ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
ANV knives - ActaNonVerba. Zkušenosti. Možnosti
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/7/2013
Doplním Sleipner mám od Želvy a vlastnosti 1**; a to vlastně na koleně….
K vítězství zla úplně vystačí nečinnost dobrých lidí.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/18/2018
Nějaký tip na zavírák z MagnaCut oceli, co se dá u nás koupit, kromě ANV náhodou nemáte ?
Třídění u našich prodejců podle této oceli je v podstatě nemožné. Dík
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/11/2018
FerdaHL napsal:
Nějaký tip na zavírák z MagnaCut oceli, co se dá u nás koupit, kromě ANV náhodou nemáte ?

Laurin má teď v inzerci protech automat z magnacut Ok jinak bych počkal. Hogue Deka je z magnacut, otázka je, zda dorazí k nám. Jinak sortiment s noži s touhle ocelí se bude jistě rozšiřovat. Bude to takovej standart jako když přišla s30v
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 8/14/2021
PatrikD napsal:
FerdaHL napsal:

Laurin má teď v inzerci protech automat z magnacut Ok jinak bych počkal. Hogue Deka je z magnacut, otázka je, zda dorazí k nám. Jinak sortiment s noži s touhle ocelí se bude jistě rozšiřovat. Bude to takovej standart jako když přišla s30v

Z dostupných znám zatím jen Lionsteel L.E.One ... problém je... že to je karambit Grin
Tady je mrška:)
Kde je vůle, tam je cesta
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/6/2004
Tyler napsal:
MagnaCut je teď ta nejvíc "hot" ocel v nožosvětě, mluví se o ní jako o něčem, co svými vlastnostmi změní hru (full nerezovka s držením ostří minimálně na úrovni M390 a spíš víc, tedy lepší než Elmax, a houževnatostí na úrovni CruWear nebo CPM-3V, k tomu dobře brousitelná do jedu), a které v dosavadních zkušenostech při správném tepelném zpracování potvrzuje. ....

Ano, další iterační krok v hledání Svatého Grálu. Pro zájemce odkaz na pojednání: https://knifesteelnerds.com/2021/03/25/cpm-magnacut/
“Whoever said the pen is mightier then the sword obviously never encountered automatic weapons.”
- General Douglas MacArthur
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 7/20/2022
Od ANV mám zatím dva - pevné nože. Z toho jeden je M500 "Anthropoid". Ta dýka má v sobě to, čemu říkám WOW efekt, přesněji v tomhle případě je něco čemu se říká "smrtící elegance". Někdo tu psal, že to je v podstatě kudla k ničemu a vlastně má pravdu, ona oboustranná dýka - stilleto - není nástroj, není to nůž, je a byla to vždy zbraň, která mnohdy psala dějiny... V praktickém životě je dýka naprosto k ničemu. Pokud však má někdo rád historii, zbraně atd... neměla by mu aspoň jedna pěkná dýka ve sbírce chybět a "Anthropoid" se povedl na výbornou, byť ve standardním tmavém provedení působí jako správná dýka relativně zlověstně.... ale tak to má být... Určitě bych řekl, že jde o jednu z nejelegantnějších sériových dýk vůbec a určitě nejhezčí sériovou dýku vyráběnou u nás. Jestli jsem si kdy představoval pěknou dýku M500 tuhle představu splňuje na výbornou. Už původní Commando (Fairbanks) dýka byla pěkná, ale tahle je ještě o level výš. Prostě je SEXY. ( Úplně ji vidím v nějakém akčňáku nebo FPS coby zbraň nějaké pohledné aknčí hrdinky.) Druhým kouskem v mé sbírce je P300... povedená kudla na rozdíl od "Anthropoida" mnohem víc do života a už jsem s ní i nějaké věci v kuchyni pokrájel... a má hezké pouzdro :)
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 10/10/2011
www.anvknives.com/custom/a100-ff-el-core-a-lock--ff-moku-ti/
paráda Applause stavím se v bance vyřídit hypotéku a běžím pro něj ...Laugh
tady by mělo být uvedeno asi nějaké moudro, ale nic mě nenapadá ...
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 7/4/2020
Člověk by si třeba i rád něco koupil od české nožířské firmy, ale když tu máme zoufalce z Mikovu a pak tyto "hipsterský" nedouky, tak to je těžký.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 8/12/2013
Jsou tu bezvadný český firmy. Dohnal,wajgy,unčovský,trman,želva, gollik a další Wink
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 7/20/2022
Nožíři jsou jiný level, to je manufaktura, umělecké řemeslo. Měl jsem na mysli tovární výrobu. Nechápu proč je tu vůči ANV taková averze. Zrovna ty dva nože, které jsem jmenoval jsou dle mého povedené. A vesměs myslím, že design umí. Coby fanda do historie oceňuji, že odkazují třeba na Anthropoid nebo Spelter, protože s tím druhým jmenovaným měli co do činění dědeček a pradědeček... Coby patriot mám radost, když vidím fungující českou fabriku která dělá hezké věci. Ale samo, rád bych si koupil i jednou něco od pana Dohnala,který je také od nás. Jen absolutně netuším jak by ten nůž měl vypadat,neb mám za to, že nůž na zakázku má být unikát, nic co by si mohl koupit někdo jiný. U sériovek to je něco jiného a třeba M500 se mi v limitkach s potiskem a barevnými ručkami nelíbí, zato v černočerné klasice ano.

A vždy radši podpořím tuzemskou produkci,než ČLR.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/30/2011

Podpoř, podpoř, tohle téma už tu bylo ...

Naštěstí to není moje A200, já měl asi štěstí na kus mrGreen

virtual1jk vložil tyto přílohy:
IMG_20220714_WA0014.jpg.jpg
IMG_20220714_WA0013.jpg.jpg

Není moudrý ten, kdo ví mnoho, ale ten, kdo ví co je třeba.
Nůž slouží mě, nikoli já jemu.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/7/2013
No a to je ono, než dělat kudlu za páďo z luxusnich materiálů, bylo by lepší dotáhnout kvalitu u standardnich kusů…..
Občas je to vidět i na výstavách, nožíř co má problém trefit slušnej výbrus, o kalení nemluvě a na stole samej damašek, mamut atd….
Luxusníma materiálama se řemeslnost nenažene. Měl jsem v ruce, umělecké dílo, cena kolem 50 a linerlock odjišťoval kombinačkama🤠
Jarda
K vítězství zla úplně vystačí nečinnost dobrých lidí.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/1/2004
ještě že nosím opinelka 6 carbone a toto řešit nemusímGrin A taky buck 112 je solidní pevné a spolehlivé edcHappy
"To ale není spravedlivé!" vykřikl zoufale Mort. "Není spravedlnost, jsem jenom já...." odvětil Smrť
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/6/2004
Jardah napsal:
No a to je ono, než dělat kudlu za páďo z luxusnich materiálů, bylo by lepší dotáhnout kvalitu u standardnich kusů…..Jarda

Máš naprostou pravdu, Jardo. Výroba, ať kusová nebo seriová, má-li být kvalitní, je to o dokonale zvládnuté strojařině. Jako etalon kvality uvedu Sebenzu. Mám ji 11 let dennodenně v kapse. Nikdy se nestalo, že se povolil šroub. Žádný Loctite, pouze dokonalá technologie.
“Whoever said the pen is mightier then the sword obviously never encountered automatic weapons.”
- General Douglas MacArthur
Posláno:
Začátečník
Připojený: 7/26/2022
Ahoj,
zaregistroval jsem se prave ted, vlastne jen kvuli teto "recenzi", protoze o to se proste nejde nepodelit. Nejsem zadny nozirsky expert, ale srovnani mam (Sebenza, Mnandi, ZT 0606CF, nekolik Benchmade a Spyderco, nejake Civivi a posledni prirustek Arrakis)

Dnes mi prisla Modra ANV A100 v Magnacutu.

Prvni dojem udelala zasilka, kde jsem pri otevirani zasilky nozem prorizl tricko, kterym byla krabicka s nozem obalena a doslova napechovana. Ach jo. No dobre, za to asi muzu spis ja, ale bezne se mi to nestava, ten balicek praskal ve svech jak to bylo napechovane a tohle jsem necekal.

Baleni samotneho noze je fajn a ma pusobit luxusne. Prvni dojem funguje.

Nuz je na prvni pohled hezky.

Ale tady pozitiva konci.

Axis lock jde brutalne ztuha, a to jsem ho uz zkousel i namazat, spis alepodezrivam silene silnou pruzinku (srovnavam s nekolika Benchmade).

Cepel chodi ztuha a nerovnomerne, nepovedlo se mi ji vubec rozhybat - a to jsem to taky zkousel i primaznout. V cepeli je v otevrenem stavu taky vule, tahle kombinace znamena, ze je neco dost spatne.

DLC ma v predni casti cepele mirnou vadu, jako kdyby tam "zalakovali" nejake necistoty. Ach jo.

Cepel dorazila ostra, ale rozhodne ne tak ostra, jak by mela byt z "rucni" vyroby - ani omylem.

Material strenek je zajimavy. O GRN nevim nic, zda se mnohem tvrdsi nez treba G10. Jak to bude trvanlive nevim, ale prijemnejsi je rozhodne G10. V zadni casti u clipu jsou navic bohuzel dost ostre hrany a je to strasne neprijemne treba pri otevirani (hlavne v kombinaci s tou nechutne silnou axis lock pruzinou), a pusobi to dost nedodelane. Klip preskakuje mezi drazkami, takze cekam, ze se to tam za chvili ochodi. Funkcne je klip docela v pohode, ale kdyby nekdo vic premyslel tak ho pripevni na obe strenky a tim telo i vyztuzi, vyresi ten hotspot s ostrou hranou vzadu a jeste tam nebude dira na sroubek, ktera vypada jako by tam neco chybelo. Cele telo noze je totiz malo vyztuzene a krouti se, myslim si, ze tim je dane i to jak spatne chodi cepel na cepu - ten plast asi nebude moc rovny. Cepel taky neni moc vystredena.
Sroubky jsou z vyroby podrene od nastroju, to jsem taky jeste nevidel... Nuz ve finale pusobi dost forove.

Co se nikde nedoctete a nenajdete je, ze backspacer u modre barvy neni oranzovy ale cerny. Skoda, chtel jsem oranzovy jako je u cerne verze, ale to je to posledni, co by bylo dulezite.

Nuz rozhodne za ty penize (cca 4500Kc) nestoji, to si radsi kupte Griptiliana nebo neco podobneho. Tak jak jsem nuz dostal ja bych za nej dal <2000Kc. Evidentne je v nem par dobrych napadu, designove se mi libi, drzi se dobre, ale finalni realizace je naprosto tragicka.
Mozna by slo nuz rozebrat, vycistit, zkusit to trochu jinak dotahnout a srovnat, hrany zacistit pilnikem a poradne nabrousit, ale asi mi to za to nestoji a vysledkem si nejsem moc jisty, takze ja muj kus vracim (a to na postu chodim fakt hodne nerad!).

P.S. a behem pul hodiny se mi to rozlezelo v hlave a necham si ho, snad pujde srovnat do pouzitelneho stavu... ale nekdo v ANV by se mel chytit za hlavu a ten servis, co me ceka, udelat v ramci vyroby :P
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/1/2014
Kolikrát jsem už uvažoval o koupi zavíraku od ANV, ale když to tu tak čtu, říkám si zlatá Avispa a Rat1 s cenou cca litrApplause , a co teprve Opinel no.9 za tři čtyři stovkyOk . Dle (ne)kvality o které tu čtu, by ANV mělo prodávat zavíráky na pokladnách hobymarketů za 90,-kc jako Rybičku, a to se nechci Rybičky nijak dotknout, ta má pro mě alespoň efekt nostalgický Ok .
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/3/2009
Děs běs...
Ale jak se mají chytit za rypák, když jim to lidi nebudou vracet... nerozumím Shocked Oh No
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 3/15/2005
zviratko napsal:
Ahoj,

P.S. a behem pul hodiny se mi to rozlezelo v hlave a necham si ho, snad pujde srovnat do pouzitelneho stavu... ale nekdo v ANV by se mel chytit za hlavu a ten servis, co me ceka, udelat v ramci vyroby :P

Vrať ho, nemá cenu si ho nechávat. Nebo aspoň to co jsi zde napsal, pošli přímo do ANV.
Tady si to od nich nikdo nepřečte.

Lidi uvědomte si, že pokud chcete, aby se někdo "chytil za hlavu", tak nestačí nadávat pod fousy a psát to sem, kde si to přečte pár lidí. Ten nůž je třeba jim hodit na hlavu a požadovat peníze zpět. Když prodají 100 nožů, kde 20 jich je super a 80 zmetků, ale zákazníci jim těch zmetků vrátí 5, tak se fakt nikdy nic nezmění, až jim to hodí na hlavu 50 zákazníků, tak už se zamyslí.

edit: Rahmed mě předběhl - naprostá pravda

to wrafan - já od nich mám A200 a ten nůž je perfektní, není mu co vytknout, asi je to opravdu kus od kusu, takže komu se líbí, ať si ho koupí, ale doporučuji prohlédnout předem, nebo vrátit
Posláno:
Štamgast
Připojený: 8/12/2013
Já měl v ruce dva pevný. P500 vypadala v pohodě, ale nůž byl tupej hrozně. A Spelter,ten byl šílenej. Střenky neseděly, byly chlupatý,výbrus děsivej, kudla tupá... a ještě mizerný pouzdro. Tu kvalitu mají hlídat sami a ne čekat na zpětnou vazbu.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 7/26/2022
Mate pravdu. Vratim jim to. Hodinu jsem si tu s tim ted hral, mam skoro do krve dlan i prsty jak je tam vsechno ostry, (ne)hybe se to porad stejne a ty prachy si proste nezaslouzej.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum