ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
ANV knives - ActaNonVerba. Zkušenosti. Možnosti
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 2/11/2008
Za mna dobry je taky zatvarak, ktory vobec nikdy netreba rozoberat. Maximum starostlivosti ktore som ochotny nozu venovat, pokial ide o chod jeho mechanizmu je vystriekat ho brzdovym cisticom a prefuknut kompresorom. Ak sa srobky pri pouziti samovolne ztracaju, tak za tie peniaze na to mal spravne prist uz vyrobca pri vyvoji a maznut ich uz z vyroby Loctitom.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/23/2018
Zdar kluci, tak mi přišlo do mailu, že ANV má další limitku.
https://www.anvknives.com/cs/zaviraci-noze/a100-baltic-2004-limited/

No nějak jsem to nepochopil, buď je potřeba trochu vydělat a nebo lézt někomu do prd...
To budou asi za chvíli limitky při každé příležitosti. Třeba tomu nerozumím ale za mě nejzbytečnější limitka a ani to není kulaté výročí.

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 5/6/2025
Fandím ANV Knives jako made in czech republik je škoda že tu je jediná firma u nás bez konkurence zatím srovnatelná nechci do toho míchat naše nožíře to nelze ani porovnávat ,jsem zdědav kam to s nima pujde když jí zakladatel p.O.Němec ke konci roku 2025 prodal ....koupeno Boki Indastries no uvídíme třeba překvapí Ok
Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/1/2004
Den vstupu pobaltských států do NATO.... hned jsem si to poznačil do kalendáře Laugh Laugh Laugh To stojí za to si takový nůž koupit pro jistotu 2x
"To ale není spravedlivé!" vykřikl zoufale Mort. "Není spravedlnost, jsem jenom já...." odvětil Smrť
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/23/2018
liman napsal:
Den vstupu pobaltských států do NATO.... hned jsem si to poznačil do kalendáře Laugh Laugh Laugh To stojí za to si takový nůž koupit pro jistotu 2x

Nene, to musíš 3x pač každý má proužky podle vlajek daných států.Laugh Laugh Laugh
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2013
Nerouhejte se, taky by mohla přijít limitka ke dni, kdy se "nic" nestalo ... i když to by bylo aspoň originální Grin
Nejsou žádné velké věci, jsou jen malé krůčky na cestě ...
Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/26/2008
Chloupek napsal:
Nerouhejte se, taky by mohla přijít limitka ke dni, kdy se "nic" nestalo ... i když to by bylo aspoň originální Grin

Laugh Ok
Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/1/2004
Ano nože 3 protože 3 státy 👍, a den kdy se nic nestalo..... To zní jako název super filmu nebo knížky 🤠
"To ale není spravedlivé!" vykřikl zoufale Mort. "Není spravedlnost, jsem jenom já...." odvětil Smrť
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 3/6/2023
... držím v ruke čerstvý prírastok, nová limitka
"ANV Knives A400 Knifestock Exclusive BB, DLC COYOTE, ALOCK, G10 COYOTE ANVA400-002"...

... no a v rozpakoch musím priznať, že som v rozpakoch z toho aký mi ho poslali suchý ...
... celý pohyb čepele sprevádza nechutné trenie ...
... možno to bude tým, že je to COYOTE a prišiel ku mne pešo
kris-kros celou sonorskou púšťou ...

... nu což, rozdělej a dodělej ... ... inak super ... Applause

Eskal vložil tyto přílohy:
20260512_162046.jpg.jpg
20260512_162148.jpg.jpg
20260512_162610.jpg.jpg
20260512_162644.jpg.jpg
20260512_162651.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/1/2014
No🤔, od doby kdy Spelter M311 spatřil světlo světa jsem si říkal, nepotřebuju ho. Ale naskytla se v inzerci nabídka ještě zabalené funglovky (ještě jednou díky Snody) za velice zajímavou cenu, tak jsem neodolal.
V barevné kombinaci black mikarta a dlc topo, myslím naprosto nejlíbivější barevné provedení. Spíš než černé je to takové temně šedivé.
Čím začít, pouzdro kydex, k tomu takové ty molle plajzáky, ale nůž ve futru sedí perfektně a jako celek se to na opasku nosí pohodlně. Celkové zpracování nože je u tohoto kusu bez jakéhokoliv chyby. Žádné nesouměrné výbrusy u špičky, střenky sedí perfektně, prostě nic co bych vytkl. Nůž je z výroby i slušně nabroušený.
Kdysi jsem pořídil model P250, a ten měl bohužel ručku celou tak nějak obráceně, vůbec to nesedělo v ruce, tak jsem do Speltera šel s obavou, že to bude obdobně. Nic z toho tu není, u Speltera si myslím, že každá zatáčka, oblouček, vlna, choil, má své smysluplné opodstatnění. Sám nemám moc rád takto tvarově "komplikované" nože, ale tady mi to tak nějak dohromady dává smysl.
Že ten nůž štípe, řeže a seká dříví, to je jasný, ale mile překvapil při běžné činnosti v kuchyni, chleba, příprava cibule, zeleniny a Daňka na zítřejší gulášek, vše s neskutečnou obratností.
Lehce bych vytkl až příliš hrubou ručku, ale chápu, je to nůž pro vojáky, tak musí držet v ruce.
Druhá věc čistě pocitově s mojí velikostí ruky, ubral bych 1cm na ručce a přidal bych ho na délku čepele. Jinak celkově fajn kudla co zvládne vše👍👍👍😉.

wrafan vložil tyto přílohy:
7759.jpeg.jpg
7758.jpeg.jpg
7739.jpeg.jpg
8179.jpeg.jpg
8183.jpeg.jpg

Posláno:
Pokročilý
Pěkná recenze Spelter si ji určitě zaslouží 👍👍👍

Snody vložil tyto přílohy:
IMG_20260507_173154504_AE.jpg.jpg
IMG_20260507_171242224_AE.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Mám tyhle dva, s oběma spokojen ✌️.

8295.jpeg.jpg
8296.jpeg.jpg

Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 3/6/2023
wrafan napsal:

... keď ich máš takto pekne pokope, tak daj prosím, len v skratke,
aké máš skúsenosti s ich brúsením ...?
... ktorá z tých dvoch ocelí od anv je podľa tvojho porovnania užívateľsky priaznivejšia ...?Neutral
Posláno:

Štamgast
Eskal napsal:
wrafan napsal:

... keď ich máš takto pekne pokope, tak daj prosím, len v skratke,
aké máš skúsenosti s ich brúsením ...?
... ktorá z tých dvoch ocelí od anv je podľa tvojho porovnania užívateľsky priaznivejšia ...?Neutral

Odpověděl jsem Ti do SZ
Posláno:
Štamgast
Připojený: 3/13/2013
moje zkušenost . Na začátku roku jsem koupil v inzerci balíček nožů. Byl tam i ANW v D2 .Cca 1500 Kč za balíček. Dobrá koupě. Doma jsem zjistil že ANW má dorasované šrouby na střence . Napsal jsem výrobci že bych rád koupil tyhle šrouby na výměnu . Odpověď byla, pošlete nám nůž mi ho dáme do původního stavu. Poslal jsem a dnes přišel . Šrouby nové , na kydex pouzdře vyměněné ošoupané nýty (možná nové pouzdro) ,doplněný nylonový závěs(ten chyběl).Poptal jsem ještě kožené pouzdro ,které jsem nikde nenašel a za rozumný peníz poslali i pouzdro. Takže vše za cenu poštovného když jsem posílal nůž . Děkuji.

tolokan vložil tyto přílohy:
anw4.jpg.jpg
anw1.jpg.jpg
anv.jpg.jpg
anw2.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/26/2009
Posláno:
Začátečník
Připojený: 11/5/2025
tolokan napsal:
moje zkušenost . Na začátku roku jsem koupil v inzerci balíček nožů. Byl tam i ANW v D2 .Cca 1500 Kč za balíček. Dobrá koupě. Doma jsem zjistil že ANW má dorasované šrouby na střence . Napsal jsem výrobci že bych rád koupil tyhle šrouby na výměnu . Odpověď byla, pošlete nám nůž mi ho dáme do původního stavu. Poslal jsem a dnes přišel . Šrouby nové , na kydex pouzdře vyměněné ošoupané nýty (možná nové pouzdro) ,doplněný nylonový závěs(ten chyběl).Poptal jsem ještě kožené pouzdro ,které jsem nikde nenašel a za rozumný peníz poslali i pouzdro. Takže vše za cenu poštovného když jsem posílal nůž . Děkuji.

Já mám úplně stejnou zkušenost, měl jsem po roce malou vůli v Z400. Taky jsem poptával díly a dostal jsem servis nože. 🙂
Posláno:
Štamgast
Připojený: 3/13/2013
jsem rád že jsem to udělal . Od té doby jsem ho nesundal z opasku

tolokan vložil tyto přílohy:
anv_11.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Protože jsem se rozhodl nechat si velkýho Speltera doma, pořídil jsem mu ještě zmenšenýho bráchu. M311 comp, co říct🤔. Pěkně kompaktní velikost, takovej obratnej nožík, klidně nositelný jako edc. Pouzdro, ze vše tři áenvéček co mám, má opravdu dosti velkou vůli, trochu klape, ale to se poladí. Na ty plajzáky na opasek či výstroj, už jsem si zvykl z předchozích modelů, u pasu se to nosí celkem dobře, nicméně teklock by mi byl milejší. Nůž samotný zpracování super, jediné co bych vytkl, tovární naostření, faseta jak sekera, což mě v této cenové relaci nože dost mrzí
Tak dostal hned novou fasetku, cca 23° z každé strany a teď řeže jako ďas, jídlo, dřevo, vše na pohodu. Tak pár foteček odložím👍😉.
Jedna taková zajímavost, jak dokáže být černá mikarta pokaždé jinak černá🤷‍♂️, mě osobně to nevadí, ta šedivá se mi i víc líbí, ale někoho by to mohlo překvapit, když chce černou ručku a dostane šedou😁. Stačilo kdyby výrobce uvedl šedočerná.
Ale jinak fajn nože, ocel, dlc, kydex, co víc si přát.

17594.jpeg.jpg
17593.jpeg.jpg
17410.jpeg.jpg
17600.jpeg.jpg
17602.jpeg.jpg
17587.jpeg.jpg
17581.jpeg.jpg
17599.jpeg.jpg

Posláno:
Pokročilý
Ahoj pěkná recenze hezky se ti to rozrůstá 👍👍👍 no M41 by tam ještě zapadla nebo pracant Kontos....já ještě tu Esse 4 (S35VN ) nemám ale je v pořadí...

Snody vložil tyto přílohy:
GccsduRXUAAKgcx.jpg.jpg
FB_IMG_1785052378151.jpg.jpg
FB_IMG_1785052384532.jpg.jpg
FB_IMG_1785052389628.jpg.jpg
FB_IMG_1785052463829.jpg.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum