ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
ANV knives - ActaNonVerba. Zkušenosti. Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/29/2009
Sidney napsal:
Dudulik napsal:
...Odpověď otázkou? 😉🙈. Koho je to peří??? Jsem jen hňup co nic nevyrábí. Je teda design od CRKT, Böker , ANV...???????

"Proč vy, Židi, odpovídáte na otázku otázkou?"
"A proč bychom neodpovídali?"
Karel Poláček - Židovské anekdoty Happy

Je fuk, jestli něco vyrábíš nebo ne. Zrovna tak je fuk, jestli ten design vymysleli v CRKT nebo v Bökeru. Kdo ho ovšem zjevně nevymyslel, je pan Němec. Proto píšu o chlubení se cizím peřím. Inovativního v jeho designu neshledávám opravdu nic.

Zdenek

No vidíš, aspoň máme jasno kdo je kdo 😉. Hledal jsem...ale nikde jsem nedohledal že to určitě není design Němce. Až tady v tomhle vlakně. Tak to teď beru jako jasnou věc že to tak prostě je. Díky 😉👍.

A omluva, nechal jsem se unést, jsme přece ve vlakně ANV kde je vše jasné ještě dřív než je to napsáno 👏👍🤣
Kontakt pouze email,PM ne.Děkuji
Posláno:
Štamgast
Připojený: 3/13/2013
Unčovský napsal:
Dudulik napsal:
Zeptám se jinak...je ještě co "vymýšlet " designově u praktického nože? Už se to tu řešilo, kdo co kdy vlastně okopiroval Shocked

Nejde o to co kdo okopíroval, jakože pokud něco dělám tak si aspoň nastuduji podklady. To je takový základ. Jde o to jak se to prezentuje a pardon je to trochu k smíchu ....

https://soldiersystems.net/2023/12/08/blades-releases-their-first-collaboration-with-ondrej-nemec-as-part-of-their-bronze-grade-line-of-knives/

With over a decade of experience in the industry, Ondrej is dedicated to creating innovative designs that stand the test of time, ensuring proven and trusted functionality.

Jako fakt? :D Inovativní design?

proč když má takového disajnéra to nevyrábí ANV?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/17/2011
Ono to asi nebude tímto vláknem. Názor že vypadá jako CEO od designera Richarda Rogerse se objevil na ofiko Facebooku Spartan Blades v komentářích.
A nejsou to našinci.

coll vložil tyto přílohy:
Screenshot_2023_12_08_21_15_27_326_com.android.chrome.jpg.jpg

PŘÍTEL je ten, kterému když povíš: "Někoho jsem zabil!" Odpoví: "Kde ho zakopem?"
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/3/2023
Zvláštní je i ta prezentace elegantního EDC-čka se zbraní, vůbec mi to nepasuje.
Buduje tím kolabem vlastní jméno místo svého brandu, proč?
Nicméně, stranou soudy i moji osobní preferenci, teď stojí vedle Harsey-ho.
Klobouk dolů.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
Totoro napsal:
Nicméně, stranou soudy i moji osobní preferenci, teď stojí vedle Harsey-ho. Klobouk dolů.

Taky bych rozhodně čekal originálnější počin, ale tenhle pohled je ve skutečnosti moc fajn. Který jiný český designér nožů to dotáhl na spolupráci s prestižní USA made značkou? Jako za mě je to něco, co si ocenění zaslouží.
"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/1/2011
Totoro, Tyler...

Pardon pánové, nestojí ani neleží, jen někdo na zahraničním fóru napsal to, co kluci tady...
Kdyby to takhle obšlehl Číňan proklínali byste ho ješte další tři roky.
...teď a tady najednou uznání, opravdu?!?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
Míjíš se s podstatou toho, o čem jsme s Totorem psali.

Němec má odteď "na triku" oficiální spolupráci se zavedenou americkou značkou nožů, čímž se nemůže pochlubit jinej českej designér. Krom mikupa Wink. O tom jsme mluvili. To hodnotu má, máloplatný.

A ano, ty nože jsou si velmi podobné, ale to jsou mraky jiných. Doslovná kopírka to není.

Jiný tvar začátku i konce rukojeti, jiný klip, jiný výbrus, typický ANV-ovský falešný ostří, jinej tvar flipperu, jiný hřbet čepele s jimpingem... Těch změn není na tak v zásadě minimalistickým noži zas tak málo, aby se dalo mluvit o jasný kopírce. Do toho mi některý přijdou jako vlastně vylepšení oproti Rogersovu modelu, a jsou za mě líp v souladu s celou koncepcí "CEO kancelářských zavíráků" (minimální profil, v zavřeným stavu co největší podobnost s propiskou atd.). Jestli měl Spartan poptávku na tenhle typ nože, tak to špatně odvedená práce rozhodně není. A Číňany bych do toho fakt netahal.

P.S.: Jo, sám za sebe bych raději viděl spartanovskou verzi A100 nebo jinýho ANV zavíráku, ale kdo z nás ví, s čím si měl Němec v návrhu poradit - ono něco jinýho je mít volnou ruku a něco jinýho je plnit zadání zadavatele.

Tyler vložil tyto přílohy:
Spartan.jpg.jpg
CRKT_Ceo.jpg.jpg

"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/1/2011
Nechci se do nikoho vcíti, chápat ho, jak je v dnešní době moderní.
A nechci tam hledat Tvoji "hloubku", jak je všechno jinakHappy
...😉🙂jsem nikoho nechtěl zabít, jsem jenom 4x bodl do kabátu, nemůžu za to, že v něm byl chlap...
Sanrenmu taky není kopie Sebenzy, i když je tam spousta podobných, místy naprosto stejných linií
A i míjet se můžu, o tom žádnáHappy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/10/2018
Nějak nechápu tolik emocí kvůli noži, který nemá vůbec žádně emoce.

Je to nuda a šeď ať to vyrobí kdo to vyrobí.

Kdyby mi to nebylo trapné, tak bych napsal "nůž na hovno".
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/3/2023
Tyler napsal:
Němec má odteď "na triku" oficiální spolupráci se zavedenou americkou značkou nožů, čímž se nemůže pochlubit jinej českej designér. Krom mikupa Wink. O tom jsme mluvili. To hodnotu má, máloplatný.

Tak jsem to myslel.
Zavánějící okolnosti časem vyčichnou, holý fakt, že to od teď má v životopise nikoliv.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 10/15/2023
A TUHLE novinku někdo zaregistroval? popř. už vlastní?

BolfiikV2 vložil tyto přílohy:
1518_1_anv_20231108_02.jpg.jpg

Předchozí účty: bolfiik.edc/Dabo/Bolfiik
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/11/2013
BolfiikV2 napsal:
A TUHLE novinku někdo zaregistroval? popř. už vlastní?

JJ už je doma, ale nemůžu ji najít, až čtyřiadvacátého Wink

a tuhle https://www.anvknives.com/cs/military/m500-kamba/
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 9/13/2022
Další Lionsteel Czech made. ))))))
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/15/2008
Taky ho mám po stromeček 🎄🎄🎄

Kukura vložil tyto přílohy:
IMG_6836.jpeg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/11/2018
No moment dárky nosí Ježíšek až 24. Laugh Krásná kudla.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/29/2011
Ta dýka je super. Tohle by mohlo být moje první ANV...
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/15/2008
Však už je zabaleno a čeká se na 24. prosince🤗🎄
Musel jsem se pomazlit🙈, je to příjemnější velikost než standard.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/1/2014
AMV M25, myslím, že tenhle nůž není špatná volba, úchop pohodlný, tenký výbrus, řeže to jak sviňa, celkově zpracování super Ok.

wrafan vložil tyto přílohy:
1000010014_01.jpeg.jpg
1000010016_01.jpeg.jpg
1000010052_01.jpeg.jpg
1000010054_01.jpeg.jpg
1000010044_01.jpeg.jpg
1000010005_01.jpeg.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 9/28/2010
wrafan promin pujcim si tvoji fotku
nuz vypada pekne ale co mi vadi je todle proc todle trci tak blbe to neslo udelat lip ja bych to asi zbrousil ten colt zrusil a tim padem muze byt cepel o 2cm delsi a hnet by to vypadalo lip teda zame

brom vložil tyto přílohy:
1000010016_01.jpeg_big.jpg.jpg
1000010016_01.jpeg_big_11.jpg.jpg

Jsem dyslektik. Mějte pochopení pro to, jak píšu. Děkuji
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/1/2014
brom napsal:
wrafan promin pujcim si tvoji fotku
nuz vypada pekne ale co mi vadi je todle proc todle trci tak blbe to neslo udelat lip ja bych to asi zbrousil ten colt zrusil a tim padem muze byt cepel o 2cm delsi a hnet by to vypadalo lip teda zame

No určitě by to šlo, já sám záštity všeobecně nemám rád a poměrně dlouho jsem kvůli tomuto detailu váhal s koupí. Ale kupodivu, nevadí, nepřekáží a chápu, že pokud je to nůž pro vojáka, kde je předpoklad, že bude s nožem manipulovat v rukavicích, tak mi to dává i smysl. Záštita je opravdu decentní a čepel je i tak dostatečně dlouhá. Ale rozumím, každý to můžeme vidět jinak.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum