ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Prosba k nožířům Možnosti
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/28/2019
Já ji jednou strčil normálka do chloridu.... Co provede. A ono dobrý. Jen jsem se ještě nedostal k 2. pokusu, páč nebyla potřeba. Hezky ztmavla, tak jako tmavší světlý kafe - jestli mi vidíš do hlavy Grin .
RS
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/2/2011
Dotaz je sice na mosaz(slitina mědia zinku), ale zkusil bych použít to samé jako na měd a bronz a to sulku, snad to bude fungovat steně dobře.
RS
Pište mi prosím raději email než PM.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/25/2015
WuDan napsal:

Hydroxid sodný se savem 🙂
Posláno:
Štamgast
Připojený: 12/28/2019
To oboje v jednom, či po sobě? Já použil právě chlorid na leptání hamonu, protože nic jinýho doma nemám. A pokud dohromady, tak jaký poměr??
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/25/2015
Jeden díl hydroxidu, dva díly sava a delat venku.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/8/2008
Na Hydroxid a savo pozor. Robiť určite vonku. Za horúca počerníš aj nerezový hrniec. Rado to vykypí. Vo vode rozpustíš hydroxid a pridáš savo. 0.5L vody, 0.5kg hydroxid Pridáš savo. Bude sa to odparovať NEROBIŤ V INTERIÉRI.!!! Pozor na oči a ostatné časti tela. Rýchle poleptanie. Počernuječ za varenia.

BRUNIGAL- černenie za horúca (hydroxid sodný a dusitan sodný) To už tak nesmrdí ako so savom ale kypí a pení. Tiež hrozí poleptanie.

Mosadz a brondz najrýchlejšie a asi aj najbezpečnejšie Brynýr za studena na zbrane. Dobre potom opláchnuť vysušiť a navoskovať (olejovať)
" Najväčším vzrušením nie je zabíjať, ale nechať žiť. "
J. O.Curwood
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/13/2015
Našel by se zde prosím pěkně nějaký kožodělný dobrovolník, který by mi vyrobil pouzdro na sekeru?
S originálním nejsem spokojen, břit se místy tře o nýty. Zároveň bych uvítal, kdyby bylo pozdro přes celou hlavu sekery. Děkuji mockrát za případné nabídky.

zase2 vložil tyto přílohy:
5769265_01_2.jpg.jpg
576926501.jpg.jpg

Zatím jsem nezažil nic, co bych nepřežil.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/13/2015
zase2 napsal:
Našel by se zde prosím pěkně nějaký kožodělný dobrovolník, který by mi vyrobil pouzdro na sekeru?
S originálním nejsem spokojen, břit se místy tře o nýty. Zároveň bych uvítal, kdyby bylo pozdro přes celou hlavu sekery. Děkuji mockrát za případné nabídky.

Už se našel Ok
Zatím jsem nezažil nic, co bych nepřežil.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 7/14/2011
Zdravím nenašel by se někdo z Brna nebo okolí kdo by mi spichl obyč kožené pouzdro na nůž ? Díky

Kontakt :gunnery@centrum.cz
Posláno:
Začátečník
Připojený: 7/2/2017
Zdravím místní kováře a kovářky, našel by se někdo, kdo by měl chuť a čas vykovat takovouhle věcičku na hoblponk?

Kontakt: akandreios, rybí produkt, gmail.com

Díky
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 7/8/2021
Asi se mi budete smat, ale nesla by vykovat kalena cajova lzicka z nerezu? A normalne vypadajici, asi trochu silnejsi, ale ne velelzicka bowie style? Happy

Nebo neprodavaji se neohnutelne lzicky? Nasel jsem na netu jenom kovane lzice na boty Happy Moje testovaci lzicka ma na sobe vyrazeno SANDRIK STAINLESS a mezi slovy kvetinu s sesti okvetnimi listky, proste bezny nerez ze starych casu.

Doloval jsem zcukernately med ze sklenice a lzicka dopadla jak ta v Matrixu Happy Jo, mel bych sklenici medu rozehrat ve vode, ale vzpomenu si na to jenom, kdyz chci rychle osladit caj Happy
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/25/2016
Chtěl bych poprosit o radu. Známej chce k vánocům pořídit manželce sadu kvalitnějších nožů do kuchyně. Ideálně japonského stylu s nerez damaškem. Je vůbec reálný sehnat něco takového v cenovém rozmezí 4000-7500kč? Budu rád za Vaše typy a zkušenosti popřípadě ,kdyby jste měli i odkazy na ne damaškové kvalitní nerezové nože. Děkuji Karel Applause Admire
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/8/2011
Ja mam jeden kousek od https://www.hobbychef.cz/ (kdyz si vecer vzpomenu, tak muzu zkusit najit, ktery to je, myslim, ze neco z RAN 69 rady) a bez problemu. Ale cenu uz si nepamatuju, kupoval jsem to pred lety na vystave v Pribrami. Nicmene 10 nozu bych si asi za tu sedmicku nepredstavoval ;)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/30/2011
Tady: https://www.xinzuo.cz/
Přišlo mi to s nějakým nožem jako nabídka, odzkoušené nemám.
Není moudrý ten, kdo ví mnoho, ale ten, kdo ví co je třeba.
Nůž slouží mě, nikoli já jemu.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/23/2013
@KaRIOsss: Někdo ho chválí, někdo proklíná. Já sám nevím. Ale podívej se na jejich stránky, i kdyby jen pro inspiraci: Nože zVostra
Jinak by se okolo toho dalo namluvit spoustu rad a věcí. Třeba jestli je paní zvyklá po japonsku krájet... a tak. Dcera vařila, než přišel ten "čínskej dárek", a v podstatě jí stačil jeden nůž typu santoku (ale broušený po evropsku) a jeden malý nůž na zeleninu. A i když mám nožů víc než zdrávo, stejně v kuchyni nejvíc používám dva - 18 cm santoku od Forged (ocel 7Cr17MoV), taky po evropsku broušený, a něco malého na loupání cibule.
Tak jestli třeba nekoupit jen sadu dvou - tří nožů.
No nic, nebudu moc rozumovat.

Máš-li krátký nůž, potřebuješ dlouhou ruku.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 2/4/2021
KaRlOsss napsal:
Chtěl bych poprosit o radu. Známej chce k vánocům pořídit manželce sadu kvalitnějších nožů do kuchyně. Ideálně japonského stylu s nerez damaškem. Je vůbec reálný sehnat něco takového v cenovém rozmezí 4000-7500kč? Budu rád za Vaše typy a zkušenosti popřípadě ,kdyby jste měli i odkazy na ne damaškové kvalitní nerezové nože. Děkuji Karel Applause Admire

Ahoj,
jestli je požadavek na japonský styl nožů, tak asi není třeba rozebírat výhody/nevýhody proti evropským. Jinak toto téma je rozebírané ve vlákně Kuchyňské nože

Za tu cenu se myslím něco pořídit dá. Já osobně, po zkušenosti co jsem zatím nasbíral, bych se také přiklonil k malému petty (13-14cm), pak santoku (16-18cm) a pokud by vyšel rozpočet, tak gyuto (chefs knife, ~21cm). Nevím jak jiné ženy, ale třeba ta má inklinuje k menším nožům, takže to snatoku by možná stačilo. V takovém setu sice bude chybět něco bytelnějšího na vyloženě tvrdé potraviny (kosti, zmražené, meloun, atp), otázka zda je to třeba.

Dále ohledně ostří, zda má nůž ostří 50/50 nebo na 70/30 bych taky neřešil. U těchto typů, které mají tloušťku lehce přes 2mm nahoře a při tloušťce <1mm nad fazetkou je to téměř zanedbatelný rozdíl.

Já osobně kupuju přímo v Japonsku, protože s dnešní čínskou produkcí bych si nebyl jist co kde koupím pod pojmem "japonský" nůž. Pro tvuj pžadavek namátkou jedna sada z osvědčeného eshopu, která by se mohla vejít do rozpočtu, tady: Petty & Santoku K ceně je třeba, pro jistotu, připočítat DPH.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/8/2011
OT: sice nejsem zena, ale pro to "male" santoku hlasuju taky, je to v kuchyni muj nejpouzivanejsi nuz (ale teda ne tenky japonec, ale trosku silnejsi od Monty Smida - myslim, ze bude v nedeli na vystave).
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/27/2021
Ahojte
Potreboval by som púzdro na Cold Steel Recon Tanto SK-5.
Od niekoho, kto ten nôž už má.
Ja som ho objednával (príde budúci týždeň), ako darček.
Tak by som ho moc nechcel rozbaľovať a zasa posielať.
Realne do Vianoc by mi asi ani neprišiel späť.
Samozrejme som ochotný zaplatiť. (Aby to nevyznelo inak,.....)
Púzdro môže byť koženné, alebo kydexové.
Ďakujem.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 7/8/2021
navstevnik napsal:
Asi se mi budete smat, ale nesla by vykovat kalena cajova lzicka z nerezu? A normalne vypadajici, asi trochu silnejsi, ale ne velelzicka bowie style? Happy

Nebo neprodavaji se neohnutelne lzicky? Nasel jsem na netu jenom kovane lzice na boty Happy Moje testovaci lzicka ma na sobe vyrazeno SANDRIK STAINLESS a mezi slovy kvetinu s sesti okvetnimi listky, proste bezny nerez ze starych casu.

Doloval jsem zcukernately med ze sklenice a lzicka dopadla jak ta v Matrixu Happy Jo, mel bych sklenici medu rozehrat ve vode, ale vzpomenu si na to jenom, kdyz chci rychle osladit caj Happy

Opravdu vsichni bouchate jenom noze? Nikdo se nechce stat lzickarem? Happy
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor
Připojený: 6/19/2007
navstevnik napsal:
navstevnik napsal:

Opravdu vsichni bouchate jenom noze? Nikdo se nechce stat lzickarem? Happy

To co hledáš bude titanová lžička. Kdysi jsem jich pár udělal, ale už do toho nejdu. Zkus oslovit Bulise....
Nejlepší nůž na světě je ten, který si pro sebe vyrobíš vlastnoručně.
Pište mi prosím pouze na mail.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum