ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Prosba k nožířům Možnosti
Posláno:

Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 9/21/2020
Willie napsal:
Willie napsal:
Ahoj vespolek !!!
Prosím poraďte. Sháním cirkulárku. Takovou, co jí nezastavím latí, když trošku přitlačím... Ideálně, aby měla polohovatelný stůl (nebo klesání / zapouštění kotouče) a aby měla podélné, polohovatelné pravítko... Vnější průměr kotouče mi stačí cca 30 - 40 cm...
Na internetu je pil přehršel a já se v tom (protože jsem laik) ztrácím, nechci koupit šunt za draho...
A nebo druhá varianta, nemáte někdo takovou cirkulárku na prodej ???
Díky moc za jakoukoliv radu...
Ahoj !!!
W.
Kontakt.: josef.w.sedlacek(собака)centrum.cz

Ahoj !!!
Díky všem, co se mi ozvali.
Nakonec jsem vybral tuhle.:
https://www.simek.eu/stolova-pila-scheppach-ts-310-400-v/
Co vy na to ? Máte s ní někdo zkušenost ???
Díky
W.

Přesně po této pokukuju! Dávám do sledování, díky.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2008
Lindbergh007 napsal:

Výborně pilote, jen sleduj, sleduj...
A nenašels náhodou někde (při tom tvém pokukování) tuhle cirkuli i za lepší Деньги ???
Díky za odpověď
W.
Posláno:

Začátečník
Willie napsal:
Lindbergh007 napsal:

Výborně pilote, jen sleduj, sleduj...
A nenašels náhodou někde (při tom tvém pokukování) tuhle cirkuli i za lepší Деньги ???
Díky za odpověď
W.

Hele zatím tady:
https://www.okolozahrady.cz/dilna-naradi-stroje/4051-ts-310-stolova-pila-380-v--4014915082057.html

Jinak pořád váhám, zda-li 380, nebo 230. Od Sheppachu (do té doby nulová zkušenost se značkou) jsem koupil malou pásovku BTS 800 a zatím super. Jediné co mě sere je, že vysavač Sheppach k tomu doporučený neodtahá většinu prachu. Mám v kutlochu všude 2-3 mm prachu, fakt děsný. Vytáhnout do kutlochu 380 budu mít pakárnu, 220 mám všude. Myslíš, že to bude velkej rozdíl? Jestli se to vyplatí srát se s 380....

PS: Jak víš, že jsem tak starej, že panimajem pa Russky? Laugh
RS
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/2/2011
Willie napsal:
Ahoj vespolek !!!
Prosím poraďte. Sháním cirkulárku.

Možná bych šel do jiné značky, Makita, Metabo Dewalt, modrá Boshka, ..

Pište mi prosím raději email než PM.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 6/8/2010
Záleží na tom, co od toho očekávaný a chceš. Mám Scheppach a nestěžuju si. Přišel ke mně od táty, když si koupil něco jiného. Takže cena pro mě byla 0...a to se počítá.

Na to občas říznout, upravit lištičku, říznout špalík na střenky a podobně je to OK. Dělal jsem na tom dveře a stůl to bylo trápení a myslím si, že dělat těch dveří tak 10, tak by pila odešla do vecnych lovišť. Je to prostě hobby záležitost. A víc se od toho nemůže čekat.
Když se ráno podívám do zrcadla, nechci aby mně ze mě bylo špatně. A tak asi zůstanu chudej.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 4/13/2015
Přátelé, kamarádi. Dokázal by mi někdo překreslit víkresy v souboru ai. do dwg. nebo jiný použitelný na vodu, případně udělat drobné úpravy? Právi nechci zadarmo.mrGreen Děkuji předem.
Nezajímá mě co, ale jak a proč...
Posláno:

Začátečník
k.vancura napsal:
Záleží na tom, co od toho očekávaný a chceš. Mám Scheppach a nestěžuju si. Přišel ke mně od táty, když si koupil něco jiného. Takže cena pro mě byla 0...a to se počítá.

Na to občas říznout, upravit lištičku, říznout špalík na střenky a podobně je to OK. Dělal jsem na tom dveře a stůl to bylo trápení a myslím si, že dělat těch dveří tak 10, tak by pila odešla do vecnych lovišť. Je to prostě hobby záležitost. A víc se od toho nemůže čekat.

A chápu správně že Sheppach máš tu pilu? A na 230,nebo 380?
Moc dík
Posláno:

Štamgast
RS napsal:
Willie napsal:
Ahoj vespolek !!!
Prosím poraďte. Sháním cirkulárku.

Možná bych šel do jiné značky, Makita, Metabo Dewalt, modrá Boshka, ..

Všechny cirkule co nabízí tyhle značky jsem si prohlédl. Žádní nesplňovala moje požadavky. A když ano, tak cena byla půl až jednou krát větší než ten Scheppach.. Přičemž (podle parametrů - včetně hmotnosti) byly s tím mým výběrem hodně podobné ..
Děkuji za reakci.
W.
Posláno:

Štamgast
k.vancura napsal:

Ahoj !!!
Prosím Tě, jakou máš tu pilu (myslím typ) On totiž Scheppach dělá více pil, které vypadají na první pohled stejné ale liší se parametry a cenou docela výrazně (od 3.000,- přes 7.000,- až k té 310 za desítku)
Díky za info
W.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 9/12/2007
Ahoj, pokud můžu poradit tak v žádném případě nebrat pilu na 230 V . Tento typ má kamarád a už spálil dva motory a nakonec tam dal motor na 400 V. Pokud to chceš na drobnou truhlářskou práci tak dobrý, ale celé je to z ohýbaného plechu. Já mám už asi 40 let Narex VOP 35 a nemá chybu. Bytelný stroj řežu na něm i palivové dřevo a i péra do palubek 5 mm x 20 mm a je jedno jako druhé. Navíc je k tomu i hoblovka, sice jednoduchá s pevným nastavením, ale taky zastane spoustu práce. Tolik moje vlastní zkušenost.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
Matoušek Martin napsal:
Přátelé, kamarádi. Dokázal by mi někdo překreslit víkresy v souboru ai. do dwg. nebo jiný použitelný na vodu, případně udělat drobné úpravy? Právi nechci zadarmo.mrGreen Děkuji předem.

vlož přílohu, at vím jetli to cad načte z adobe ilustratora..
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/18/2007
Luboš: svatá pravda, mám ji taky i s hoblovkou, taky asi 40 let a je super, zvládne všechno. Ještě jsem si k ní navařil na nohy plošky a kolečka.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 11/27/2018
Zdravím vespolek,poprosím o nasměrování na nožíře který by mi vyrobil nůž podobný Happy noži Grohmann #4. Děkuji velice Admire
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/23/2019
Ahojky, chlapi mám prosbu , dotaz.....
Našel jsem cca 50-60 let staré pilové kotouče na dřevo. Průměr 60 cm a jeden 70 cm, Hanibalku. Ta je ale mladší...
Z té 60 ky, se pokouším něco vypotit Laugh
Trénuju na nové pásovce, je mi líto kupovaného materiálu.
Otec si myslí, že to byly kotouče z Pilany.
Tušíte někdo, jakou to může mít tvrdost ?
Řezal jsem to flexou a kotouč na flexe ubývá hodně rychle, pilka na železo se nechytá, ale kvalitní pilník jo.
Vrtat vrtáky HSS G jde, ale po jedné díře je po něm Shocked Na nízké otáčky, mažu, chladím.....
Jde mi o to, jestli to je nutné po vybroušení kalit, když to vypadá, že je to zakalené slušně.....
Děkuji za případné odpovědi.....
Richard Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/27/2001
Richardos: Pilové kotouče na dřevo a katrové listy nemůžou být moc tvrdé. Pokud totiž narazí na hřebík ve dřevě (nebo pevný suk), tak se musí ohnout. Pokud by byly kalené na max, tak se to roztříští jak sklo a střepiny by mohly hodně ublížit. Takže z tohoto se dají dělat mačety, na běžný nůž je lepší znovu zakalit.
Posláno:
Štamgast
slon napsal:
Richardos: Pilové kotouče na dřevo a katrové listy nemůžou být moc tvrdé. Pokud totiž narazí na hřebík ve dřevě (nebo pevný suk), tak se musí ohnout. Pokud by byly kalené na max, tak se to roztříští jak sklo a střepiny by mohly hodně ublížit. Takže z tohoto se dají dělat mačety, na běžný nůž je lepší znovu zakalit.

Ahojky, dík za odpověď.
Už na toto téma diskutujeme s Mílou Zítkem po mailu. Admire
Stará pila, tvrdé to je, že to nejde provrtat. Pilník po tom jezdí, jak po skle Shocked Když vezmu pilník Oregon na pilové řetězy, nebo jehlový , tak to bere.....U mně to s tím kalením je problém.
Dnes jsem to zkoušel a zvlnilo se mi to. Asi jsem to vybrousil moc do tenka.....
Sice to ryje do skla, ale poletí to pod ponk Cry
Uvažoval jsem o tom, že to zakalím , před výbrusem, popustím to a pak to na pásovce vybrousím......
Každopádně děkuji Admire
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 1/4/2014
Ahoj Pro RICHARDOS.Z tohoto mat. 19418 dělám docela často sedláky a nebo z péra mat dobrý ale trošku více rezne .Kalení je třeba a potom popustit. at se daří Ahoj JIRKA.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/16/2013
Mat napsal:
Luku napsal:
Zdravím vespolek,poprosím o nasměrování na nožíře který by mi vyrobil nůž podobný Happy noži Grohmann #4. Děkuji velice Admire

máš na mysli Canadu?

Pěkné Mate...Applause
A tyto je možné u Tebe objednat?
Posláno:
Štamgast
Ahojky, všem děkuji za odpovědi Admire
Budu dál zkoušet Happy Mám toho dost Laugh
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 8/11/2017
Pls pánové , potahovali jste někdo dřevěnou střenku nože rejnočí kůží ?Dostal jsem ji od ježicha a nerad bych ji zpotvořil kvůli špatnému postupu .Díky moc za radu. Jara
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum