ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Prosba k nožířům Možnosti
Mat
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 5/3/2006
Babel1 napsal:
Zdravím rád bych se zeptal jestli by byl někdo ochotný vyrobit nůž cenově tak do 1000kč čepel tak 10cm aby vydržel i trošku tvrdší zacházení využil bych ho hlavně na táboření v lese. Děkuji.

Já budu trošku zlej, v levo bliká odkaz na již zmiňovaný Jatagan, pokud se jen koukneš na cenu vhodných ocelí.............tak ti musí být jasno, že 1000,- je cena + - tak za ocel s poštou (poměrná část nože)

Mat
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/7/2007
No na druhou stranu nemusí bejt každej nůž z rvlky, já i spusta jinejch dělá z ocelí kde je cena za kg. cca 30kč. Tím ale rozhodně neříkám že 1000kč je dostHappy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/26/2005
Opeth napsal:
No na druhou stranu nemusí bejt každej nůž z rvlky, já i spusta jinejch dělá z ocelí kde je cena za kg. cca 30kč.

Můžeš prozradit jakej matroš kupuješ za 30 kč / kg?
Posláno:

Štamgast
Jasně 19356, 19191.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/26/2005
Opeth napsal:
Jasně 19356, 19191.

Máš buchar, viď?Happy
Posláno:

Štamgast
francome napsal:
Opeth napsal:
Jasně 19356, 19191.

Máš buchar, viď?Happy

MámHappy ale tu 356 mají v rozměru 35X20 to se dá půlnout flexou a koveš v pohodě,nedo 19221 naji v dokonce v tloušťce 10mm. a to je pohodaCool
Mat
Posláno:

Štamgast
čekal jsem co z tebe vypadne Happy v pohodě, směju se ještě po 5 minutách.... Happy
Ach jo, dobře, koupíš kilo za 30 k a půlneš to flexou...2 - 3 kotoučky do malé flexi Happy smrad, jiskry, bordel. Pak dáš uhlí a roztopíš výheň a koveš a koveš......... tak nevím, ale štangle Bohlera stojí cca 800 - 900........... závěr, nevím, nejsem kovář, ale na placku se dostaneš za stejný prachy...

Martin Happy Happy
Posláno:

Štamgast
No pokud k tomu připočítáš i cenu práce tak máš pravduHappy
Mat
Posláno:

Štamgast
Promiň, ale to přece musíš......když se budu bavit o plocháči z kterého mohu jít dál, tak náklady já a ty budeme mít stejný. Mě dojde poštou pásovina, ty na stejnou pásovinu musíč řádně máknout..... takže jsme nakonec tam kde jsme byli na začátku, materiál na nůž je cca 800 ?? Happy

Mat
Posláno:

Štamgast
Když budu počítat, jsou to tak 2h práce i s tím řezáním.
2X řezný kotouč 80kč
filtr do polomasky 100kč
uhlí 70kč
ocel 15kč
celkem 265kč.
A i když si budu účtovat 200kč za hodinu budu o kapku levnějšíLaugh Happy
A nezapomeň že mi na další nůž zbyde druhá půlka, která se bude už jen kovat.

.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/15/2009
pánové, pánové- nezlobte se, že vám do toho skáču. o čem se to vlastně přete? pravdu máte oba ! 1/ nůž se dá vyrobit i za míň než za litr, samozřejmě. 2/pokud by jste se někdo nožema za tisícovku chtěl živit- nejspíš chcípnetehlady. do ceny nože musíte počítat i cenu vercajku, nájem dílny atd, atd - málokdo má tu drzost a možnosti jako za komárů- kdy se takovéhle "fušky" dělali z podnikového (kradeného)matroše, v čase kdy se mělo dělat něco jiného(a běžela hodinová mzda!) na strojích které koupil někdo jiný... přeji hezkou neděli Razz
Páchejte dobro, bez ohledů co na to říká zákon.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/5/2005
Opeth napsal:
Laďo otevři si to v mozile a uvidíšHappy
V čem?To už natočili 2. díl jen se divím té změně jména filmu.Logicky bych předpokládal že to bude Godzila ll a ne že to pojmenujou skoro jako sejra......Laugh
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/18/2009
Zdravím, chtěl bych se zeptat jestli by byl některý z místním nožířů,sedlařů atd. ochoten vyrobit pouzdro na zavírací nůž cold steel spartan. Měl bych ale speciální požadavky pouzdro by mělo vypadat jako pouzdro na pevný nůž Beara Gryllse akorát by samozřejmě nemělo pásek na zapínání rukojeťi ale normálně by ten nůž byl uzavžený vevnitř. Takže klasické zavírání jao třeba u Bucku 110. Všechno bych pečlivě změřil a údaje poslal. Osobně si myslím že není potřeba nůž posílat. Můj mail je danledr@seznam.cz kdyby se někomu do toho chtělo tak myslím že se domluvíme. Bohužel nemám tiskárnu na peníze takže bude rozhodující hlavně cena. Pouzdro bych chtěl z černé kůže. přikládám obrázek toho Bearova pouzdra.

Dan.L. vložil tyto přílohy:
bear_01_hd_1_.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/30/2008
Dan.L. napsal:
Zdravím, chtěl bych se zeptat jestli by byl některý z místním nožířů,sedlařů atd. ochoten vyrobit pouzdro na zavírací nůž cold steel spartan. Měl bych ale speciální požadavky pouzdro by mělo vypadat jako pouzdro na pevný nůž Beara Gryllse akorát by samozřejmě nemělo pásek na zapínání rukojeťi ale normálně by ten nůž byl uzavžený vevnitř. Takže klasické zavírání jao třeba u Bucku 110. Všechno bych pečlivě změřil a údaje poslal. Osobně si myslím že není potřeba nůž posílat. Můj mail je danledr@seznam.cz kdyby se někomu do toho chtělo tak myslím že se domluvíme. Bohužel nemám tiskárnu na peníze takže bude rozhodující hlavně cena. Pouzdro bych chtěl z černé kůže. přikládám obrázek toho Bearova pouzdra.

Mrkni na pouzdra od Mudžahedina, jsou parádní.
http://www.knife.cz/Default.aspx?tabid=53&g=posts&t=889&p=26

Život musí být velký zločin, když je za něj trest smrti!!!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/23/2008
Dan.L. napsal:

Kukni tuto na Yontove Laugh
http://www.knife.cz/Default.aspx?tabid=53&g=posts&t=1889&p=60
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 2/4/2010
Ahoj - moc prosím o radu / pomoc. Manželce se dostal do ruky můj oblíbený nůž a podle toho to bohužel dopadlo Cry Tj. vzala do ruky damascenské santoku od Hattoriho (63 vrstev - Hrc 61) a jala se s ním krájet. Pokud se mi podařilo identifikovat krájela s tím nějaké kuře i s kostmi, ztvrdlý chléb a ještě nějaké další věci šutroidního charakteru (+asi něco dalšího co nepřiznala). Noo... už spolu zase začínáme mluvit, ještě pár dní a bude to OK.
Nicméně výsledek jejího snažení (také viz foto) - zvlněná čepel, pár drobných zoubků a vylomený zub - cca 0,75mm.
V prvním záchvatu jsem to začal brousit - pak jsem se ale rychle vzpamatoval a přestal.
Prosím všechny o radu co s tím - případně, kdyby byl někdo ze zde přítomných mistrů ochoten se ujmout nějaké opravy (má manuální zručnost se limitně blíží nule a nerad bych něco podělal)...
Moc díky

MH_Kytka vložil tyto přílohy:
P2049884.jpg.jpg
P2039878.jpg.jpg
P2049883.jpg.jpg
P2049890.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/26/2003
Neřeš, a pošli. Takové prkotiny řeším mezi dvěma zívnutími. Happy
Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Á hřebíkovej testLaugh Neboj, někdo ti to opraví,není to nic hrozného.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 2/4/2010
Black napsal:
Neřeš, a pošli. Takové prkotiny řeším mezi dvěma zívnutími. Happy

Díky moc pošlu e-mail abychom se domluvili...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2007
Měl bych dotaz,nebo spíš prosbu...Našel by se někdo ochotný,kdo by z mého CS Kukri odstranil to černění a nadělil mu satéňák jako na přiložené fotce???

Gero vložil tyto přílohy:
P2140041.JPG.jpg
1.jpg.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum