ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Prosba k nožířům Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor
Připojený: 6/19/2007
Ahoj kluci,
jenom proto, že tohle vlákno má nejlepší název vzhledem k mému přání.....
(přece nebudu zakládat nové, že.)
Tak tedy:
najde se v okolí Ostravy, nebo aspoň relativně blízko nožíř, který je ochotný nechat se natočit ve své dílně při práci do televize a ještě pojede natočit debatu do Ostravského studia ČT?
Já jsem tu nabídku musel odmítnout, ale přijde mi škoda nepodpořit popularizaci naší práce.
Tak se zkuste někdo obětovat.... Pokud se někdo najde, pište mi radši e-mail.

Nejlepší nůž na světě je ten, který si pro sebe vyrobíš vlastnoručně.
Pište mi prosím pouze na mail.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Emeritní moderátor
Připojený: 9/19/2005
Hejkal von Sovinec napsal:
Ahoj kluci,
Tak tedy:
najde se v okolí Ostravy, nebo aspoň relativně blízko nožíř, který je ochotný nechat se natočit ve své dílně při práci do televize a ještě pojede natočit debatu do Ostravského studia ČT?
Já jsem tu nabídku musel odmítnout, ale přijde mi škoda nepodpořit popularizaci naší práce.

Laugh KlidněLaugh , když ostuda, tak pořádnáLaugh

Boj s lidskou blbostí se nedá vyhrát, ale člověk nesmí přestat bojovat, protože by jinak blbost zaplavila svět. (Jan Werich)
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 5/22/2007
westy napsal:
Hejkal von Sovinec napsal:
Ahoj kluci,
Tak tedy:

Laugh KlidněLaugh , když ostuda, tak pořádnáLaugh

preco hanba ? ani za jeden noz co mam od Teba som sa nemusel hanbit
"There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/17/2006
No a ja by som tiez potreboval poradit....
jeden moj sikovny kamarat sa rozhodol ze si vycisti Vinox hunter a po....kazil jeden nit...
Takze ako to jednoducho a dobre opravit .... aky nit tam dat novy , alebo kto by mi to za rozumnu cenu spravil...

Slubil som ze to skusim nejako spravit... :D

golem84 vložil tyto přílohy:
P1010315.jpg.jpg
P1010316.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/2/2008
Mosazný drát na tvrdé pájení.
V polovině stránky: http://www.knife.cz/Default.aspx?tabid=53&g=posts&t=611&p=57
Carpe diem quam minimum credula postero
Posláno:
Začátečník
Připojený: 12/29/2008
Dobrý den,všem mistrům cechu nožířského.
Měl bych takový dotaz a zároveň prosbu o pomoc.I když se to přímo netýká vyroby nožů ale už nevim na koho se obrátit tak zkouším co se dá! Sháním někoho kdo by dokázal vyrobit obyčejný nebozez,nebo alespoň poradil jak na to! Vysvětlovat co to je za nástroj a k čemu se používá myslím nemusím! Prapůvod tohoto nástroje sahá už z doby keltů a bohužel se mi ještě nepodařilo oběvit žádného z potomků.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/22/2007
Posláno:
Začátečník
Ahoj,
potřebuji je na výrobu ale rád bych se naučil si ho vyrobit i sám,vzhledem k tomu,že potřebuji
nebozezů více! Teda více průměrů! Od 10mm do 40mm!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/16/2008
Tuším to bolo na STV pred pár rokmi čo dávali dokument o kovaní a práve tam ukazovali aj výrobu nebožieca.Najprv sa vykovalo niečo ako vrbový list ,potom sa jednu stranu vykovalo jednostranné ostrie az celé sa to stočilo do špirály.Nabrúsilo,zakalilo,popustilo a bolo.Vykoval to celé tak za 10 minút.Ja by som skúsil pohladať neakého starého dedinského kováča ten by určite vedel pomôcť.
ERRARE HUMANUM EST
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 11/12/2008
orkus:Odkud jsi?
Posláno:
Začátečník
Ahoj,
jsem z Pržna,je to taková malá vesnice kousek od Vsetína.
Proč?
Posláno:
Pokročilý
Ahoj,mohl bych Ti nebozez ukázat u mně v kovárně,máš to ale cca 110km,takže nevím...
Posláno:
Začátečník
Myslím,že by se to dalo zvládnout! Ty jsi z Bučovic a to je kousek od Brna jestli se nemýlím?

orkus vložil tyto přílohy:
Nebozez_4.jpg.jpg

Posláno:
Pokročilý
Tak jest.je to asi 40km od Brna.Jestli chceš,tak přijeď. Ta dědina je vpodstatě součástí Bučovic.
Posláno:
Začátečník
To bych moc rád! Akorát bychom se domluvili kdy by jsi měl čas,a jestli mi dáš nějaké
přesnější souřadnice kde bych tě našel a nějaký kontakt?
Můžeš mi to poslat třeba na email orkuss@seznam.cz
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 6/16/2008
georgius:Nezapomeň mu vysvětlit momentální situaci v Bučovicích, aby už ve Slavkově nebyl překvapen a nedal se na dlouhou objížďku Laugh Laugh Hned by měl o 100 Km. navícWink
Posláno:
Pokročilý
Jakže by to vypadalo?My ho čekali od lesa a on přijel od vody...Už jdu nato.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/16/2008
To georgius:
mohl bych prosimte taky zhlidnout tu vyrobu nebozezu?klidne bych se stavil ve stejnym case jak orkus at to nemusis ukazovat dvakrat.su z Vyskova
" a všichni tam nasávali jak tepláky hozený do potoka "
Hlavně nenápadně, jakože nic!
Posláno:
Začátečník
Připojený: 12/4/2008
Oprava zlomené čepele jídelního nože?

Ahoj, dokáže mi tu prosím někdo říci, jestli by šel zlomený nůž na snímku spravit, a pokud ano, kolik by mě to řádově mohlo stát? Není to žádná vzácnost, zkrátka jídelní nůž s celkem masivní stříbrnou střenkou s monogramem. Stáří cca 60 let, dostal ho táta, když byl dítě, pak jsem ho měl já a teď ho měl mít můj kluk, ale žena jím "chytře" rozřezávala na kost zmrzlou polárku a zlomila ho. Lom je čistý, žádný materiál nechybí. Vůbec netuším, jestli by to šlo třeba nějak svařit a vybrousit a vyleštit. Nebo udělat novou čepel a vyměnit ji. Jaký je materiál čepele netuším, ale vzhledem k náznaku koroze v jednom místě u střenky a k přibližnému věku nože to asi nějaká vysoce legovaná nerez nebude.
Na noži sice nijak extra nelpím, ale kdyby mohl zase sloužit a nestálo to majlant, bylo by to fajn.
Díky předem za každou informaci.

Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/16/2008
Pokial viem tak sa to zvikne riešiť výmenou čepele.Tak že sa rúčka zohreje na takú teplotu aby povolilo lepidlo ,stará čepel sa vyberie rúčka vyčistí a nová čepel sa nalepí namiesto starej.Používa sa neaké cementové lepidlo.Poprípade by som skúsil dať opatrne zvariť argonom ,pritom chladiť rúčku aj čepel napr mokrou handrou.Ale neviem či to má neaký význam lebo čepel sa aj tak pri zvare a okolí popustí a zmäkne.
ERRARE HUMANUM EST
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum