ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
ANV knives - ActaNonVerba. Zkušenosti. Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/10/2015
Tak už som znova niečo doje.al Laugh Laugh Laugh
tak som sa rozhodol že tie zapečené príložky na P200 konečne sundám aby som nôž pod nimi vyčistil a zvážil možnosť spraviť nové (tieto pôvodné som kritizoval v recenzii nejaký ten piatok dozadu). Tak aspoň sa mi vyriešila dilema pretože som rozje.al závit Laugh
Takže aspoň mám o čom premýšľať - čo s tým teraz spravím?
Možností mám hneď niekoľko, od pokusov o vlastné imbecilovanie cez spacer a nové skrutky po oslovenie niekoho z miestnych aby to spravil tak ako to malo byť od výroby. Každopádne až to bude rozhodne sa pochválim Happy

Wotan vložil tyto přílohy:
20210422_195223.jpg.jpg

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 3/16/2021
Ahoj Všem,
Musím se vám také svěřit a pochlubit, s mými zkušenostmi se zakoupením nože ANV - Z200.Beating
Na nůž ANV Z200 jsem se velice těšil a nedbal na kritiku z vnějšího okolí. Chtěl jsem mít nůž od České značky a být patřičně hrdý, že umíme vyrábět pěkné a kvalitní nože. Měl jsem dbát rad ostatních a nůž vůbec nekupovat. Cry Je to katastrofa, ostří nože je tupě nabroušené (spíše nenabroušené), hlavice thorxů ožvýkané a v neposlední řadě zpracování a zapadání pojistky Liner Lock je tedy nejhorší co jsem kdy u nože viděl (konec pojistky nedoléhá celou plochou k čepeli nože a visí pouze na opravdu malém kousku – myslím, že po častějším používání dojde k tomu, že se začne čepel kývat a to opravdu nechci) a ještě se nám tam hrdě podepíší.
Musím říci, že jestli ANV prodává takové zboží i do jiných zemí, tak máme opět o ostudu postaráno. Je mi líto, že to tak dopadlo, ale nůž jsem se nakonec rozhodl vrátit zpět a budu si muset rozmyslet, jestli vůbec ještě nějaký zavírák od ANV koupím.
Možná po čase, až vychladnu a zapomenu, zkusím nějaký z řady „P“.
Fotky nepřikládám, jelikož nemám tak dobrý fotoaparát, aby vše spolehlivě zachytil a po vyfotografování z mobilu, bylo vše rozmazané, tak mě snad omluvíte.Confused
Ale abych nebyl jen skeptický, přece jen se mi na noži i něco zamlouvalo, a to celkový design nože a použité materiály byly obstojné – jen je lépe zpracovat a budeme mít na co být hrdí.
Děkuji ahoj Sedli
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/10/2011
rettromen napsal:
https://www.anvknives.cz/military/m73-kontos/

Laugh Laugh Laugh Laugh Laugh kdo může tohle vymyslet
Sharp blade, sharp mind.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 8/19/2020
Shocked Laugh
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/7/2010
Ještě že nežijeme v Izraeli, kde je základní vojenská služba povinná i pro ženy. Dovedete si představit, jak by vypadal "Oboustranný vrhací nůž armádních gynekologů..." Laugh
"Mířím ke hvězdám, ale pořád trefuji Londýn." Wernher von Braun
Kdo říká, že člověk nemůže změnit svět, ten nejedl nedovařeného netopýra.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/18/2006
No řekl bych, že by byl ve tvaru kosočtverce...Grin
"Nůž je dobrá zbraň, nezastaví se, nezasekne, nedojdou mu náboje a na to, abyste ho použili, nepotřebujete výcvik"
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/23/2013
Scharf napsal:
...kdo může tohle vymyslet...

Jako ten nůž? No a není to nakonec jedno? Jestli je někdo, komu takový nůž udělá radost, nechť ho má. Taky jsem si myslel, že v tanku nůž potřebuješ leda tak zavírací, ale zřejmě jsem se mýlil.
Jen jsem zvědavej, kdy někdo navrhne nůž pro nás, co jsme sice ještě v záloze, ale asi už o tom nikdo neví (mně dokonce zrušili hodnost...)
Ale dosti ironie.

O čem chci psát, je dobrá zkušenost s firmou ANV.
Že mám Z100 z D2, to jsem tu psal, včetně pár fotek. Že jsem s tím nožem spokojený, to jsem tu psal taky a psal jsem i to, jak jsem vlastní ... ehm, ne zrovna chytrou akcí ... znemožnil rozebrání nože (pojistil jsem šrouby Loctitem 243). Protože mě to štvalo, zkusil jsem ledacos včetně zahřívání, ale nic.
A tak jsem zavolal do firmy, popsal problém a odpověď byla "tak to pošlete". Poslal jsem, přiložil dopis, kde jsem mimo jiné napsal, že to fakt nepovažuji za záruční problém a že uhradím jak opravu, tak poštu zpátky. Za pár dní telefon, že mám opraveno a že mi z výroby vzkazují, abych tam Loctite 243 příště nelil... No, to mají pravdu. A že za opravu nic platit nemám. Tak jsem to spojil ještě s objednávkou, aby nešla zpátky jen jedna krabička no a za pár dnů mám Z100 z výletu doma a opravenou. Mimochodem, zafungovala i pošta - v pátek podáno, v pondělí večer vyzvednuto.
Jo a v krabičce s nožem byla vložená vazelína. Prostě jako by balili nový nůž.
Takže za mne to je Ok Ok Ok
Máš-li krátký nůž, potřebuješ dlouhou ruku.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/31/2012
Krásně napsáno Zbyňku. Rád jsem si tvou zkušenost přečetl a tak nějak mi to udělalo radost...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/18/2006
To vypadá, jako když někdo z ANV začal chodit na knife.cz do tohoto vlákna... Happy
"Nůž je dobrá zbraň, nezastaví se, nezasekne, nedojdou mu náboje a na to, abyste ho použili, nepotřebujete výcvik"
Posláno:

Štamgast
No, možná. Ale mně to přišlo jako takový normální přístup k zákazníkovi (a bez ohledu na to, co se na tomto serveru píše). A fakt mě to potěšilo, proto jsem o tom napsal.
MMCH, kdybych měl továrničku na nože, tak bych toto a podobná fóra sledoval, protože by mi to mohlo ušetřit za průzkumy a tak. Jenže potíž je, že zrovna tady bych se ne vždycky dobral rozumného výsledku a druhá potíž je, že je tu sice registrováno dost lidí, ale diskutuje tu poměrně úzký okruh, jak se to časem točí, odhaduju to "jen" na desítky osob.
(Ale aby bylo jasno: to není kritika knife, aby se okolo toho zase nerozběhla nějaká podivná debata.)
Posláno:
Štamgast
Připojený: 8/12/2013
Možná by bylo lepší vyrábět nože, na kterých se nic nepovoluje. Zákazník pak nebude zkoušet jistit šrouby lepidlem a bude spokojenej rovnou. Bez poštovnýho do fabriky.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/29/2009
Asi dělám něco špatně, 4ks doma a ne a ne se samy povolit Ok
Dnes teda jen dvaApplause

Dudulik vložil tyto přílohy:
Polish_20210508_171918001.jpg.jpg

Kontakt pouze email,PM ne.Děkuji
Posláno:

Štamgast
Dudulik napsal:
...asi dělám něco špatně, 4ks doma a ne a ne se samy povolit...

Napsals to veřejně, tak veřejně odpovím. Mluvím o zavíráku Z100 první verze, který mám od jara 2019. A ten čep se mi skutečně povoloval.
Nemluvím o pevných nožích. Ten mám od nich taky, ale na něm se nemá co povolit.
Myslím, že zrovna já nejsem z těch, kdo by na nožích od ANV za každou cenu hledal nějakou mouchu. Dokonce si troufnu tvrdit, že je dost hájím (právě po zkušenosti s tou Z100 bez ohledu na čep...)
Ale jestli jsi tím chtěl naznačit něco o mých manuálních anebo intelektuálních schopnostech... no, ano, i tak se to dá pochopit.
No jo, jsem jenom hloupý inženýr.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/29/2009
yare...nesmíš být zbytečně vztahovačný nebo hledat problémy kde nejsouSurprised O Tvém inženýrství jsem nepsal ani písmeno a asi se i shodneme že titul není záruka čehokoliv. Tak se zbytečně sám nazýváš "hloupým inženýrem". Neznám Tě osobně tak bych si ani nedovolil toto tvrdit!!!
S Tvým příspěvkem naopak souhlasím a napsal jsi to realisticky...a přístup firmy za mne ukázkový. Mnozí by se u ANV v tomhle mohli učit!!!
Jen jsem dal foto nožů a konstatoval že se mi žádný šroub nepovoluje. Snad se to smí napsat? Protože i na pevném noži je šroub který by se mohl povolit což se mi dělo u jiné značky.
Sice je doba zlá ale přijde mi že lidi blbnou čím dál víc sami za sebe Shocked
Měj se fajnAdmire
Kontakt pouze email,PM ne.Děkuji
Posláno:

Štamgast
Dudulik napsal:
...sice je doba zlá ale přijde mi že lidi blbnou čím dál víc sami za sebe...

Hele Dušane, to máš vlastně pravdu. Asi jsem byl nějak mimostředně uloženej. Confused

Dudulik napsal:
Měj se fajnAdmire

Ty taky. Dost možná, že se někdy někde potkáme na vodě, jestli ještě proháníš ten nafukovací kajak.
Zbyněk
P.S. To o titulu je taková moje osobní průpovídka, to nebyl pocit, že bys něco takového napsal.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 6/2/2021
Ahoj, nebudu zde psát recenzi spíš jen postřehy a poznatky s nožem Z300 a se společností ANV . Myslím, že už jsem dost starý na to abych si už konečně koupil nějaký ten závírák na běžné denní nošení a trochu si připlatil a opravdu si koupil co se mi líbí a nedělal kompromis cena/výkon. Dal jsem si cenovou hranici cca 3K a začal vybírat.

Tak jsem narazil na ANV a jejich model Z300. Pro mě doposud "neznámou" firmu, líbilo se mi, že na noži je Made in Czech Republic, ocel Sleipner která má být o dost lepší než mnou dosud používána AUS8 a při velikosti nože váha cca 100g. Líbila se mi kombinace Stonewash + Olivová G10, cena taky odpovídala tak jsem neváhal a objednal.

Cca za dva dny běžel na poštu kde na mě čekala moje nová Z300. Doma jsem s radostí otevíral krabičku a překvapení první, nikde žádné povídání co jsem viděl na videí (záručák +návod) jen karta o kompletaci. Trochu mě to zarazilo ale co, je to jen papír a krabku natěšeně otevřel ….. Po otevření mi spadla čelist se slovy ….no dopr.dele to si dělají kozy, to jako vážně? V krabici na mě koukala zelená Z300 která vypadala jako by ji někdo minimálně už rok používal, začal jsem si dávat dohromady věci a říkám si, chybějící záručák a návod, nůž vyšoupané a promačkané střenky (jednu) oni mi ty svině prodali normálně nějaký bazar ….
Tak a teď by to celé mohlo skončit s tím, že ANV je banda diletantů vzít zabalit a nechat si vrátit peníze. Vzal jsem tedy telefon našel si telefonní číslo a na blind jsem do ANV zavolal. V klidu jsem se zeptal, jestli toto je normální stav. Byl jsem požádán abych stav nože nafotil a zaslal do ANV s tím, že na to kouknou a objednají mi svoz. Tak jsem tedy nůž vzal a začal fotit a vlastně si s ním hrát a detailně ho zkoumat atd ….a najednou mě jsem si uvědomil, že když se oprostím do té jedné domrvené střenky , je to vlastně to co jsem chtěl, nůž se mi líbí a to jako hodně.

Hned ráno mi volali z ANV, že objednávají svoz, poprosili mě abych nůž zabalil a předal ho řidiči s tím, že mi střenky vymění a nůž pošlou zpět, moje reakce ale asi byla jiná než čekali, protože jsem je poprosil, jestli by mi nůž nevyměnili za Z300 v DLC s Dural/Framelock. S tím že jasně rozdíl doplatím. Neuplynul ani týden a mě se v kapse válí úžasná Z300 s DLC a Duralu.

Za mne komunikace s ANV na 1*, slečna byla milá o nic jsem se nestaral jen dal nůž do krabice a předal řidiči.

Tak to je krátký příběh co jsem měl s ANV a teď k samotnému noži.

Nejsem super uživatel a opravdu jsem hledal něco, co mi sedne do ruky, bude se mi to líbit a materiály taky nějaký ten rok vydrží, i když jsem vlastníkem posuvného měřítka nehodlám zkoumat, jestli někde neutekla desetina atd. Chtěl jsem nůž co mi udělá radost a budu z něj mít dobrý pocit.

Vzhled – pro mne je ten vzhled naprosto úžasný, jak je designově vyřešen framelock je prostě super, je funkční a bouchat s nožem o stůl nehodlám na to jsem si ho nepořizoval, pocit z framelocku mám také dobrý, nevypadá, že by nefungoval. Povrchová úprava čepele bez kazů a střenek je také pěkná.

Váha – krásných 87g

Konstrukce – i při nízké váze máte pocit, že držíte v ruce něco fajn a bytelného, nic se nekroutí, nevrže, neklouže, hrany pěkně sražené, nůž jde po x hodinách hraní lehčeji a jde otevřít flipperem bez škubnutím ruky (chce to grif, ale údajně by se to mělo vychodit). Vůle jsem si nevšiml ani v zavřeném stavu, čepel v zavřeném stavu je pěkně vycentrovaná ..aspoň na oko

Čepel – mě se prostě líbí tvarově, je štíhlejší ale i tak působí solidním dojmem, ostří mi přijde taky fajn a dokonce i řeže…ne vážně nejsem expert, jako normálnímu uživateli je nůž pěkně ostrý, čepel působí solidním dojmem prostě to funguje na to na co jsem si to koupil (sváča, klacek na buřty, obaly od potravin, provázky, pohrožení tchýni atd. není to nůž na přežití, je to zavírák do kapsy.

Cena – no nevím co říci, každý to má nasazené trochu jinak, napíšu to takhle, nelituju těch peněž.

Celkové poznatky – jo je to fajn nůž, líbí se mi design, kvalita zpracování když teda pominu tu hrůzu co mi přišla v G10, v kapse ho necítíte a nůž prostě funguje, mám střední ruku žádnou lopatu, prostě mi do ruky sedne tak jak má a hlavně mám z něj radost. Jsou to první dojmy z nože. Jo trochu hůře se vytahuje z kapsy chce to chytit grif jako při otevírání. Je možný, že ty povrchovky budou stát za prd a do roka a do dne slezou …to nevím zjistím za rok,

Ps. Za své peníze si kupujte, co sami uznáte za vhodné a co vyhovuje vám. Vše je jen otázka osobních preferencí …1000 lidí 1000 chutí ….MÍR 😊
Posláno:
Začátečník
Připojený: 3/18/2020
Zdeneke
Záručák a návod jsem u svojí Z200 také neměl, zdá se, že už to nepřibalují.
S tou kvalitou je to síla, nechápu jejich výstupní kontrolu. Škoda, že člověk nedostane bezchybný kus automaticky a musí se ozývat....
Komunikaci zvládají na jedničku, ale kdyby hned zaslali stoprocentní zboží, ušetřilo by se dost času.
Jinak gratuluji k novému noži a ať dobře slouží. Já jsem taky moc spokojený.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 6/2/2021
JaSchi napsal:
Zdeneke
Záručák a návod jsem u svojí Z200 také neměl, zdá se, že už to nepřibalují.

jj do telefonu mi říkali, že to tam už nedávají, což chápu další zbytečný papír

.... s tou kvalitou, asi je pravda , že ta střenka neměla projít kontrolou, důležitější ale pro mne byl jejich přístup, to že občas vypadne zmetek z firem které jsou na trhu 30 let a více je normální, tohle je mladá firma, proto jsem k tomu přistupoval s nadhledem a s tím, že chybovat je lidské

... za mne ANV prostě ANO, při vzniku problému jednali okamžitě, vstřícně a rychle bez žádných keců a vytáček okolo
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/6/2004
"... za mne ANV prostě ANO, při vzniku problému jednali okamžitě, vstřícně a rychle bez žádných keců a vytáček okolo"

No nevím, ale hodnotit kladně firmu, protože laskavě vyměnila šmejd za něco lepšího, svědčí o tom, na jak bídnou kvalitu jsme zde obecně zvyklí. Dopracovali jsme to k neradostnému konci.
“Whoever said the pen is mightier then the sword obviously never encountered automatic weapons.”
- General Douglas MacArthur
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/8/2011
Delaji, co jim zakaznik svou penezenkou odhlasuje (na nejakou remeslnickou hrdost asi hrat nebudou). Pokud by se ozval ne 1 ale 9 z 10, tak by se tenhle pristup nemohl vyplatit.

O tom, jestli je to principialni problem s kvalitou, nebo jestli to, co projde kontrolou kvality, jde "ven" (k narocnejsim zakaznikum) a zbytek se proda tady, radsi spekulovat nebudu.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum