ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Prosba k nožířům Možnosti
Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 9/3/2008
Mat napsal:
No něco je každopádně blbě, buď je na hovno kudla, nebo tím žena řezala (snažila se řezat ) něco co nepráskla. Mám solingena se středem VG 10 a boky damast, sekám s tím krůtí křídla přez kosti, kuřata i kosti na kotletách....jo, asi jsem prase, ale pouze to po tomhle řádění čas od času obtáhnu na keramice, podotýkám že občas skončí i v odkápávači mezi příbory....ostří je jak z fabriky...mám ho rok..

Martin

Nazdar mate co to mas prosimte za model od Solingera? dik
Martin
Dulcia non novit, qui non gustavit amara
Mat
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/3/2006
M-I-X napsal:
Mat napsal:
No něco je každopádně blbě, buď je na hovno kudla, nebo tím žena řezala (snažila se řezat ) něco co nepráskla. Mám solingena se středem VG 10 a boky damast, sekám s tím krůtí křídla přez kosti, kuřata i kosti na kotletách....jo, asi jsem prase, ale pouze to po tomhle řádění čas od času obtáhnu na keramice, podotýkám že občas skončí i v odkápávači mezi příbory....ostří je jak z fabriky...mám ho rok..

Martin

Martin

Happy se mě ptej....nevím, prostě solingen....koukni na tohle, to je on http://www.youtube.com/watch?v=1_zIcR14OIA

Mat
VLK
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/23/2005
baratona napsal:
VLK napsal:
Nehkledě na to že budeš muset zkátit etředový čep , tak přesně jak byl před tím a to se ti nemusí podařit a pokud je tam nějaký né zcela běžný průměr čepu a ty ho zkrátíš moc , tak budeš mít asi problém .

Stredový čap je vlastne závitová trubička (samica), takže si to asi len dotiahnem kolko budem potrebovať.

Nemáš pravdu , středový čep je závitová trubička , ale šroubky jdou do něj z každé strany , což znamená když oba dva proti sobě dotáhneš , tak čepel musí stále chodit , pokud tam teda dáš menší kluzné podložky , tak to sice utáhneš , ale čepel už bude mít vůli . Pokud tam dáš silnější a utáhneš to , tak s čepelí ani nehneš .
EM
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/21/2008
baratona napsal:
Až do utorka sú všetky obchody zatvorené. Dajte mi nejaké tipy - z čoho by som mohol vyrobiť tie podložky?

Jestli máš doma druky tak když rozklepneš "samce" dostaneš podložku s průměrem díry 4,3mm,vnějším průměrem 14 mm a tloušťkou 0,2 mm...ale trochu mi přijde že chceš vyzkoušet všechno aby jsi se nakonec vrátil k tomu co ti poradil INMU,když zkusíš přelepit stopkolíček nějakou folíí(páskou) zjistíš že staší opravdu malá korekce průměru a na lineru je to dost znát...někdy stačí stopkolík pootočit (když je z měkouše a je obouchanej)...
"Nu, tu máš, poutníče, milý ten svět, na nějžs se podívati žádostiv byl."
Posláno:

Pozorovatel
Mat napsal:
M-I-X napsal:
Mat napsal:

Martin

Martin

Happy se mě ptej....nevím, prostě solingen....koukni na tohle, to je on http://www.youtube.com/watch?v=1_zIcR14OIA

Mat

Ok, priste se budu ptat pocestneho Grin
Jinac dik uz sem ho nasel podle videjka Wink
Ja uvazuju ze si udelam na vanoce radost touto dvojkou
Mat
Posláno:

Štamgast
Hele ale já to fakt nevím....... byla mi nabídnuta možnost koupit daškovýho solingena....vzal jsem tu nabídku aniž bych ho viděl. Pak jsem ho dostal do ruky a teprve pak jsem měl možnost se sním setkat na živo. Neřešil jsem to, jen jsem věděl že má ostří z VG 10 a to bylo vše....
Víc o tom noži fakt nevím...jo, mám tedy 2 kusy, jeden jako rezerva. Je to zhýralost, ale lepší nožík v kuchnini nemám, viděl jsi sám, umí tímto způsobem i kotlety.

Martin
Posláno:

Pozorovatel
Jo vsak v pohode, sem si delal srandu..Happy
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/18/2008
Tak, dnes som na skúšku vyrobil trochu hrubšiu podložku z nejakého plastu a skúsil ju osadiť miesto tej origo. Čepel sa posunula teda o kúsok ďalej. Výsledok:
- liner zapadá pekne, tesne za polovicou. Teda po funkčnej stránke je závada odstránená. Ale
- os čepele je posunutá a teda nie je v strede a na prvý pohlad to je hneď vidieť. A čo je najhoršie
- keďže jazýček poistky opisuje imagnárnu kružnicu, tak sa mi presne o tú šírku, o ktorú som posunul čepel, objavila na nej malá vertikálna vôla. Myslím, že pred týmto ma varoval majster zatvárakov Mat.
Tak teraz neviem. Asi to vrátim späť a budem nôž otvárať iba palcom (vtedy to bolo OK).
Ďakujem za všetky rady, mám o skúsenosť viac.
fox
Posláno:

Začátečník
Připojený: 5/30/2009
Určitě někdo používáte tento a nebo podobný brusný váleček na stopce.
Můžete mi poradit kde se dá sehnat? Nemohu nic najít. Díky.

fox vložil tyto přílohy:
Brusný_váleček.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/26/2005
fox napsal:
Určitě někdo používáte tento a nebo podobný brusný váleček na stopce.
Můžete mi poradit kde se dá sehnat? Nemohu nic najít. Díky.

Třeba tady.
Mat
Posláno:

Štamgast
Osobně raději používám lameláky, průměr cca 25 - 30mm kupuju ve Feroně, grit od 60 - 220 a snad i víc. Menší se dělají pro Dremel cca 15 - 20mm.

Mat
fox
Posláno:

Začátečník
Připojený: 5/30/2009
to francome:
To je přesně ono!
A jdou k té Promě sehnat náhradní smirkly a nebo se musí nechat udělat?
Posláno:

Štamgast
Zadej do vyhledávače - brusné válečky proma.Wink
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 1/8/2010
Ahoj,
není muj napad, ale o5 Gonza me poradil.
Uni-max.cz
Ted jsem se dival a nemuzu to tam najit, ale je to asi 20 dni co jsem to objednaval, mam dve sady. Vyhoda oproti prome(kterou mam take) je ta ze jsou vsechny 50mm dlouhe, proma je ma stupnove. Cim mensi prumer, tim kratsi.

Martin
Posláno:

Štamgast
Sada z Unimaxu je tady. Ale k té opravdu nemůžu najít náhradní šmirgly.
Každá sada má své plusy a mínusy. Na promácký sadě oceňuji, že nejmenší váleček jde upnout do dremelky.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/2/2007
S těma válečkama s Unimaxu sem měl takový nápad,že by se díky svojí délce daly použít na malé kladky na pásovku.A Martin to,pokud vím,úspěšně otestoval.
Posláno:

Pozorovatel
Gonzo je tak, valecky funguji, jeste ze Te tady mame.
Co se tyka valecku Proma, je pravda, ze jde upnout. Pokud by nekdo potreboval, tak mu stopku upravim aby sla upnout i od Uni.
Nahradni smirek jsem neresil, mam je porad vsechny (mozna kdyby se napsalo na uni.max tak je poslou) - mam je na pasovku.
Ale nekde jsem pro prohledavani webu nasel vyrobce, ktery je ma skladem. Jen nevim kde, kdybych na to prisel pisnu....
PS: jen me prekvapilo, ze jeden stal asi 3OKc, jen nevim za kterou velikost.
VLK
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/23/2005
Pánové já pracuji s tímhle a super http://www.brusivojimi.com/prstence/unasece/
Posláno:

Pozorovatel
Vlku diky, to je taky dobry napad.
Aspon vime, co Ti pomaha vytvorit tak krasne noze............

Martin
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/18/2008
Ahoj. Chcel by som sa opýtať či je nejaký problém prerobiť nôž s poistkou button-lock na automat. Konkrétne - tento kit predávajú na knifekits http://www.knifekits.com/vcom/product_info.php?cPath=1_13&products_id=20 a tento chlapík si ho pravdepodobde prerobil na automat http://wetlands.simplyaquatics.com/v/knife-making/folders/autos/ddr3-bl/
Pravdepod. toto ja nezvládnem, ale (teoreticky) bol by to velký problém pre niekoho z vás?
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum