ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Prosba k nožířům Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/31/2012
Ahojte měl bych k vám prosbu, kdyby někdy někdo z vás měl čas a chuť. Našel jsem v krabici krásné kožené pouzdro, ale nemám k němu nůž. Jestli by šla výroba pospátku napřed pouzdro a do něj vyrobit nůž? Když se někdo ozvete budu rád.

Kapol vložil tyto přílohy:
IMG_20211222_175658.jpg.jpg
IMG_20211222_175859.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 4/11/2019
Vyrobit se dá všechno, ale je opravdu o dost jednodušší dělat pouzdro na nůž jak opačně. Opačné to asi nikdy nebude sedět.
Cena pouzdra je jinde než cena nože. Kolik by jsi byl ochotny do toho investovat?
Rozumím tvému přání, ale možná bude lepší koupit celý komplet....
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/31/2012
Poslal sem maila doufám že přišel? Nějaká nerezovka pokud možno, 3-4 litříky bych dal...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/8/2003
Ahoj, mám prosbu. Sháním ocelový odřezek o rozměrech 20 x 25 x 3 (mm). Ideálně nějaká nekalená nerez. Potřebuji to jako vložku pod lučiště kuše. Neválí se, pěkně prosím, někomu v dílně?
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/6/2008
Ahoj,

neměl by někdo kdo pracuje s kůži dva odřezky,cca 15cm dlouhé a cca 3-4 cm široké.
Sílu nejlépe 3 a více milimetrů. Chtěl bych si po čase udělat řemen na hodinky🙂
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 2/14/2021
Dendorric napsal:
Ahoj, mám prosbu. Sháním ocelový odřezek o rozměrech 20 x 25 x 3 (mm). Ideálně nějaká nekalená nerez. Potřebuji to jako vložku pod lučiště kuše. Neválí se, pěkně prosím, někomu v dílně?

Ráno kouknu v dílně a dám vědět,nerezu mám mraky, určitě se něco najde.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
na hodinky 3mm a víc? trochu moc ne? a přírodní nebo jakou?
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 1/18/2012
Ahoj všem. Rád bych se touto cestou zeptal, zda by zde byl někdo schopen a ochoten udělat mi střenky z duralu, nebo něčeho podobného na můj Benchmade 275 Adamas? Vojta Mydlinka to prý už nedělá a tak to zkouším tady. Je jisté, že nejen díky požadovanému materiálu to nebude úplně na ruční práci....

Děkuji předem za případné reakce..

Nexius33 vložil tyto přílohy:
B.jpg

"...Na rohu ulice, vrah o morálce káže..."
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/6/2008
Samurai napsal:
na hodinky 3mm a víc? trochu moc ne? a přírodní nebo jakou?

Nejlépe přírodní,dobarvim si ji dle potřeby. Řemen chci jen z jednoho kusu,nesesivany k sobě,bez výplně
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/11/2018
Zdravím, mám dotaz. Ví někdo, kdo by na zavírací nůž vyrobil ocelovou příložku s liner lockem nebo framelock z titanu? Budu moc rád za vaše rady.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/25/2019
Ahoj,
nevíte prosím o někom, kdo by po mě opravil mou zmršenou práci?
Během leptání mého Cold Steel AD-15 jsem bohužel nezakryl místa dotyku na čepeli s pojistným kolíčkem na ručce. A vznikla tam hodně velká vůle nahoru-dolu.
Sháním tedy někoho, kdo ho dokáže vyndat z ručky, udělat širší a vrátit zpět aby vůle zanikla.

Děkuji za rady,
David.

Funkysaurus vložil tyto přílohy:
IMG_20220116_093955.jpg.jpg
IMG_20220116_094000.jpg.jpg

Posláno:
Začátečník
Připojený: 7/20/2015
ahojte, vie mi prosim niekto poradit, ci je mozne zmenit farbu micarty, aby to aj bolo pouzitelne a nezliezlo hned dole? je mi jasne, ze nejake zosuchanie casom bude, ale to mni nevadi. rovnako mi nevadi, keby nahodou nebolo uplne 100% prekrytie.

skusal som tuto temu hladat, ale bez uspechu...

dakujem za rady!

Posláno:
Štamgast
Připojený: 4/11/2019
Dle principu výroby micarty si myslím že to přebarvit nepůjde. Povrchove obarvit ano, lak barva.
Micarta jsou vrstvy barevných látek prosycene priskiřicí, stlačené. Více je i ve vlakně micarta. Pokud píšu nějaké blbostí, tak mě prosím opravte.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 12/28/2019
Jo, Karle, máš pravdu..... Možná, ale opravdu možná, by šlo zkusit naleptat povrch dlouhodobým ponořením do ředidla a pak přebarvit. Nicméně zkusit na kousku, co to provede. Takhle jsem to dělal jednou s plastem.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/27/2001
Pokud budeš chtít ztmavit, tak by mohlo fungovat obroušení a ponořit do tmavého mořidla na dřevo.
Posláno:
Začátečník
dakujem za rychle odpovede ! stmavit nie, prave ze chcem dat jasnu oranzovu farbu Sad zlozenie micarty som si nastudoval, takze s mojimi znalostami som rychlo skoncil.

vyskusam ist cestou prebrusenia, naleptania povrchu riedidlom a nasledne farba na baze epoxidu. tak uvidim...

kazdopadne vdaka este raz za rady...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/23/2010
calvin napsal:
dakujem za rychle odpovede ! stmavit nie, prave ze chcem dat jasnu oranzovu farbu Sad zlozenie micarty som si nastudoval, takze s mojimi znalostami som rychlo skoncil.

vyskusam ist cestou prebrusenia, naleptania povrchu riedidlom a nasledne farba na baze epoxidu. tak uvidim...

kazdopadne vdaka este raz za rady...

Tak to je podle mého laického selského rozumu odsouzeno k nezdaru. Pokud bys to chtěl trochu přitmavit, tak možná. Někdo tady prodával nůž od Radima s černočervenou ručkou (mikarta nebo G10), kde se pokoušel přebarvit tu červenouna tmavo. No nebla tak křiklavá ale moc se to nedařilo. Myslím, že naopak nabarvit mikartu na křilkavě oranžovou je nemožné. Pokud vůbec změní barvu, bude taková vyblitá. Možná přestříkat barvou, ale to ti stejně sleze.

Za mě jedine udělat nové příložky z mikarty požadované barvy. Zkusit můžeš všechno, ale stejně to asi dopadne na výměnu. Sad

chybama se člověk učí- BLBEC VLASTNÍMA
Posláno:
Začátečník
je to mozne, ze v tomto pripade jednoducha cesta, t.z. nastrek farbou, neexistuje. este podumam, ci nepojdem formou novych priloziek.

asi rovno zacnem zhanat oranzovu micartu Cry

este raz vdaka.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/11/2018
Jelikož není k sehnání Emerson Aftershock, hledám někoho, kdo by byl schopný tento nůž vyrobit. Popř kdo by byl schopný udělat na Emerson Sheepdog ti framelock/liner s ocelovou vložkou. Admire Admire Admire

PatrikD vložil tyto přílohy:
892AA509_3DCA_4750_A16B_C42DA7919BD3.jpeg.jpg

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 7/25/2021
Zdravím, mohu se zeptat jestli někdo nevyrábíte nůž podobný F1 jen v o něco tenším materiálu(elmax, N690)??? Díky Martin
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum