ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
ANV knives - ActaNonVerba. Zkušenosti. Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/25/2007
@milan:

hej viem, ze to pouziva dnes viacero velkych vyrobcov (aky by som to bol fanda nozov, keby som nevedel Razz ) a aj niektori noziari, ale mne osobne to nesedi..je to jeden z dovodov preco napr. nemam ziadny lionsteel... Happy

ja myslim prave napr. tu polhodinu.. Happy presne to je pre mna dlhsie rezanie ak napr. nevyrezavam lyzicu - to je potom niekedy na par hodin Laugh ..ak potrebujem nieco rezat silovo, tak to pojde samozrejme aj s nozikom z tvojho videa, ale ked by sme to porovnali s identickym nozom, ktory ale ma rucku s trnom bez presahu cez prilozky (cize sila ktorou ti rucka tlaci do dlane by sa rozlozila na vacsiu plochu), tak myslim ze rozdiel by bolo dost citit..aspon teda pre mna...podla mna by funkcnost bola na vyssej urovni, tym padom by to pre mna bol lepsi noz.. Happy

Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 12/31/2013
Držíme se tedy materiálového listu Bohler K110 a toho co o ní píše výrobce, protože tento matroš používá ANV.

BÖHLER K110
TECHNICKÁ DATA
DIN: 1.2379
EN: X153CrMoV12
Ostatní:
AISI: D2
STN: 19 573
CHEMICKÉ SLOŽENÍ
C Si Mn Cr Mo V
1,55 0,30 0,30 11,30 0,75 0,75

Meiming napsal:
Eseenoze.cz napsal:
No v Bohleru to vidí asi takhle

http://www.bohler.cz/cs/K110_PL.php

Já si ty čísla nevicucal z prstu, ale z materiálových listů který jsou volně ke stažení, jen se mi je sem nechtělo znova házet, většina jich tu už je v příslušných vláknech, ale klidně je sem postnu.

Autorizovaný dovozce a distributor survival nožů Esee Knives, TBS Boar a Manly Knives
Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/10/2012
Eseenoze.cz napsal:
Držíme se tedy materiálového listu Bohler K110 a toho co o ní píše výrobce, protože tento matroš používá ANV.

Teď jsem se koukal na stránky shopu AVN a pořád tvrdí že čepel je z ocele D2 ne z vynikající ocele od Bohleru K110. Nebo jim snad Bohler prodal ocel a zřekl se svého jména? Co má Bohler na svých stránkách a co je na faktuře, D2 nebo K110? Ocel to není na 100% stejná.
D2 Cr12 C1,5 Mo0,75 V0,9 Mn0,3 Si0,3
K110 Cr11,3 C1,55 Mo0,75 V0,75 Mn0,3 Si0,3
Pište mi prosím raději email než PM. Pro ty co jim nestačí kouzelné slovíčko, na PM nereaguju.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/27/2015
Jestli je to tak jak píše Meiming, tak by se mohlo jednat o klamání spotřebitele, ne?
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/7/2013
Nejenom na stránkách - na čepeli toho necku mám D2 !
Jsem s kudlíkem spokojenej, nesnáším, když ze mne někdo dělá blba ....
Myslím, že ještě nezačli prodávat a už si dělají ostudu, což je škoda (jejich ovšem)
K vítězství zla úplně vystačí nečinnost dobrých lidí.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/20/2002
... no, důležitý je, jestli ty nože budou řezat a slušně udrží ostří. Na matroš by si měli dát pozor už proto, že to nejsou kudly za pár korun.
Já osobně mám radost z toho, že tady někdo začal vyrábět nože a přeju jim jen hodně spokojených klientů. Třeba se i dočkáme série podle přání uživatelů knife.cz.
Jediné, co bych upřesnil (možná se mýlím), že firma má registraci, sídlo a výrobu v ČR, majoritním vlastníkem je však od letošního roku firma ze Spojenych arab. emirátů.
EM
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/21/2008
D2 a K100 jsou uváděný jako ekvivalent na stránkách výrobců,prodejců a já nevím kde všude...na knife.cz to bude problém na rozdíl třeba od "Brisa" a mnoho dalších

EM vložil tyto přílohy:
D2.jpg.jpg

"Nu, tu máš, poutníče, milý ten svět, na nějžs se podívati žádostiv byl."
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 12/31/2013
EM přesně! Vždyť to uvádí i Bohler! Tak buď to chcete vidět nebo ne!
Autorizovaný dovozce a distributor survival nožů Esee Knives, TBS Boar a Manly Knives
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/28/2014
Ohromná hysterie kvůli taký píčovině... Sám Bohler na stránkách uvádí že K110 je AISI D2... Takže proč by nemohl výrobce nože napsat že je to z D2 když to je pro laika pochopitelnějši označení...?

To je debata jak z hospody po 8 pivech Confused
Když se kácí pes, tak lítaji řízky.
PN
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 4/20/2016
Model P200 a Milan Matějka

Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/28/2008
Jardah napsal:
Nejenom na stránkách - na čepeli toho necku mám D2 !
Jsem s kudlíkem spokojenej, nesnáším, když ze mne někdo dělá blba ....
Myslím, že ještě nezačli prodávat a už si dělají ostudu, což je škoda (jejich ovšem)
Pokud jsi s kudlíkem spokojenej, jak píšeš, tak o co Ti jde?Ty by si poznal, že to je třeba jiná ocel, než tam je napsáno, kdyby nezačala tahle rádoby odborná, duchaplná debata? Myslím, že ne....Ostudu dělají tady na knife tyhle debaty o hovnu. Ptal se mi jeden známý, proč už tolik nedávám příspěvky na knife (jsem tu registrovaný od února 2008). Tak právě kvůli těmhle debatám "akademického" charakteruSad
Posláno:
Štamgast
Tak zajímá mne to pro to abych neumřel blbej .....
pokud budu Milane bydlet s Tebou na vesnici a budeme tu mít jednoho kováře půjdu za ním a řeknu, že chci kudlu z tý oceli co má pan Matějka a bude to v pohodě.....
Ale ocelí spoustu, kudel mnoho a kovářů taky
Jelikož mne kudly krom toho, že je používám denně zajímají tak se chci něco dozvědět a orientovat, abych si třeba v inzerci mohl koupit kudlu když se mi líbí s tím, že materiálově budu aspoň tušit do čeho jdu.....
Pokud je D2~K110 dobrý, pokud tam jsou rozdíly byť jakkoli malé tak mi nepřijde napsat na čepel něco jinýho než je - OK - a není to píčovina ani hysterie......
Neumím si představit, že tu Hanes udělá damaškovou kudlu ze stejných materiálových složek jako Marcel Bednář a napíše tam “Bednář” jen proto, že se to líp prodá a ostatní ho znaj - no a všici řeknou OK řeže to.......
Jasně je to o hovně jako ostatně většina debat, ale nejsme tu v Buddhistickým klášteře, abychom pozorovali nádech a výdech a drželi huby ne ????
Jarda
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/26/2006
Co to je za hysterii kvuli takovy blbosti Oh No ? Samozrejme ze zadny vyrobce nebude na nuz uvadet K110! Aby risknul ze odhadem 1 zakaznik z 1000 nebo 10000 bude vedet o co jde? Pod nazvem D2 je material mnohem znamejsi cili je logicky a uplne pochopitelny ze vyrobce operuje s nazvem D2.

Slozeni AISI D2 a K110 se blizi natolik ze neexistuje zadny zpusob jak tyto dva materialy pri stejnem vybrusu a tepelnem zpracovani od sebe rozeznat.

Mimochodem mam par kousku od RaidOps - jeste z doby kdy vyrabeli semi-custom kousky a prestoze ocel je Bohler K110 tak vyrobce vzdy uvadel D2. Sam majitel RaidOpsu mi na to napsal ze jsem prvni zakaznik co se pta Happy. Ze D2 zna kazdy kdo se aspon trochu zajima o noze zatimco K110 bude pro zakazniky jen matouci... takze asi tak Happy.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/3/2011
to je zas diskusia....Happy
D2 - 1.2379 - 19 573 - K110 je jedna a ta ista ocel. len oznacena podla roznych noriem. bohler ma pre nu vlastne oznacenie k110. K znamena ocele na pracu za studena.
to ze su v mat listoch rozdiely je normalne. obsahy prvkov maju svoju toleranciu a ani kazda tavba nie je rovnaka. to sa technicky neda. podobne ako maliarsku farbu vam nenamiesaju zajtra taku istu ako dnes. bude vidiet rozdiel. preto je ku kazdej tavbe certifikat, ako pisal egres vyssie. to ze vyrobca oznacuje cepele D2 ma dva dovody. jeden je to ze dominantny trh pre kazdu nozofirmu je US a tych nezaujmaju ine normy ako AISI a tazko si budu zvykat na csn...
prehlad o tom ako moze vyzerat oznacenie ocele D2 je tu: http://www.zknives.com/knives/steels/steelgraph.php?nm=d2&hrn=1&gm=0
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/16/2009
Meiming napsal:
egres2 napsal:
...........
Talián v pohode vykúpi pol ročnú produkciu čínskej oceliarne a lifruje pod svojím logom.
Číňan vykúpi pol ročnú produkciu všetkých nemeckých oceliarní a do sveta to lifruje pod svojím logom.
Atď.
..........

Atd je teda možné že němec vykoupí půlroční produkcí od číňanů a prodá jí pod svým označením čechům?
To je přínosná informace, už teď se nikomu nedalo věřit co napíše a tohle je další level.
Ahojte,nic nového pod sluncem.Historka stará skoro dvacet letConfused .Do Poldi (ušlechtilé ocele)přišla zásilka "echt"ocele z PorůříOk .Deklarovaná byla něco jako ATS,RWL,či něco takového.Nu a když na těch táflích objevil svoje vyražené značky tehdejší expedient,zavládlo trapné ticho.KO Ony se ty táfle prodaly do Německa ,když potřeboval tehdejší majitel (a jeho managenent) hotovost na zamýšlený rozjezd provozuHappy .(jo a pro upřesnění se jednalo o 17042 tedy AK 9).K
S noži je to jako s lidmi,když jsou tupí,tak to za moc nestojí.N.N.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 11/9/2016
Každá norma má tolerancie.
Ak sa oceľ do nich zmesti, tak je to "ROVNAKÁ" oceľ.
Výrobca si môže vybrať označenie podľa akejkoľvek svetovej normy.
Do Nemecka dodávame zariadenia certifikované podľa DIN, do USA podľa AISI, do Ruska podľa GOST, na Slovensko a do Čiech podľa harmonizovanej STN.
Vždy sa jedná o ten istý materiál.
A k nožom. Pekné ale vadia mi tie veľké nity.
Zatvarák si kúpim.
Posláno:
Štamgast
Díky všem, co nenadávali a vysvětlili to co je pro ně samozřejmé a pro mne nové .....
Já jsem zvědavý hlavně na ty kudly jak pevný tak zavírací s kombinovaným ostřím, je nějaká info kdy budou k mání ????
Jarda

Jardah vložil tyto přílohy:
E39BEEBC_8A1E_4426_82A4_45C96B3B370F.jpeg.jpg

Posláno:
Štamgast
Pokud koupí ocel Bohler K110 tak by bylo čestné k Bohleru i k zákazníkovi napsat že čepel je vyrobena z ocele K110 od společnosti Bohler. Že to není jen jakási ocel ve stejné toleranci materiálového složení jako D2. Ve stejné toleranci složení materiálu je vyrobena i ocel CPM D2 a taky není stejná. Je vyrobená jinou ocelárnou, jinak a je lepší. Kde je záruka že ocel od italské nebo čínské ocelárny bude tak kvalitní jako ocel od Bohleru? Jen bude ve stejné a velmy široké toleranci. Tolerance pro ocele je bůhví jak široká, když při srovnání pouhých tří ocelí ve stejné toleranci jsou rozdíly ve složení i přes dvě procenta to je pak tolerance do jaké se vejde člověk i šimpanz, taky jsme na 98% stejní.

Pište mi prosím raději email než PM. Pro ty co jim nestačí kouzelné slovíčko, na PM nereaguju.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 11/9/2016
Meiming:
Čo sa týka označenia materiálu výrobcom noža , tak by snáď prichádzalo do úvahy označiť nôž presným názvom, alebo normou ocele, ktorá bola skutočne použitá pri výrobe noža.
Označenie K110 názvom D2 predsa ale nemá vplyv na kvalitu noža.
Jedná sa predsa o tovar, ktorý je vyrábaný komerčne a ako taký aj komercii podlieha. Bežný zákazníci, ktorí si "továrenské" nože kupujú aj tak v drvivej väčšine nemajú šajn o použitých materiáloch.

Posláno:
Štamgast
Ano na nůž ať si vypálí co kdo chce, ale v technické specifikaci nože na netu a v příbalovém letáku jestli něco takového tisknou by mělo být napsáno že na čepel byla použita ocel od společnosti Bohler K110 když koupili od Bohleru ocel K110, nekoupili ocel D2 ani CPMD2 ani jinou ocel s podobným složením ve stejné široké toleranci.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum