ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Prosba k nožířům Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 5/28/2008
Ahoj,
pokud na to moc nechvátáš, můžu to zkusit. Potřeboval bych to ale vidět = aspoň fotky vícekrát nůž, dřevo.
Tady jsou nějaký nože co jsem upravoval - http://holubov.rajce.idnes.cz/vse/
Jestli máš zájem napiš mi na mail.
čus hanes
POKUD MÁTE DOTAZ, PIŠTE NA MAIL!
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 6/30/2006
hanes napsal:

Tady jsou nějaký nože co jsem upravoval - http://holubov.rajce.idnes.cz/vse/

Pěkné záležitosti pane Ok
„Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, ale zlo nelze přemoci útěkem.” - Jeff Cooper
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/6/2005
hanes napsal:
Tady jsou nějaký nože co jsem upravoval...

Cau, nemas u tohodle noze spatny jmeno? Podle me to vypada na zebrano.
neca eos omnes, deus suos agnoscet
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/28/2008
Pánové děkuji vám za uznání i za upozornění na chybu - opraveno.
POKUD MÁTE DOTAZ, PIŠTE NA MAIL!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/9/2009
Ahojte,
Prosím o radu-mám takovej pevnej,malej utiliťáček,fulltang,střenky něco jako rosenwood a po čase v kapse a na cestách jsou mu ty střenky nějaký "malý". Zkrátka dřív pěkně lícoval a teď se nechá zachytnout na ručce ten fulltang. Mastil jsem to prackama,salámama apod. ale asi málo....Wink
P.S. je to nefotitelné...Oh No
díky
Bratr mající oporu v bratru je jako opevněné město.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/18/2008
Chcel by som poprosiť o radu. Kúpil som si taký jednoduchý kit zatváraku. Je to liner-lock. Keď som už dorobil črienky a poskladal ho, tak som zistil, že pri "normálnom" otváraní mi liner zapadne do polovice obr 1, ale keď ho otváram švihom, tak mi poistka preletí až na koniec a mierne sa tam zasekne v medzere obr 2. Potom je samozrejme problém s uvolnením, až taký že musím nasilu pretláčať poistku naspäť. Už som to skúšal mierne doladiť pritiahnutím, ale potom mi zas nejde pohodlne otvoriť. Čo by som mohol s tým spraviť?

baratona vložil tyto přílohy:
lin.jpg.jpg
lin2.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/11/2006
Co zkusit použít o nějakou desetinku milimetru silnější dorazový čep? Ikdyž nevím, jestli by se to pak neprojevilo negativně na pojistce v tom smyslu, že už na sebe nebudou přesně lícovat kontaktní plochy pojistky a čepele.
Je to boj
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 1/8/2010
Ahoj ,
zkus vymenit kluznou podlozku za slabsi na jednu stranu a nebo ji zafrezuj par desetin dovnitr.....
MP
Posláno:

Pokročilý
Martin Pospíšil napsal:
Ahoj ,
zkus vymenit kluznou podlozku za slabsi na jednu stranu
MP

Skúsim. Len to už nebude tak pekne vycentrované. Nevadí ...
Môže byť aj nejaká obyč. teflónová? Alebo aká sa ešte dáva? Bronz-fosf. asi na Slovensku bežne nezoženiem.
Posláno:

Pozorovatel
Baratono, muze byt, vycentrovane to nebude, ale jde jen o par desetin. nevim co tam je ted, ale uz jsem videl a nekde i cetl, ze davaji kluci i CD disk (vybrouseny, orezany) urcite si org. nechej(dokud nebudes vedet zda to funguje), vyzkousej cokoliv, aby jsi zjistil potrebnou silu a pak dej vedet.
Teflonu je dost, tak Ti kdyztak poslu.

MP
VLK
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/23/2005
Martin Pospíšil napsal:
Ahoj ,
zkus vymenit kluznou podlozku za slabsi na jednu stranu a nebo ji zafrezuj par desetin dovnitr.....
MP

Myslim že výměnou kluzné podložky ničeho nedocílíš , asi jediné řešení by bylo
pérko na konci malinko roztemovat , srovnat rovinu a je to , ale bude to drbačka .
Pokud by jsi chtěl vyměnit dorazový čep za větší , tak by to fungovalo , ale při zavření
ti to nebude zaskakovat do kuličky v pérku , to by jsi zase musel malinko zbrousit
místo dorazu na čep na čepeli. Přeju hodně zdaru Happy Happy Happy Happy
Posláno:

Pokročilý
VLK napsal:
Martin Pospíšil napsal:
Ahoj ,
MP

Myslim že výměnou kluzné podložky ničeho nedocílíš ...

Myslím, že vyskúšam tie podložky. Síce nemám velké skúsenosti, ale logika mi hovorí, že by som tým mohol dosiahnuť dvojaký účinok. A to:
za 1. - čepel sa mi posunie trošku ďalej od jazýčka a tým by mi poistka mohla zostať položená na čepely, alebo
za 2. - užšou podložkou sa mi priestor medzi príložkou a čepelou tak zmenší, že sa mi tam poistka na hrúbku nevôjde, a teda ani nezapadne.

No uvidíme. Ďakujem za rady.
Mat
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/3/2006
[quote=baratona 1. - čepel sa mi posunie trošku ďalej od jazýčka a tým by mi poistka mohla zostať položená na čepely,

Neposune, protože kontaktní body jsou 2 - doraz pin a pojistka pod čepelí, takže jak píše Vlk, podložkama ničeho žel nedocílíš.

Mat
Posláno:

Pozorovatel
Baratono, Vlk i Mat jsou profici v zaviracich nozich. tak maji pravdu a uz se s tim urcite setkali..............
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/6/2009
Musím potvrdit co píše Martin Pospíšil, opravdu to s těma podložkama funguje (vyzkoušeno). (funguje jen u malých vůlí)
100 lidí, 100 názorů - 10.000 nožů
Mat
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/3/2006
Pak beru zpět, u malích vůlí se to asi může projevit....no, za zkoužku nic nedáš, třeba těch pár desetin pomůže. Zamikání lineru je poměrně na dost malém prostoru. Pacicka lineru jede po určité kružnici, pokud posunu kontaktní bod blíž ke směru od kud pojistka zamyká, zkrátím tím onu kružnici a posunu tím kontaktní bod blíž ...a packa lineru se nestihne tolik vyklopit ...bude menší vůle Happy ale, pokud má origo podložka pár desetin (cca 0,4mm) tak podložkou s tl. 0,2mm moc nepořeším Sad takže ano, může to fungovat, ale vše je závislé na tl. originální podložky.

Mat
VLK
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/23/2005
Nehkledě na to že budeš muset zkátit etředový čep , tak přesně jak byl před tím a to se ti nemusí podařit a pokud je tam nějaký né zcela běžný průměr čepu a ty ho zkrátíš moc , tak budeš mít asi problém .
Posláno:

Pokročilý
VLK napsal:
Nehkledě na to že budeš muset zkátit etředový čep , tak přesně jak byl před tím a to se ti nemusí podařit a pokud je tam nějaký né zcela běžný průměr čepu a ty ho zkrátíš moc , tak budeš mít asi problém .

Stredový čap je vlastne závitová trubička (samica), takže si to asi len dotiahnem kolko budem potrebovať.
Posláno:

Pokročilý
Až do utorka sú všetky obchody zatvorené. Dajte mi nejaké tipy - z čoho by som mohol vyrobiť tie podložky?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/11/2006
Uzávěr od Celaskonu nebo podobných tablet. Nebo ochraný obal EKG elektrod, ale to asi doma každej nemáLaugh Nebo nějaké ty průhledné desky na zakládání lejster?
Je to boj
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum