ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
ANV knives - ActaNonVerba. Zkušenosti. Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/29/2011
Tyhle 2 jsou celkem ok. I když ten větší bych rozebírat nechtěl, když jsem viděl, jak mají udělané to ložisko...
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/3/2023
Objektivní pravdy.
Tedy subjektivní.
Každý uživatel zde má jednu…
Posláno:

Štamgast
Jako díru do prdele Grin .
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 1/14/2023
Totoro napsal:
Ach jo…jsem si říkal, jakej je to fajn nůž…
Hovno.
Špatnej vtip.😔🇯🇵
🤣

Ne nutně. Třeba tahle para 3 přišla z fabriky v takovým stavu, že jí nebylo (a doposud není) co vytknout. Bezchybný zpracování, žádné vůle, na podložky až nepochopitelně hladkej chod. Perfektní. Bohužel to (teda spolu s tenaciousem z číny) je mezi mýma spydercama výjímka. Všechny ostatní se musely víc či míň doladit.

vojtechposmourny vložil tyto přílohy:
IMG_2143.jpeg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/3/2023
Martin Morávek napsal:
Jako díru do prdele Grin .

🤣👍
Posláno:

Štamgast
Plnotucná Para 3 a Para 2 je fajn, když chytneš dobrý kus. Millie 2 by slušel ještě jeden stand off. Jinak chodí tak dobře, protože má bushing.
Posláno:

Začátečník
Připojený: 7/6/2023
Martin Morávek napsal:
DrtičHlav napsal:
Mám větší důvěru ve Spyderco...

To je hezké, ale na moji otázku jsi mi neodpověděl. Kdybys napsal třeba, že mají nejlepší tepelné zpracování, nejširší nabídku ocelí, nebo že nejvíc naslouchají svým zákazníkům...já mám tu značku fakt rád, ale dneska si koupí Spyderco především fanda. A to jsem i já, kupuju si je od doby, kdy bylo na výběr v podstatě Spy, BM a Sog, dali nám pocket clip a jednoruční otvírání via thumb hole a plno skvělých modelů. Nicméně za těch 50 let inovací by mohli udělat třeba backlock bez vaklu Happy. O nekvalitě současné produkce, zejména té japonské, je toho na netu plno. Mají v portfoliu plno kudel, co jsou fajn a stačilo by málo, a byly by opravdu skvělé...třeba za dalších 50 let inovací...
A jak píše Vojta nade mnou...když se onehdy stavil u mě a nechal mě osahat SPY Bodacious a Kunwu Parde, kudly za podobné peníze, tak to Spyderco působí jako špatný vtip.

Tak já ty vysoké ceny ospravedlňuju tím, že jim věřím, že to tam v Goldenu dělají dobře a ten nůž vydrží to co má, když to bude potřeba. Takovou důvěru nemám ve WE nebo většinu jiných značek, přestože mají dobré recenze.
A taky je to citová záležitost, něco jako auto. Prostě, když se podívám na dobré spyderco tak vidím dokonalost a cítím žár Laugh
Posláno:

Štamgast
K tomu bych měl jenom tolik, že by sis měl zajít na oční a pořídit si brýle. WE jsou zpracováním, chodem i řezným výkonem mnohem dál. Ta nejlepší Spyderca se dělají na Taiwanu, ale ani ty bych neoznačil za dokonalá. Ale WEčka mi přijdou dokonalý snad všechny, schválně si nějaké pořiď...ale pokud nechceš Čínu, naprosto to chápu a respektuji. Pak bych ale místo Spy z USA zkusil třeba CRK, Microtech, Tactile,...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/1/2014
Kluci, našel by se někdo, kdo by cvaknul vedle sebe A100, A400 a třeba Rat1. Chci to pro reálné porovnání velikosti, předem díky 🙏😉.
Posláno:

Začátečník
Připojený: 7/6/2023
Martin Morávek napsal:
K tomu bych měl jenom tolik, že by sis měl zajít na oční a pořídit si brýle. WE jsou zpracováním, chodem i řezným výkonem mnohem dál. Ta nejlepší Spyderca se dělají na Taiwanu, ale ani ty bych neoznačil za dokonalá. Ale WEčka mi přijdou dokonalý snad všechny, schválně si nějaké pořiď...ale pokud nechceš Čínu, naprosto to chápu a respektuji. Pak bych ale místo Spy z USA zkusil třeba CRK, Microtech, Tactile,...

CRK zvažuji někdy v budoucnu. Je to velká investice Laugh , Microtech aktuálně mám a jsem z něj nadšený co se týče kvality zpracování a v budoucnu plánuji přidávat další kusy - zejména ty nové s nulovou bladeplay. Je pravda, že k té číně jsem více skeptický.

Přesto všechno ale jsou Spyderca pro mě srdeční záležitostí. Navíc mi jejich designy přijdou více zajímavé než spousta jejich kompetice. Mrzí mě, že jsem nestihl koupit Spyderco EuroEdge dokud se vyráběl. Ta symetrie byla boží.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/11/2013
wrafan napsal:
Kluci, našel by se někdo, kdo by cvaknul vedle sebe A100, A400 a třeba Rat1. Chci to pro reálné porovnání velikosti, předem díky 🙏😉.

Může být Wink

PS:konečně jeden příspěvek k tématu Admire

rettromen vložil tyto přílohy:
IMG_20250302_064411.jpg.jpg
IMG_20250302_064713.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Super👍👍, díky moc🙏😉. Ten A400 už je celkem obr. Koukám delší dobu po zavírácích a A400 se mi celkem líbí.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/29/2009
A400 je větší, ale krásně lehoučkej a sedí vše superOk

Dudulik vložil tyto přílohy:
IMG_2079.jpeg.jpg

Kontakt pouze email,PM ne.Děkuji
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/11/2013
[quote=wrafan]Super👍👍, díky moc🙏😉. Ten A400 už je celkem obr. Koukám delší dobu po zavírácích a A400 se mi celkem líbí. [/quot

Nemáš vůbec za co, a souhlasím s DUDULIKEM velkej, lehkej, vše dobře sedí, i v ruce Wink
Ale DUDULIK má tu 400 nějakou menší verzi podle toho Speltera Happy
Ne dělám si srandu, můj Spelter je ComopGrin

rettromen vložil tyto přílohy:
IMG_20250302_082136.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/28/2010
wrafan napsal:
Super👍👍, díky moc🙏😉. Ten A400 už je celkem obr. Koukám delší dobu po zavírácích a A400 se mi celkem líbí.

Ty si nedáš pokoj?? 🤔🙈😂
Posláno:

Štamgast
Porter napsal:
wrafan napsal:

Ty si nedáš pokoj?? 🤔🙈😂

Bo žijeme je jednou✌️, nedám 😁.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum