ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Prosba k nožířům Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/9/2010
mark napsal:
Ahojte, je tu niekto kto by bol ochotny nechat mi zakalit dve cepele z D2, ktore mam uz skoro hotove? Pripadne odporucte kde by som si to mohol nechat zakalit. Je mi luto skusat to doma ked uz som sa s tou D2 tak natrapil. Som z Kosic. Dakujem.
ahoj!najlepšie to budeš mat ak to dáš na technickú univerzitu!mne to tam kalil znami ale ten sa odstahoval na ukrajinu!pac imro
Co jsme udělali jen pro sebe,zemře s námi.co jsme udělali pro ostatní a pro svět,zůstane nesmrtelné.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 8/3/2008
imro napsal:
mark napsal:
Ahojte, je tu niekto kto by bol ochotny nechat mi zakalit dve cepele z D2, ktore mam uz skoro hotove? Pripadne odporucte kde by som si to mohol nechat zakalit. Je mi luto skusat to doma ked uz som sa s tou D2 tak natrapil. Som z Kosic. Dakujem.
ahoj!najlepšie to budeš mat ak to dáš na technickú univerzitu!mne to tam kalil znami ale ten sa odstahoval na ukrajinu!pac imro

Ahoj Miro,

o tom som pocul ale nemam ziadny kontakt Sad. Ten znamy sa nevolal nahodou Viktor?
Je lepšie pokúsiť sa a zlyhať, ako sa nepokúsiť vôbec.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/22/2008
imro napsal:
mark napsal:

Ahoj! Dúfam, že nemáš na mysli Ruda!?
Nôž a zápalky, to je to jediné, čím sa líšime od opíc... (plk. Otto Wagner)
Posláno:

Štamgast
ano vola sa viktor je to spolužiak so školy!pracoval u majstra mižova čiže u boba!odkial ho poznáš ty?
Co jsme udělali jen pro sebe,zemře s námi.co jsme udělali pro ostatní a pro svět,zůstane nesmrtelné.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/25/2010
Zdravím,

chtěl bych se zeptat, jestli by mi někdo ze zdejších nožířů byl ochoten vytvořit bushcraft nůž, kterej by byl podobnej Spydercu Bushcrat (http://www.noze-nuz.com/spyderco/SCFB26PWD.php) (mám rád tu dírku, prostě). Fulltang; délka čepele cca 10 cm + dírka, tloušťka cca 4 mm, matroš třeba nějaká uhlíkovka, O1 (ale i cokoliv jinýho, nechám si poradit); délka rukojeti cca 11, 5 cm, střenky z nějakýho světlýho dřeva.
Nechtěl jsem přímo oslovovat někoho z nožířů, jelikož chápu, že je to prostě kopie...takže bych ocenil i tip na někoho, o kom víte, že bych ho moh případně oslovit.

Díky.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/22/2008
mark napsal:

Ahoj, ja Ti to dám zakaliť, ozvi sa.
Nôž a zápalky, to je to jediné, čím sa líšime od opíc... (plk. Otto Wagner)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/12/2009
Zdravím všetkých, mám jednu otázočku - zvládol by pre mňa niekto Koršuna z damašku? Rúčka nejaká korenica, alebo nejaká exotika...
kontakt: mototechna zavináč mototechna.net
Posláno:

Štamgast
ahoj ! nevie mi niekto poradit kde sa dá kúpit darčeková krabička na nož dlhý 20cm?skúšal som nože -núž a nepochodil som!dakujem imro
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/11/2006
Co nějaké kuřácké potřeby? Nějaké krabičky na doutníky nebo tak
Je to boj
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/2/2008
Nebo od bonbónů či sušenek...
Carpe diem quam minimum credula postero
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/3/2009
Ahoj všichni,

nevím jestli je tohle přesně to vlákno, kde se ptát, ale...

Nevíte náhodou někdo o internetovém nebo lépe kamenném obchodě v ČR, kde by bylo možno koupit Moru 510 (viz. obrázek). Loni byla oficiálně ukončena jeho výroba, ale třeba je někde ještě k dispozici. Moc dík všem za případné tipy.

skea vložil tyto přílohy:
Improved510_02.jpg.jpg

I´m Jack´s medulla oblongata...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/1/2004
imro napsal:
ahoj ! nevie mi niekto poradit kde sa dá kúpit darčeková krabička na nož dlhý 20cm?skúšal som nože -núž a nepochodil som!dakujem imro

Stačí do vyhledávače napsat dárkové krabičkyHappy
s železem to je jak plastelínou
jak
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/24/2006
Dárková krabička? Nevím jaké máš požadavky, ale zrovna nedávno jsem pár vyráběl. Stačí zakoupit pěkný, barevný karton v papírnictví, trochu lepidla a do půl hodiny jje originální krabička na světě. Bohužel nemám foto, všechny jsem je rozeslal.
„Sebrat člověku zbraň, protože by mohl někoho zastřelit, je jako vyříznout mu jazyk, protože by mohl někoho urazit.”
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/18/2008
Nemáte niekto nejaký kontakt na predajcu (výrobcu) záštit na dýku? Jatagan aj knifekits som už pozeral.
Ďakujem
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/26/2009
zdar chlapi kto by mi vedel spravit zlomenu spicku na nozi?najlepsie niekto zo slovenska konkretne na kershawe bear hunter 2 ocel aus 8
dufam v najlepsie, cakam najhorsie
Posláno:

Začátečník
Připojený: 4/3/2009
Dobry den, prosim o radu ohladne leptania: cim sa riedi chlorid zelezity??? a da sa niecim zatret / ochranit cast cepele ktoru nechcem mat naleptanu???

Dakujem
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/27/2005
iljusa77 napsal:
... cim sa riedi chlorid zelezity .. a da sa niecim zatret / ochranit cast cepele ktoru nechcem mat naleptanu...

Ředit je nejlepší destilovanou vodou.
Zakrýt část čepele se dá lecčíms, mě se osvědčil acetonovej lak a zejména asfaltový lak Konkor (jde po leptání nejjednodušeji dolů).
Použít se dají i různé samolepky nebo fixy, co se prodávají na krytí cestiček plošných spojů před leptáním.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 12/5/2008
No nevím, proč to chceš ředit, ale zkus to vodou. Když leptám plošné spoje, tak to potom pod vodou oplachuju a nic to nedělá. Hlavně dávej bacha, ať to nikde nerozleješ, většinou to už nejde umejt a zůstanou po tom hnusný rezavý fleky. Hlavně na porézních materiálech, z keramiky (umyvadlo, záchod) to jde dolu, když to hned opláchneš vodou. A nevylejvat do nerezovýho dřezu !!!

To, co nechceš poleptat, můžeš zakrejt barvou, já používám nitrovku. Ale dá se koupit speciální "fix" o různých tloušťkách, kterým si nakreslíš vzor a ten se potom nerozleptá. Rychlost leptání je závislá na teplotě chloridu, čím teplejší, tím rychleji působí. A slaboučký vzory (čáry slabým "fixem") se můžou podleptat. když to tam necháš dlouho.

Edit: Tak než jsem dosmolil ten svůj elaborát, tak byl LittleNail rychlejší Laugh
Z kuřete nejde udělat dobrej řízek, kuře nechrochtá ...
Posláno:

Začátečník
Prosim o kontakt na nejakeho Slovenskeho vyrobcu kozennych (idealne aj kydexovych) puzdier na noze. Jedna sa o puzdro na kabar kukry, cold steel bushman a nieco na zatvaraciu pilku bahco laplander.
Dakujem
Posláno:

Začátečník
Tak som skusobne poleptal taku malu cepelku, bolo to asi v 40% roztoku chloridu zelezitrho, bolo to tam asi 30 min. Cepel bola vydrhnuta jarovou vodou a odmastena liehom. Preco mi tam ostali take hnusne nepoleptane flaky a smuhy? Je chyba vo mne alebo v materiali. Na foto je to dobre videt. Mojim cielom je poleptat cepel na RAT1, ako to mam spravit aby to bolo pekne celistve?
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum