ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Prosba k nožířům Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 1/19/2010
Ke kozákům bych taky něco našel -zhruba z jaké doby ?
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 3/7/2018
Surg:
Díky moc. Čepel nebude z "odoperovane" kloubní náhrady, kamaraduv tchán byl starý Poldovák a z vysetreneho materiálu doma něco vyrobil. Jako všichni Podováci v mém okolí (Kladensko/Berounsko). Jestli je to opravdu ocel co byla určena na náhrady 100% nevím, ale pokusím se zjistit. V nejhorším Čepel sundám a udělám z ní nůž na pampelišky Laugh
Ještě jednou díky moc Admire
Sovy nejsou tím, čím se zdají být ....
Posláno:
Štamgast
Připojený: 9/28/2010
Dobry den schanim nekoho kdo ma brusku a bil by ochoten mi lechce zbrousit zakaleny nuz mislim rukojet je moc siroka budu tento vykent v lise nad labem na vistave muzu kamkoliv doji dekuji budu tam od patku do nedele dekuji a hezky den
Jsem dyslektik. Mějte pochopení pro to, jak píšu. Děkuji
Posláno:
Štamgast
Připojený: 4/11/2019
Jestli se jedná jen o trn, tak to dokážeš sám flexou hezky na rovném prkénku. Jinak na brusce bych ti ho vzal ale jsem mimo okolí LnN.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/23/2012
Zdravím a rád bych se zeptal....čím zalepit ručku aby to nepovolilo při sterilizaci v páře?
Normálně používám UHU 300
Díky moc
V případě zájmu,se neváhejte zeptat.....prosím na e-mail.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor
Připojený: 6/19/2007
malysef napsal:
Zdravím a rád bych se zeptal....čím zalepit ručku aby to nepovolilo při sterilizaci v páře?
Díky moc

Nýty, nebo šrouby.

Nejlepší nůž na světě je ten, který si pro sebe vyrobíš vlastnoručně.
Pište mi prosím pouze na mail.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/16/2009
malysef napsal:
Díky moc
Ahoj ,Alteco epoxy steel 3-TON,dvousložkový tzv. "kovový"epoxyd .V Č.B. třeba u Česala na Lidické nebo v UNI houby.Hezký den.K.
S noži je to jako s lidmi,když jsou tupí,tak to za moc nestojí.N.N.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/27/2001
S tím epoxidem opatrně, pára při 120°C je velmi agresivní a většina lepidel má teplotní odolnost právě někde kolem této teploty. Teoreticky by to měl vydržet vteřiňák (kyanoakrylát) - ty mívají měknutí 120 až 160°C, ale zase je napadá vodní pára. Takže to asi nebude moc jednoduché, pokud bys nešel do nějakých běžně nesehnatelných podivností typu thiokolových polymerů.
Posláno:

Štamgast
Děkuji, trn je zajištěný nerezovým čepem, ale moc prostoru pro něco jiného tam není.
Půjdu do toho kyanoakrylátu tak snad to bude okWink
Díky moc
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/11/2006
Já se v tom teda moc nevyznám, ale trochu bych se bál, že kyanoakrylátové lepidlo není na zalepení trnu moc vhodné. Pokud vím, tak předpoklad vytuhnutí tohohle typu lepidla je ten, že je ve velice tenké vrsvě = velký povrch při malém objemu. Povrch reaguje s okolní vlhkostí, což nastartuje tvrdnutí.

V případě konstrukce ručky na trn se tento předpoklad podle mě dost těžko splní. To lepidlo pak může tuhnout stejně dlouho, jako když má ztvrdnout v tubě...
Je to boj
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/8/2011
INMU: tohle by mel resit aktivator, ne?
Ty kovem plnene me taky napadly, ale nevim, jak funguji v temne vrstve, ale vzhledem k tomu, ze s nimi nouzove lepi prorazena vana motoru, verim, ze by to vydrzely.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/16/2009
Oh No
krezac napsal:
INMU: tohle by mel resit aktivator, ne?
Ty kovem plnene me taky napadly, ale nevim, jak funguji v temne vrstve, ale vzhledem k tomu, ze s nimi nouzove lepi prorazena vana motoru, verim, ze by to vydrzely.
Ahoj ,k použití tzv.kovového epoxidu jsem se "propracoval"postupně a je ověřeno,že i teploty kolem 180 st. s ním, po vytvrzení ,nedělají prakticky nic.Oh No K
S noži je to jako s lidmi,když jsou tupí,tak to za moc nestojí.N.N.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 7/8/2021
Hejkal von Sovinec napsal:
malysef napsal:
Díky moc

Nýty, nebo šrouby.

Puvodne jsem chtel z legrace napsat, ze nejlepsi lepidlo do horke vody je to svarit nebo sesroubovat, a on to Hejkal fakt poradil Happy

Napadlo me, ze jsem videl kuchynak, co mel cepel a rukojet jakoby vcelku, jaky by byly vybrouseny z jednoho kusu kovu. Nevim, jestli to bylo opravdu vybrousene z tlusteho hranolu, nebo jestli tam byly kovove strenky privarene ze stran a pak rukojet obrousena tak, ze nic nebylo znat. Nicmene takovy celokovovy nuz by vydrzel vsechno Happy
Posláno:

Štamgast
Knajfíku, teplotu to možná vydrží, ale pokud tam je pára pod tlakem, tak je o dost agresivnější než "obyčejné" teplo. Informace o chování za vyšších teplot by měly být v technickém listu.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 12/28/2019
No a co vlastně vede k té sterilizaci???Její důvod? Není to něco hodně navíc?
Ty vany mívaj tak 80-90 grádů páně Celsia, takže málo pro sterilizaci.
Posláno:

Štamgast
Není to nůž ale oprava ručky nástroje.
Díra je 5 mm a trn 4,9 mm, zajištěno z boku nerez čepemWink
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 2/28/2008
Ahoj. Pozor na vteřiňáky. Kyanakryláty většinou povolují již kolem 95st C. Jenom pár kyan. speciálů vydrží víc jak 105 ... Jirka
Koki
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 4/19/2012
Měl bych prosbu k nožířům.
Je tu někdo, kdo by byl schopen a ochoten během pár dní udělat gravírování/lept na čepel nože?
V práci nám končí kolega, příští týden má být rozlučka a v plánu bylo dát mu nůž s leptem. Akorát se na to zapomnělo, nůž máme, ale není na něm nic napsáno :)
Díky za případné reakce
Posláno:
Štamgast
Připojený: 12/28/2019
Páni kluci - mám čepelku z ložiska . Kalení i popuštění podle 14 100 - je to dobrý podle průby. Ale : potřebuju roztemovat trn a nějak to nejde..... Vytáhl jsem ho na cca 3x5 mm. Je možný, že se zakalil na vzduchu? To bych musel březový čtverečky stáhnout a trn vyžíhat.....
Díky za radu!!!!
Posláno:

Štamgast
To jsi to kalil ve výhni s tím, že na kalicí teplotu byla ohřátá jenom čepel? Pokud ano, tak nevím. Ale stejně to mohlo zpevnit tak, že to moc rozklepat nejde. Takže vyžíháním trnu nic nezkazíšRazz
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum