ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
ANV knives - ActaNonVerba. Zkušenosti. Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 11/17/2011
Neměl sem na mysli, že by ANV kopírovalo. Ale Spelter a ten novej mi připomínají styl William Harsey (pevný od Chris Reeve a Spartan Blades).
Mě se pevný od ANV narozdíl od zaviraků líbí.
PŘÍTEL je ten, kterému když povíš: "Někoho jsem zabil!" Odpoví: "Kde ho zakopem?"
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/11/2018
coll napsal:
Neměl sem na mysli, že by ANV kopírovalo. Ale Spelter a ten novej mi připomínají styl William Harsey (pevný od Chris Reeve a Spartan Blades).

Jsou to určitě podobné typy nožů, s tím souhlasím. Líbí se mi. Teď jsem měl možnost osahat si z300 a vypadal moc dobře. Zpracování bez chyby.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/21/2013
Jako se zpracováním jsem u pevných nožů problém neměl, jen mě překvalipo, že jsem měl 2 Speltery z Elmaxu a každý měl jinak široké střenky...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/11/2018
Lestat13 napsal:
Jako se zpracováním jsem u pevných nožů problém neměl, jen mě překvalipo, že jsem měl 2 Speltery z Elmaxu a každý měl jinak široké střenky...

Ono je taky více generací spelteru. Měl jsem dohromady tři. Jeden n690 a dva elmaxové. Poslední elmaxový měl i mírně jiný výbrus než první dva. Jen chci upozornit, že se nejednalo o chybu z výroby Laugh bylo to krásně symetrické, ale jiné.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 4/19/2024
coll napsal:

Ondřej Nemec priamo spolupracuje so Spartan Blades, navrhol pre nich jeden zatvárak, oni sami zase verejne povedali v jednom videu že otvorene sympatizujú s ANV a sú nadšený z ich dizajnov.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 8/1/2023
V pátek mi přišla P200. Starší verze, ta si mi líbí víc. Nůž paráda. A to kožené pouzdro je prostě výborné. Mám raději kydex, ale toto kožené mě tedy nadchlo. Nůž v tom sedí perfektně. 👍
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/26/2009
No já mám teď taky nově p200 ještě tu starou verzi ze Sleipneru.
Moc se mě ta kudla líbí a dobře sedí v ruce. Jen mě překvapilo jak přišla tupá nehledě na tupý úhel výbrusu hlavně u špičky. Po přebroušení naprostá spokojenost 😊
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 2/11/2008
FYI:

Na kifestock.cz je par modelov ANV v celkom slusnych zlavach (sam som sa tam prave ulakomil na M25)
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 8/1/2023
Je to tak. Říkám si už nic nekoupím a pak nějaká sleva a nebo nůž co se mi sakra líbí a zase. A zase. Nu což. Manželka dělá to samé s botkami a kabelkami Laugh
Ještě se mi tam líbí M311 comp. Nemáte někdo praktickou zkušenost?
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/26/2009

Zvládá i náročnější úkoly a ničeho se nebojí.
Za mě super kudla. Skladná a oproti jiným fulltang kudlam i lehká.😊

Dándý vložil tyto přílohy:
IMG_20250906_101919.jpg.jpg
IMG_20250906_101624.jpg.jpg
IMG_20250906_101318.jpg.jpg
IMG_20250906_101304.jpg.jpg

PJ
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 2/1/2021
A100 se mi vždycky líbila, ale odrazovaly mě od toho dosavadní recenze o pružnosti použitého materiálu GRN a vůbec celkově recenze na ANV nejsou nějak příznivé, minimálne
co se zavíráků týče, tak jsem to nějak nesledoval. Ale zjištění, že se dělá AL verze a v čistém titanu bez omalovánky - to se muselo zkusitHappy

Při rozbalení první dojem fajn, lehký, čisté zpracováni, jen ten hliník trochu v ruce pořád “šustí”.
Výbrus téměř do nuly, zakončeným minimální fazetou - je ale pravda, že nabroušení by mohlo být lepší, z toho se ale nijak nehroutím, doladím.
Čepel je hezky centrovaná. Žádné vůle nepozoruji. Axis úplně nechci hodnotit, nemám s ním moc zkušeností.
Co mi na noži moc nelahodí, je “prdelka”, z horní strany, kde bych si jej zapřel do dlaně, abych palcem a ukazováčkem uvolnil pojistku se docela nepříjemně zarývá do dlaně (zúžená stěna hliníku) a pak co se mi až nelíbí je dodaný klip oproti fotkám na webu, na webu je drát ohýbaný do pravého úhlu a méně odstává, oproti dodanému… to ještě zkusím s ANV řešit.

Každopádně celkově ANV nezatracuju a pokud bude k dostání titanová verze, myslím, že to zase cinkne;)
👋

PJ vložil tyto přílohy:
IMG_2546.jpeg.jpg
IMG_2549.jpeg.jpg
IMG_2548.jpeg.jpg
IMG_2547.jpeg.jpg

PJ
Posláno:
Pokročilý
Zadařilo se, sice mě to stálo 95 Kč, ikdyž teda bylo slíbeno zaslání za nulaHappy Na to jsem ještě upozornil, tak uvidíme jestli bude dobropis Happy

Vyjádřeni od ANV:
po zpětné vazbě od zákazníků a interním rozhodnutí, že klip s ostrými ohyby je poměrně pevný, a trhá lidem okraje kapes, jsme změnili jeho tvar na zakulacený. Díky tomu došlo ke snížení jeho pevnosti.

Osobně teda s původní verzí klipu nemám problém a líbí se mi výrazně víc, dá se až říct, že pokud bych viděl nůž s klipem, který dodali, neobjednal by ho.

Kulatý: 4,5cm délka a výška 1cm
Hranatý 4,3cm délka a výška 0,8cm

Za tu dobu co ho mám, tak už jsme si na sebe zvykli. Je teda pravda, že jsem si ho rozebral a vyčistil, byl tam nějaký otřep zřejmě. Ty volné kuličky bez pouzdra byla taky zábava skládat.
A taky už i holí.

Přesto všechno bych si ho koupil znovu! Je fajn a hřeje mě, že můžu poslat peníze snad do Čech.

No a pár fotek:

PJ vložil tyto přílohy:
IMG_2588.jpeg.jpg
IMG_2586.jpeg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/6/2008
Nevím no. Mně připadá, že je ten klip domršenej celkově a je jedno jestli je kulatý nebo hranatý. Nejvíc mně vadí ten nezapuštěný šroub ve střenkách. Myslím, že by to šlo vyrobit lépe. Ale to je jen můj názor.
Něco tam je a všechny nás to zabije.
PJ
Posláno:
Pokročilý
Tak, nějaký materiál tam je, asi by to šlo zapustit nebo rovnou šroubek se zapuštěnou hlavou.
Ale zrovna s tím problém nemám.
Fajn den!

PJ vložil tyto přílohy:
IMG_2589.jpeg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/11/2013
Nůž A400 právě získal 2. místo v kategorii Zavírací nůž roku 2026 od prestižního německého magazínu MESSER MAGAZIN.

rettromen vložil tyto přílohy:
mceclip0_41.png.jpg
mceclip1_17.png.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/12/2006
Vůbec se Němcům nedivím. Tedy kromě toho, že tenhle druh nožů je u nich zakázaný.
Používám tento nůž jako EDC cca necelý rok. Má pár mušek ale ty jsou zanedbatelné proti tomu co poskytuje. Nebudu nejdřív vychvalovat abych poté haněl. Řeknu nejdřív co jsou ty mušky.
1. Při koupi ostré hrany příložek a přečnívající hlavičky šroubků. Příložky se dají zbrousit poměrně snadno třeba jehlovým pilníkem a zaleštit smirkem až něco za zrnitost 1000.
2. Zdrsnění rukojeti se časem trochu omaká, ale poměrně vadí pod klipem, kde nepříjemně dře o tkaninu kapsy. Také jsem to tam zabrousil brustičkou.
3. Pokud ho rozeberete, počítejte s tím, že kuličky ložiska jsou volně ložené v drážce a vazelíně.
Takže si vyhrajete při skládání.
4 Časem se mi uvolnili a ztratili šroubky držící nůž vcelku, už mi chybí 3 a musím je vzít z druhého exempláře tohoto nože, co mám.
Tím chybičky končí a teď proč přes tohle vše ho mám rád.
1.Nádherně se otevírá, díky těžké čepeli lehce švihnu a je otevřen, díky pojistce lehce jednou rukou švihem zavřu. A zdrsnění a tvar ručky budí pocit jistého úchopu. Pojistka je bezpečná.
2. Použitý materiál čepele Sleipner poměrně drží ostří (i když při jedovatém se trochu mikrosopicky vylamuje, trochu s ním sekám), délka čepele mi limitně vyhovuje, mohla by být trochu delší.
3. Díky konstrukci čepele se dá nabrousit v přípravcích a zářez na škrtátko funguje. Na DLC se mi neobjevili dosud žádné stopy i když pro použití ve městě preferuji čepele v barvě kovu. Záštita je funkční ale jako každá, kde se Vám při bodu opírá ukazovák jen o kov, při razantním bodu bolí.

Všichni víme, že nůž si musíme ohmatat a když se mu líbí v ruce je to dobrý. Tenhle nemusí sedět na první dobrou ale časem vyzraje.

john1 vložil tyto přílohy:
20251021_212014.jpg.jpg

Posláno:
Začátečník
Připojený: 9/17/2025
No nedalo mi to, vyhlásit v lednu roku 2026 nožem roku 2026 absolutně cokoliv, je čirá marketingová zrůdnost.
Stejně tak vychvalovat nůž, u kterého poztracim 3 šroubky a rozsypu ložiska...
Ať tedy drží ten posledni sroubek do věčnosti...
OMG
Posláno:
Štamgast
Připojený: 3/13/2013
no ono ani nebylo z čeho vybírat . Zkuste si dát do vyhledávače ostatní nože .Tohle asi vybírala umělá inteligence . Už jenom to zaráží že se dostane do výběru nůž co je v Německu zakázaný . Nůž to není špatný , ale takhle ho prezentovat ??
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/29/2011
Sorry, ale tohle je k smíchu. Od stolu vymyslím 100 lepších nožů, než tohle. Tohle je asi to nejlepší, co udělali v ANV, ale v kontextu ostatních značek ty jejich zavíráky pořád stojí fakt za hovno, co si budeme. Volně uložený kuličky? Jako vážně?
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/30/2017
A to mne sa to zas páči, mať takéto "sypané" ložiská, keď dobre počítam, je tam 24 guličiek na každej strane, to je podľa mňa diametrálne pevnejšie uloženie čepele, než napríklad 7 guličiek v klietke u povedzme ZT0562, čo sa stranového pôsobenia sily na čepeľ týka.
Nevidím najmenší problém si pri rozborke dať do drážky trochu vazeliny, alebo hustejší olej a guličky tam naskladať, kedysi keď som mal ešte Shirogorovy, tam to ani inak nebolo, čo si pamätám.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum