ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Prosba k nožířům Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/21/2013
Děkuji 👍👍👍
Za nocí nejtmavších na slunce pamatuj
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/23/2008
Pánové, potřeboval bych vyměnit stop pin na zavíráku. Originál je taková titěrná věc o průměru 1/16". Napadlo mě použít vrták do ocele. Nemáte někdo tupý, zlomený, zkrátka nepoužitelný vrták, případně jiný tvrdý materiál daného průměru? Je to cca 1,6mm.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 4/11/2019
1,6 je takový trochu horší rozměr. V modeláři, jak mě tu už někdo dokazoval se dají koupit patentované dráty, tvrdší pružinovka. Další možností zajít někam, kde se dělají pružiny. Takový drát budou mít a bude to trochu lepší matroš. Možná bych i něco měl já, ale stehuju se nevím co kde mám...takže ti nemohu poslat.
Vrtaček by šel asi také, ale nebude to moc křehké?
Posláno:

Štamgast
No mě ten vrták napadl, protože se prodávají i v palcových rozměrech... Ten pružinový drát je dobrý nápad. Modeláři mají 1.5 a potom 2.0.
Posláno:
Štamgast
Hmm to jsem si myslel, že bude takhle průměr 1,5 nebo 2.
Od kud jseš?
Zkusil bych příští týden prphrabat krabice. Jestli ho nenajdu. 1,6 je zpravny průměr?
Zkus někde kde morají pružiny, budou mít drát po desetině.
Posláno:

Štamgast
Hele díky... Zatím to vypadá, že se stavím za Peťou Hofmanem a pořešíme to.
Posláno:
Štamgast
jasné, u Prahy bych věděl o jedné menší pružinárně. Když tak napiš, mohu se také podívat.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 9/12/2007
V každém větším železářství prodávají vrtáky po desetině U Rota je mají určitě a stojí pár korun a jsou celokalené tedy pokud by ti stačila délka stopky zítra ti ji změřím ted do dílny nejdu leje tady jako z konve.Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/28/2011
Twister napsal:
Hele díky... Zatím to vypadá, že se stavím za Peťou Hofmanem a pořešíme to.

Tak to pak už nebudeš řešit opravu, ale něco jiného. Ok Grin
Posláno:

Štamgast
To až časem. Nápad by byl... Laugh
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/4/2009
Pánové, prosím Vás, je tu někdo kdo vrátí "zašlou slávu" mému včera nabytému Higonokami Tsuchime? Má krapet ulomenou špičku, potřeboval by nabrousit a čepel mi přijde, že "jezdí" velmi z lehka..

Díky za tipy.

P.

gurtu vložil tyto přílohy:
IMG_20200623_183832.jpg.jpg
IMG_20200623_183902.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/18/2007
Ahoj, můj příspěvek není ani tak prosba, spíše nabídka. Umřel mi kamarád kovář, v pátek jsme uspořádali vzpomínkový večer a když jsem se bavil s jeho synem, který nekove, tak mi říkal, že by chtěl kovárnu, co zdědil po tátovi, zachovat, nejlépe ji pronajmout. Tak jsem mu řekl, že to dám na Knife, kdyby se našel někdo, kdo by chtěl pracovat v plně zařízené kovárně, včetně bucharu, fůra nářadí, materiálu. Je to kousek od Sušice, problém je v tom, že je to jen kovárna, bydlení tam není, ale patří k tomu stodola, která by se dala použít. Blížší mailem, případně dám kontakt na současného majitele. J.C.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/27/2009
Prosim o raduAdmire ....Sem chodi viacej ludi .Skusim este sem link na "srouby ......" http://www.knife.cz/Default.aspx?tabid=53&g=posts&m=1040284#1040284
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor - inzerce
Připojený: 3/16/2008
Prosím, mistry zavíráků, ale klidně i kdokoliv jiný Happy, kde sehnat takovouto pružinku nebo klidně i z čeho vymontovat Confused Happy ?
Délka 3,7mm, průměr cca 2,5mm, tl.drátu 0,3mm, počet závitů 3
Děkuju moc za případný tip.

DrU2 vložil tyto přílohy:
IMG_20201007_010513.jpg.jpg

Je lepší mít nůž a nepotřebovat ho, než potřebovat nůž a nemít ho.
EDC:SPD Military Fluted GoldScrew, Fenix PD35TAC
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/9/2002
DrU2: Zkus změřit pružinu, která tlačí kamínek v neplnitelném zapalovači (nemám ji teď po ruce), třeba by to z ní šlo ustřihnout...
Posláno:
Štamgast
Připojený: 8/12/2013
Mám někde podobný perko, necelý 3 mm průměr, drát 0,4 myslím. Akorát je o několik fousů delší, ale to by snad šlo ustřihnout.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor - inzerce
Připojený: 3/16/2008
Jóó zapalovač, to je taky dobrý kandidát. Děkuji za tip Surgu, Ty máš vždycky odpověď Ok Happy .

Nicméně již mám zde pružinky od mydlinkyTM a Romana5, pánové děkuju Vám mocAdmire Applause . Ještě se s Vámi musím srovnat.

Děkuji i Mydlifousovi za reakci.
Je lepší mít nůž a nepotřebovat ho, než potřebovat nůž a nemít ho.
EDC:SPD Military Fluted GoldScrew, Fenix PD35TAC
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2008
Ahoj vespolek !!!
Prosím poraďte. Sháním cirkulárku. Takovou, co jí nezastavím latí, když trošku přitlačím... Ideálně, aby měla polohovatelný stůl (nebo klesání / zapouštění kotouče) a aby měla podélné, polohovatelné pravítko... Vnější průměr kotouče mi stačí cca 30 - 40 cm...
Na internetu je pil přehršel a já se v tom (protože jsem laik) ztrácím, nechci koupit šunt za draho...
A nebo druhá varianta, nemáte někdo takovou cirkulárku na prodej ???
Díky moc za jakoukoliv radu...
Ahoj !!!
W.
Kontakt.: josef.w.sedlacek(собака)centrum.cz
Posláno:

Začátečník
Připojený: 9/21/2020
DrU2 napsal:
Jóó zapalovač, to je taky dobrý kandidát. Děkuji za tip Surgu, Ty máš vždycky odpověď Ok Happy .

Nicméně již mám zde pružinky od mydlinkyTM a Romana5, pánové děkuju Vám mocAdmire Applause . Ještě se s Vámi musím srovnat.

Děkuji i Mydlifousovi za reakci.

Jako fakt zapalovač? Zkusím, díky! Applause
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2008
Willie napsal:
Ahoj vespolek !!!
Prosím poraďte. Sháním cirkulárku. Takovou, co jí nezastavím latí, když trošku přitlačím... Ideálně, aby měla polohovatelný stůl (nebo klesání / zapouštění kotouče) a aby měla podélné, polohovatelné pravítko... Vnější průměr kotouče mi stačí cca 30 - 40 cm...
Na internetu je pil přehršel a já se v tom (protože jsem laik) ztrácím, nechci koupit šunt za draho...
A nebo druhá varianta, nemáte někdo takovou cirkulárku na prodej ???
Díky moc za jakoukoliv radu...
Ahoj !!!
W.
Kontakt.: josef.w.sedlacek(собака)centrum.cz

Ahoj !!!
Díky všem, co se mi ozvali.
Nakonec jsem vybral tuhle.:
https://www.simek.eu/stolova-pila-scheppach-ts-310-400-v/
Co vy na to ? Máte s ní někdo zkušenost ???
Díky
W.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum