ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Prosba k nožířům Možnosti
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 7/8/2021
Hejkal von Sovinec napsal:
malysef napsal:
Zdravím a rád bych se zeptal....čím zalepit ručku aby to nepovolilo při sterilizaci v páře?
Normálně používám UHU 300
Díky moc

Nýty, nebo šrouby.

Puvodne jsem chtel z legrace napsat, ze nejlepsi lepidlo do horke vody je to svarit nebo sesroubovat, a on to Hejkal fakt poradil Happy

Napadlo me, ze jsem videl kuchynak, co mel cepel a rukojet jakoby vcelku, jaky by byly vybrouseny z jednoho kusu kovu. Nevim, jestli to bylo opravdu vybrousene z tlusteho hranolu, nebo jestli tam byly kovove strenky privarene ze stran a pak rukojet obrousena tak, ze nic nebylo znat. Nicmene takovy celokovovy nuz by vydrzel vsechno Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/27/2001
Knajfíku, teplotu to možná vydrží, ale pokud tam je pára pod tlakem, tak je o dost agresivnější než "obyčejné" teplo. Informace o chování za vyšších teplot by měly být v technickém listu.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 12/28/2019
No a co vlastně vede k té sterilizaci???Její důvod? Není to něco hodně navíc?
Ty vany mívaj tak 80-90 grádů páně Celsia, takže málo pro sterilizaci.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/23/2012
Není to nůž ale oprava ručky nástroje.
Díra je 5 mm a trn 4,9 mm, zajištěno z boku nerez čepemWink
V případě zájmu,se neváhejte zeptat.....prosím na e-mail.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 2/28/2008
Ahoj. Pozor na vteřiňáky. Kyanakryláty většinou povolují již kolem 95st C. Jenom pár kyan. speciálů vydrží víc jak 105 ... Jirka
Koki
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 4/19/2012
Měl bych prosbu k nožířům.
Je tu někdo, kdo by byl schopen a ochoten během pár dní udělat gravírování/lept na čepel nože?
V práci nám končí kolega, příští týden má být rozlučka a v plánu bylo dát mu nůž s leptem. Akorát se na to zapomnělo, nůž máme, ale není na něm nic napsáno :)
Díky za případné reakce
Posláno:
Štamgast
Páni kluci - mám čepelku z ložiska . Kalení i popuštění podle 14 100 - je to dobrý podle průby. Ale : potřebuju roztemovat trn a nějak to nejde..... Vytáhl jsem ho na cca 3x5 mm. Je možný, že se zakalil na vzduchu? To bych musel březový čtverečky stáhnout a trn vyžíhat.....
Díky za radu!!!!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/27/2001
To jsi to kalil ve výhni s tím, že na kalicí teplotu byla ohřátá jenom čepel? Pokud ano, tak nevím. Ale stejně to mohlo zpevnit tak, že to moc rozklepat nejde. Takže vyžíháním trnu nic nezkazíšRazz
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/27/2009
Navar tam obycajnu gulatinu a mas "vymalovano" v kazdom pipade březový čtverečky stáhnoutWink
Posláno:
Štamgast
Tak, chlapci, tak nějak jsem si to myslel...... No a k navaření "gulatiny" - Milanko - tomu jsem se chtěl vyhnout. Svářečku nemám a svářet neumím.... Jinak - když jsem dělal kudlík z "pily na noviny" od Kabíka - tam to krásně šlo roztemovat.
A trn je plochý, takže k protáčení čtverečků nedonde. Jdu na reparát.
A samo děkuju za odpovědi!!!!! Happy
Posláno:
Začátečník
Připojený: 6/15/2022
panove neznate nozire se znackou G nebo C napsane na H v lezatem kosoctverci predem dekuji.je to na zaviraku
Posláno:
Začátečník
Připojený: 12/15/2011
Dobrý den, Měl by, prosím, někdo čas a náladu zbrousit obří zub? mám relativně drahý japonský kuchyňák a manželka s ním sekala zmrzlé houby z mrazáku.....Já mám bohužel jenom jemné ruční brousky
Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/10/2012
kukus napsal:
.......obří zub...........

Hod´ sem fotku, jako je tahle.

Meiming vložil tyto přílohy:
vzor.jpg.jpg

Pište mi prosím raději email než PM. Pro ty co jim nestačí kouzelné slovíčko, na PM nereaguju.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 3/28/2018
kukus napsal:
Já mám bohužel jenom jemné ruční brousky

Na jemných kameňoch to doladíš na hrubé brúsenie fazety ti stačia aj schody. Pozri video:
https://www.youtube.com/watch?v=l3Tyftu1FIA&t=518s&ab_channel=Burrfection
Posláno:
Začátečník
Obávám se, že tenhle zub bude potřebovat celkovou úpravu. Zkusím vložit fotku:

kukus vložil tyto přílohy:
nuz2.jpg

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 3/28/2018
kukus napsal:

Obávam sa, že ak chceš zachovať rezné vlastnosti noža, budeš musieť opravdu poslať nôž na opravu brusičovi. Na tomto noži bude potrebné brúsiť aj plochy po stranách (tie biele plochy - aby sa zachovala hrúbka ostria nad fazetou) a to silne neodporúčam skúšať na obľúbenom noži, ak s tým nemáš žiadne skúsenosti.

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
kukus napsal:

možná by bylo fajn napsat odkud jsi, že bys to nemusel vozit ani posílat, pokud bys měl nějakého nožíře s bruskou poblíž..
Posláno:
Začátečník
Děkuji za rady a pomoc všem, už je zařízeno.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/8/2015
Dobry den, dovolil bych si polozit zde dotaz netykajici se uplne nozu, ale je to asi nejblizsi vlakno, ktere jsem objevil. Jde o to, ze mam na brance jiz celkem jete kovani (hlavne ve smyslu povrchu, funkcne je bez problemu) a chtel jsem poridit nove. To se mi zatim se stejnymi parametry nedari a napadlo me, zda by nebyla mozna nejaka povrchova uprava. Na netu jsem se dival zatim zbezne a pripada mi, ze firmy nabizejici upravu kovu to delaji pouze prumyslove a moji jednu kliku resit asi nebudou. Byl by mi nekdo schopen rict, zda tato cesta je realizovatelna nebo to je blbost a pripadne mi i poradit na koho bych se mohl obratit. Diky predem.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/21/2016
jakou úpravu kovu máš na mysli?
Je rozdíl, jestli to chceš lakovat, zinkovat,..... Wink
Sapere Aude.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum