ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Prosba k nožířům Možnosti
Posláno:

Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 7/31/2018
Ahoj.

Rad by som sa poradil, ci je mozne v domacich podmienkach opravit drobnu vlnku na ostri (vznikla padom noza na hranu skleneneho stolika). Nejde o vylomenie materialu na fazete, len prehnutie asi o pol milimetra.

Alebo je potrebne nechat opravu na erudovaneho noziara s profi vybavenim (napr. pre pripad, ze bude nutne tepelne spracovanie)?…

Dakujem za kazdy napad.
Prijemny vikend vsetkym nozomilom…
JF

Jimmy71 vložil tyto přílohy:
20240420_085402.jpeg.jpg
20240420_085503.jpeg.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/8/2011
NEZKOUSEL JSEM, a nevim jaky je to material, ale nedalo by se to "vyzehlit" hlazenim ocilkou nebo podobnym predmetem (samozrejme opacnym smerem, nez kdyz se obtahuje "rezanim" do ocilky)?
Posláno:

Začátečník
Ocel by mala byt AUS 8. Keby islo o noz na bezne pouzitie, tak urcite nieco vyskusam doma v dielni. Ale je to “zbierkovy kus”, tak sa trocha bojim, aby som nieco neposral. Napriklad to vyhladenie tlakom na opacnu stranu by teoreticko mohlo sposobit vylomenie ostria…
Kazdopadne diky za napad.
JF
Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/13/2015
Jimmy71 napsal:
Ocel by mala byt AUS 8. Keby islo o noz na bezne pouzitie, tak urcite nieco vyskusam doma v dielni. Ale je to “zbierkovy kus”, tak sa trocha bojim, aby som nieco neposral. Napriklad to vyhladenie tlakom na opacnu stranu by teoreticko mohlo sposobit vylomenie ostria…
Kazdopadne diky za napad.
JF

AUS 8 a sklo to přežilo? Bych to tipoval na "žufánkovou ocel z Rostexu Vyškov".Razz Pokus se to vyhnout zpět a když se nezadaří, tak vybrousit novou fazetu. Když se zadaří, tak to stejně bude chtít obtáhnout na jemném kameni.
Posláno:

Začátečník
Tak som pouzil “brutal force” metodu (tlak ocelovej gulatiny) a vlnka sa vyrovnala. Po obtiahnuti fazety to nebude prakticky ani vidno…
Dik za pomoc.
Ok Ok Ok
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/5/2012
Dobrý den,Prosim vás chtěl bych se na vás obrátit s prosbou.
Jak se to dělá kdybych chtěl prodávat nože třeba na výstavě nebo trhu,musím mít živnostenský list?
Děkuji moc
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/27/2001
Na výstavách po tobě nikdo živnosťák nechce.
Teď moje znalosti amatérského neznalce zákonů. Pokud tvá činnost není pravidelná, živnosťák nepotřebuješ (akorát nevím, co to znamená pravidelná činnost (myslím, že správný pojem je systematická činnost) - výstava častěji než jednou za dva roky?). A pokud je tvůj roční příjem mimo pracovní činnost či podnikání menší než (tuším) 30 tis. tak ani nemusíš podávat daňové přiznání.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor
Připojený: 6/19/2007
Podle živnostenského zákona musíš mít živnost, pokud tu činnost vykonáváš soustavně za účelem zisku. Na výstavách nikdy nikdo živnostenský list nechtěl, můžeš to tam prodávat bez starostí. Nicméně pokud Tě někdo třeba práskne ( nespokojený zákazník, sousedka...) Tak se pak bude těžko prokazovat, jestli to děláš, nebo neděláš soustavně. Galerie na Knife.cz, nebo FB by Tě mohla v očích FÚ usvědčit. Nejjednodušší je si ten živnostenský list za správní poplatek vyřídit a máš klid. Jednou ročně daňové přiznání a pokud na něm nejsou nějaké horentní sumy, tak ani daně neplatíš. (Za předpokladu, že jsi zaměstnaný a třeba umělecké zpracování kovů máš jako vedlejší příjem, tak z toho ani další socko+zdravko neplatíš. To platí Tvůj zaměstnavatel.)
Nejlepší nůž na světě je ten, který si pro sebe vyrobíš vlastnoručně.
Pište mi prosím pouze na mail.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/7/2013
Ještě zdůrazním, že ve sporu s FU leží důkazní břemeno na poplatníkovi na rozdíl od trestného činu třeba, kdy vám musí být tento čin prokázán.
Je to velmi zásadní rozdíl a i obhájit se může stát spousty peněz. Absence ŽL tak může výrazně (a zbytečně) povzbudit chuť k dalšímu zkoumání. Hesla jako třeba “rozprodávám svou sbírku” ( čirou náhodou mnou vyrobených nožů) jsou pak spíš k smíchu než účinnou obranou.
K vítězství zla úplně vystačí nečinnost dobrých lidí.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 8/12/2013
Ahoj kluci. Neví někdo, co je s Matem? Dlouho jsem o něm neslyšel a nože s kachničkou docela chybí.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/11/2017
Mydlifous napsal:
Ahoj kluci. Neví někdo, co je s Matem? Dlouho jsem o něm neslyšel a nože s kachničkou docela chybí.

Ahoj, tuším to začalo tu: https://www.knife.cz/Default.aspx?tabid=53&g=posts&t=1626&p=132 , ku konci tejto strany, no a asi najlepšie bude si zvyšok prečítať. Edit: no a vraj už bojuje na facebooku, ale tam zase nechodím ja, tak to neviem naisto.
Schwedischer Smogebrotformer Lars/Tässchen Käffchen am Morgen vertreibt Augenring und Sorgen/Keine müde PuderatzeJedem Tierchen sein PläsierchenDer Groschen fällt pfennigweise
Posláno:

Začátečník
Připojený: 12/27/2022
Myslím že odešel z Knife,ale nejsem si plně jistý.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/5/2012
Chlapi děkuju moc za rady a zkušenosti!Ať se vám daříOk
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 8/11/2017
Mydlifous napsal:

Najdeš ho na Facebooku - Duck knives.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 8/12/2013
Aha. Tak to mám peška, anžto tyhle sociální sítě nepoužívám. Nu,tak možná jestli se mi povede na nějakou výstavu.
Děkuji za informace.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2008
Ahoj !!!
Nemůžu nikde najít vlákno o rybářských nožích... Existuje tu ???
Děkuji Admire
W.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/20/2005
Mydlifous:
MAT se docela pravidelně objevuje v Lipové
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/18/2012
Ahojte priatelia,
po rokoch vernej služby ma zradil môj obľúbený
Real steel Snow leopard. Praskla mu pružina
back lock-u. Poraďte,čo s tým.
Origo pružinu asi nekúpim. Novú neviem vyrobiť.
Existuje niečo podobné, čo by sa po prípadnej úprave
dalo použiť ? Je tu na fóre niekto, kto by mi vedel
vyriešiť tento problém ?
A ešte jedná malá prosba. Neviete aký závit je na
šrúbkach, ktorými sú pripevnené črienky na noži
Manly Peak /sú celkovo 4 ks / ? Jednu som stratil.
Viem, že sa dá na stránke Manly.bg kúpiť reparačná
sada, ale stojí 10 € + doprava .Za jednu šrúbu sa mi
to vidí veľa.
Vopred ďakujem za rady, nápady a ochotu.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 3/13/2011
Na tu pružinou bych se zeptal tady:
https://www.realsteelknives.com/pages/contact-us
za zkošku nic nedášHappy
Posláno:
Začátečník
Připojený: 10/21/2024
Dobrý den, toto je můj první příspěvek zde na knife.
Rád bych se Vás tímto nezávazně zeptal na výrobu EDC nože na zakázku. Chtěl bych si nechat vyrobit pevný nůž na každodenní skryté nošení v kydexovém pouzdře. Velmi by se mi líbil tvar i rozměr nože, který je vidět na stránkách jatagan - nůž je tam pod jménem Kodiac. Bohužel tato čepel je na jataganu dlouhodobě nedostupná a nedá se tedy koupit. Pokusím se sem vložit odkaz na tu čepel přímo na jataganu.

1. Dokázal byste takový nůž vyrobit?
2. Mohl by takový nůž mít scandi výbrus? (nějaké scandi nože mám a dobře se mi brousí) ale jinak na scandi vyloženě netrvám.
3. Jaká by byla přibližná cena za takový nůž? Chtěl bych aby byl nerezový, v kydexovém pouzdře a střenky jakékoliv - jde mi hlavně o praktičnost pro každodenní nošení.

Pokud jsem na něco důležitého zapomněl nebo se ptám jakkoliv hloupě, tak se omlouvám.
V případě, že byste mi takový nůž mohli vyrobit, tak mi prosím napište do soukromé zprávy a třeba se domluvíme. Děkuji

Hezký den, Luboš

a tady je odkaz na ten nůž i s parametry:

https://www.jatagan.cz/kodiac_z14692/
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum