ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Prosba k nožířům Možnosti
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 8/21/2008
Díky Cogito. Beru to jako povzbuzení. Stále se těším víc, jak se mi nakonec zadaří. Dnes jsem prouzdal po fóru celé odpoledne... tak 4 hodiny... byla to fuška probrat se vším možným. Ale vytáhl jsem jeden zajímavý nápad. Tak uvidíme, jak se mi ho podaří zrealizovat v praxi:)) No, každopádně sem potom hodím onen výtvor. Sám nevím, jak to dopadne, ale cítím, že by to mohlo vyjít:) Nechme však hovořit činy. Ty mají větší váhu než slova. Hyn sa hukáže:))
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2007
....tak už přestaň spisovat a začni neco dělat Laugh

Když něčemu věnuješ dostatek času, budeš v tom MISTR. Pokud nejsi blb.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 8/21/2008
ahaswehre, i Ty vtipálku jeden! :) Psal jsem, že mi má dojít ocel někdy během příštího týdne! Očekáváš ode mě, že si nějakou vyčaruju jako djin a nebo si pro ni doletím na koberci jako Aladin??
A já že jsem prý netrpělivý... Dočkej času. Neboj. Podělím se s vámi o svůj výsledek (tak ´trochu´ vám to dlužím;) Ale čepel nikomu myslím ještě do klína nespadla, zvlášť, když jde o 70 cm ostří nebo ano? :)

PS: kdybyste to chtěli ale přeci jen za každou cenu uspíšit, tak Brno Zvonařka - kdykoli dojeďte se 17029 a přijmu vás s otevřenou náručí! ;) To jen pro případ, že byste vážně chvátali na můj počin;) Jinak prosím o strpení. OK? :)

Jo a abych nezapomněl... hezký začátek týdne všem;)

A ještě pod čarou... chci sem dát čepel, až ve chvíli, kdy bude ve stavu řekněme "aktuální finální použitelnosti". To obnáší její dodávku - opracování - zakalení - opracování. Věřím tomu, že si dokážete udělat rámcovou představu, kolik to tak asi může vzít času, že? Tak doufám, že mě nebudete "povzbuzovat" předčasně...;) Nebojte. Myslím na to co jsem slíbil a své slovo plním.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/13/2008
Dobry den, pani noziari

Rad by som sa spytal ake je u vas cenove minimum, za kt. by ste boli schopni a ochotni splodit noz na bezne pouzivanie v prirode i doma s dlzkou cepele max 14 cm z nejakeho obstojneho materialu (odolnost proti hrdzaveniu nie je podmienkou). Respektive, co by sa dalo podniknut s max. 3000 Kč, ak chcem rucne robeny noz a moje prijmy ako studenta - maturanta su znacne obmedzene.

Teraz par blabolov:
Nozomilstvo ma opantalo len pred nedavnou dobou. Predtym som vlastnil niekolko zatvarakov jarmocnej kvality a jeden maly pevny mikov - veteran. Moj prvy "drahy" noz bol Glock 81, kt. som si kupil asi pred rokom a pol za cca 1000 Sk po tom, co som pri dost banalnej cinnosti zlomil spicku mikova (zatvaraciky uz povecsinou mali pokazenu poistku) a zaumienil si ze si kupim spolahlivy noz. Moje militaristicke chutky Glock ukojil ale noze sa mi zapacili a tak k nemu pribudla aj dyka Nieto (ktoru som pouzil asi raz), Victorinox (praktickost sama) a sekeromlat Ka-Bar heavy bowie large (nahradil dosluhujucu macetu made in dielna). Napriek tomu ze vyssie uvedena "zbierka" viac nez vyhovuje veskerym cinnostiam, ktore by som si kedy chcel nozom ulahcit, stale mi chyba noz z ktoreho by priam dychal zivot, ku ktoremu by som mal vztah a ktory by bol tak nejak osobnejsi a originalny (vyrytie napisu do puzdra Heavyho "Piecemaker" moc nepomohlo). Preto sa obraciam na tunajsiu noziarsku obec. Nechcem aby to vyznelo ako nejaka sutaz: "Noziari, pobite sa o zakaznika!" Je to skor len taky dotaz, ci by sa tu nasiel noziar, ochotny za (prenho asi symbolicku, pre mna vsak dost krvavu :) ) sumu 3000 Kč vyhotovit obycajny nozik s klasickym kozenym puzdrom na bezne zaobchadzanie.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/7/2005
Fiskantes: poslal som ti PM

Hneva ma ked mi nieco nefunguje... No viac ma vie nahnevat ked neviem preco to nefunguje!... :-D
Posláno:

Pokročilý
Teraz ma napadlo: Funguje to aj u tunajsich noziarov tak, ze mozem aspon prostrednictvom internetu sledovat vyvojove (ehm vyrobne) fazy mojho noza a popr. konzultovat s noziarom vlastne napady? Ak nie, pezijem to, predsa len s takym cenovym limitom by som chcel az prilisWink
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2007
Fiskantes napsal:
Teraz ma napadlo: Funguje to aj u tunajsich noziarov tak, ze mozem aspon prostrednictvom internetu sledovat vyvojove (ehm vyrobne) fazy mojho noza a popr. konzultovat s noziarom vlastne napady? Ak nie, pezijem to, predsa len s takym cenovym limitom by som chcel az prilisWink

Doporučuji: prohlídni si inzerci a vlákna nožířů, získáš trochu náhled na styl jaký kdo dělá a trochu o cenách. Potom už je na Tobě, koho oslovíš a jak se domluvíte.
Je taky dobré se podívat na výstavy a tam si dohodnout případné změny proti vyhlédnutému noži, podle vlastní představy.

Když něčemu věnuješ dostatek času, budeš v tom MISTR. Pokud nejsi blb.
Posláno:

Pokročilý
Inzerciu mam presmejdenu odpredu odzadu, ale popri tolkych skvelych a lukrativnych noziaroch naozaj neviem Wink A co sa vystav tyka to by musela byt niekde v okoli mojho bydliska, ako som povedal nemam penazi nazbyt a benzin je dnes drahy :D
Posláno:
Štamgast
Připojený: 3/26/2007
Posláno:

Pokročilý
29.11 je trosku neskoro ale to by nebol hlavny problem. Totizto niesom vzdy panom svojho casuWink
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/18/2007
Fiskantes napsal:
A co sa vystav tyka to by musela byt niekde v okoli mojho bydliska, ako som povedal nemam penazi nazbyt a benzin je dnes drahy :D
a do Ostravy jezdí i vlaky a ty tak draho nevyjdouWink
:mrgreen:
telefón:737101335 emil:vidomustomas@seznam.cz
Posláno:

Pokročilý
Och ja viem co a ako do Ostravy, meiac som tam robil na mostochWink Nechajte to tak
Posláno:

Začátečník
Připojený: 9/8/2008
Ahoj měl bych menší problém jsem úplný začátečník a sehnal jsem si ocel 19573 (D2) chtěl bych si z něj udělat pořádný tábornický nůž. Návrh mám zašlu jej později délka ostří by měla být 13,5 cm a rukojeť 12 cm a tloušťka je 5 mm. Chtěl bych poradit co a jak. Doufám ,že mi pomůžete.Razz
Posláno:

Pokročilý
D2? Tak to vela stastiaShocked
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 8/18/2008
Chtěl bych se zeptat zas trochu mimo mísu, ale Vy, co pracujete se dřevem, byste to mohli vědět. Když pucuju flintu (mám celopažbu), tak se mi většinou povede potřísnit olejem (WD 40 nebo Konkorem) i dřevo objímající hlaveň. Mám obavy, aby se časem (pucuju totiž svou bambitku po každém venčení - ne že by to potřebovala, ale je to taková menší úchylka, snad to znáte - něco jako mazlení se s nožem, věčné přebrušování, i když to vůbec nepotřebuje) dřevo nenacuclo natolik, aby to mělo vliv na funkci (nikoli rostlináře). Známý mi tvrdil, že když už flintu čistí, tak přejede naolelojovaným hadrem i pažbu. Vadí to? Nebo snad prospívá?
"K třicátému výročí strčím prsty do ...." Egon Bondy
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
cernun napsal:
Ahoj měl bych menší problém jsem úplný začátečník a sehnal jsem si ocel 19573 (D2) chtěl bych si z něj udělat pořádný tábornický nůž. Návrh mám zašlu jej později délka ostří by měla být 13,5 cm a rukojeť 12 cm a tloušťka je 5 mm. Chtěl bych poradit co a jak. Doufám ,že mi pomůžete.Razz

rada? vyměň s někým D2 za O1.. a bude to rozdíl jako uřezat krajíc chleba nožem oproti řezání kolejnice plátkem pilky na železo.. asi tak.. kdo D2 nezažil, nepochopí co je to za potvoru tvrdou..

ostatní napsal Mat
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/16/2008
Od známeho viem že na prerezanie kolajnice treba 8 plátkov.
ERRARE HUMANUM EST
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/17/2005
Kozlachov: úchylka to je, ale z toho si nic nedělej, já teda celopažbu žádnou neměl, ale když jsem přišel zvenku tak ten samej rituál, až na to že jsem nepoužíval Konkor ani WDčko kvůli smradu a pažbu nakonec jak na kuli, tak na brokách taky přetíral mastným hadrem, ale používal jsem tenkrát jenom klasickej zbrojní olej. Jo, to byly časy, ani nevzpomínatHappy
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 8/18/2008
No a prospělo jí to? Resp. neodneslo to dřevo? Nemá se to voskovat nebo tak něco?
"K třicátému výročí strčím prsty do ...." Egon Bondy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/17/2005
Za dobu, co jsem ty flinty měl jsem nepozoroval, že by jim to vadilo, nehledě na to, když jdeš ven, tak jí stejně otřeš čistým hadrem abys nebyl mastnej a kuli bys měl vyčistit do sucha i vevnitř, jinak je první rána k prduHappy
A pokud vím, tak pažbaři brousí finiš pod lněným olejem, jako lakýrníci pod vodou. Neviděl jsem, ale říkal mi to kamarád puškař
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum