ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Prosba k nožířům Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/1/2011
Ahoj,
Na zavíráku mi detent umístěný ve framelocku nezapadá v zavřeném stavu do otvoru vyvrtaného v čepeli, je tam náznak, ale opravdu náznak, že hrana jamky(otvoru) v čepeli přejde přes vrchol detentu(kuličky) ale to je vše..... čepel v zavřeném stavu drží jen velmi slabě.
Vyřešila by to větší díra v čepeli o pár desetin nebo posunutí(zvětšení)dírky směrem po oblouku od kujičky na čepeli, co se při používání nože vytvořila(třeba malou frézkou)
Nůž jsem kvůli tomu přestal používat, protože se mi při běhu samovolně otevřel v kapse a jen zázrakem se mi nic nestalo...
Nemám, jak bych to udělal, pilníčkem to zkoušet nechci ať nesrazím přechodovou hranu....a rád bych nůž vrátil do kapsy....
...pomohl by mi někdo? Prosím?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2012
Zdar chlapi, prosím vás nemáte někdo nazbyt kousek boraxu? Potřebuju navařit novou várku vodního šelaku a nechcu kvůli 50g na 5 litrů (který mi vydrží asi 3 roky) kupoval několik kilo. Děkuju
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/28/2020
Hoochie napsal:
Zdar chlapi, prosím vás nemáte někdo nazbyt kousek boraxu? Potřebuju navařit novou várku vodního šelaku a nechcu kvůli 50g na 5 litrů (který mi vydrží asi 3 roky) kupoval několik kilo. Děkuju

Ahoj, borax stojí 50kč 500g.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 12/28/2019
A zbytek můžeš nalít k jabloním proti skvrnitosti......
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/8/2011
Borax jsem v malem pytliku (mozna tech 500g?) videl v Praze u Choboly (svarovaci potreby). Cena nejak pod stovku, ale dal jsem to nezkoumal, protoze to stejne nesmim koupit.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/9/2002
Hoochie, máš mail.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/28/2006
Hoochie napsal:
...Potřebuju navařit novou várku vodního šelaku ...

Co to je, prosím pěkně, vodní šelak? To neznám, šelak jsem vždy rozpouštěl v lihu.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 11/17/2016
lukr napsal:
Hoochie napsal:
...Potřebuju navařit novou várku vodního šelaku ...

Co to je, prosím pěkně, vodní šelak? To neznám, šelak jsem vždy rozpouštěl v lihu.

Taky by mne to zajímalo ?Wink
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/20/2009
..ahoj...vodní šelak je směs vody,šelaku a boraxu...normálně se Ti šelak ve vodě nerozpustí,je třeba,aby byla horká voda,v ní rozpuštěnej borax a potom pomalu přisypáváš šelak...používá se to na kůži,nebo co chceš...hjééé...
...kovařina je krásná proto,že z ničeho vznikne něco...
Posláno:

Štamgast
Hoochie napsal:

...už máš ten borax?...jsem OSVČ a mám tady v drogerii záznam,takže mě ho (po pár problémech)objednávají...jestli potřebuješ,pošlu ti pytlík...teda ne ten můj,ale asi chápeš...hjééé...

Posláno:

Štamgast
O vodním roztoku šelaku už tady Hoochie psal - třeba tady. Šelak pro něj je na cestě.
Posláno:

Štamgast
Šelak Oh No ... totiž borax red face ...
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/28/2006
Pánové Surg a kono68 děkuji Vám, zase jsem o fous chytřejší.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/18/2012

Prepáčte mi otázku neznalca. V čom je lepší šelak rozpustený vo vode s boraxom, ako šelak rozpustený v liehu ?
Vďaka
Posláno:

Štamgast
scout napsal:

Prepáčte mi otázku neznalca. V čom je lepší šelak rozpustený vo vode s boraxom, ako šelak rozpustený v liehu ?
Vďaka

...ahoj...šelak v lihu je dost tvrdý ,na kůži se nehodí...šelak rozpuštěný v boraxu a vodě?...nevím,ale vím,že kůže po natření ztuhne a lze tenhle roztok použít na výrobu pouzder...ta jsou po namočení,či natření,taková tuhá,ale není to napořád...hjééé...
Posláno:
Štamgast
Připojený: 12/28/2019
Já mám takhle ošetřený futérko na EnZo z 2mm kůže a je to dobrý.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/18/2012
Ďakujem páni.
Poprobujem.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/16/2013
Ahoj!
Zkusím se zeptat ještě tady…

Kamarádka se mi ozvala,jestli bych nevěděl o někom kdo by jí vyrobil dárek pro milého.

Její představa je cca 1,5-2kg kladivo,kovářsky pobouchané. Po stranách vyseklé iniciály. Z jedné strany M.C. z druhé R.C. K tomu jasanové topůrko,třeba lehce opálené.

Takže v podstatě by šlo o to,nahřát ve výhni nějaké staré kladivo,trochu pobouchat,vyseknout iniciály,zakalit. Udělat a nasadit topůrko. Klasika je hořící termín. Musí to být hotové do Lipové. Tam bych to mohl převzít a zaplatit.

Kdyby se do toho někomu chtělo,tak se mi ozvěte s cenou za dílo. Já bych to nechal schválit a potvrdil “objednávku”.

Díky a mějte se!
RS
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/2/2011
Co jsem viděl na FB, tak Tetrao urogallus tools , ale nevím, jak by to bylo s iniciálami.

RS vložil tyto přílohy:
278306540_3104838483091122_9147341258366489097_n.jpg.jpg

Pište mi prosím raději email než PM.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/27/2009
RS napsal:
Co jsem viděl na FB, tak Tetrao urogallus tools , ale nevím, jak by to bylo s iniciálami.

Iniciali je najmenej .Vyleptat kyselinu alebo elektroliza so slanou vodouWink
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum