ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Prosba k nožířům Možnosti
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 4/11/2019
Nerez se celkem dobře vaří Tigem. Zásadní je síla stěny. Borci umí svařit i plechovku od piva.
Já bych to možná zvládnul ale problém je, že to nemám na čem zkusit, podle čeho nastavit svařečku. Jen tak od oka, dle zkušeností si netroufám.
Dej fotku pro predstavu.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/8/2011
No je fakt, ze ve svarecske skole jsem videl, jak instruktor varil urvane ucho u nerezoveho hrnecku, ktery zrejme ze silnejsiho materialu nebude (nastaveni jsem nevidel, displej byl smerem ode me). Ja osobne bych do toho nesel, zvlast ne u veci, ktera ma nejspis pro nekoho citovou hodnotu...

EDIT: A co se teda zeptat v nejblizsi svarecske skole? Tam urcite budou mit cloveka, co to umi na lepsi urovni nez "bezny Franta lepic" (to neni mirene proti Karlovi W).
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/21/2004
Diky za tipy. Tig ani svareni urcite ne, bylo to jen sletovane cinem. Byl to darek od segry, tak se mi to nechce jen tak zahodit...
Politická korektnost - pomýlená filozofie předstírající, že hovno lze zvednouti za čistý konec.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/10/2019
xHonza napsal:
Diky za tipy. Tig ani svareni urcite ne, bylo to jen sletovane cinem. Byl to darek od segry, tak se mi to nechce jen tak zahodit...

Zdař, pokud ta placatka je z nerezu, nebyla pájená cínem, ale nejspíš pájkou s příměsí stříbra.
PROSÍM POUZE O E-MAILOVOU KOMUNIKACI, DĚKUJU.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/25/2011
V případě klasického bezolovnatého cínu, jenž se začíná tavit při 218°C, to můžeš vrazit do trouby na 250°C a sledovat jak se to sleje. Ale určitě vzniknou netěsnosti.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 7/18/2013
xHonza napsal:

Ahoj a co zkusit nějaké zlatnictví,tam mají zkušenosti s pájením i pidi věcí.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/9/2002
Pokud to bylo pájené cínem, mělo by stačit srovnat to na sebe, ohřát, potřít pájecí kapalinou na nerez a prohřát plamenem s případným přidáním cínu. Potom je potřeba to dobře umýt od zbytků pájecí kapaliny, která se dá běžně koupit.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/25/2011
Pájecí kapalina se používá pro zvýšení smáčivosti cínu na pájeném kovu. Vzhledem k tomu, že již to bylo pocínované, vystačíš si i bez pájecí kapaliny. Ale když ji použiješ tak nic nezkazíš. + postup od Surga
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/21/2004
Surgu a vsichni ostatni, klanim se az k zemi dekuji za cenne rady!
Politická korektnost - pomýlená filozofie předstírající, že hovno lze zvednouti za čistý konec.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/21/2013
Ahoj. Potřeboval bych poradit. Sháním brousek. Takovej ten klasickej dvouvrstvej. Jemnější strana tak cca 1000 grit.
Tvrdost alespoň do 60Hrc.
Děkuji za případné rady kde sehnat.
Za nocí nejtmavších na slunce pamatuj
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/13/2007
Zeman napsal:
Ahoj. Potřeboval bych poradit. Sháním brousek. Takovej ten klasickej dvouvrstvej. Jemnější strana tak cca 1000 grit.
Tvrdost alespoň do 60Hrc.
Děkuji za případné rady kde sehnat.

Z Českých stránek bych volil nipponshop.cz (Robert Ti rád a fundovaně poradí) a ze zahraničnich finetools.de

Osobně bych doporučil japonské vodní kameny, ale asi taky záleží k čemu to potřebuješ.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/13/2007
Ahoj, našel by se ňkdo šikovný kdo by mi udělal nový scandi výbrus na noži? Před nedávnem jsem si koupil čepel k dodělání od firmy Casstrom, nůž bude super, jen bych uvítal trochu vyšší scandi výbrus, aby to šlo lépe do materiálu. Byl by někdo ochotný mi s tím pomoci?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/24/2018
Prosim, ak by mi niekto vedel dať kontakt na nožiara Bohdan Savaryn, najlepšie mail. Dnes má byť aj na výstave v Bratislave, ale nepodarí sa mi tam asi zastaviť sa…
Ďakujem pekne za ochotu a pomoc
Veľa zdravia všetkým!
Robo

Asi nie som v správnej sekcii, ale nevedel som kam…Grin
ČASY JSOU ZLÉ, KAMILE...
EM
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/21/2008
Borowitz napsal:
Prosim, ak by mi niekto vedel dať kontakt na nožiara Bohdan S:

V pm telefon...nebo jukni na FB
"Nu, tu máš, poutníče, milý ten svět, na nějžs se podívati žádostiv byl."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/21/2013
Ahoj. Řešil někdo prosím odsávání prachu od pásové brusky?
Bral bych nějaké levné řešení. Díky za každou radu.
Za nocí nejtmavších na slunce pamatuj
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/27/2009
Zeman napsal:

Jednoznacne cyklonove odsavanie ale ci to bude lacne? ....Ak to ma fungovat musi to mat vykon m3 vzduchu inak skoda roboty.Wink Vlastna skusenost
Posláno:
Štamgast
Připojený: 4/11/2019
Prosím chtěl bych nasměrovat, kde šikovně výhodné koupit stabilizovanou mamutí stoličku případně mamutovinu na jeden nůž. Jednou bych chtěl jeden takový nůž mít
Děkuji
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 10/2/2012
Nebyl by tu někdo ochotný mi vyrobit střenky na revolver (G10, Mikarta..) Děkuji Petr

minatrix vložil tyto přílohy:
PSX_20211026_212827.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
Zeman napsal:

já to řešil upevněním nástavce vysavače pod brusku a dávám tam vysavač, většinu prachu to chytne.. kor když brousím kůži a spol je z toho bez odsávání bordel všude

Samurai vložil tyto přílohy:
odsavani2.jpg.jpg
odsavani3.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/12/2017
DObrej den

prosím o radu jak krásně lacině a kvalitně patinovat MOSAZ
jak se dosahnou určité odstíny patiny atd ?

děkuju Admire
“Můj bůh je Crom. Sedí na vysoké hoře. Po smrti před něj předstoupím a on se mne zeptá na Tajemství oceli. Neodpovím-li správně, srazí mne ze své hory!”
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum