ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
ANV knives - ActaNonVerba. Zkušenosti. Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/28/2008
Delewar napsal:
Za tie peniaze by nemalo byť potrebné na takéto nože vôbec siahať.

Pokiaľ by to nebola naozaj úprava na mieru. Nie riešiť technické záležitosti z výroby...
Tak nějak nechápu, co chtěl autor tímto příspěvkem říci, pokud to platilo na moje video, tak to není žádná recenze, jen jsem představil nůž, který ještě není tak moc na trhu a sdělil jsem svoje pocity na jeho vlastnosti, které jsou patrné na první pohled a pohmatHappy Mohou se najít potencionální zájemci o koupi, kterým to třeba trošku pomůže při rozhodování. Nic jiného jsem v úmyslu neměl. Pro koupi nože jsem se rozhodl svobodně a koupil za svoje peníze, tak nevím, proč bych nemohl pořešit nějakou drobnost tak, aby mně vyhovovala.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/4/2018
Podľa mňa narážal skôr na výrobcu... Že za tú cenu by to už malo byť tak nejak dokončené a nie DoDo.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/5/2013
Toto je fakt zbytočná debata.Nemajú tam z výroby predsa nezahladené otrepy.Majú to zdrsnené,tak to plánovali,komu to nevyhovuje zahladí si to na 300 eurovom noži ako aj na 50 eurovom.To nieje výrobná vada.NoNoNo Delewar to kritizuje pre cenu ako je u neho bežné u drahších nožov či lepších ocelí.
Debata s ním asi nebude moc plodná Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/1/2011
manuel noriega napsal:
Toto je fakt zbytočná debata......
Debata s ním asi nebude moc plodná Happy

Mám Hard Task a nůž v kydexu rachtá, jakoby ho dělal žák páté třídy s horkovzdušnou pistolí!Angry
A sere mě to!
Jestli to má Spelter stejně, tak je to taky pro někoho k nasrání, pro mě určitě.
Dva rozdílné nože, stejný problém, tzn. buď na to serou nebo to neumí.
Nejsem povinen vlastnit nýtovačku, doma rozdělávat pouzdro, něco tam vlepovat pro odstranění klepání!!! Tak si to tu píšeme, že třeba tohle je na prd!!
Pro režim DO - DO mají prodávat stavebnici a nechť si každý doladí...
Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/10/2012
Protože nože dělají seriově a pouzdra taky a nenapadlo je udělat kopytu, podle kterého pouzdra dělají, lehké zůžení někde v ploše čepele. Na druhou stranu si ho můžeš opravdu dodělat sám a nemůsíš u toho pouzdrou rozebírat stačí ho trochu ohřát a lehce vmáčknout dovnitř třeba uprostřed čepele, tam ti to nebude kolidovat s ostřím ani špičkou při zasouvání.
Pište mi prosím raději email než PM. Pro ty co jim nestačí kouzelné slovíčko, na PM nereaguju.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/5/2013
Gyrl
Pokiaľ má nôž či púzdro z môjho pohľadu vadu tak ho proste pošlem na výmenu za iný kus či peniaze naspäť do obchodu.Ja som písal o zdrsnení rúčky ktoré majú rôzne aj iné značky,napr. Spyderco.Niekomu to vyhovuje,niekomu nie.Pokiaľ považuješ odvedenú prácu u ANV za humpolácku tak od nich nekupuj.Nič v zlom,ja od nich tiež nekupujem.Laugh

Samozrejme píš čo nieje dobré,aj o tomto to tu je.Než niečo kúpim chcem informácie.
Pokiaľ tu sú som tomu rád.Ok
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 5/27/2014
I když nejsem autor, tak se domnívám, že Delewar nekritizuje Vaše povídání o noži, ale že na základě Vašeho videa kritizuje kvalitu výroby značky ANV. Pokud to stále nechápete, tak je to toto.

matějka napsal:
Delewar napsal:

Pokiaľ by to nebola naozaj úprava na mieru. Nie riešiť technické záležitosti z výroby...
Tak nějak nechápu, co chtěl autor tímto příspěvkem říci, pokud to platilo na moje video, tak to není žádná recenze, jen jsem představil nůž, který ještě není tak moc na trhu a sdělil jsem svoje pocity na jeho vlastnosti, které jsou patrné na první pohled a pohmatHappy Mohou se najít potencionální zájemci o koupi, kterým to třeba trošku pomůže při rozhodování. Nic jiného jsem v úmyslu neměl. Pro koupi nože jsem se rozhodl svobodně a koupil za svoje peníze, tak nevím, proč bych nemohl pořešit nějakou drobnost tak, aby mně vyhovovala.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/30/2011
Kdo má ten nůž fakticky v ruce ?
Jaké jsou Vaše zkušenosti s użíváním ?

virtual1jk vložil tyto přílohy:
IMG_20230828_235725_873.jpg.jpg

Není moudrý ten, kdo ví mnoho, ale ten, kdo ví co je třeba.
Nůž slouží mě, nikoli já jemu.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/28/2008
shivers napsal:
I když nejsem autor, tak se domnívám, že Delewar nekritizuje Vaše povídání o noži, ale že na základě Vašeho videa kritizuje kvalitu výroby značky ANV. Pokud to stále nechápete, tak je to toto.

matějka napsal:
Delewar napsal:

Asi to tak bylo myšleno, připouštímHappy
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/12/2006
Je to opravdu moc milý nožík , měl jsem ho párkrát na houbách a nosím ho když jdu do lesa a večer po městě se psem. Jediná vada je to klapání pouzdra. Nemusím se nikde plížit, ale po lese chodíme co nejtišeji. Tak jsem obalil pouzdro mokrým hadrem, nechal zezadu 3 x 3 cm volné, nahřál jsem je horkovzduškou a zatlačil tyčkou s kulatým koncem. Neklepe, drží krásně, nosím ho hlavou dolů na opasku na boku a když dám tričko horem, není vidět. Jen mě překvapila vůně-smard ručky. Prostě když jsme za komunistů řezali Pertinax smrdělo to stejně.
Ale to už se mastnotou ohmatalo. Ostrost zářezů na ručce mě docela vyhovuje, mám cca 10 nožů Spartan Blades a ty mají zase vlnky hladké a takové mazlivé do ruky. Vše má svůj půvab. Ale už si dělám kožené pouzdro. I Sparťani nabízejí vždy dvě varianty. A jsem už takový prastaromilec. No, když jdu na ty houby, mívám víc nožů než hub.

john1 vložil tyto přílohy:
20230811_180720.jpg.jpg
20230830_074555.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/30/2011
Dík za tip na úpravu pouzdra.
Není moudrý ten, kdo ví mnoho, ale ten, kdo ví co je třeba.
Nůž slouží mě, nikoli já jemu.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/9/2004
Ahoj,
mám A200. Povoluje se mi čep a viklá čepel. Jelikož je hvězdička jen z jedné strany, nejde to utáhnout. Nemáte nějakou zkušenost?
J'aime mon pays et Paris... mon Opinel aussi!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/28/2008
santana napsal:
Ahoj,
mám A200. Povoluje se mi čep a viklá čepel. Jelikož je hvězdička jen z jedné strany, nejde to utáhnout. Nemáte nějakou zkušenost?

Zkusil bych upnout čepelku do svěráku a ručku tlačit proti dorazovýmu čepu = tím se "skřípne" středový čep a jde víc utáhnout.
Pokud nemáš svěrák, tak třeba opřít ostří o prkýnko. Přitlačit jako když se krájí Razz BILTONG a zkusit dotáhnout.

A samozřejmě závit zafixovat nějakým "locktajtem"!
POKUD MÁTE DOTAZ, PIŠTE NA MAIL!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/29/2011
Jak píše Hanes, jakékoli zapáčení či zatlačení na čepel do stany v otevřeném stavu do jisté míry čep zafixuje. Snad to bude stačit. Další možnost je psotě podložit čep nějakou gumou (rozebírat na gumové podložce) a tak výšit tření.
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/9/2004
Díky, zkusím
J'aime mon pays et Paris... mon Opinel aussi!
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 9/30/2020
Tento týždeň prišiel a nôž v puzdre nerachtá, na jednej strane puzdra je to poriešené stlačením..viď foto

TomasK vložil tyto přílohy:
IMG_20231008_122427.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/29/2011
Laugh Laugh Laugh to je opravdu pěkné...
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/7/2013
Čína místo slovApplause
K vítězství zla úplně vystačí nečinnost dobrých lidí.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/18/2006
TomasK napsal:
Tento týždeň prišiel a nôž v puzdre nerachtá, na jednej strane puzdra je to poriešené stlačením..viď foto

Tak to vypadá na limitovanou edici…. Grin
"Nůž je dobrá zbraň, nezastaví se, nezasekne, nedojdou mu náboje a na to, abyste ho použili nepotřebujete výcvik"
Posláno:
Štamgast
Připojený: 8/12/2013
To jako myslej vážně?? Shocked
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum