ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Prosba k nožířům Možnosti
Posláno:
Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 8/11/2017
Díky za rady pánové 👍😊
Posláno:
Pozorovatel
Díky za rady pánové 👍😊
Posláno:
Pozorovatel
Tak snad se podařilo tu prasklinku zapravit 😀 použita Čertova metoda, Admire sekunďák spolu s ebenovým prachem

jarpo vložil tyto přílohy:
C1E16DFF_654F_425E_B512_B7D430D827AF.jpeg.jpg
3AF4C98D_307D_40F7_8B80_0CB3FD57CBF4.jpeg.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/8/2011
To je relativne bezny trik v praci se drevem, kdyz se "rizne vedle".
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 12/5/2013
Ahoj,
chtěl bych poprosit o pomoc. Našel by se tu někdo ochotný kdo by za úplatu navařil na dvě tovární nerez čepele trn? Detail kdyžtak po mailu.
Díky.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 4/11/2019
Chtěl bych se pánové zeptat jak děláte záštitu, ručkou na trn, který je výrazně silnější jak čepel v místě záštity. Trn zbrousite, upravíte? Nebo záštitu nějak nasouváte? Jedná se mi o kované čepelky. Ty mají pak vytaženy výbrus, trn je pak silnější. Například Puronvaris.
Děkuji za vaše rady.
RS
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/2/2011
Já měl štěstí, že jsem měl trn jen o fous tlustší, tak jsem si ho jen lehce zbrousil, abych mohl tu záštitu v poho nasunout.Co jsem viděl, tak Oxygen má nože s jejich čepelemi, tak ten by věděl víc.
Pište mi prosím raději email než PM.
Posláno:
Pokročilý
Díky, třeba ještě někdo napíše, třeba i Vašek.
Moc si s tím nevím rady. Brousit se mi to moc nechce. Jednak bych to trochu ohřál, na to bychvsi dal pozor. Přijde mi to škoda to oslabovat. No nevím, budu rád za rady.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
jako jednu z verzí jsem kdysi dělal i to, že záštitu z barevného kovu jsem upravil tak, aby šla nasunout na trn a na místě jsem ji kladivem sklepal tak, že seděla na užší místo a boky se pak obrousily, aby sedla ručka..
Posláno:
Štamgast
Připojený: 9/12/2007
Další možností je odlít záštitu přímo na trn, ukazoval to tady tuším želva.
Posláno:
Pokročilý
Jo Luboši, to by byla velká frajeřina, to odlévat přímo. To je zatím mimo mě schopnosti a možnosti.
Díky za rady.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 3/13/2013
Prosba. Neudělal by mi někdo ze zde šikovných nožířů podobný otvor na střence co má plastový Predátor i na tom dřevěném? Takhle to jde dost nešikovně otevítrat .

tolokan vložil tyto přílohy:
mikov2.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/7/2008
Zdravím páni, potreboval by som poradiť s repasom starej medenej kotliny čo som dostal. Má za sebou zlatú éru, dno bolo dobyté a dva krát pájané mosadzou. Opatrne som ju vyklepal a na helbe (porjsko lopaty) som mal handru (viď foto) aj tak som dno načal. Neviem či by stačilo to tiež len zavarť a potom vycínovať vnútro. A či vybúchať kruh na dno a privariť, a vycínovať.
Je mi jasné že by bolo lacnejšie kúpiť kotlinu s novím kotlom. No v tejto kotline sa varili dobroty v minulom tisícročí a je krásna.
Mirko zvaný Gofi
Happy

Gofi vložil tyto přílohy:
IMG_20200521_141741.jpg.jpg
IMG_20200522_125837.jpg.jpg
IMG_20200522_125851.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/27/2009
Ahoj Mirko. Ta kotlina v tom stave je vhodna (vzhladom k veku) len ako dekoracia. Nechcel by som v nen nej okrem vody varit nic . Vsetko by tam prihorelo nakolko v tak "drsnom-pokrivenom"dne by sa nedalo jedlo dobre premiesat a v tych "zahyboch"....no cele na prdel. Neviem ci odrezanim dna a navarenim nového by kotol nestratil ducha casu ale na funkciu by to pomohlo . Ak to ma byt funkcne tak to dno musi byt hladke.
Milan
Posláno:
Pokročilý
Heleď, já jsem jednou slyšel o nějakém autoklempiřskem kladivku, kterým se prý dá dokonalé srovnat pokřivený plech. Nevypadá to jako klasické kladivo. Jsou tam nějaké tyčky pružiny a jiná hejblatka. Tím by to mělo jít dorovnat. Zkušenost nemám, musíš si to ověřit.
Jinak se nenech odradit. Kotel se bude dát používat, možná s nějakým omezením. Ale to nevadí, duch věci je nenahraditelný. Zesílení dna by bylo zajímavé, ale nevím, zda by to dělalo dobrotu. Dvě vrstvy a vnitřní pnut, výš jak to myslím, teplotní rozraznost....
Zabruš smirkem, vicinuj a použivej. To cinovani se dala jak, písmenem?

Posláno:
Pokročilý
Měl bych ještě vlastní dotaz. Vybrušoval jsem kudlu ze materiálu Slaipner a šlo to děsně špatně, smirk si toho skoro nevšimnul . Přišlo mi to horší jak D2, RVL.
Je to tak v pořádku?
Čekal jsem opracovatelnost uhlíkovky...
Posláno:
Štamgast
Připojený: 11/11/2013
Gofi
Myslím že jsou dvě možnosti
Uříznout dno a navařit nové, samozřejmě měděné. Žádný cín, ale klasický autogen a mosazný drát. Cín by vytekl.
Druhá možnost je dno vyžíhat, patřičně,, nahřát. Tím měď změně a dá se s ní líp pracovat a případné dírky zavřít mosazí.
Dřívější kotláři vyklepali kotel z jednoho kusu mědi,krerý žíhali na ohništi. Ta měď je vláčná i po vychladnutí.

Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/7/2008
Ide o to že sa mi páči a je to kus našej histórie. V tomto konkrétnom sme varievali na trampských akciách v minulom tisícročí.Grin Klepal som ho nahrubo, dal by som ho zavariť vyladil ďubky a pocínoval. Tým by sa mohli stratiť posledné preliačiny. To dvojité dno by asi robilo problém. Rezať a vkladať nové nechcem, stratil by svoje čaro.
Happy
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/11/2016
Karel W napsal:
Měl bych ještě vlastní dotaz. Vybrušoval jsem kudlu ze materiálu Slaipner a šlo to děsně špatně, smirk si toho skoro nevšimnul . Přišlo mi to horší jak D2, RVL.
Je to tak v pořádku?
Čekal jsem opracovatelnost uhlíkovky...

Je to podle me naprosto v poradku... ze Sleipneru jsem delal zatim jen dve cepele... a krom toho,ze je celkem narocna na kaleni, tak na opracovani jde o hroznoh mrchu Laugh Jak pises, horsi nez D2...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/10/2019
Jak to mám pochopit? Kudlu ze Sleipneru ne? Není dobrá?
PROSÍM POUZE O E-MAILOVOU KOMUNIKACI, DĚKUJU.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum