ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Prosba k nožířům Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 5/18/2008
Chcel by som poprosiť o radu. Kúpil som si taký jednoduchý kit zatváraku. Je to liner-lock. Keď som už dorobil črienky a poskladal ho, tak som zistil, že pri "normálnom" otváraní mi liner zapadne do polovice obr 1, ale keď ho otváram švihom, tak mi poistka preletí až na koniec a mierne sa tam zasekne v medzere obr 2. Potom je samozrejme problém s uvolnením, až taký že musím nasilu pretláčať poistku naspäť. Už som to skúšal mierne doladiť pritiahnutím, ale potom mi zas nejde pohodlne otvoriť. Čo by som mohol s tým spraviť?

baratona vložil tyto přílohy:
lin.jpg.jpg
lin2.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/11/2006
Co zkusit použít o nějakou desetinku milimetru silnější dorazový čep? Ikdyž nevím, jestli by se to pak neprojevilo negativně na pojistce v tom smyslu, že už na sebe nebudou přesně lícovat kontaktní plochy pojistky a čepele.
Je to boj
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 1/8/2010
Ahoj ,
zkus vymenit kluznou podlozku za slabsi na jednu stranu a nebo ji zafrezuj par desetin dovnitr.....
MP
Posláno:

Pokročilý
Martin Pospíšil napsal:
Ahoj ,
zkus vymenit kluznou podlozku za slabsi na jednu stranu
MP

Skúsim. Len to už nebude tak pekne vycentrované. Nevadí ...
Môže byť aj nejaká obyč. teflónová? Alebo aká sa ešte dáva? Bronz-fosf. asi na Slovensku bežne nezoženiem.
Posláno:

Pozorovatel
Baratono, muze byt, vycentrovane to nebude, ale jde jen o par desetin. nevim co tam je ted, ale uz jsem videl a nekde i cetl, ze davaji kluci i CD disk (vybrouseny, orezany) urcite si org. nechej(dokud nebudes vedet zda to funguje), vyzkousej cokoliv, aby jsi zjistil potrebnou silu a pak dej vedet.
Teflonu je dost, tak Ti kdyztak poslu.

MP
VLK
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/23/2005
Martin Pospíšil napsal:
Ahoj ,
zkus vymenit kluznou podlozku za slabsi na jednu stranu a nebo ji zafrezuj par desetin dovnitr.....
MP

Myslim že výměnou kluzné podložky ničeho nedocílíš , asi jediné řešení by bylo
pérko na konci malinko roztemovat , srovnat rovinu a je to , ale bude to drbačka .
Pokud by jsi chtěl vyměnit dorazový čep za větší , tak by to fungovalo , ale při zavření
ti to nebude zaskakovat do kuličky v pérku , to by jsi zase musel malinko zbrousit
místo dorazu na čep na čepeli. Přeju hodně zdaru Happy Happy Happy Happy
Posláno:

Pokročilý
VLK napsal:
Martin Pospíšil napsal:
Ahoj ,
MP

Myslim že výměnou kluzné podložky ničeho nedocílíš ...

Myslím, že vyskúšam tie podložky. Síce nemám velké skúsenosti, ale logika mi hovorí, že by som tým mohol dosiahnuť dvojaký účinok. A to:
za 1. - čepel sa mi posunie trošku ďalej od jazýčka a tým by mi poistka mohla zostať položená na čepely, alebo
za 2. - užšou podložkou sa mi priestor medzi príložkou a čepelou tak zmenší, že sa mi tam poistka na hrúbku nevôjde, a teda ani nezapadne.

No uvidíme. Ďakujem za rady.
Posláno:

Pozorovatel
Baratono, Vlk i Mat jsou profici v zaviracich nozich. tak maji pravdu a uz se s tim urcite setkali..............
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/6/2009
Musím potvrdit co píše Martin Pospíšil, opravdu to s těma podložkama funguje (vyzkoušeno). (funguje jen u malých vůlí)
100 lidí, 100 názorů - 10.000 nožů
VLK
Posláno:

Štamgast
Nehkledě na to že budeš muset zkátit etředový čep , tak přesně jak byl před tím a to se ti nemusí podařit a pokud je tam nějaký né zcela běžný průměr čepu a ty ho zkrátíš moc , tak budeš mít asi problém .
Posláno:

Pokročilý
VLK napsal:
Nehkledě na to že budeš muset zkátit etředový čep , tak přesně jak byl před tím a to se ti nemusí podařit a pokud je tam nějaký né zcela běžný průměr čepu a ty ho zkrátíš moc , tak budeš mít asi problém .

Stredový čap je vlastne závitová trubička (samica), takže si to asi len dotiahnem kolko budem potrebovať.
Posláno:

Pokročilý
Až do utorka sú všetky obchody zatvorené. Dajte mi nejaké tipy - z čoho by som mohol vyrobiť tie podložky?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/11/2006
Uzávěr od Celaskonu nebo podobných tablet. Nebo ochraný obal EKG elektrod, ale to asi doma každej nemáLaugh Nebo nějaké ty průhledné desky na zakládání lejster?
Je to boj
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 9/3/2008
Mat napsal:
No něco je každopádně blbě, buď je na hovno kudla, nebo tím žena řezala (snažila se řezat ) něco co nepráskla. Mám solingena se středem VG 10 a boky damast, sekám s tím krůtí křídla přez kosti, kuřata i kosti na kotletách....jo, asi jsem prase, ale pouze to po tomhle řádění čas od času obtáhnu na keramice, podotýkám že občas skončí i v odkápávači mezi příbory....ostří je jak z fabriky...mám ho rok..

Martin

Nazdar mate co to mas prosimte za model od Solingera? dik
Martin
Dulcia non novit, qui non gustavit amara
VLK
Posláno:

Štamgast
baratona napsal:
VLK napsal:

Stredový čap je vlastne závitová trubička (samica), takže si to asi len dotiahnem kolko budem potrebovať.

Nemáš pravdu , středový čep je závitová trubička , ale šroubky jdou do něj z každé strany , což znamená když oba dva proti sobě dotáhneš , tak čepel musí stále chodit , pokud tam teda dáš menší kluzné podložky , tak to sice utáhneš , ale čepel už bude mít vůli . Pokud tam dáš silnější a utáhneš to , tak s čepelí ani nehneš .
EM
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/21/2008
baratona napsal:
Až do utorka sú všetky obchody zatvorené. Dajte mi nejaké tipy - z čoho by som mohol vyrobiť tie podložky?

Jestli máš doma druky tak když rozklepneš "samce" dostaneš podložku s průměrem díry 4,3mm,vnějším průměrem 14 mm a tloušťkou 0,2 mm...ale trochu mi přijde že chceš vyzkoušet všechno aby jsi se nakonec vrátil k tomu co ti poradil INMU,když zkusíš přelepit stopkolíček nějakou folíí(páskou) zjistíš že staší opravdu malá korekce průměru a na lineru je to dost znát...někdy stačí stopkolík pootočit (když je z měkouše a je obouchanej)...
"Nu, tu máš, poutníče, milý ten svět, na nějžs se podívati žádostiv byl."
Posláno:

Pozorovatel
Mat napsal:
M-I-X napsal:
Mat napsal:
No něco je každopádně blbě, buď je na hovno kudla, nebo tím žena řezala (snažila se řezat ) něco co nepráskla. Mám solingena se středem VG 10 a boky damast, sekám s tím krůtí křídla přez kosti, kuřata i kosti na kotletách....jo, asi jsem prase, ale pouze to po tomhle řádění čas od času obtáhnu na keramice, podotýkám že občas skončí i v odkápávači mezi příbory....ostří je jak z fabriky...mám ho rok..

Martin

Nazdar mate co to mas prosimte za model od Solingera? dik
Martin

Happy se mě ptej....nevím, prostě solingen....koukni na tohle, to je on http://www.youtube.com/watch?v=1_zIcR14OIA

Mat

Ok, priste se budu ptat pocestneho Grin
Jinac dik uz sem ho nasel podle videjka Wink
Ja uvazuju ze si udelam na vanoce radost touto dvojkou
Posláno:

Pozorovatel
Jo vsak v pohode, sem si delal srandu..Happy
Posláno:

Pokročilý
Tak, dnes som na skúšku vyrobil trochu hrubšiu podložku z nejakého plastu a skúsil ju osadiť miesto tej origo. Čepel sa posunula teda o kúsok ďalej. Výsledok:
- liner zapadá pekne, tesne za polovicou. Teda po funkčnej stránke je závada odstránená. Ale
- os čepele je posunutá a teda nie je v strede a na prvý pohlad to je hneď vidieť. A čo je najhoršie
- keďže jazýček poistky opisuje imagnárnu kružnicu, tak sa mi presne o tú šírku, o ktorú som posunul čepel, objavila na nej malá vertikálna vôla. Myslím, že pred týmto ma varoval majster zatvárakov Mat.
Tak teraz neviem. Asi to vrátim späť a budem nôž otvárať iba palcom (vtedy to bolo OK).
Ďakujem za všetky rady, mám o skúsenosť viac.
fox
Posláno:

Začátečník
Připojený: 5/30/2009
Určitě někdo používáte tento a nebo podobný brusný váleček na stopce.
Můžete mi poradit kde se dá sehnat? Nemohu nic najít. Díky.

fox vložil tyto přílohy:
Brusný_váleček.jpg.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum