ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
ANV knives - ActaNonVerba. Zkušenosti. Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/29/2011
Je ostrá.
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 7/20/2022
Přesně tak, je to oboustraně broušená čepel, prostě stilleto. Kdyby nebyla ostrá, tak bych si nekupoval, řekl bych, že dýka by měla být ostrá, byť nevylučuji, že jsou i dýky bez čepele, ale takovou bych nechtěl...

Ona tam je ta elegance Fairbanks Commando Dagger, ale jak je ta čepel dlouhá, tak to tomu dodává ten šmrnc. Heh, mělo by ji ANV nabídnout tvůrcům Hitmana, nebo do nějakého filmu jako zbraň nějaké sexy špionky... Btw v úplně prvním Hitmanovi byla dýka Pentagon...
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/7/2013
brak napsal:
Alfie napsal:
Náhodou, M500 Anthropoid je nádherna dýka. Má v sobě takovou tu strašidelnou eleganci.
A P300 je fajn kudlík. Nic jiného od ANV nemám, ale M500 se jim fakt povedla na 1.

Taky se mi líbí, chci se zeptat, je broušená do ostrá, nebo je to jen bodec? Díky

Je to bodec; z prospektu :

…… Vzhledem k masivní tloušťce čepele 6 mm je úhel broušení optimalizován pro maximální průraznost a houževnatost, nikoli pro řezání!…..

K vítězství zla úplně vystačí nečinnost dobrých lidí.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 5/18/2024
Hezký den,
jsem tu jako největší amatér, ale ráda bych manželovi koupila nůž k výročí, líbily se mu ANV nože a před časem mi je ukazoval. Chtěla bych se zeptat, zda nemáte tip, který bych měla zvolit. Koukala jsem na Z300, takový minimalistický, ale jak říkám, vůbec tomu nerozumím a ráda si nechám poradit. Mělo by se jednat o menší zavírací nůž, nebude ho asi používat na něco specifického. Happy
Mockrát děkuji. Happy
Posláno:
Začátečník
Připojený: 3/22/2019
Dobrý den Jančo. S ANV Vám neporadím, nicméně nedá mi to nenapsat, že za manželku, která k výročí kupuje manželovi nože, by měl být Váš muž vděčný.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/11/2013
Ahoj Jančo, předem za tento počin Ok . Mám dost zavíracích nožů od ANV a tak zkusím poradit. Kromě Z070 a Z050 jsou co se týče úchopu prakticky všechny stejné (přibližně stejný tvar rukojeti) až na Vámi zmiňovaný Z300, který má rukojeť ke konci zúženou a ve větší ruce se trošku ztrácí. Pokud má Váš manžel větší ruku č.10 a větší pak bych volil asi jiný model. Materiály rukojetí, dural a Titan se časem poškrábe v kapse třeba o klíče, nebo mince, plasty G10, GRN, jsou proti poškrábání více odolné. Materiál čepele D2 a Sleipner nejsou tak úplně nerezové, a při agresivních látkách jako jsou třeba i šťávy z ovoce by mohli dělat fleky (patinu) na čepeli. Elmax a Magnacut jsou nerezovky a většinou s tím nemají problém. Černěná čepel DLC je do jisté míry ochrání, nicméně se časem také může poškrábat. Otevírání jedno ruční Flipper nebo kolík,- dvouruční, drážka v čepeli ? Nože označeny BB mají na čepu čepele kuličkové ložisko pro lepší chod, ale vyžadují větší údržbu než nože s teflonovými nebo fosfor bronzovými podložkami. Takže záleží opravdu jak, na co a jak často ho Váš manžel bude používat, a jak se o něj bude starat. Potom jde ještě o typ pojistky jakou preferujete. Liner lock, Frame lock nebo A lock?
Je těžké takhle poradit ale za mě neuděláte chybu s A 100 Elmax, nebo Magnacut.
Přeji šťastnou ruku při výběru, a spokojeného manžela. Happy

rettromen vložil tyto přílohy:
IMG_20240519_072503.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Jediný zavírák, který se ANV zatím povedl, je A100/200. Takže je to jednoduché: A100 v Magnacutu Happy.
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/11/2013
Martin Morávek napsal:
Jediný zavírák, který se ANV zatím povedl, je A100/200. Takže je to jednoduché: A100 v Magnacutu Happy.

Pokud nevadí červené střenky, jinak mají v ANV momentálně vyprodáno Angry
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
Naprostý souhlas, A100 v Magnacutu (ale klidně i v Elmaxu) a PRÁVĚ s červenými střenkami, barvou srdce Wink.
"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/23/2008
Posláno:
Začátečník
Připojený: 5/18/2024
Hezký den,
mockrát děkuji za vaše tipy, rady i pokusy uvést mě do této problematiky. Happy
Půjdu tedy dle vašich rad do A100, pro začátek v Elmaxu. V současné době mají, jak už zde padlo, skladem jen ty BB s kuličkovým ložiskem, myslíte, že i tak jsou vhodné pro začátečníka nebo mám raději vyčkat až budou skladem ty druhé? Grin
Omlouvám se za laické a možná i nesrozumitelné dotazy.

Mockrát děkuji. Happy
Posláno:
Štamgast
Připojený: 8/12/2013
Dobrý den. Přiznám se,že jsem spíš fanda pevných čepelí, nicméně údržba zavíracího nože není žádné drama. Ať má ložiska nebo podložky. Pokud se člověk chová k noži "normálně",není třeba nijak zvlášť udržovat. Čistit,občas trochu namazat. Mě jeden výrobce (Spyderco - chtěl jsem po nich náhradní šroubky) napsal,že to nemám co rozebírat. Grin
Ložisek se nebojte.
Přeji Vám pěkný den a manželovi hodně radosti a spokojenosti s pěkným dárkem.
H.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2013
Rozumný přístup a Knife a manžel se nemá čeho bát Happy a ten největší dar už stejně má - Vás Applause Admire Admire
Nejsou žádné velké věci, jsou jen malé krůčky na cestě ...
Posláno:
Začátečník
Připojený: 5/14/2023
nevíte jak jsou nože s ložisky od ANV udělané ? jde mi o to jestli ty ložiska jezdí jenom v té střence z G10 a jestli to ty ložiska nevyšoupou a při páčení nevymačkají ... jestli to snese hrubé zacházení
Posláno:

Štamgast
V G10 to nejezdí, to by nefungovalo. Ale jak jsem psal, jediná kudla, co se ANV zatím povedla, je A100/200, a ta má, pokud vím, podložky...jinak s foderem nemáš co páčit. A pokud už si nemůžeš pomoct, kup si třeba CS 4-Max.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/26/2008
Raidenek - Když budeš se zavírákem páčit, určitě se mu to páčit nebude. Uniká mi smysl toho, proč to dělat. Survival v našich krajích nezažiješ a i kdyby nakrásně ano a budeš mít u sebe jenom zavírák, zničit si jediný nástroj, který máš po ruce, by asi nebylo nejchytřejší. Jestli nutně potřebuješ mít něco, co vydrží hrubé zacházení, pořiď si fulltang třeba z péroviny aspoň 5mm ve hřbetu a s čepelí do 10cm. Ten by to mohl vydržet. Ale zavírák...?
Posláno:
Začátečník
Připojený: 5/14/2023
martine už dělají A100 BB což BB je na ložiskách A200 ještě na ložiskách bohužel není ale na výstavě v příbrami mi říkali že bude a tak se rozhoduji ještě mezi A100 BB a Z300 BB
Jinak každý ví že zavírací nůž není na prasárny ale nikdy nevíte co si pro vás život připraví a já chci prostě ANV
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/8/2010
Ja mam od ANV 2x Z400. Dizajn faj ale ta ocel je nenabrusitelna. A na jednom po pade zavreteho noza asi zo 45 cm vysky na dlazbu ustrelila poistka. Pekny noz z nahovno materialu. Ci uz sa s tymito problemami vysporiadali netusim, ale urcite by som sa na noz od nich nespoliehal.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/26/2006
Raidenek napsal:
a jestli to ty ložiska nevyšoupou a při páčení nevymačkají ... jestli to snese hrubé zacházení

Vysoupaji a vymackaji - na hrube zachazeni to rozhodne neni. Pokud pocitas s tim ze by se s nozem rezalo s pouzitim vetsi sily nebo delalo nejake lehci sekani tak se kulickovym loziskum uplne vyhni. Paceni je se zavirakem uplny nesmysl pokud to neni neco jako Cold Steel 4max nebo AD10.

Co se tyce ANV tak jsem mel a kratce pouzival duralovy Z400. Pojistka se ani po nekolika stech cyklech nezabehla tak aby se ji dalo verit - zapadala pokazde ruzne hluboko, zakusovala se a nebo prokluzovala. Parkrat jsem si v obchode osahaval nejake dalsi ANV a muj ciste subjektivni nazor je ze na zaviracich bude muset ANV jeste hodne zapracovat aby byli ve sve cenove kategorii konkurence schopni.

Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/7/2013
Raidenek napsal:
…………
Jinak každý ví že zavírací nůž není na prasárny ale nikdy nevíte co si pro vás život připraví a já chci prostě ANV

Laugh Volil bych místo slov takto…….
https://www.knife.cz/Default.aspx?tabid=54&g=posts&m=1236225#1236225
K vítězství zla úplně vystačí nečinnost dobrých lidí.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum