ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
ANV knives - ActaNonVerba. Zkušenosti. Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 2/3/2019
Když už jsem po roce užívání spokojený s pevnou dvoustovkou tak mi to nedalo a pořídil jsem si i Z200 😋

Tonyto73 vložil tyto přílohy:
IMG_20201222_143914.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/6/2004
Recense Spelteru: https://packconfig.com/review/review-anv-m311-spelter/
“Whoever said the pen is mightier then the sword obviously never encountered automatic weapons.”
- General Douglas MacArthur
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
Aaron z gideonstactical má ty recenze moc fajn, s každým nožem nejdřív stráví dostatečný čas, používá je na hodně věcí, jeho recenze vypovídající hodnotu mají, nebojí se ani kritizovat. A v nožokomunitě má vliv, pro ANV tedy body k dobru.

Jinak Blade Runner oba díly pecka.
"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/10/2018
Malek Petr napsal:
https://www.mujnuz.cz/noze/noze-s-pevnou-cepeli/anv-knives-m73-kontos-dlc-kydex-sheath-limited-ed-1-of-40.html

Mohl by mi někdo vysvětlit, jaký je rozdíl mezi nožem v citovaném odkazu a v tomto odkazu https://www.anvknives.cz/news-novinky/anv-m73-kontos/ kde se píše: Tento nůž není možné koupit na civilním trhu.

Pak jsem tedy ještě objevil zřejmě vyprodanou verzi pro civilní trh. https://www.anvknives.cz/military/m73-kontos/

Když si to tedy shrnu sám pro sebe, tak mujnuz prodává verzi, která není určená pro civilní trh. Je to tak?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/11/2013
janm napsal:
Malek Petr napsal:
https://www.mujnuz.cz/noze/noze-s-pevnou-cepeli/anv-knives-m73-kontos-dlc-kydex-sheath-limited-ed-1-of-40.html

Mohl by mi někdo vysvětlit, jaký je rozdíl mezi nožem v citovaném odkazu a v tomto odkazu https://www.anvknives.cz/news-novinky/anv-m73-kontos/ kde se píše: Tento nůž není možné koupit na civilním trhu.

Pak jsem tedy ještě objevil zřejmě vyprodanou verzi pro civilní trh. https://www.anvknives.cz/military/m73-kontos/

Když si to tedy shrnu sám pro sebe, tak mujnuz prodává verzi, která není určená pro civilní trh. Je to tak?

mujnuz prodavá verzi pro civilní trh na fotce si všimni čísla 14/40 je to limitka 40ks pro civilní trh. Nůž pro tankový prapor bal označen jinak na hřbetu čepele má nápis Hanáci držte se,, M73 KONTOS SLEIPNER CZ,civilní má nápis ACTA NON VERBA, jinak materiálově jsou totožné.
Na rozdíl od nože Tauru od Mikova má tento patku nože vyrobenou z tankové čepu u obou verzí.
Taurus jen u jedné verze a to ne pro civilní trh.
Posláno:

Štamgast
Jasné, rozumím. Nicméně prodávají dle popisu číslo 6, ne 14. Ale to je vcelku jedno.

A tohle za 5990,- je tedy co ? https://www.anvknives.cz/military/m73-kontos/ .

To je ta číslovaná edice 1- 40 ?
Posláno:

Štamgast
janm napsal:
Jasné, rozumím. Nicméně prodávají dle popisu číslo 6, ne 14. Ale to je vcelku jedno.

A tohle za 5990,- je tedy co ? https://www.anvknives.cz/military/m73-kontos/ .

To je ta číslovaná edice 1- 40 ?

To bylo to samé než se to vyprodalo Limitka 40 ks pro civilní trh, na fotce mají číslo 00 které si nechává výrobce pro sebe, já mám třebe 40/40
A kde jsi našel že mujnuž prodává číslo 6, nikde to tam nevidímShocked
Posláno:

Štamgast
Jasně, takže tradiční všivárna, alá tržní hospodářství v duchu model se doprodává, limitovaná edice, nebudou atd. , tak napálíme o litr cenu.

Protože ty ceny u nich poměrně sleduji, tak to dělají velmi často.

Díky za odpovědi.
Posláno:

Štamgast
janm napsal:
Jasně, takže tradiční všivárna, alá tržní hospodářství v duchu model se doprodává, limitovaná edice, nebudou atd. , tak napálíme o litr cenu.

Protože ty ceny u nich poměrně sleduji, tak to dělají velmi často.

Díky za odpovědi.

Neodpověděl jsi mně na poslední otázku

A kde jsi našel že mujnuž prodává číslo 6, nikde to tam nevidím

Nemají to napáleně o litr, tuto cenu tam mají od začátku a není to doprodej ale prostě ho mají skladem jestli ho mají zkus objednat a uvidíš. Myslím že ta cena je dobrá, za pár měsíců nebo let se za tuto limitku bude platit mnohonásobně víc.
Posláno:

Štamgast
citace z popisu u nože:

Skladem máme kus s výrobním číslem 06.

M73 Kontos nese všechny základní prvky spojující nože řady M. Full tang konstrukci s plně frézovaným obvodem a odlehčenou rukojetí pro dokonalé vyvážení a čepel vyrobenou ze švédské oceli Sleipner, opatřenou povrchem DLC s 3D obráběnou rukojetí, vyrobenou z masivního kusu micarty. M73 KONTOS má jasné poznávací znamení - šestihrannou patku obrobenou z originálního čepu tankového pásu. Samozřejmostí je samosvorné kydexové pouzdro doplněné o dvojici molle klipů.

Tato série nože M73 byla vyrobena v limitované edici 40 ks za účelem podpory Vojenského fondu solidarity Armády České republiky. Z každého prodaného kusu je ěnoáno do fondu 990 Kč. Každý nůž je označen unikátním číslem 01 až 40 a znakem Vojenského fondu solidarity.
Posláno:

Štamgast
janm napsal:
citace z popisu u nože:

Skladem máme kus s výrobním číslem 06.

M73 Kontos nese všechny základní prvky spojující nože řady M. Full tang konstrukci s plně frézovaným obvodem a odlehčenou rukojetí pro dokonalé vyvážení a čepel vyrobenou ze švédské oceli Sleipner, opatřenou povrchem DLC s 3D obráběnou rukojetí, vyrobenou z masivního kusu micarty. M73 KONTOS má jasné poznávací znamení - šestihrannou patku obrobenou z originálního čepu tankového pásu. Samozřejmostí je samosvorné kydexové pouzdro doplněné o dvojici molle klipů.

Tato série nože M73 byla vyrobena v limitované edici 40 ks za účelem podpory Vojenského fondu solidarity Armády České republiky. Z každého prodaného kusu je ěnoáno do fondu 990 Kč. Každý nůž je označen unikátním číslem 01 až 40 a znakem Vojenského fondu solidarity.

Jasně už to vidím nahoře tučně. To znamená že měli i tu14ku je to jejich fotka s těma čili papričkama. ANV to neprodávalo samo měli to i některé jiné shopy co jsem koukal.
Posláno:

Štamgast
rettromen napsal:

Nemají to napáleně o litr tu cenu tam mají od začátku a není to doprodej ale prostě ho msjí skladem jestli ho mají zkus objednat a uvidíš. Myslí že ta cena je donrá, za pár měsíc nebo let se za tuto limitku bude platit mnohonásobně víc.

Jestliže to ANV prodávalo za 5990, a mujnuz to prodává za 6700,- tak mi to přijde dražší a to nemusím ani moc umět počítat.

Diskuze o tom jestli z toho bude za pár let trhák, nebo nebude nechme až za pár let. Sběratel fanatik za to určitě zaplatí, to je bez diskuze.

Jde mi spíše o to, že mujnuz to navyšovaní ceny dělá tradičně, ale to je diskuze do jiného vlákna.

Posláno:

Štamgast
janm napsal:
rettromen napsal:

Nemají to napáleně o litr tu cenu tam mají od začátku a není to doprodej ale prostě ho msjí skladem jestli ho mají zkus objednat a uvidíš. Myslí že ta cena je donrá, za pár měsíc nebo let se za tuto limitku bude platit mnohonásobně víc.

Jestliže to ANV prodávalo za 5990, a mujnuz to prodává za 6700,- tak mi to přijde dražší a to nemusím ani moc umět počítat.

Diskuze o tom jestli z toho bude za pár let trhák, nebo nebude nechme až za pár let. Sběratel fanatik za to určitě zaplatí, to je bez diskuze.

Jde mi spíše o to, že mujnuz to navyšovaní ceny dělá tradičně, ale to je diskuze do jiného vlákna.

Mají to dražší o 710kč, záleží jakou smlouvu mají s ANV, dělal jsem v podobný branži 12let a do smluv jsme vždy dávali minimální cenu, kterou musel prodávající dodržet.maximálni je jejich věc. Jak říkám, komu utekl na ANV, a kdo ho ještě chce a má na něj, cena o 710kč vyšší než měl výrobce se mi zdá OK
Pěkný sváteční a konečně u nás slunný den Happy
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/16/2010
Před vánoci mě bylo napsáno ,že mají 32 a 14 Happy
Posláno:

Štamgast
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/11/2001
Mimochodem, ANV Kontos je mnohem lépe provedený než MIKOV Taurus...

mifr vložil tyto přílohy:
20201229_091736.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/10/2015
mifr napsal:

A v čom konkrétne? Velmi sa mi páči profil, rozmýšlal som nechať si ho vyrobiť tak nech viem čomu sa vyvarovať
PN
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 4/20/2016
mifr napsal:

V cem je Kontos lepsi, vyjma jak znam Mimov vybrusu?
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/11/2001
Mohu tedy porovnávat jen ty dva kusy, které jsem měl v ruce Wink
Výbrus je tedy jasný...Mikov vcelku dobrý, až na asi 1 cm u choilu, kde to chtělo lépe zkontrolovat...G10 na ručce na jednom místě asi 1 mm nedobroušeno/nedoleštěno a byl tam nevzhledný otřep. Ale nejhorsí je to, že je hlavice volná!!! Když se vezme mezi prsty, tak se normálně hýbe! Nechápu, jak probíhá výstupní kontrola Surprised Mimochodem utáhnutím šroubu na hlavici to vyřešit nejde...Ale rozebírat jsem to nezkoušel, fotil jsem to v obchodě.

Každopádně dle mého jsou oba nože o ničem...Ale to je pouze můj názor, nezohledňující okolnosti vzniku nožů...
PN
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 4/20/2016
mifr napsal:
Mohu tedy porovnávat jen ty dva kusy, které jsem měl v ruce Wink
Výbrus je tedy jasný...Mikov vcelku dobrý, až na asi 1 cm u choilu, kde to chtělo lépe zkontrolovat...G10 na ručce na jednom místě asi 1 mm nedobroušeno/nedoleštěno a byl tam nevzhledný otřep. Ale nejhorsí je to, že je hlavice volná!!! Když se vezme mezi prsty, tak se normálně hýbe! Nechápu, jak probíhá výstupní kontrola Surprised Mimochodem utáhnutím šroubu na hlavici to vyřešit nejde...Ale rozebírat jsem to nezkoušel, fotil jsem to v obchodě.

Každopádně dle mého jsou oba nože o ničem...Ale to je pouze můj názor, nezohledňující okolnosti vzniku nožů...

Pak bych rozhodne reklamoval
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum