ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Prosba k nožířům Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 4/11/2016
Asi za me spatne popsano, odpovidal jsem jen na narocnost materialu na zpracovani. Pomalu a blbe se opracovava v kalenem, ale i nekalenem stavu.
Jinak jestli kudlu ze Sleipneru ano nebo ne je na kazdem, me osobne ten matros pak na pouzivani prijde skvelej, jen je to vykoupene tim, kolik je s nim pri vyrobe prace Grin
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/10/2019
Dík. Na lamnii mají Casström Lars Fällt buškraft, pěkný, chtěl jsem ho koupit jako dárek a včil jsem se leknul že stojí za 💩
PROSÍM POUZE O E-MAILOVOU KOMUNIKACI, DĚKUJU.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 4/11/2019
Prim, díky pochopil jsem už první příspěvek.
Když jsem to brousil, přišlo mi to jako by to bylo už zakalený, ten matroše. Tak to jde ku...sky blbě.
Díky za tvojí zkušenost. Těším se na finální kudličku, jaká bude...
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/21/2017
Ja som šmrdlal nožík z 6mm Sleipneru pilníkmi a šlo to tak nejak normálne.
knívleysur maður er lívleysur maður
Posláno:
Štamgast
Asi máš silné ruce Happy
Já bych řekl, že hodně záleží na smirku a na rychlosti pásu. Po té, co jsem povrch rozrusil ručně hodně hrubím smirkem , šlo to lépe. Udržet rovinu se mi ale moc nedařilo. Jak to bere málo, dost jsem si ten povrch zvlnil. Pak už mi to nešlo dorovnat.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 12/28/2019
Já ho vemu nahrubo flexou se 40šmirglem a pak holt kvůli rovině pásovka a dokončení na staré fňukně (8m/s). Tak mi odpadnou starosti s probroušením.
A v podstatě tak už dělám všechny čepele. Inspirací mi byl Mat v Lipové
Posláno:
Štamgast
Dobrý postup, ta flexa mě nenapadla. Já to jako vocas drhnul ručně.
Flexou ledacos zvládnu, ale asi bych z té čepelky nadělal pěknou vlnu...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/21/2013
Ahoj pánové. Mám dotaz. Chtěl bych se pokusit o výrobu nože se selskou pojistkou. Co dáváte mezi čepel a boky. Teflon?
Díky. Jo a pokud by měl někdo podrobný popis výroby tak budu moc rád.
Za nocí nejtmavších na slunce pamatuj
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/3/2015
No, v podstatě vůbec nic tam dávat nemusíš... Naopak, když tam nic nedáš, tak bude lépe držet zavřený (při správném snýtování-to se mi moc nedaří)...

Selské zavíráky dělám rovnou čepel na plech (na příložky)... Když jsem dělal navaju, dal jsem mezi to mosazné podložky, ale na selský bych to nedával, tam to tření potřebuješ...

EDIT: No a takovéhle zavíráky se dělaly celá staletí před teflonem... opravdu, ocel na ocel stačí... pokud chceš, tak mosaz nebo bronz mezi to...

EDIT2: Podívej se na tetail téhle fotky mojeho sedláka... kov na kov... příložky lehce ošoupané v místě kudy chodí čepel...

honzajbanzaj vložil tyto přílohy:
IMG_6169.JPG.jpg

,,Všeliké kvaltování pro hovada jest"...J. A. Komenský; Nechceš-li vyrobit svůj 20. nůž, nevyráběj ten 1.!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/21/2013
Děkuji 👍👍👍
Za nocí nejtmavších na slunce pamatuj
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/23/2008
Pánové, potřeboval bych vyměnit stop pin na zavíráku. Originál je taková titěrná věc o průměru 1/16". Napadlo mě použít vrták do ocele. Nemáte někdo tupý, zlomený, zkrátka nepoužitelný vrták, případně jiný tvrdý materiál daného průměru? Je to cca 1,6mm.
Posláno:
Štamgast
1,6 je takový trochu horší rozměr. V modeláři, jak mě tu už někdo dokazoval se dají koupit patentované dráty, tvrdší pružinovka. Další možností zajít někam, kde se dělají pružiny. Takový drát budou mít a bude to trochu lepší matroš. Možná bych i něco měl já, ale stehuju se nevím co kde mám...takže ti nemohu poslat.
Vrtaček by šel asi také, ale nebude to moc křehké?
Posláno:

Štamgast
No mě ten vrták napadl, protože se prodávají i v palcových rozměrech... Ten pružinový drát je dobrý nápad. Modeláři mají 1.5 a potom 2.0.
Posláno:
Štamgast
Hmm to jsem si myslel, že bude takhle průměr 1,5 nebo 2.
Od kud jseš?
Zkusil bych příští týden prphrabat krabice. Jestli ho nenajdu. 1,6 je zpravny průměr?
Zkus někde kde morají pružiny, budou mít drát po desetině.
Posláno:

Štamgast
Hele díky... Zatím to vypadá, že se stavím za Peťou Hofmanem a pořešíme to.
Posláno:
Štamgast
jasné, u Prahy bych věděl o jedné menší pružinárně. Když tak napiš, mohu se také podívat.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 9/12/2007
V každém větším železářství prodávají vrtáky po desetině U Rota je mají určitě a stojí pár korun a jsou celokalené tedy pokud by ti stačila délka stopky zítra ti ji změřím ted do dílny nejdu leje tady jako z konve.Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/28/2011
Twister napsal:
Hele díky... Zatím to vypadá, že se stavím za Peťou Hofmanem a pořešíme to.

Tak to pak už nebudeš řešit opravu, ale něco jiného. Ok Grin
Posláno:

Štamgast
To až časem. Nápad by byl... Laugh
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/4/2009
Pánové, prosím Vás, je tu někdo kdo vrátí "zašlou slávu" mému včera nabytému Higonokami Tsuchime? Má krapet ulomenou špičku, potřeboval by nabrousit a čepel mi přijde, že "jezdí" velmi z lehka..

Díky za tipy.

P.

gurtu vložil tyto přílohy:
IMG_20200623_183832.jpg.jpg
IMG_20200623_183902.jpg.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum