ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Prosba k nožířům Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/27/2001
Nejjednodušší to je na pásovce na volném pásu (vyhodíš tu opěrnou destičku)Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/21/2011
slon napsal:
Nejjednodušší to je na pásovce na volném pásu (vyhodíš tu opěrnou destičku)Happy

Tvl..to mě nenapadlo Grin ..diky
lepsi nuz od tamanu nez zadny
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 7/18/2013
Zdravím,prosil bych o informaci aký úhel má jednostranný výbrus na kuchyňáku.Děkuji za informaci
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/4/2009
Ahoj,

před časem jsem v Putovní soutěži vyhrál tento skvělý nůž od Hanna. Od té doby ho mám v kuchyni a používám skoro na všechno. Pomalu začíná chytat patinu což mám rád.

Byl by prosím někdo ochotný mi na něj spíchnout kožené pouzdro? Představuji si něco jednoduchého, nebarveného, aby časem chytalo patinu stejně jako nůž. Detaily bychom doladili přes mail. Cenu samozřejmě respektuji.
Díky za případné nabídky třeba do SZ a všem hezý advent.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 5/26/2011
Byl by někdo ze zdejších ochotný přebrousít mi trochu půlměsíc ? viz foto

Díky

Zrno vložil tyto přílohy:
IMG_0056.jpg.jpg

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 1/4/2014
AHOJ Kamarádi. Potřebuju jednu tyčinku firesteelu průměr 6mm nemá někdo něco .Děkuji Jirka tel.704588344 Ahoj.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/29/2009
JK54 napsal:
AHOJ Kamarádi. Potřebuju jednu tyčinku firesteelu průměr 6mm nemá někdo něco .Děkuji Jirka tel.704588344 Ahoj.

Ahoj Jirko. Co tenhle...cca 6,4mm...90mm?

Dudulik vložil tyto přílohy:
20230116_194116.jpg.jpg
20230116_194851.jpg.jpg

Kontakt pouze email,PM ne.Děkuji
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 1/4/2014
AHOJ Dušane.To je ono já už s tím něco provedu potřebuju to někam napasovat Děkuji Ahoj JIRKA
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/2/2005
Hladám niekoho, kto by mi na pásovke urobil výbrusy čepele na štyri nože. Dva kusy z 14260, dva z N690.Tvary nožov mám vyrezané, ak by blo možné aj so zakalením, ak nie, to si zariadim.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 8/11/2017
Chlapi, nemáte někdo tip na nitě silnější než 1,2 mm ? Používám syntetické voskované 1,2 mm, ale někdy by to chtělo silnější .Díky za případný odkaz.
RS
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/2/2011
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 8/11/2017
Díky RS 😁
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/2/2005
Nenájde sa niekto, kto by mi urobil na hotovú čepel s trnom parohovú alebo koženú rúčku? Cenu rešpektujem.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/12/2017
DOTAZ NA NOZIRE

udela mi tu nekdo FATCARBON rukojet na nuz CHAVES ULTRAMAR ?
díky !
“Můj bůh je Crom. Sedí na vysoké hoře. Po smrti před něj předstoupím a on se mne zeptá na Tajemství oceli. Neodpovím-li správně, srazí mne ze své hory!”
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 11/3/2012
Ahojte,
chcel by som sa spýtať ako si kolegovia nožiari značíte na čepeli pred výbrusom stred výbrusu? Skúšal som to fixou a posuvkou vyryť, ale výsledky sú žalostné. Na youtube majú ľudia ihlu s nastaviteľnou výškou a výpalok na nejakom rovnom povrchu, predtým to natrú nejakou modrou farbou. Bohužiaľ ani vygoogliť neviem čo vlastne hľadám red face Ďakujem za odpovede Ok
Posláno:
Štamgast
Připojený: 12/28/2019
Já to dělám kaleným vrutem a nechám si tam cca 1mm na případné opravy chyb. Takže 2 čáry. Je to o najití toho správného průměru.
Ale je na to přípravek.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 8/25/2020
Mě se osvědčily náhradní čepele do zalamovacího nože. Mají tloušťku 0,5 mm, takže podle toho kolik jich poskládám na sebe jde celkem jednoduše upravovat výšku podle tloušťky značené čepele. Vrchní trochu předsadím, aby značila jen ta, svorkou je připevním k rovné podložce, značenou čepel zabarvím lihovkou a přejedu z jedné i druhé strany. Přijde mi, že tak mám nejvíce konzistentní výsledky Wink
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/25/2007
macekP napsal:
Ahojte,
chcel by som sa spýtať ako si kolegovia nožiari značíte na čepeli pred výbrusom stred výbrusu? Skúšal som to fixou a posuvkou vyryť, ale výsledky sú žalostné. Na youtube majú ľudia ihlu s nastaviteľnou výškou a výpalok na nejakom rovnom povrchu, predtým to natrú nejakou modrou farbou. Bohužiaľ ani vygoogliť neviem čo vlastne hľadám red face Ďakujem za odpovede Ok

Ahoj, presne tak, narysovat a jak pravi kolegove, 2 cary jsou lepsi.

Posuvku si rysovanim radeji nenic, me se osvedcil tvrdokovovy hrot - https://www.kovonastroje.cz/nahradni-tvrdokovova-rysovaci-jehla-v-hlinikovem-pouzdre/ udela peknou ryhu, je kulaty s hrotem ve stredu takze nezalezi jak ho polozim, a vysku ma takovou ze casto ani nemusim nic vypodkladat.

Ta modra barva je rysovaci tekutina - https://www.hoffmann-group.com/CZ/cs/hot/vybaveni-provozu/popisovani-znaceni/rysovaci-barvy-tusirovaci-pasty/rysovaci-barva-kapalina-500-ml/p/085381, ale v zasade staci i dobry permanentni fix.

"Nejaky rovny povrch" je primerna deska. Je to uzitecne pro spoustu veci, doporucuju koupit, klidne nejakou slabsi kvalitu. - https://www.kovonastroje.cz/granitova-merici-deska-300x300x70mm-presnost-din876-0-kmitex/
I-I
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/11/2021
To, co hledáš, budeš zřejmě scribe. V tomhle kontextu center scribe nebo edge scribe.
Existují přímo takové sady.
Ale taky si ho můžeš vyrobit [1] + [2].

U nás mrkni určitě do truhlářských potřeb.

Na AliExpressu pak seženeš několikakusové sady scriber-ů nebo scriber pens.
🦋💙
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/22/2008
Ja používam liehovú fixu, ako podložku sklo, a ako rysovaciu ihlu vrták do kovu. Hrúbku vrtáku volím podľa hrúbky ocele, a podľa toho, či chcem dve čiary, alebo jednu. Napríklad: Sleipner 4,4 mm (skutočná hrúbka)- použijem vrták 4 mm a mám v strede dve čiary s medzerou 0,4 mm.
Nôž a zápalky, to je to jediné, čím sa líšime od opíc... (plk. Otto Wagner)
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum