ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
ANV knives - ActaNonVerba. Zkušenosti. Možnosti
Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 12/31/2013
Tak znova a naposled: Přečti si znovu a pozorně výrobní list Bohler, který uvádí i další označení nebo normu pro K110.
1) K110
2) DIN: 1.2379
3) EN: X153CrMoV12
4) Ostatní: AISI: D2, STN: 19 573

Takže to není žádná bouda!

Každopádně Meimigu díky za parádní Guerilla marketing!Applause

Ještě jedna věc: Manly uvádí na stránkách D2 a na noži je 1.2379. Ivan - majitel a nožíř Manly v jedné osobě - tomu říká mnohem jednodušeji německá D2 Happy

Pro Jardah: Pokud vše dobře dopadne bude většina nožů do konce roku. My už máme skladem P200 v kydexu i v koženém pouzdru, které je opravdu perfektní.

Perlička na konec Bohler je rakouská firma Happy Happy

Meiming napsal:
Pokud koupí ocel Bohler K110 tak by bylo čestné k Bohleru i k zákazníkovi napsat že čepel je vyrobena z ocele K110 od společnosti Bohler. Že to není jen jakási ocel ve stejné toleranci materiálového složení jako D2. Ve stejné toleranci složení materiálu je vyrobena i ocel CPM D2 a taky není stejná. Je vyrobená jinou ocelárnou, jinak a je lepší. Kde je záruka že ocel od italské nebo čínské ocelárny bude tak kvalitní jako ocel od Bohleru? Jen bude ve stejné a velmy široké toleranci. Tolerance pro ocele je bůhví jak široká, když při srovnání pouhých tří ocelí ve stejné toleranci jsou rozdíly ve složení i přes dvě procenta to je pak tolerance do jaké se vejde člověk i šimpanz, taky jsme na 98% stejní.

Autorizovaný dovozce a distributor survival nožů Esee Knives, TBS Boar a Manly Knives
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/7/2013
No výborně, takže na Pražský k okouknutí jo ????
K vítězství zla úplně vystačí nečinnost dobrých lidí.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/10/2012
Eseenoze.cz napsal:

Takže to není žádná bouda!

Já nepsal nic o tom že to je bouda.

Eseenoze.cz napsal:

Každopádně Meimigu díky za parádní Guerilla marketing!Applause

Diskuze na foru o nožích ve vlákně o té konkrétní firmě je trochu něco jiného než místo kde to nikdo nečeká. Wiki: "Tyto aktivity, byly součástí strategie a spočívaly v tzv. „přepadení“ spotřebitele informací produktu na takových místech, kde je nečeká, což je hlavní myšlenkou guerillového marketingu."
Pokud jsi to myslel jako poděkování za reklamu arabskočeské firmě, tak není zač, na mém názoru že ty nože jsou pěkný a za rozumný peníz se stále nic nezměnilo ani touhle diskuzí a rád jim udělám reklamu tím že se o nich píše.

Eseenoze.cz napsal:

Ještě jedna věc: Manly uvádí na stránkách D2 a na noži je 1.2379

Čímž se z uvádění zmatečných údajů o produktech stává správná věc?
Eseenoze.cz napsal:

Perlička na konec Bohler je rakouská firma

Proč perlička? Já jsem někde psal něco jiného? Pokud jo tak se omlouvám to jsem se uklep vím že je Bohler a K110 rakouské značení, je to v materiálových listech. Minimálně v tom českým jestli si to správně vybavuju.
Pište mi prosím raději email než PM. Pro ty co jim nestačí kouzelné slovíčko, na PM nereaguju.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/18/2018
Ahojte, mě by spíš zajímalo jestli se uvažuje u této značky o výrobě nožů z nerez oceli? Jestli ano jaký je horizont objevení se na trhu ? Případně jaká nerez. Ona "ta nástrojovka" o které je tady diskuze po krájení ovoce, zeleniny namočení v hořčici černá. Já si nůž přeleštím, ale nerez je nerez. Dík za info
PN
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 4/20/2016
Debata o D2 je vszne uz uplne mimo... reze? Funguje to? Co vic chtit... nejlepsi je, ze vetsina tuzemskych mistru novsru drlqji ze vsemozneho blata a nikdo ani necekne...
Posláno:
Štamgast
Připojený: 8/12/2013
Funguje to?Řeže to?Co víc chtít? Laugh To jako vážně na nožomilským fóru?
Tady nejsi na emimino,kde si maminky povídají o mimískách a o tom,jestli manžovi nakrájej gothaj tim krásným keramickym nožem,kdy maj ten zelenej na zeleninku a ten oranžovej na masí Laugh
Malej příklad za mě,co víc chtít...Aby to,co funguje a řeže bylo od mistrů Dohnalů.Třeba...
A s tím blátem od většiny zdejších mistrů bys mohl být taky mírnější...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/17/2014
A tak to hezky začalo. Nový výrobce z tuzemska, na pohled pěkný nože, cenově dostupný....
A už je to tady. Napadání , urážky. To se tady bohužel stává tradicí.
Panové, pánové NoNoNo
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/17/2011
Já bych to nehrotil. Nadnesená otázka "jak je to vlastně s materiálem čepele" je vcelku legitimní. I když byla diskuze chvílemi vypjatá, tak například pro mě byla přínosná. Dozvěděl jsem se něco o materiálech.

Výrobci držím palce. Český trh je tak malý, že začít tu něco vyrábět chce mít velký koule.
PŘÍTEL je ten, kterému když povíš: "Někoho jsem zabil!" Odpoví: "Kde ho zakopem?"
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/22/2005
Mno, je dobré uvádět přímo výrobce oceli. Za ty leta jsem tak nějak zjistil že třeba rozdíl mezi českou 19 312 a K720 prostě je (ne vždy).Že jsou významné rozdíly mezi jakostmi stejných norem (kdo pracuje v leteckém průmyslu o tomhle ví) Celej vtip spočívá v tom že Bohler nebo Uddeholm používají na tavbu výchozí materiál rudu nikoliv šrot nebo částečný recyklát pro úsporu jak se často děje u nás (bývalo to jinak) a dokáže zajistit konstantní kvalitu materiálu. Tu se udělá tavba, následně analýza a podle ní se přiřkne číslo normy které je tomu nejblíž. O normalizačním vyžíhání pro následné kvalitní mechanické i tepelné zpracování je to ta samá kapitola...Rozdíl je samozřejmě nejen v ceně ale pak i v kvalitě finálního zpracování.Je to jak když se vaří pivo nebo guláš, z recyklátu už to prostě tak dobrý nebude. Materiálu z kterého můžu udělat maximálně tyčky k plotu mám za kovárnou už docela dost kdybyste si to chtěl někdo ozkoušet v praxi....Nerad už kupuju z českého trhu a když, tak si to nejdřív ozkouším u každé dodané tyče.....
Jinak samozřejmě marketingové "názvosloví pro laici" je D2 nejbližší ke K110 a naopak...Grin
Už nebudu nic dokazovat ani srovnávat: mým úkolem je tvořit.....
- William Blake
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/11/2009
K110 nebo D2 salámu je to jedno :)

Kraken666 vložil tyto přílohy:
510a254c_aac3_4f80_afac_def14cb32665.jpg.jpg
8ce05a79_602a_46b7_ac56_197307e0adad.jpg.jpg

Koupím: FS commandos Sheffield
PN
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 4/20/2016
V testu budu následovat Milana Matějku, v týdnu mi přijde P200
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 4/6/2017
Kdyby někdo z majitelů napsal řádek o množství materiálu nad fasetou, bylo by to pro mě mnohem směrodatnější, než jestli je to bohler/D2.
Neberte prosím jako útok na vzniklou (podle mě konstruktivní a plodnou) diskusi o oceli. Jde jen o moji preferenci. Každej máme priority jinde.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
Uvádět K110 místo D2 mi taky přijde na místě, jednoznačně. Ale už by se to opravdu chtělo posunout k praktičtějším poznatkům... U nožů od ANV by mě taktéž hlavně zajímalo, jak mají vytažené výbrusy, kolik je masa nad fasetami, prostě jak ty kudly řežou. Hlavně u zavíráků je to dost podstatná informace, u těch by mě dál zajímal chod čepele, ne/přítomnost vůlí, tloušťka linerlocku, hloubka jeho zapadání, jeho tuhost, jestli se nezakousává nebo naopak nejde po otevření čepele dotlačit až někam k druhé střence. Taky co klip, drží, nedrží? Ideálně kdyby tady bylo víc fotek, pokud to jde. Tyhle nože uvidím nejdřív na pražské výstavě v prosinci, ale pokud jsou fajn, moc rád bych alespoň jednomu kousku dal šanci - podpořit ambiciózní českou firmu s kvalitním produktem by mi bylo jen potěšením.
"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:
Štamgast
Psal jsem (11.9.) Ondřeji Němcovi, kterého vnímám jako hlavu firmy přesto že 75% vlastní někdo jiný, že zákazníka bude pravděpodobně zajímat i druh ložisek a materiál drobnějších součástek. Bohužel přestal komunikovat, asi se mu nelíbíl můj názor na D2 a Dural i když k Duralu mi napsal že nebude problém doplnit reálné označení slitiny hliníku kterou používají. Zatím nedoplnily nic a ani mi neodpověděl na dotaz že bych rád znal číslo patentu na to pískování G10 abych se podíval v čem spočívá, protože bych nerad náhodou omylem pískoval jejich patentovanou metodou a měl pak popotahovačky u soudu.
Pište mi prosím raději email než PM. Pro ty co jim nestačí kouzelné slovíčko, na PM nereaguju.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/28/2011
Už fakt nechápu o co Ti jde. Nejprve ocel, jo to chápu jiné složení atd. Ale teď patenty? To jako vážně??
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/28/2014
Meimingu, myslel jsem že jsi normální chlap a skvělej nožíř, ale svoje stanovisko musím přehodnotit...
Když se kácí pes, tak lítaji řízky.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/15/2008
Tady už vážně přestává být zábava....
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 9/19/2018
Asi tuším, proč Němec přestal komunikovat...
Dílna U medvěda - S láskou tvořené kožené výrobky
Posláno:
Štamgast
pekony napsal:
Už fakt nechápu o co Ti jde. Nejprve ocel, jo to chápu jiné složení atd. Ale teď patenty? To jako vážně??

Co je špatného na tom chtít znát číslo patentu, případně rovnou odkaz na něj? Zkoušel jsem ten patent hledat podle různých údajů a nepovedlo se mi to tak jsem se zeptal jednatele firmy zda by mi neposlal číslo toho patentu. To se nesmí? Píšou že mají patentovaný pískování G10 tak jsem jen zvědavej jak takovej patent vypadá, na patent linerlocku a jiných pojistek jsem se taky koukal když jsem narazil na zmíňku o tom že to je patentově chráněné a řešilo se jak dlouho atd. Tady jsem to zmínil proto že je třeba někdo zběhlejší v hledání a umí to najít nebo už to dokonce i našel ne aby se tu někdo jevil jak malé děcko o co mi jako jde. Jde mi o to podívat se na ten patent a to jako vážně. Ještě něco na tom nechápeš pekony?
Posláno:
Štamgast
GanGreen napsal:
Meimingu, myslel jsem že jsi normální chlap a skvělej nožíř, ale svoje stanovisko musím přehodnotit...

Já jsem ale pořád stejnej, jen jsem za posledních dvanáct let ptrochu přibral ale to ti předpokládám nevadí. Co konkrétně ti najednou začlo vadit že musíš své stanovisko přehodnotit? Buď konkrétní, třeba jsi jen něco vykládáš jinak než já to myslím, to se mi celkem stává u psaného projevu, píšu na některé lidi až moc upřímě "bez kudrdlinek".
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum