ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Prosba k nožířům Možnosti
Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 6/7/2011
Měl bych dotaz a prosbu, zda by byl někdo ochoten vyrobit R.U. námořnický nůž- Brituly. Stále jsem váhal, ale "res adversae" mě nějak dohnaly.
„Ceterum autem censeo Unionem Europaicam esse delendam“
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/5/2011
Zdravím všechny zdejší,
hledám pro kamarádku zlatníka a nebo někoho kdo umí zasazovat kameny.
Chtěly by vltavín do zlata a raději by někoho z Jižních Čech ale kvalitní řemeslník by byl asi vítaný z celé ČR ...pohybuje se tu někdo takový? popřípadě budu rád za kontak.
Předem díky za rady
Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/26/2008
Honzo, napadá mě zkusit kontaktovat někoho z Drakkarie. Tyhle šperky tam běžně nabízejí, takže to buď mají ve vlastní režii nebo to pro ně někdo dělá. https://www.drakkaria.cz/sperky/vltaviny-sperky-vyrobky/
Posláno:

Začátečník
Připojený: 7/31/2018
Nazdar chlapi, pani noziari.

Potreboval by som opieskovat cepel balotinou - noz je "z druhej ruky" a originalny povrch z ocele 440C ma mierne (ale zato esteticky nepekne) skrabance.

Pracu, amortizaciu masiny a postovne som pripraveny uhradit cez PayPal (F&F) alebo prevodom.

Dakujem vopred za ochotu.
Admire Admire Admire Admire Admire Admire Admire
JJF

Jimmy71 vložil tyto přílohy:
20250521_113349.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/14/2018
Ahoj,
potreboval bych poradit ohledne pertinaxu. Nasel jsem velkej kus pertinaxu chci z nej udelat rucku ale netusim jak se zbavit toho zapachu, protoze hrozne smrdi i kdyz jsem ho umyl mydlem . Zkusil jsem i Isopropylalkohol ale taky bez uspechu... nevite nahodou jak se toho zapachu zbavit popripade je to vubec mozne bez zalakovani? Dekuji moc za rady Happy
Co můžeš udělat hned neodkládej na příště...
Posláno:
Štamgast
Připojený: 12/28/2019
Ucpi si nos.... Ale doopravdy - pomalu brousit a větrat. Toho smradu se při práci nezbavíš. Pak už nebude smrdět.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/13/2015
Miloslav Zítek napsal:
Ucpi si nos.... Ale doopravdy - pomalu brousit a větrat. Toho smradu se při práci nezbavíš. Pak už nebude smrdět.

Přidám co nás nenaučili na průmce. Až na praxi v jednom VD jsem zjistil, že pertinax řežou na cirkulárce kotoučem po zubech. Důvod - neštípe se a prý tolik nesmrdí. Ten dělňas stejně smrděl a od toho prachu měl přezdívku KANÁR.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 1/31/2021
Miloslav Zítek napsal:

...moje rukoväte zapáchajú od Pertinaxu aj po desiatich rokoch. Neutral ...umýval som to natieral som to olejom aj napúšťal Ballistolom, a stále to zapácha aj keď nie tak veľmi ako na začiatku, ale stále cítiť ten "Pertinax". Ten zápach sa len tak nevyparí NoNoNo bude tam asi vždy...

Gaboo vložil tyto přílohy:
20250802_192821.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/14/2018
Ten smrad u brouseni me az tak nevadi vezmu respirator, pak se vykoupu a je hotovoGrin . Ale pokud by ta rucka smrdela naporad asi by me vadilo ze mi od ni smrdi rukaGrin tak to radsi koupim micartuConfused .... dekuji za zkusenosti
Co můžeš udělat hned neodkládej na příště...
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 3/11/2019
Starý Pertinax z čias ešťe komunistických bude smrdieť vždy.....nedá sa s tím bohužial nič spraviť......
Jediná možnosť je použiť pri výrobe rúčky moderní Pertinax.....tam ten smrad nehrozí👍
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 7/25/2021
Zdravím, měl bych otázečku.
Vyrábí, nebo vyrobil by někdo nůž podobný Fallknivenu PHK myslím čepel, rukojeť trochu klasičtější ať už full nebo trn.
Z N690, elmaxu... v menší tloušťce než originál.
Kdyby jste měli zájem, nebo návrh prosím na mail. Díky
mmmartin93@centrum.cz
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 1/31/2021
mason napsal:
Zdravím, měl bych otázečku.
Vyrábí, nebo vyrobil by někdo nůž podobný Fallknivenu PHK myslím čepel, rukojeť trochu klasičtější ať už full nebo trn.
Z N690, elmaxu... v menší tloušťce než originál.
Kdyby jste měli zájem, nebo návrh prosím na mail. Díky
mmmartin93@centrum.cz

Inšpirácia... Wink

Gaboo vložil tyto přílohy:
20250209_133036.jpg.jpg

Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 11/3/2012
Ahojte, vedel by niekto poradiť kde sa dá zohnať oceľ na kovanie sekery, napr. C60 vhodného rozmeru? Som zo Slovenska, Košice. Skúšam googliť ale nejako sa nedarí :(
Vopred ďakujem za rady chlapi!
m.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum