ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Prosba k nožířům Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/27/2009
Navar tam obycajnu gulatinu a mas "vymalovano" v kazdom pipade březový čtverečky stáhnoutWink
Posláno:
Štamgast
Připojený: 12/28/2019
Tak, chlapci, tak nějak jsem si to myslel...... No a k navaření "gulatiny" - Milanko - tomu jsem se chtěl vyhnout. Svářečku nemám a svářet neumím.... Jinak - když jsem dělal kudlík z "pily na noviny" od Kabíka - tam to krásně šlo roztemovat.
A trn je plochý, takže k protáčení čtverečků nedonde. Jdu na reparát.
A samo děkuju za odpovědi!!!!! Happy
Posláno:
Začátečník
Připojený: 6/15/2022
panove neznate nozire se znackou G nebo C napsane na H v lezatem kosoctverci predem dekuji.je to na zaviraku
Posláno:
Začátečník
Připojený: 12/15/2011
Dobrý den, Měl by, prosím, někdo čas a náladu zbrousit obří zub? mám relativně drahý japonský kuchyňák a manželka s ním sekala zmrzlé houby z mrazáku.....Já mám bohužel jenom jemné ruční brousky
Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/10/2012
kukus napsal:
.......obří zub...........

Hod´ sem fotku, jako je tahle.

Meiming vložil tyto přílohy:
vzor.jpg.jpg

Pište mi prosím raději email než PM. Pro ty co jim nestačí kouzelné slovíčko, na PM nereaguju.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 3/28/2018
kukus napsal:
Já mám bohužel jenom jemné ruční brousky

Na jemných kameňoch to doladíš na hrubé brúsenie fazety ti stačia aj schody. Pozri video:
https://www.youtube.com/watch?v=l3Tyftu1FIA&t=518s&ab_channel=Burrfection
Posláno:
Začátečník
Obávám se, že tenhle zub bude potřebovat celkovou úpravu. Zkusím vložit fotku:

kukus vložil tyto přílohy:
nuz2.jpg

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 3/28/2018
kukus napsal:

Obávam sa, že ak chceš zachovať rezné vlastnosti noža, budeš musieť opravdu poslať nôž na opravu brusičovi. Na tomto noži bude potrebné brúsiť aj plochy po stranách (tie biele plochy - aby sa zachovala hrúbka ostria nad fazetou) a to silne neodporúčam skúšať na obľúbenom noži, ak s tým nemáš žiadne skúsenosti.

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
kukus napsal:

možná by bylo fajn napsat odkud jsi, že bys to nemusel vozit ani posílat, pokud bys měl nějakého nožíře s bruskou poblíž..
Posláno:
Začátečník
Děkuji za rady a pomoc všem, už je zařízeno.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/8/2015
Dobry den, dovolil bych si polozit zde dotaz netykajici se uplne nozu, ale je to asi nejblizsi vlakno, ktere jsem objevil. Jde o to, ze mam na brance jiz celkem jete kovani (hlavne ve smyslu povrchu, funkcne je bez problemu) a chtel jsem poridit nove. To se mi zatim se stejnymi parametry nedari a napadlo me, zda by nebyla mozna nejaka povrchova uprava. Na netu jsem se dival zatim zbezne a pripada mi, ze firmy nabizejici upravu kovu to delaji pouze prumyslove a moji jednu kliku resit asi nebudou. Byl by mi nekdo schopen rict, zda tato cesta je realizovatelna nebo to je blbost a pripadne mi i poradit na koho bych se mohl obratit. Diky predem.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/21/2016
jakou úpravu kovu máš na mysli?
Je rozdíl, jestli to chceš lakovat, zinkovat,..... Wink
Sapere Aude.
Posláno:

Štamgast
Nechal bych si poradit, primarni cil by byla renovace povrchu, co presne by tam bylo a i jakou by to melo barvu uz tak zasadni neniHappy . Posilam foto.

tpk1001 vložil tyto přílohy:
20220718_125234.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/21/2016
No nevim, s tímhle se asi nikomu drbat nebude chtít.
Co třeba nechat opískovat a pak komaxit? Otázkou je, jestli ty starosti a náklady mají na něco takovýho smysl.
Já být tebou, tak na to prdím Wink.

Sapere Aude.
Posláno:

Štamgast
Ono to neni ani tak o nakladech jako o tom, ze se mi zatim nepodarilo presne padnouci nahradu najit. A starosti jsou to jen vysroubovat a balikovnou za par korun poslat. Tedy pro me, pro nekoho by se to za pozadovanou odmenu mozna taky dalo. O tom piskovani bych se mohl pripadne poradit s kym?
Dik.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 12/28/2019
V Jílovém u Děčína by to šlo pochromovat i pozinkovat. Jen bych tam musel s tím jít osobně já s mou osobou. ( pokud někdo viděl komisaře Montalbana....)
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 6/12/2007
Dobrý den, sháním někoho, kdo by byl schopen udělat rukojeť z nějakého neklouzaveho materiálu typu guma/pryz. Napadlo mě udělat rukojeť jako u kožených kroužků, jen místo kožených použít gumové, ale nejsem si jistý proveditelností.

Nechci na rukojeť natahovat duši, chci rovnou pryžovou rukojeť.

Děkuji vám za rady, nebo nejlépe přímo kontakt od někoho, kdo by to zvládl.

Brak
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/25/2007
Ahoj, existuje materiál "SureTouch", což je komposit vrstev G10 a gumy - údajně je to velmi dobré na úchop, sám bych to chtěl někdy zkusit. Na fulltang konstrukci by se to dalo použít rovnou (dodává se v deskách), na hidden tang možná nařezat napříč přesně jako ty kroužky, nebo spojit dvě plata dohromady... Ale každopádně mi to přijde jako lepší varianta která je k mání hned, namísto vymýšlení nějakých nových postupů - to je samozřejmě jen můj názor.

https://www.eurotechni.com/en/plaque-suretouch-noir-noir.html
Reddit: reddit.com/user/AlmostOk
Aukro - Nůž pro dobrou věc: aukro.cz/uzivatel/NuzProDobrouVec/nabidky
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 6/12/2007
Díky moc Pafko. Vypadá to dobře. Projdu to a zkusim kdyžtak zakoupit
Posláno:
Štamgast
Připojený: 3/13/2013
A co zkusit tohle ? https://www.flomat.cz/podkladaci-kostky/ Je to tvrdý a gumový a určitě se to dá brousit a soustružit.
A nebo https://autonavijaky.heureka.cz/profigaraz-gumova-podlozka-165-x-120-x-60-mm/#specifikace/
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum