ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
ANV knives - ActaNonVerba. Zkušenosti. Možnosti
Posláno:

Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 1/9/2019
Klidnou sobotu kamarádi, zaznamenal jsem nůž ANV P500. Musím přiznat, že velké nože se mi moc líbí, ale tak nějak jsem ještě nepochopil k čemu je používáte. Nemyslím svuj dotaz nějak zle, opravdu se ptám. Žádný takto velký nůž nemám, pouze můj karád vlastni Tops Brown Tracker, ale on je "pouze" sběratel a jeho nože neopouští vitrínu, takže jsem tento typ nože měl v ruce, ale neměl jsem možnost ho použít. Já osobně nože, které si koupím, používám, tak nejak mi jich je líto - jako, že si neříznou Happy . Když jdu do lesa na oběd, tak si beru sekerku Fiskars xsx7, váha 640g a nějaký nůž na pásek (Browning, Beretta, RS, Mora). Pokud pracuji s větším masem, tak se mi moc osvědčil RS Arbiter , tento nůž se mi také moc dobře drží a i moc libí - četl jsem na něj sice mnoho negativního, ale já to mám takto a v současné době ho mám nejraději .
Upřímně mě zajímá, zda tento nůž (myslím ANV P500) , nebo nějaký ekvivalent takového nože nosíte a používáte na štípání dřeva, přípravu potravin, řezání různých materiálů? A budu rád i za odpověď, že se vám "pouze" líbí, protože to je dost pádný argument.
Tak děkuji za reakce, přeji hezký víkend Hurvajs, cháchá
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/1/2014
Jen můj názor. Jsou lidi co si velkej nůž koupí pro to, že právě do toho lesa s sebou už nic jinýho nenesou, použijou ho na přípravu dřeva, jídla, stavby přístřešku apod. No a ta druhá část lidí je mají jen ve vitríně, protože se jim nože líbí a ani je nepoužijou, i pro to mám pochopení a sám jsem od obojího tak napůl. Většinou do lesa nosím nůž do max.délky 23cm a k tomu v kapse Opíka 9 a stačí. Ale někdy dostanu prostě chuť si zablbnout s nějakým vetším sekáčem, prostějen tak pro radost.
Pěknej nůž, potřebujeto ho? Ne. Líbí se vám? Ne. Prostě ho jen chci. Asi tak.Happy
Samozřejmě je ještě možnost, pořídit si nějakej bytelnější kuchyňák a taky s tím člověk udělá to co potřebuje.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/16/2019
Na Youtube je už prvý test ANV P500. Odkaz možno bude chceť dať sám tester.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/30/2017
Vždy nosím aspoň dva nože, jeden okolo 20cm čepeľ na prípravu dreva a jeden cca 11cm čepeľ na všetko ostatné.
Jasné, že ten veľký by zastal aj prácu toho menšieho, ale načo krájať špekáčky, či strúhať paličku pol kilovým nožom.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/29/2016
Já osobne sebou vzdy tahnu x nozu, pevne, kapesni, male, velke.
Velky pevny na sekani štipani, pripravu dreva, sezeni, no proste co je potreba, kdyz mam chut si vyrezat mam nekolik mensich obratnejsich nozu vcetne Yakuta, ktery je na vyrezavani naprosto perfektni.
Kapesni taham spis kdyby neco... clovek nikdy nevi Grin vetsinou mam bazoh na kterem mam jak pilku tak velky sekac, k tomu neco vetsiho na opasek s mensiho do kapsi.
P500 taky urcite poridim a udelam nejaky mluvici obrazky. Jeto paradni kudla co zastane vsechno potrebny, ale lzicku bych snim vyrezavat nechtel Laugh
Posláno:

Začátečník
Připojený: 1/9/2019
Klidnou neděli všem, rád bych ještě doplnil svůj dotaz. Jak se takový nůž brousí. Je na takové broušení potřeba nějaký speciální " forichtung", nebo používáte klasiku - kámen, brusný papír? Zatím zdar Hurvajs, cháchá.
Posláno:

Štamgast
No vzhledem k tomu, ze ho mam na seznamu, tsk jsem premyslel i nad brousenim pochopitelne.
Sekaci cast pujde krasne na diamantu a pozom na kamenenech, velka cast druheho ostri pujde stejnym zpusobem, jen u toho prechodu bych to videl na diamantovou tyčku, kterou se dostanu kamkoli.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/20/2008
Dobré odpoledne,

již několik týdnů se seznamuji s nožem ANV Z200 a musím popravdě říci, že jsem z něj nadšený. Mám model 2019, u kterého jsou již výše uvedené neduhy odstraněny. Nějakou dobu jsem měl možnost si osahat i jednu z prvních z200 a posun linerlocku, při otevřeném stavu, se na ní, také projevoval, nebylo to nic hrozného,ale byl tam. Ne tak u modelu 2019. Rovněž vůle čepele, při zavřeném stavu (ve směru otvírání) není žádná. Abych tuto část uzavřel, moje ANV Z200 model 2019 nemá žádné výše popsané vůle.
S nožem jsem zatím krájel zeleninu, maso, ořezával větvě, dělal hobliny. Rovněž jsem ho "zapřáhnul" v kanceláři, obálky, krabice atd. a musím říct, že obstál na jedničku.Rukojeť se drží dobře a i při silovějším řezání mi její tenčí konstrukce nijak nevadila.
Nůž v kapse nepřekáží a jeho subtilnější rukojeť, je zde výhodou, rovněž klip deep carry, se mi osvědčil. Když nůž zastrčím do kapsy, ta to vypadá, vzhledem ke konstrukci klipu, jako bych tam měl nějakou sponu, propisku, nůž tzv. neprovokuje.
Na jakékoli dotazy rád odpovím. Přikládám nějaká ilustrační fota.
Hezký den.

P.s. : pokud je těch fotek hodně, tak je smažu Happy
Ced.

cedric vložil tyto přílohy:
1.JPG.jpg
3.JPG.jpg
4.JPG.jpg
DSC05894.JPG.jpg
DSC05896.JPG.jpg
DSC05886.JPG.jpg
DSC05900.JPG.jpg
DSC05911.JPG.jpg
DSC05923.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Bombarďáci z ANV chystají pro nás nožomaniaky novej pevnej kousek. Píší, již brzy.
A údajně bude i nějakej zavírák.

wrafan vložil tyto přílohy:
anv.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/15/2016
Už jsem na něj koukal, jsem zvědavý na tvar čepele jinak zatím vypadá zajímavě Ok
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/20/2002
wrafan napsal:
Bombarďáci z ANV chystají pro nás nožomaniaky novej pevnej kousek. Píší, již brzy.
A údajně bude i nějakej zavírák.

Hmm, jsem taky zvědavej, snad to nebude tak obloučkový ... Treba čepel z P300 a bylo by to super, ale asi to vice kombinované
Posláno:

Štamgast
Taky jsem zvědavej, každopándně je dobře, že ANV jdou celkem rychle dál a nespinkaj na vavřínech. A jako každá kudla to bude mít své příznivce i odpůrce, podle těch prvotních fotek to asi bude takovej army styl. Já jim fandim.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/5/2014
máte někdo P300 v kdydexu? zajímalo by mě to pouzdro jestli je snadno předělatelný na leváka, z fotek na ANV se mi to moc nezdá reálný
Posláno:

Štamgast
notobi napsal:
máte někdo P300 v kdydexu? zajímalo by mě to pouzdro jestli je snadno předělatelný na leváka, z fotek na ANV se mi to moc nezdá reálný

P 300 v kydexu mám a reálný to je, akorát jeden detail, jistící popruh s drukem se bude zapínat obráceně, není nýtovaný,ale našitý napevno k závěsu pouzdra, tudíž se nedá otočit. Zvyknout by se na to ale dalo. Nebo odpárat a našít obráceně. Zkusil jsem si dát pouzdro jako levák a mě by to obrácené zapínání nevadilo, ale je to věc každého, co mu vyhovuje.

wrafan vložil tyto přílohy:
IMG_20190211_185451.jpg.jpg
IMG_20190211_185458.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/5/2014
díky za fotky už to chápu jak to je řešený
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/20/2002
Pěkně nás napínaj...

mikup vložil tyto přílohy:
IMG_20190211_201705.jpg.jpg
FB_IMG_1549912191471.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/30/2017
Ale už teraz to vyzerá dobre.
Posláno:

Štamgast
No vypada to na peknej počin.
Posláno:

Štamgast
Trochu se bojím toho žlábkování na hřbetu ručky, na jednom noži jsem to měl a dost to tlačilo. Uvidíme, jinak jsem napnutej jak špagát, vypadá dobře.
Posláno:

Štamgast
Tady to vypada jako jemna textura, takze bych se toho moc nebal, ale tohle jsou veci co ukaze az praxe.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum