ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
ANV knives - ActaNonVerba. Zkušenosti. Možnosti
Posláno:
Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 1/2/2015
Ahoj, nožů od anv mám pět u p200 nebyl moc symetrický výbrus. Z100 byla hodně nepovedena kudla neflupuje střenky se tak divné prohýbají a po dvou letech občasného používání už není ani dvakrát vycentrovaná, klip jsem třikrát ohnul jednou jsem zasílal nůž a dvakrát poslali obálku s klipem novým bez ptaní a zadarmo. Což bych řekl že je docela fajn.

A100 mám v elmaxu a můj kus je úplně bez vady. Přišel perfektně nabroušený axis chodí úplně stejně jako u griptilianu. Za mě nejlepe zpracovaný nůž co jsem od nich viděl.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 7/26/2022
Tak uz maji zpatky nuz a ja dobropis.
Duvodu vraceni jsem jim poslal v utery mailem, zatim bez reakce... (trochu jsem doufal v neco jako "to byl spatny kus, posleme vam jiny na vyzkouseni").

Je A200 nejak podstatne lepsi? Me se ten nuz jinak docela libil, hlavne je to fakt super lehke, jako lepsi nahrada Griptiliana idealni, ale z A100 me jeste porad boli mozoly na ruce.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/23/2013
zviratko napsal:
... Je A200 nejak podstatne lepsi? ...

Je.

zviratko napsal:
... nuz jinak docela libil ...

Když se Ti líbí, kup si ho. Nejlíp někde osobně.
Máš-li krátký nůž, potřebuješ dlouhou ruku.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/8/2010
To ze cepel je z blata nezisti ani osobne.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/23/2013
To je sice pravda, ale zviratko popisoval i jiné vady a ty se osobním výběrem odhalit dají. Jinak já mám A200 asi rok (v podstatě co byl v prodeji a kupoval jsem opravdu "naživo").
Už jsem to tu asi i psal, ale klidně znovu - jsem se zavíráky ANV spokojen, se všemi třemi, co mám. MRBLUE, fakt si myslíš, že bych jen tak s klidným svědomím doporučoval něco, co by se mi nelíbilo? Jedno tedy přiznat musím - je to zavírák a ty já používám opravdu jako zavíráky. A200 jako jedno z EDC po městě.
Takže žádné "hard use".
No ale to už si musí každý přebrat sám, no...
Máš-li krátký nůž, potřebuješ dlouhou ruku.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/8/2010
Prvy noz od nich Z400 som si objednal z Lamnie. Velmi sa mi pacil. Stonewash Sleipner / black G10. Pekne balenie, cepel pekne chodila, ale noz prisiel tupy ako priborak. Hovorim si, stat sa moze, neskor ho necham nabrusit. Druhy den co som ho mal mi zatvoreny spadol z konferencneho stolika na dlazbu Ozvalo sa cink a ustrelil linerlock. Kedze sa mi pri relativne lacnom nozi nechcelo s finmi riesit reklamaciu, odfotil som to a napisal priamo vyrobcovi. Kedze noz sa mi paci, objednal som si dalsi DLC Sleipner / sand G10. Vravim si ze priamo od vyrobcu snad dojde noz OK, hlavne ked ma ich prvy produkt sklamal. Prvy noz mi boli ochotni opravit, vymenit liner. Nakolko sa mi nechcelo riesit hore-dole postu, poprosil som nech mi ten liner hodia k objednavke, ze si ho vymenim sam. Objednavka dosla, pri plateni som cvakal trocha viac ako som cakal, ale hovorim si ze asi maju nejaky svoj kurz, nie kurz CNB. Na moje prekvapenie si ten liner vyuctovali. Noz co dosiel bol rovnako ako ten prvy uplne tupy. Co ma ale zarazilo bolo to ze ostrie pri zastite jemne trci momo strenky. Nasledne som zistil ze to neni chyba, ale vlastnost. Aj na tom starsom nozi to je, ale nevsimol som si to hned, pokazeny noz som nepouzival. Nafotil som to a poslal vyrobcovi co na to hovori a aky navrhuju postup? Tyzden sa nic nedialo, az po telefonickej urgencii mi odpisali ze nech im to poslem, ze sa na to pozru. Nemal som chut sa dotahovat, a vykaslal sa na to. Nechal som noze nabrusit, s tym ze posledny centimeter ostria ostal zatupeny, aby som sa neporezal. Na moje sklamanie nabrusenie vydrzalo akurat odrezanie par vetviciek brectanu co chodim rezat pre pakobylky. Bud to neni dobre kalene, alebo to neni Sleipner. Je to skoda, lebo inak sa mi tento noz velmi paci.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 7/26/2022
Vsichni koukaj na ocel (ja taky, proto jsem koupil tu A100 s Magnacutem), ale mnohem vic zalezi na kaleni.

A co se tyce cepele koukajici ze strenky - kdyz mi dorazila Sebenza, tak bylo ostri v podstate zaroven se strenkou. Vsimnul jsem si toho prakticky hned, protoze jsem se riznul. A pritom prisla taky dost tupa. Ale tam mam podezreni hlavne na delsi skladovani.

A jak jsem si to tu prolistoval tak asi zadny ANV nuz porizovat prozatim nebudu. S odstupem casu kdyz si vzpomenu co vsechno na nem bylo, tak to neni ani na cinskych napodobeninach americkych znacek, troufam si rict, ze takove boty jako treba ostre strenky presne do dlane nemaji ani nejlevnejsi noze co nejsou uplne noname (mozna Z-Hunter, pokud je to znacka :))
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
Tak jo, jen netlachají, ale opravdu dělají... Magnacut už je na 64 HRC Ok Ok Ok

https://www.anvknives.cz/zaviraci-noze/a100/

Čímž se A100 definitivně zařadila na seznam 🙈.

Viz debata z počátku července:

Tyler vložil tyto přílohy:
Screenshot_2022_07_02_22_49_04_980_com.instagram.android.jpg.jpg

"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/29/2011
Jj, koukal jsem na to včera na stránky. Tu kudlu bych docela i vyzkoušel, ale nemám rád černěné čepele, tak snad co časem udělají i bez toho. Jinak jsem na ní v Příbrami koukal a ta kudla je fajn. A v jedné ze starších kudel, neznám modelové označení, už měli ložiska, takže za mě Ok .
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
Taky bych mnohem radši bez DLC, ale cpou ho na tenhle nůž furt, no. Ale ta kombinace s modrou nebo červenou nevypadá špatně. Pro mě je A100 v ranku nožů "alá Bugout", což nemyslím vůbec špatně. Z praktickýho hlediska je o něco delší čepel lepší, design se mi líbí hodně od začátku a Magnacut to celý vyšperkoval. Ale na seznamu je i kupa jiných nožů a stejně nejsou prachy Laugh.
"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:
Začátečník
Připojený: 7/30/2021
V ANV šli do sebe, představili Z100 s kuličkovými ložisky

https://www.anvknives.cz/shop/z100-bb/

měl jsem od nich Z300 a A200, obě jsem prodal, teď mám A100 a na všech byl chod tragický se stranovými vůlemi, zkoušel jsem tu jejich náhradu z bronzových podložek a to bylo snad ještě horší. Tak jsem si koupil 0,5mm kuličkové ložiska a A100 jsem předělal na ně, chod je parádní a absolutně nulová stranová vůle, né jak ty měkké teflonky.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/5/2013
Píšu:Čepel nože Z100 BB při otevření letí hladce a volně
díky našemu novému systému integrovaného uložení kuličkového ložiska do čepele.
Odstranění tradiční ložiskové klece nám umožnilo dostat do ložiska více jak
dvojnásobné množství kuliček a docílit tak maximální odolnosti při zachování
minimálního odporu při otevírání.

To sú tam ako naukladané navolno?
Pri čistení nestratiť jednu z 32 guličiek čo sa na Vás vysypú,no neviem.Neutral

manuel noriega vložil tyto přílohy:
mceclip0_3.jpg.jpg

Mat
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/3/2006
Jako technicky hezky navržený, to jo. Vím že se se zavírákama prasečiny nedělají (převážně nedělají) ale toho masa tam je tedy opravdu pomálu.
vaf
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 9/1/2009
Tak jako tahle fotka je ohromná! Precizní práce! Jako puntičkáře mě to fascinuje, ale rozebírat ve škopku...Laugh -jinak to je jistota.
K dokonalosti chybí jen pár podložek - a zákazníku, pokud jsi fakt fanda (pro většinu blázen), počítej kuličky - a pokud nejsi, tak tam vraž tyhle kroužky, ono to tak lítat sice nebude, ale zase si to budeš moct dovolit rozebrat i jinde, než doma v lavoru...
Kdo ví, třeba by to fungovalo?
Mat
Posláno:

Štamgast
vaf napsal:
Tak jako tahle fotka je ohromná! Precizní práce! Jako puntičkáře mě to fascinuje, ale rozebírat ve škopku...Laugh -jinak to je jistota.
K dokonalosti chybí jen pár podložek - a zákazníku, pokud jsi fakt fanda (pro většinu blázen), počítej kuličky - a pokud nejsi, tak tam vraž tyhle kroužky, ono to tak lítat sice nebude, ale zase si to budeš moct dovolit rozebrat i jinde, než doma v lavoru...
Kdo ví, třeba by to fungovalo?

Nefungovalo, ložiskem přijdeš o styčnou plochu na čepeli/kluzná podložka.
vaf
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 9/1/2009
Když by materiál vyplnil mezikruží do výšky kuliček?
Mat
Posláno:

Štamgast
vaf napsal:
Když by materiál vyplnil mezikruží do výšky kuliček?

tak si to vyzkoušej
Dog
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 6/18/2013
Taky mě zarážejí stále nová zeslabování konstrukce - je tam tak málo masa, že to je na krájení měkkého chleba a mazání másla pokojové teploty.
A to mi i vnitřní stop piny přišly jako zeslabení. Naštěstí to není výtah, most nebo letadlo.
Mluv jen tehdy, jsou-li Tvá slova moudřejší než mlčení.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/27/2001
Dog napsal:
...A to mi i vnitřní stop piny přišly jako zeslabení. Naštěstí to není výtah, most nebo letadlo.

Zatím! Cry Takhle ke spoustě problémů přistupují moderní návrháři.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/8/2011
No co, vyhoda je, ze se to nemusi brousit. Kdyz se ztupi, zkusim zakrojit uherak a necham si od vyrobce poslat novy nuz...
Blbe forky, vim. Ale predpokladam, ze tuhle verzi si zakaznik koupi na clakani pred uzaslym publikem, ne na nejake drsnejsi krajeni. A hlavne, co oko nividi...
Kolik to vlastne (od oka, samozrejme) vydrzi? v nejake svarecske diskuzi jsem videl cca 50 kilo na 1mm2 prurezu.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum