ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
ANV knives - ActaNonVerba. Zkušenosti. Možnosti
Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 8/14/2021
Sice jsem radši nechtěl už tohle komentovat, ale když tu furt přibývají komentáře tak se musím ANV zastat, že tohle je pro takový nůž úplně normální cena.
Obdobné mini nožíky z podobných/stejných materiálů se drží taky kolem 3tisíc a to nemluvím o Extrema ratio/Fox x bastinelli mini nožích z N690 které jsou kolikrát o stovky nebo tisícovku+ dražší.

Takže za mne to je furt vhledem k trhu pro tyto nože přívětivá cena Happy

Je mi jasný že spousta z vás namítne že si za podobné peníze můžou koupit pořádný velký pevný nůž... Nebo že tyhle malé nože neberou jako plnohodnotné nože a stačí jim nějaký za pár stovek ... Chápu. Ale pro někoho kdo chce takový skladný nůž z pořádného matra je tohle super možnost:)

Určitě by se dalo psát dál ... Např. Že ceny všeho jdou tak trošku nahoru, nebo že velikost a množství materiálu nejsou ani zdaleka jediná kritéria pro stanovení ceny výrobku... Ale já bych to utnul u toho že ty kusy "plechu" prostě tak stojí Grin

Kde je vůle, tam je cesta
Posláno:
Začátečník
Připojený: 1/20/2022
Ahoj,

jde o můj první příspěvek zde na fóru, takže se předem omlouvám za případnou přílišnou laičnost.

Nicméně. Nožům jsem se začal věnovat přibližně před dvěma lety. Primárně mám zálibu v hodinkách a jsem aktivní na chronomagu, jenže u hodinek mě to přestalo bavit, tak jsem plynule přešel na nože.

Mám doma několik nožů, ZT 0470, 0561, Benchmady, Spyderca.

A protože moje srdce má uvnitř trochu toho patriotismu, pořídil jsem před dvěma lety ANV Z200 ještě s flipperem.

Kudla to byla, no, řekněme, že to celkem šlo, kdyby nebylo vůle čepele, v zavřeném stavu, tak velké, že čepel téměr lícovala s hranou střeniky a při vyndavání z kapsy ta kudla řezala prsty.

Řekl jsem si, ok, takže ANV znovu až trošku zapracují na výstupní kontrole.

Inu, dva roky jsou pryč, vyběhl A100 v Elmaxu, pojdmě ho zkusit. Horší to přece být nemůže.

No a vlastně je.

Koupil jsem jí minulý týden z Berouna (kupnuz.cz) - dodání na výbornou mimochodem.

Ale to, co mi přišlo, to je výsměch zákazníkům.

Střenky jsou prý GRN polymeru, ze kterého se dělají zbraně. Nejsem sice úplně expert, dělám jen hlavního zbrojíře u tří zbrojních licencí, ale jestli z tohohle bláta dělají zbraně, tak bych se je bál používat.

Fazeta ostří nerovnoměrná, ale to mě ani tak nepřekvapuje, podle čtení zde je to chronický problém, stejně tak ostrost nebyla bůhví jaká. Nechal jsem udělat fazetu novou.

Ale co mě mrzí na tom noži nejvíce je naprosto otřesná vůle čepele v otevřeném stavu.To přece nemohou myslet vážně.

Nůž mám od minulého pátku a ta vůle tam byla ihned po vybalení.

Ve srovnání s americkými značkami, ve stejné cenové relaci je to prostě ostuda.

A hlavně pro mě obrovské zklamání. Hrozně bych chtěl, aby tahle značka fungovala a měla úspěch. Ale s tímhle přístupem si to opravdu nezaslouží. :(

Nůž vracet nehodlám, jednak nerad chodím s balíky na poštu a druhak chci věřit, že můj příspěvek pomůže ke zlepšení kvality výroby. Doufám.

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 3/15/2005
John_Lenon napsal:

Nůž vracet nehodlám, jednak nerad chodím s balíky na poštu a druhak chci věřit, že můj příspěvek pomůže ke zlepšení kvality výroby. Doufám.

Pro zlepšení kvality výroby uděláš nejlépe, když jim ho "hodíš na hlavu" s výše napsaným komentářem, pochybuju, že tady si to někdo odpovědný přečte. Není důvod si ho nechávat.

Abych nebyl off-topic. ANV sleduji od začátku, jejich pevné nože mě neberou (věc osobního vkusu), zavíráky se mi líbí, ale většina, co jsem měl v ruce měla problém s pojistkou (linerlock, framelock).

Až vloni, když vyšla A200, tak jsem si ji objednal hned z té první série a nemůžu na ní říct křivé slovo. Designově pro mě super nůž, skladný, kompaktní, ale s dost dlouhou čepelí. Výbrus naprosto symetrický, nabroušen přišel perfektně, vůle žádné, příjemný chod, vycentrovaný, pojistka perfektní. DLC i po půl roce naprosto neporušeno. Pokud bych mohl mít k něčemu výtku, tak střenky mají nestejně vyleštěné ty hladké části - na jedné straně je to v podstatě úplně hladké, na druhé "prosvítá" textura. Ale takové (pro mě) kraviny neřeším.

Nůž mám u sebe skoro denně, používám ho na běžné činnosti a nemám mu co vytknout. Povedlo se mu vytlačit většinu těch, co jsem nosil doteď.

Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/23/2013
No, mír s Tebou, Johne_Lenone
John_Lenon napsal:
Ahoj,
jde o můj první příspěvek zde na fóru, takže se předem omlouvám za případnou přílišnou laičnost....

Řekl bych vítej na fóru, ale hned na druhou stranu taky vítej do neoficiální soutěže "Kopněte si do ANV", která tady jede co ta firma existuje.
Zkušenosti uživatelů se liší člověk od člověka, taky nebudu říkat, že ANV nedokáže vyrobit zmetek. Dokáže, ostatně stejně jako každá nejen nožířská firma. Ani nebudu zpochybňovat co píšeš, snad s výjimkou jedné věci:
John_Lenon napsal:
...pořídil jsem ... ANV Z200 ještě s flipperem ...
... no, řekněme, že to celkem šlo, kdyby nebylo vůle čepele, v zavřeném stavu tak velké, že čepel téměr lícovala s hranou střeniky a při vyndavání z kapsy ta kudla řezala prsty ...

Tak to bych upřímně chtěl vidět. Ne že by to nebylo možné, nebo že bych nevěřil tomu, že zavřená čepel má "vakl", zrovna moje Z100 je toho příkladem. Ale aby to řezalo prsty? Pokud tam tohle bylo, tak to je spíš chyba stop pinu nebo konstrukční chyba, než vůle zavřené čepele.
Ale to jsi měl reklamovat.

John_Lenon napsal:
... Nůž vracet nehodlám, jednak nerad chodím s balíky na poštu a druhak chci věřit, že můj příspěvek pomůže ke zlepšení kvality výroby. Doufám ...

A právě tenhle závěr Tvého postu to celé povídání poslal do výše zmíněné soutěže "Kopněte si..." Dostals to od Spydera, dostaneš to ještě jednou ode mne. Jestli se Ti nůž nelíbí nebo ho považuješ za špatně vyrobený, měl ses jim ozvat. Zákaznický servis jim docela funguje, aspoň taková byla moje zkušenost s nimi.
Dodám jen, že od ANV mám zavíráky tři, ostatně o pár stránek dříve jsem měřil tloušťky čepelí na Tylerův dotaz. A kdybych měl hodnotit A200, opakoval bych to, co tu už napsal Spyder.
Jistě, ještě je varianta, že se mne stává nerudný dědek... Anebo že studuješ psychologii či podobný obor a teď budeš zkoumat profily těch, co na Tebe budou reagovat...
Ale spíš sis potřeboval odložit jedovatou slinu, že? Jak jsem byl psal - mír s Tebou, Johne_Lenone...
Máš-li krátký nůž, potřebuješ dlouhou ruku.
Posláno:
Začátečník
Ahoj,

prvně, děkuju za reakci.

Bohužel můj příspěvek vyzněl opačně, něž jsem chtěl.

Nůž vracet nehodlám protože tu firmu chci tím finančním příspěvkem podpořit. Právě proto, aby fungovala dál. Proto aby se ta kvalita výroby mohla zlepšovat.

Nejsem tak naivní, abych si myslel, že sem přijde někdo z ANV a po přečtění mého příspěvku se celé ANV chytne za hlavu a začne to dělat lépe. :)

Předpokládám v tom vývoj, jen jsem čekal, že bude rychlejší.

Dále pak reakci na ANV Z200 - milerád vyfotím, není sebemenší problém. Jen nevím jestli to stihnu teď přes víkend. ;) A ano, mezi stop pinem a čepelí je o cca 3 mm vetší vůle, než by podle mě být měla.

Celkově, znám se, stejně se nepoučím a až ANV zase vydá nějaký nůž, který mě zaujme, objednám ho a budu doufat, že konečně budu mít štěstí a vyjde na mě něco, co mě uspokojí.

Nějaké soutěže v kopání se účastnit nehodlám. Jako laik vnímám jen to, co mě uživatelsky točí. Tzn. kudla neřezala (vyřešil sem), střenky se kroutí (bohužel) a vůle čepele je pro mě u nového nože těžko pochopitelná.

To je celé.

Posláno:
Začátečník
A, fotku Z200 jsem našel, ostří má k hraně střenky tak milimetr.

Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/23/2013
Díky za fotku, to jsem tedy nečekal. Shocked
Ale to je opravdu chyba stop pinu anebo chyba konstrukční.
Jinak ano, Tvůj příspěvek vyzněl asi malinko jinak, než jsi chtěl. Dál v tom s dovolením nebudu rýpat. Hezký den!

Máš-li krátký nůž, potřebuješ dlouhou ruku.
Posláno:
Začátečník
Tobě taky! Ok
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/24/2018
S ANV jsem o reklamaci nekomunikoval, poslal jsem mému dodavateli, ten poslal zpět, oni teda nůž nějak spravili, ale jako spálíš se jednou ne?
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 10/2/2012

minatrix vložil tyto přílohy:
Screenshot_2022_05_17_12_52_27_787_com.android.chrome.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/21/2007
Hm, taky jsem to videl. Trochu reklama bych rekl.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/8/2010
Od ANV mam dva noze Z400. Odhliadnuc od chyb ktore som odkomunikoval s vyrobcom mam otazku na inych uzivatelov. Oba noze v oceli Sleipner prisli tupe. Po nabruseni stacilo par rezov a boli znova tupe. To sa mi pri inych nozoch s ocelov Sleipner este nestalo. Skor naopak, Sleipner napriklad od LionSteel drzi ostrie velmi slusne.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/30/2011

Sleipner na A200 u mne permanentně potkává spodní neglazovanou stranu hrníčku či talíře. Osobní pocit: to černění nebo pvd či dlc čepele má větší tvrdost než čepel samotná. Asi je to troufalé, dle broušení bych tipl cca 56 hrc na čepeli, takže trochu bláto.

virtual1jk vložil tyto přílohy:
IMG_20220629_200838_698.jpg.jpg

Není moudrý ten, kdo ví mnoho, ale ten, kdo ví co je třeba.
Nůž slouží mě, nikoli já jemu.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 11/27/2016
Má první zkušenost s ANV byla strašná. Balení luxusní, stejně tak i dílenské zpracování. Bohužel to zabili totálně tupou kudlou.

zabikuch88 vložil tyto přílohy:
A9E6D2EA_ABEB_41F1_ACE4_06ECD5F6EAA6.jpeg.jpg

Posláno:
Začátečník
Připojený: 3/18/2020
https://www.anvknives.cz/custom/

JaSchi vložil tyto přílohy:
Snímek_obrazovky_2022_07_01_065845.jpg.jpg

Posláno:
Začátečník
Připojený: 7/30/2021
Na stránkách ANV nabízí A100 v MAGNACUTu
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/27/2001
Neví někdo, proč je nůž s čepelí z MagnaCut o tisícovku dražší než z Elmaxu? Cena za materiál podobná, práce s MagnaCut mnohem snazší.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 4/15/2021
Tipuju marketing. Ten název materiálu k tomu vybízí. Laik to cítí jaké něco megadobrýho.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 4/15/2021
Nick Shabazz má na YT recenzi na ANV
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/8/2010
Kohn napsal:
Tipuju marketing. Ten název materiálu k tomu vybízí. Laik to cítí jaké něco megadobrýho.

Ak to bude take blato ako to co nazyvaju Sleipner Sad
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum