak programuje laser, cnc čepele a 3D tiskárnu na příkožky. Ale prd tomu rozumím, tak by to spíš vysvětlili kluci ITmimozemštani Happy

- ještě, viděl jsem správně že zkoušeli 2 druhy příložek na ručku, nebo ty ploché jsou na jinou kudlu a do videa se to zatoulalo?

Pospa vložil tyto přílohy:
anv1.png.jpg
anv2.png.jpg

chybama se člověk učí- BLBEC VLASTNÍMA
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 4/19/2020
V ANV to zvládli sice dráž ale líp a rychlejc než v Mikovu.
Posláno:

Štamgast
Loner:) napsal:

Tak ono když už to vymyslí někdo před tebou, jde to prostě rychleji.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/29/2009
jendach napsal:

Jenže Mikov to dostal taky už vymyšlený a přesto zaspali 😎👎
Kontakt pouze email,PM ne.Děkuji
Posláno:
Pozorovatel
jendach napsal:

?? Dole je Rozhovor s autory nože -- https://www.anvknives.cz/military/m73-kontos/ .
Posláno:

Štamgast
No diky, to jsem cetl taky. A taky jsem cetl spoustu informaci vypravejicich ten pribeh trochu jinak.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/1/2014
Wizard napsal:
Až budu chtít nějakou podobnou exkluzivitu, tak se radši zaregistruju u Randalla, tam vím, že limit výroby je ten, že je to rodinná firma s cca 10 zaměstnanci, a ne nějaká pochybná umělá nedostupnost.

Zcela mimo zdejší debatu si jako Esee nadšenec dovolím jen poopravit ten počet zaměstnanců, je jich 25 až 28, cituji: Rowen has about 25-28 employees"Ok Happy . Tuto informaci mám přímo od Mike Perrina z Esee, jen pro upřesněníHappy .
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/16/2008
Pospa napsal:
Ne že zrovna já bych se ANVček zastával, ale připadá mi, že jen ručo dělá skicu ručky (horní pohled) a na počítacím stroji pak programuje laser, cnc čepele a 3D tiskárnu na příkožky. Ale prd tomu rozumím, tak by to spíš vysvětlili kluci ITmimozemštani Happy

- ještě, viděl jsem správně že zkoušeli 2 druhy příložek na ručku, nebo ty ploché jsou na jinou kudlu a do videa se to zatoulalo?

Vždycky se u tohohle pošťuchování obou stran bavím Grin , jako nezaujatýmu je mi to jedno.

Ale kamoš má 3D tiskárnu, tak vím jak to vzniká. To co vytvoří tiskem je jen model, na kterým si asi zkouší jak to bude ve finále vypadat a sedět v ruce. A každá taková věc, aby měla nějakou pevnost, má vevnitř takovouhle rastrovou mřížku. Takže to co vidíš plochý ještě není dotisklý. Hotový nože mají snad střenky z G10.
" a všichni tam nasávali jak tepláky hozený do potoka "
Hlavně nenápadně, jakože nic!
Posláno:
Pozorovatel
jendach napsal:
No diky, to jsem cetl taky. A taky jsem cetl spoustu informaci vypravejicich ten pribeh trochu jinak.

Já taky, ale zákazník - sběratel vychází z toho co napíše výrobce nebo prodejce, mimochodem narozdíl od Taurusu T1 z Mikovu má ANV M73 Kontos patku z tankovýho čepu a znak 73.praporu.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/23/2010
Raďas napsal:

Ale kamoš má 3D tiskárnu, tak vím jak to vzniká. To co vytvoří tiskem je jen model, na kterým si asi zkouší jak to bude ve finále vypadat a sedět v ruce. A každá taková věc, aby měla nějakou pevnost, má vevnitř takovouhle rastrovou mřížku. Takže to co vidíš plochý ještě není dotisklý. Hotový nože mají snad střenky z G10.

- Jj, nemyslel jsem, že nože mají střenky z 3D, jen, že možná zkoušeli 2 varianty.

- a klidně je možný, že to ANV dostalo vymyšlený (mimo střenek), stejně jako Mikov. Ale i když dostali tvar- design- museli naprogramovat mašiny cnc atd. A je jedno, jestli dostali jen skicu rukou, nebo komplet okótovanej výkres. Museli si to hodit do programů, které používají oni, naprogramovat mašiny v programech, které používají jejich mašiny atd. Pokud dostali jen skicu, museli i udělat technické výkresy v pc. To jsem právě myslel, že je vidět ve videu . To programování, nikoli vymýšlení (ne že ve videu předvádí, že to vymysleli a je to křiváctví). A že to nejdřív čmáře tužkou, plně chápu. Co spíš nechápu, je již zmiňované opékání stehýnka nad ohněm. To mohl vymyslet jen někdo, kdo nůž používá na namazání másla v kuchyni, a ještě jen příborák. Ale pro laika to vypadá drsně, to jo. Grin . Kdo ví, jestli až se někdo nechá videem inspirovat, bez problémů mu nůž ANV vyreklamují?... Taky by se asi více hodilo, když už je to ve spolupráci s naší armádou, aby maník předvádějící boj s nožem měl naše maskáče a to samé ten králíkář. A nějaká spojitost s tankovým vojskem??? Jako že tankáni bojují nožem a stahují kráíky, asi. Tady je vidět myšlení lidí, které nože nepoužívají a jsou zaslepení svojí vidinou a proto jim unikne hlavní myšlenka projektu. Kravaťáci, ale vůbec nejsou praktici (režisér videa). Ještě mě trkla do oka kontrola grotu u odlehčení tangu, prováděná v rukavicích, to není řemeslník Happy

chybama se člověk učí- BLBEC VLASTNÍMA
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 7/22/2009
Hádám, že ten konec bude už spíš volná tvorba autora videa (kterým není ANV).
https://www.facebook.com/anvknives/posts/671083360241764
Posláno:

Štamgast
jendach napsal:

Já taky, ale zákazník - sběratel vychází z toho co napíše výrobce nebo prodejce, mimochodem narozdíl od Taurusu T1 z Mikovu má ANV M73 Kontos patku z tankovýho čepu a znak 73.praporu.

No vidis a prave to, ze ANV proda nuz se znakem 73. praporu komukoliv, je podle me chyba. Mikov to nabizi jen tankistum a tak by to melo byt. Teprve takovy nuz muze byt sberatelsky zajimavy.
Posláno:

Štamgast
jendach napsal:
jendach napsal:

No vidis a prave to, ze ANV proda nuz se znakem 73. praporu komukoliv, je podle me chyba. Mikov to nabizi jen tankistum a tak by to melo byt. Teprve takovy nuz muze byt sberatelsky zajimavy.

Pokud to nabízí tankanům i když to tankáni zadali ANV tak je něco hodně špatně.
A aspoň na Mikov eshopu nůž nabízí komukoliv, tankanum ale se slevou ...tak asi moc pravda nebude že ho Mikov nabízí jen taknkánům👎😂

Dudulik vložil tyto přílohy:
IMG_20201122_231802.png.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/12/2006
Pokud si přečteš stránky Mikovu dobře, uvidíš, že verze pro tankisty je jiná, než pro veřejnost, má mírné odlišnosti. A u limitky ANW pro veřejnost má nůž zase jiné popisky, než nože pro tankisty. Takže vlastně vznikly nebo vznikají 4 variace jednoho nože.
1. Oficiální nůž tankového praporu od ANW
2. Limitka 40 kusů od ANW
3. Nůž původně navržený příslušníky tank. praporu ve spolupráci s mjr. Hippíkem , který si mohou soukromě pořídit tankisté (čestné prohlášení). A vyrábí ho Mikov.
4. Mírně modifikovaný a jinak značený tentýž nůž od Mikovu, který si může koupit veřejnost.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/16/2013
Docela sranda...
Může/nemůže tankán/netankán
A sběratelsky zajímavý,když si ho může koupit jen tankán,a pak ho pošle dál... Pro sběratele netankána....
Docela kankán... Jacques Offenbach promine...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/10/2015
john1 napsal:
Pokud si přečteš stránky Mikovu dobře, uvidíš, že verze pro tankisty je jiná, než pro veřejnost, má mírné odlišnosti. A u limitky ANW pro veřejnost má nůž zase jiné popisky, než nože pro tankisty. Takže vlastně vznikly nebo vznikají 4 variace jednoho nože.
1. Oficiální nůž tankového praporu od ANW
2. Limitka 40 kusů od ANW
3. Nůž původně navržený příslušníky tank. praporu ve spolupráci s mjr. Hippíkem , který si mohou soukromě pořídit tankisté (čestné prohlášení). A vyrábí ho Mikov.
4. Mírně modifikovaný a jinak značený tentýž nůž od Mikovu, který si může koupit veřejnost.

Aneb, život neni nikdy jednoduchý Happy
Posláno:

Štamgast
john1: a proto ten tankán poděkoval oběma firmám s tím že vyhrálo ANV...přesto pro ně dělá nože Mikov co v soutěži neuspěl 😂😂😂
To je tak neskutečná prdel👍👍👍...je pak zřejmé čím ty nože mají sběratelskou hodnotu 😂😂😂😂😂😂. A dík za vysvětlení 👏
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/27/2001
No a k tomu ještě začnou Poláci vyrábět opotřebované kopie všech verzí s úžasným příběhem za trojnásobek cenyLaugh
Posláno:
Štamgast
Připojený: 8/12/2013
Sběratelskou hodnotu od ANV... Konečně aspoň nějaká hodnota nožů ANV. Happy Teda krom tý přidaný hodnoty, tý mají tyhle nože až moc Happy
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum