ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Prosba k nožířům Možnosti
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/23/2019
Hogan napsal:
Richardos napsal:

Normálně jsem dokončil práci, vypnul a dneska ani ťuk Angry
Nějaký nápad ? Stalo se někomu něco podobného ?
Má cenu to rozebírat ?
Richard

Nejprve koukni na uhlíky, jestli nejsou krátké, nedrhnou v šachtičce a pružina je v pořádku.
Najdeš je pod kulatými krytkami s drážkou na šroubovák. Krytku normálně vyšroubuješ, je na závit.
Vracej je ve stejné poloze, jako jsi je vyndal, nesmíš je pootočit.

Ahojky, na uhlíky jsem se díval jako první. Po pravdě nevím jak jsou dlouhé, když jsou nové
Vypadají dobře, mají cca 5 mm.Confused
Dík za odpověď, všem Ok
Posláno:
Štamgast
Připojený: 12/28/2019
Ty schody jsou dobrej tip. Já řeším podlahu v ložnici...Němci v 35tým šetřili a dali na ní cca 25mm prkna. No a po přebroušení je to ještě míň. No a právě kout, kde máme po rekonstrukci dveře, je na tom nejhůř. Myslel jsem na pěnu. ale Balistol by mohl být řešením.
Tak krtku - kde se to dá pořídit?? Velký dík předem!!!
RS
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/2/2011
Tady http://www.ballistol.cz/prehled.php .RS
Pište mi prosím raději email než PM.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/26/2008
krtek4x4 napsal:
...Co se mi osvědčilo a po uschnutí na to nešel prach a nebylo to na omak mastné , byl sprej na bázi silikonu a teflonu .
Nepamatuju si ale název. ...

Nebyl to náhodou GT 85? Kdysi jsem tím čistil kvér, ale to mělo tak výrazný odér, že jsem toho nechal, poněvadž jsem s bouchačkou v pouzdře smrděl jak parfumerie. Happy Ale jináč to bylo funkční.

Zdenek
Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/13/2015
Richardos napsal:
Hogan napsal:
Richardos napsal:

Normálně jsem dokončil práci, vypnul a dneska ani ťuk Angry
Nějaký nápad ? Stalo se někomu něco podobného ?
Má cenu to rozebírat ?
Richard

Nejprve koukni na uhlíky, jestli nejsou krátké, nedrhnou v šachtičce a pružina je v pořádku.
Najdeš je pod kulatými krytkami s drážkou na šroubovák. Krytku normálně vyšroubuješ, je na závit.
Vracej je ve stejné poloze, jako jsi je vyndal, nesmíš je pootočit.

Ahojky, na uhlíky jsem se díval jako první. Po pravdě nevím jak jsou dlouhé, když jsou nové
Vypadají dobře, mají cca 5 mm.Confused
Dík za odpověď, všem Ok

Řešení spočívá v metodě Cimrmanových slepých uliček.
Použitý přístroj - nejlevnější multimetr nastavený na 200 Ohmů.

1. přilož měřící hroty na kontakty spínače a stiskni spoušť. MM ukazuje 1 - vadný spínač. V případě že ukazuje hodnotu v řádu jednotek - OK.
2. vyndej uhlíky, připoj MM nastavený na 2 KOhm a zmáčkni spoušť. MM ukazuje 1 = přerušené vinutí statoru. Ukazuje-li nějakou hodnotu, přistup k následujícímu bodu.
3. nandej uhlíky, zmáčkni spoušť a porovnej naměřené ohmy s předešlým měřením - jsou-li stejné je problém ve vinutí rotoru.
4. když to nepomůže, tak změř vodivost jednotlivých pramenů přívodního vodiče - je to nejčastější "píčina" závad nejvíc namáhané části zařízení.
5. jde ti do baráku proud?
JuraHappy by začal u bodu 5. a 4.

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 12/8/2009
To : FerdaHL
Ballistol jsem kupoval na Amazonu, dělají to Němci tak by mohlo být dostupné po bečkách ..
Ballistol Multi-Purpose Lubricant Cleaner Protectant, 1-Gallon https://a.co/d/gOdCJ7W

To : Miroslav Zítek
Překvapilo mě jak málo stačí .. funguje to jak v místě kde jde dřevo na dřevo, tak dřevo na železo ( šroub , hřebík ) ideální ten malý aplikátor nebo stříkačka z jehlou
Otázka je , jak dlouho to vydrží ..

To : Willie
Našel jsem ten sprej, po uschnutí o něm ani nevím . Koupeno ve státech , nemám zdání jestli je k mání v Česku

krtek4x4 vložil tyto přílohy:
16664595219886018671195256502528.jpg.jpg
16664595984658636544507777757263.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/23/2019
Ahojky.
dagger díky Ti ,za podrobný návod zjištění " píčiny", nefunkčnosti Dremelky Laugh Admire
Jak budu mít prostor,tak se na to juknu a dám vědět jak to dopadlo.
Každopádně uhlíky už jsem objednal Ok
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/19/2007
Prosím zkušené chlapy o pomoc, prve si hraju s micartou a váham jak dokončit povrchovku.... mám to vyfrézovaný dremelkou a lehce dohlazeny drátěným kotoučem. Nevím jestli je lepší to buffnout kotoučem s pastou (nezanesou se póry?), dohladit jemným smirkem, nebo je to lepší nechat takto syrové? Na YouTube jsem viděl že na to i aplikují olejicek, hezky to ztmavne ale předpokládám že ta micarta ho nenasaje, tudíž brzy zase zesvětlá? Jak finišujete mikartu vy? Předem děkuji za tipy!

luckyboyl vložil tyto přílohy:
IMG20221027195241.jpg.jpg

Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 12/26/2018
Opieskovat a silikónový sprej..
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/19/2007
Hetino1 napsal:
Opieskovat a silikónový sprej..

Pískování bohužel není v mých možnostech, ale děkuji za tip:)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/10/2019
Každá micarta se používáním ohmatá a získá hezkou patinu. Připadá mi zbytečné věnovat takovou péči hloupostem. Když nasadím na kudlu micartové střenky rovnou od brusky, drží se mi pocitově líp, než vyglancované jako psí kouleHappy Záleží jen na tom, jestli nože jenom hromadíš, nebo používáš Wink
PROSÍM POUZE O E-MAILOVOU KOMUNIKACI, DĚKUJU.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/21/2011
Nevíte kde se dá nechat udělat raznice na nůž se svým logem???a jakým způsobem to probíhá...diky
lepsi nuz od tamanu nez zadny
Posláno:

Začátečník
Připojený: 11/18/2011
palong74 napsal:
Nevíte kde se dá nechat udělat raznice na nůž se svým logem???a jakým způsobem to probíhá...diky

Jedno vlákno, už trochu zapadlé prachem, ale snad stále použitelné:

Raznice
Hloupost se vyfackováním nedá vyléčit.
Jan Werich
Posláno:

Štamgast
Applause
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 7/18/2013
Dobrý večer.Prosím o radu.Dostal jsem tuto sadu na broušení,ale nevím jak použít kameny abych je hned nějak nepoškodil.Brousí se s nima na sucho nebo se musí předem namočit nebo při broušení smáčet?Díky za odpovědi.Snad je můj dotaz už na správnm místě.Včera jsem ho poslal do vlákna o Tormeku.

Příloha / Přílohy:
Brusná_sada.webp (35kb) staženo 77 time(s).
Brusné_kameny_1.webp (38kb) staženo 43 time(s).
Brusné_kameny.webp (62kb) staženo 40 time(s).

Posláno:
Štamgast
Připojený: 12/28/2019
Jasně, že na sucho nee. To bys jim dal. Řeš to vodní lázní. Před vlastním broušením namočit - voda v kameni jenom mizí - a pak vlhčit. Používám starý , vypláchnutý postřikovač od nějaké koupelnové chemie. Bohatě to stačí.
Jde o to , aby se nezanášely póry mezi zrnem. A po broušení opláchnout "šmelc". Já , že používám velké kameny a mám kudlu v ruce, tak ještě čas od času rovnám na rovnacím kameni, protože se vytváří kolíbka.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 7/18/2013
Miloslav Zítek napsal:
Jasně, že na sucho nee. To bys jim dal. Řeš to vodní lázní. Před vlastním broušením namočit - voda v kameni jenom mizí - a pak vlhčit. Používám starý , vypláchnutý postřikovač od nějaké koupelnové chemie. Bohatě to stačí.
Jde o to , aby se nezanášely póry mezi zrnem. A po broušení opláchnout "šmelc". Já , že používám velké kameny a mám kudlu v ruce, tak ještě čas od času rovnám na rovnacím kameni, protože se vytváří kolíbka.

Tak nějak jsem s tím počítal,že na suho asi ne,ne.Ale je lepší se zeptat.Každopádně dík za radu
Posláno:

Štamgast
Mohl by někdo ze zdejších nožířů nafotit přípravek na broušení úhlu výbrusu??diky
Posláno:
Začátečník
Připojený: 8/20/2013
Tak ještě jednou a snad lépe. Nechtěl jsem založit nový vlákno, ale nejsem úplně technickej typ. Tak se mi to trochu vymklo. Chci poprosit zdejší nožíře, kováře o laskavost. Už jednou jsem se na vás obrátil a byl jsem nadmíru spokojenej. Teď sháním výrobce kopie tohoto nože CR2913 CRKT Williams Sakimori. Čepel bych rád zachoval, tak jak je. Brus ve vysokém lesku, nebo třeba s pěkným hamonem. Hřbet víc do syrova. Oplet ručky bych rád zachoval, ale na rejnočí kůži fakt netrvám. Záštita klidně z kroužku kosti, nebo mosazi, či jiného materiálu, aby to prostě esteticky ladilo. Zakončení ručky kovové, zakončení opletem se mi moc nelíbí, ale to už bych nechal na invenci dotyčného, kterého by má prosba oslovila. Nijak na to nechvátám. Klidně to může být někdy na jaře. Určitě se domluvíme..Díky Honza

Příloha / Přílohy:
stažený_soubor__1_.jfif (11kb) staženo 101 time(s).
stažený_soubor.jfif (11kb) staženo 48 time(s).
stažený_soubor__2_.jfif (11kb) staženo 38 time(s).

Posláno:

Štamgast
Může mě někdo vysvětlit jak se dělá čočkový vybrus.....nebo přesměrovat na nějaký video....díky Pavel
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum