ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
ANV knives - ActaNonVerba. Zkušenosti. Možnosti
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 3/28/2019
Jsem si to přečetl a jak tu někdo psal, že se učí a neumí a že se dá koupit u etablovaných výrobců, nedej bože bez zahraničního kapitálu.. to bylo myšleno jako od nožíře, nebo někde je nějaký výrobce, který v této cenové hladině podobné modely nabízí? Nebo alespoň od bratrských národů - Manly třeba -- mám od nich něco, ale je to trochu jiný koncept? Nebo KDS Sedlčany - ti už dělají dlouho, tak snad tam? Zavíráky dřívějších modelů AVN neznám - neměl jsem, ale třeba P300 s koženým pouzdrem, to je taky nepodarek od učící se firmy? Nebo je podezření, že se jim to nepovedlo až teď?
FMJ
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/13/2004
Každý člověk, který disponuje finančními prostředky si kupuje věci, protože je chce vlastnit, chce jimi disponovat či je užívat podle svého. Pokud tohle někdo nechápe a má potřebu se ptát, je to tedy člověk nechápavý. Pokud chápe, ale ptá se, přičemž klade sugestivní otázky, viz nahoře, nechce evidentně znát odpovědi, ale sleduje tím úplně jiný cíl.
Kdo je příliš zvědavý, ten nebude nikdy moc starý.....
Posláno:
Pokročilý
No že mohl třeba napsat, že to nemá cenu, že proti benchmade bugout je toho ANV horší poměr cena/výkon. Takto si pod informací "proč platit firmu, co se to teprve učí za moje peníze" neumím nic představit. Případně se dá pobrat i informace, že správné je koupit si závírák od MATa, protože se neplatí ten firemní cirkus okolo. Ale ten post byl takový jakože "škodovka není auto". Já o něm uvažuji, takže kromě toho, že kdo si to koupil, tak byl spíše potěšen, tak si všímám případných "lepších nákupů". Po zkušenostech s P200 a P300 mne překvapilo, že firma začíná.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/5/2011
Nechápu tyto žabomyší války a systém "cimprlich"...

Pevný nůž ANV P200 mám už 3 roky, normálně ho používám, normálně se o něj starám a slouží dobře, nemám žádné připomínky ani výtky, nůž svůj účel plní...

Taky nechápu, proč řada lidí nové ještě nepoužité zavírací nože rozebírá...
Sebenzu 21 mám již 6 let, normálně ji používám, normálně se o ni starám, a rovněž
slouží dobře, také žádné připomínky ani výtky...nemám potřebu ji rozebírat a skládat...

Pokud nůž dobře slouží svému účelu tak jak má, je mi úplně jedno, kdo je jeho výrobcem...
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 3/29/2018
Walther.K, FMJ - kluci, sledovat vaše mylné psychologické rozbory a podsouvání údajných nekalých myšlenek je poněkud smutné a myslím, že to spíš něco vypovídá o uvažování vás samotných. Chováte se jako ubrečené holky, kterým někdo rozkopnul hračky ...
Prostě jsem se zeptal, co ostatní k těmto nožům táhne i přes jejich nedostatky, nic víc nic míň.
Prošlo mi rukama několik stovek nožů, včetně zavíráků od ANV a moje zkušenost je taková, že takhle firma zavíráky bez chyb zatím vyrábět neumí a zavírat před tím oči není cesta kupředu. Ale snaží se a třeba časem překvapí ...
Posláno:
Pokročilý
Zavíráky se mi doteď od ANV nelíbily vůbec a žádný jsem neměl, tento mi přijde velmi dobrý. Psychologické rozbory si tedy 2 strany zpět nepamatuji, pouze krátkou hádku kdo je větší darebák. Vlastně jsem se ptal na ty etablované jiné výrobce v tomto poměru cena/výkon a designu, ale je to marné. No a ty zavíráky od ANV se mi nelíbily a to hodně (to je subjektivní), ale na ty chyby, tak na ty ještě tady mrknu co na tom kdo našel. ANV to podle mne ani neví, že zavíráky neumí.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/10/2020
Ten nůž /A200/ je perfektní a řešit kraviny jestly se dostane díky designu někam prach ... to by každý zavírací nůž musel mít v sobě tuny prachu od jakékoli značky :) ....Prošly mě rukama skoro všechny zavíráky od ANV ... a chybička se najde vždy i u Zera,která miluji ....Za mě skvělá ČESKÁ firma ,která pro nás co máme rádi nože a kupujeme je i když nemusíme ...něco dělá ...A konečně i ve světě se líbí .Tak proč na ní zbytečně plivat ?! Nakonec o kom se nemluví,ten jakoby nežil ...Klucí nožomilský ...Applause Grin
Posláno:
Pokročilý
Mě se líbí, že se něco děje, vyjma podivných výročních nožů. Výrobce dělá šířka sortimentu a průběžná modernizace. Tady se mi zdá, že by měly přijít v tomto designu i jiné varianty A100/A300 aby to dávalo větší smysl. Scény nad nepodarky jsou neuchopitelné, dokud člověk neví jaké je to celkové číslo, jestli 1,2% nebo 34% a tedy i jakou má konkrétně on smůlu. Sleduji RUIKE a REALSTEEL a tam se třeba pořád něco děje - proto občas něco koupím. U ANV bylo po úvodní sérii docela mrtvo.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 3/6/2010
Za mě je super 👍. Jen zvyknout na velikost. 😂

zordon vložil tyto přílohy:
IMG_20210827_201203.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/30/2011
Wotan napsal:
Mohol by niekto potom napísať či ten kolíček nezavadzá pri brúsení. Je to no... zaujímavý designový prvok Happy

Obtaženo na keramice a kůži, kolík neva. Sady na broušení nepoužívám.

virtual1jk vložil tyto přílohy:
IMG_20210828_033503.jpg.jpg
IMG_20210828_034558.jpg.jpg

Není moudrý ten, kdo ví mnoho, ale ten, kdo ví co je třeba.
Nůž slouží mě, nikoli já jemu.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/12/2018
👍 jedna z přírody

Pepikpohan vložil tyto přílohy:
IMG_20210828_111349.jpg.jpg

Mat
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/3/2006
Jako mě se ten axis líbí....tedy až na ten oboustranný kolíček. Mohl být menší a jednostranný s možností přehodit na druhou stranu (tedy na závit a šroubek z druhé strany.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 8/6/2021
tak na druhou stranu ja i jako pravak bezne alternuji mezi kolicky na obou stranach .. spis tedy ten na druhe nez ten u palce.
A200 vypada celkem dobre .. cenu za G10, axis lock a trochu vylepsenou D2 bych videl tak na polovinu ..
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 12/28/2015
ouvert napsal:
tak na druhou stranu ja i jako pravak bezne alternuji mezi kolicky na obou stranach .. spis tedy ten na druhe nez ten u palce.
A200 vypada celkem dobre .. cenu za G10, axis lock a trochu vylepsenou D2 bych videl tak na polovinu ..

Laugh Laugh Laugh Laugh Laugh Laugh moc nožů si nevyrobil asi Ok
Prosim,daj mi jakýsi tip na nůž G10, axis a D2 za polovic ceny A200. Vďaka velice Ok
Posláno:

Začátečník
Připojený: 6/26/2011
🤦
Například:
http://www.noze-nuz.com/sanrenmu/SRM9202.php
http://www.noze-nuz.com/sanrenmu/SRM7228Y.php
http://www.noze-nuz.com/sanrenmu/SRM9225KB.php

Cena spíš 1/3
A nemáš zač...

😆😆😆😆😆😆😆😆😆

Také jsem žádný nůž nevyrobil, ale nějaký přehled mám...
Posláno:
Pozorovatel
mirecek napsal:
🤦
Například:
http://www.noze-nuz.com/sanrenmu/SRM9202.php
http://www.noze-nuz.com/sanrenmu/SRM7228Y.php
http://www.noze-nuz.com/sanrenmu/SRM9225KB.php

Cena spíš 1/3
A nemáš zač...

😆😆😆😆😆😆😆😆😆

Také jsem žádný nůž nevyrobil, ale nějaký přehled mám...

Vďaka za tip 👏👏👏.
To prvé Sanremu čínu sem mal a větší prašivku jsem neviděl a šla pryč v inzerci za polovinu co sem koupil 😢.Tomu A200 nesahá ani po klip 😢.
A myslím že přehled taky mam vcelku slušny s tym co mám doma. Ale i tak dík za post číňanů Admire
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/10/2019
Malek Petr
Člověče, ty šmahem odsuzuješ čínské nože a přitom jsi chtěl, aby ti ukázal levnější nůž z D2.
Měl jsem v ruce dost nožů z číny a nikdy jsem neměl pocity jako ty. Sanrenmu je prašivka...
Prosím tě, pochlub se těmi zázraky, které máš doma, to co tady předvádíš, je jenom pokrytecká nabubřelost. Uvědomuješ si vůbec, že množství " značkových" nožů má výrobu přesunutou do Číny?
Až se jednou dostaneš do sraček , budeš rád za kudlu z číny, frajere.....KO
PROSÍM POUZE O E-MAILOVOU KOMUNIKACI, DĚKUJU.
Posláno:
Pozorovatel
Ježour napsal:
Malek Petr
Člověče, ty šmahem odsuzuješ čínské nože a přitom jsi chtěl, aby ti ukázal levnější nůž z D2.
Měl jsem v ruce dost nožů z číny a nikdy jsem neměl pocity jako ty. Sanrenmu je prašivka...
Prosím tě, pochlub se těmi zázraky, které máš doma, to co tady předvádíš, je jenom pokrytecká nabubřelost. Uvědomuješ si vůbec, že množství " značkových" nožů má výrobu přesunutou do Číny?
Až se jednou dostaneš do sraček , budeš rád za kudlu z číny, frajere.....KO

Ježour-přečti si znova co píšem a pak plácej nesmysly a reš svoje mindráky!!!Zmínil som první nůž v odkaze že som mal a prašivka a šel z domu. Že odsuzuju čínské nože je tvůj vyplod ostatně jako vždy. Mám čiňanů taky doma dostRazz ale nemám potřebu šaškom jako ty je předvádět! Utočíš pekně ale na špatnom hrobě!
Tak si běž léčit komlex jinam Beating za odkazy som poděkoval slušně autorovi prispevku,frajer si možná tak ty Laugh Laugh Laugh
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/12/2018
Strašně mě baví jak vás ty ANV serou a blijete tady jednu sračku za druhou 🤩🤣🤣 trochu to podpořím. Kde je ANV teď nedokázal Mikov za 200let 🤫😆 PS: omlouvám se za mluvu
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/6/2008
Dnes jsem měl k snídani dva rohlíky a jogurt.
Něco tam je a všechny nás to zabije.
Uživatelé v tomto tématu
Dakota, Guest

Přechod na fórum