ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Prosba k nožířům Možnosti
Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 1/26/2010
Ahoj,
mel bych dotaz na zdejsi nozire, kolik by cca stalo vyrobit nuz podle nasledujiciho "zadani".
Pracovni nuz outdooroveho typu z beznych (levnych) materialu. Uhlikovka, full tang, celkova delka 28cm, tloustka na hrbetu 5mm, cepel delka 16cm, cepel sirka 5cm, plochy vybrus. Rukojet nejake levnejsi drevo, s dirou na parasnuru. Jednoduche pouzdro. Diky
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/22/2009
Skipp napsal:
Ahoj,
mel bych dotaz na zdejsi nozire, kolik by cca stalo vyrobit nuz podle nasledujiciho "zadani".
Pracovni nuz outdooroveho typu z beznych (levnych) materialu. Uhlikovka, full tang, celkova delka 28cm, tloustka na hrbetu 5mm, cepel delka 16cm, cepel sirka 5cm, plochy vybrus. Rukojet nejake levnejsi drevo, s dirou na parasnuru. Jednoduche pouzdro. Diky

Me se pri cteni tveho zadani uplne zda, ze chces, aby ti vyrobil nuz zdejsi nozir Ondřej Kašuba z 19191cky s nejakym peknym hamonem, projed si v nozirske galerii jeho vlakno a zkoukni, zda by nejaky z jeho nozu zhruba odpovidal tvym predstavam a pripadne dalsi dotazy ohledne ceny, casoveho vytizeni, tvaru, velikosti, atd. smeruj kdyztak na nej, myslim si, ze chces presne takovy nuz, jake vyrabi on.
Mat
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/3/2006
Skipp napsal:
Ahoj,

ahoj.

no, myslím že můžeš počítat tak jako tak cca 4000 - 5000,- ono totiž to levné dřevo sundá cenu asi o 150,- až 200 oproti něčemu lepšímu. Ušetřit se dá pouze na možnosti domácího kalení.
Mat
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/22/2009
Dalsi pripadni adepti, kteri me napadaji, ze bezne delaji noze odpovidajici tvemu popisu, jsou Bulis a Zelva a Black. Ale nevim, jestli se Bulisovi nebude zdat nuz s cepeli dlouhou JENOM 16cm jako moc velke tintitko, jeho defekatory, vymitace, devastatori a jine zbrane hromadneho niceni obvykle nabyvaji rozmeru podstatne vetsich (coz vubec neznamena, ze by maly neumel, jen se tu tak pochechtavam pod fousy) Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/26/2003
Skipp napsal:
Ahoj,

Napiš si o moje Bolo-nůž. Hledej moje nožířské vlákno, a hledej k němu texty. Nebo koukni na moje webovky, je hned na titulní straně. Odkaz je u každého mého příspěvku-dole. Jen budeš muset posečkat nějakou dobu. Chce jej hodně lidí, a nestíhám. Cena i s koženým pouzdrem 4000kč.
Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 1/26/2010
Dik za vsechny reakce, urcite bych si vybral, v tuto chvili jsem potreboval ramcovou predstavu o cenach. Treba ze neusetrim na drevu jsem trochu tusil a ted uz to vim. Budu si to jeste muset nechat projit hlavou Happy
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/18/2008
baratona napsal:
Ahoj. Chcel by som sa opýtať či je nejaký problém prerobiť nôž s poistkou button-lock na automat. Konkrétne - tento kit predávajú na knifekits http://www.knifekits.com/vcom/product_info.php?cPath=1_13&products_id=20 a tento chlapík si ho pravdepodobde prerobil na automat http://wetlands.simplyaquatics.com/v/knife-making/folders/autos/ddr3-bl/
Pravdepod. toto ja nezvládnem, ale (teoreticky) bol by to velký problém pre niekoho z vás?

Tak už som to našiel. Na tej istej stránke predávajú aj komponenty na prererábku noža na D/A. Je to tu http://www.knifekits.com/vcom/index.php?cPath=60_90_242 Keď si nakliknete nejakú z tých položiek, tak je tam aj taký mini graf. postup ako to treba spraviť. Chlapi, podujal by sa na to niekto z vás?
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/8/2009
Pánové, chtěl bych se zeptat zda by mi někdo zakalil 2 nože z K460? Na penězích se dohodneme. Díky
Překonej svůj strach a poznáš kdo jsi
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/27/2009
Chcel by som poprosit nejakeho miestneho noziara -kovaca ci bi mi nevykoval pre moju mamu mensiu lahucku motyku najlepsie s nejakeho kalitelneho, dostupneho nerezu(aj cenovo).Nerez nie je podmienkou.Ak by sa na to niekto dal potom dodam priblizny rozmer.
Termin do Lipovev tam to vymenime za chechtaky.
Vopred dakujem.Prosim pomozteAdmire Admire Admire splnit mame sen o poriadnej motyke
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/22/2005
Martine, napiš to do Volného pokecu, ten čtou stopro všichniWink
Už nebudu nic dokazovat ani srovnávat: mým úkolem je tvořit.....
- William Blake
Posláno:
Začátečník
Připojený: 8/3/2008
Ahojte, je tu niekto kto by bol ochotny nechat mi zakalit dve cepele z D2, ktore mam uz skoro hotove? Pripadne odporucte kde by som si to mohol nechat zakalit. Je mi luto skusat to doma ked uz som sa s tou D2 tak natrapil. Som z Kosic. Dakujem.
Je lepšie pokúsiť sa a zlyhať, ako sa nepokúsiť vôbec.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/9/2010
mark napsal:
Ahojte, je tu niekto kto by bol ochotny nechat mi zakalit dve cepele z D2, ktore mam uz skoro hotove? Pripadne odporucte kde by som si to mohol nechat zakalit. Je mi luto skusat to doma ked uz som sa s tou D2 tak natrapil. Som z Kosic. Dakujem.
ahoj!najlepšie to budeš mat ak to dáš na technickú univerzitu!mne to tam kalil znami ale ten sa odstahoval na ukrajinu!pac imro
Co jsme udělali jen pro sebe,zemře s námi.co jsme udělali pro ostatní a pro svět,zůstane nesmrtelné.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 8/3/2008
imro napsal:
mark napsal:
ahoj!najlepšie to budeš mat ak to dáš na technickú univerzitu!mne to tam kalil znami ale ten sa odstahoval na ukrajinu!pac imro

Ahoj Miro,

o tom som pocul ale nemam ziadny kontakt Sad. Ten znamy sa nevolal nahodou Viktor?
Je lepšie pokúsiť sa a zlyhať, ako sa nepokúsiť vôbec.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/22/2008
imro napsal:
mark napsal:

Ahoj! Dúfam, že nemáš na mysli Ruda!?
Nôž a zápalky, to je to jediné, čím sa líšime od opíc... (plk. Otto Wagner)
Posláno:

Štamgast
ano vola sa viktor je to spolužiak so školy!pracoval u majstra mižova čiže u boba!odkial ho poznáš ty?
Co jsme udělali jen pro sebe,zemře s námi.co jsme udělali pro ostatní a pro svět,zůstane nesmrtelné.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/25/2010
Zdravím,

chtěl bych se zeptat, jestli by mi někdo ze zdejších nožířů byl ochoten vytvořit bushcraft nůž, kterej by byl podobnej Spydercu Bushcrat (http://www.noze-nuz.com/spyderco/SCFB26PWD.php) (mám rád tu dírku, prostě). Fulltang; délka čepele cca 10 cm + dírka, tloušťka cca 4 mm, matroš třeba nějaká uhlíkovka, O1 (ale i cokoliv jinýho, nechám si poradit); délka rukojeti cca 11, 5 cm, střenky z nějakýho světlýho dřeva.
Nechtěl jsem přímo oslovovat někoho z nožířů, jelikož chápu, že je to prostě kopie...takže bych ocenil i tip na někoho, o kom víte, že bych ho moh případně oslovit.

Díky.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/22/2008
mark napsal:

Ahoj, ja Ti to dám zakaliť, ozvi sa.
Nôž a zápalky, to je to jediné, čím sa líšime od opíc... (plk. Otto Wagner)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/12/2009
Zdravím všetkých, mám jednu otázočku - zvládol by pre mňa niekto Koršuna z damašku? Rúčka nejaká korenica, alebo nejaká exotika...
kontakt: mototechna zavináč mototechna.net
Posláno:

Štamgast
ahoj ! nevie mi niekto poradit kde sa dá kúpit darčeková krabička na nož dlhý 20cm?skúšal som nože -núž a nepochodil som!dakujem imro
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/11/2006
Co nějaké kuřácké potřeby? Nějaké krabičky na doutníky nebo tak
Je to boj
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum