ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Prosba k nožířům Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/14/2007
Proč nemůže nožíř s.át v lese? Kdyby chytl balanc, mohl by se nabodnout.lLaugh Laugh Laugh

Když něčemu věnuješ dostatek času, budeš v tom MISTR. Pokud nejsi blb.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/24/2006
želva napsal:
z každého správného nožíře padaj už nabroušenýLaugh Wink

JJJJJJJAAAUUUUU!!!!!!!

Chudáci nožíři, ani jsem nevěděl, že na těchhle stránkách je to samej smutnej... Laugh Laugh
Veslař se může třeba udřít - je-li kormidelníkem blb, loď stejně popluje špatným směrem.
Svobodu, spravedlnost nebo meč!!!
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 8/19/2007
Páni nožíři a vy všichni co jste šikovní! Mám takovou žádost a zároveň prosbičku... Před lety jsem od svého dědečka dostal takový šikovný nůž a když jsem ho tak před rokem půjčil bratrovi tak ho ztratil... Po tomhle nožíku se mi nehorázně stýská. Dokázal by ho někdo znovu udělat??? Případně jestli ho někdo máte... rád bych se s někým domluvil. Na fóru jsem našel nůž založený na stejném stylu otevírání a tvaru:

Paolo vložil tyto přílohy:
stará_konstrukce.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/24/2006
Ahoj Paolo, najdi si ve vyhledávači Chirana nebo Medin, tyhle nože jsou v sekci zavíráky, stále se vyrábějí a před nějakou dobou se tady mihly..Happy
Veslař se může třeba udřít - je-li kormidelníkem blb, loď stejně popluje špatným směrem.
Svobodu, spravedlnost nebo meč!!!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/26/2003
To, co máš na obrázku není to samé,co dělá Chirana,ani co dělali ve velkém u nás učni ve Frýdku-Místku, kde se ta AK5 válcovala za studena. Pak to dělala nástrojárna ve Vítkovicích,a určitě ještě mnoho dalších. Takovou kudlu jsem viděl u Honzy Jehlíka ve sbírce. Vyrobit to tady umí kdekdo,jen holt je lepší zajet na nožířskou slezinu, a pokecat, někdo se najde.
Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 8/19/2007
Díky moc, normálně bych asi použil vyhledávač ale nevěděl jsem jak se to jmenuje... Jen si pamatuju že to bylo ostrý jako břitva a ostří pěkně drželo. Ale dík, v Příbrami snad určitě někoho najdu.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2007
Nejsem si jistej ale řekl bych že ta na fotce je přímo Honzovo J.Moc se mě tenhle kousek u něj líbil,výrobce-Honzův táta!?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/5/2007
Paolo,
v Praze je prodával p. Jun asi za 400,- V Příbrami bude jistě taky.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/10/2002
Tenhle systém a tyhle nože, dokonce v několika velikostech, měl na minulé Příbrami na stole pan Jůn, nebo to bylo v Praze a předloni .... Happy, už vím, tam v tom malém sálku v Praze, jak se tam všichni tlačili, ale to už není tak podstatné, pan Jůn sedí na 100%.
pro více info a dostupnosti našich nožů mrkněte na naše stránky, díky
dohnalknives.com
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/22/2007
Myslíte tohoto p. Juna?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/12/2008
Chcel by som sa opýtať nejakého nožiara, či by nevedel vyrobiť "mačetu..."
Požiadavky:
VÁHA bez púzdra do 750g
ČEPEL:
1. Tvar čepele aj hrotu ako MOD4
2. Dĺžka čepele 40-45cm
3. Hrúbka čepele 6mm
4. Šírka čepele 3 cm
RUKOVEŤ
1. Dĺžka rukovete 15 cm
2. Tvar rukovete ovál (niečo ako násada na sekeru bez kovovej záštity)
rukoveť by mala byť trochu širšia pri prechode k čepeli niečo ako rukoveť vo vzťahu k čepeli na UTONOVI ale vrchná časť aby až tak neodstávala (spodná záštita z vytvarovania rukovete stačí).
TYP KONŠTRUKCIE - fulltag (neviem, či sa to píše presne tak)
OCEĽ: neviem nechám poradiť budem s tým dosť sekať v lese tak aby držala ostrie
PÚZDRO: nechám poradiť buďto KYDEX alebo drevo
CENA: Návrhy - nie prehnané
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/22/2007
Quote:
3. Hrúbka čepele 6mm
4. Šírka čepele 3 cm

To je mačeta nebo meč? :-O
Posláno:

Štamgast
Má tobyť skôr meč.
Zatiaľ používam staršiu šabľu podobá sa na wakizashi ale má klasický šabľový hrot rukoveť som si zrobil sám. No tá šabľa nie je veľmi z kvalitnej ocele (ohýba sa hrot pri páčení asi kvôli tomu, že hrúbka čepele je 4,5mm a zužuje sa smerom k hrotu, kde má v najrubšom mieste asi 2mm.)
No zase na sekanie konárov atď. porovnával som to s klasickou mačetou to bolo perfektné.
Ten pseudo meč sekal oveľa lepšie ako mačeta.
Chcel som preto niečo čo dobré seká ale je to trochu z hrubšej ocele ako mačeta, aby to vydržalo prípadne nejaké slabšie páčenie alebo štiepanie.
Prikladám jednu fotku na porovnanie.

Dido vložil tyto přílohy:
DSCF2230_1_.JPG

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
podobnou mačetu mám, dělal jsem si ji v pubertě z vysekávacího nože průřezu klínu nahoře 8mm, dole 2mm, šířka 50mm... vykované ostří a i když je to z cementační 14220 a tudíž měkota, vezme to 10cm stromek nadvakrát.. kam se na to hrabe sekyrka..

pěknou fotku nemám, tak jen pro představu tvaru..

Samurai vložil tyto přílohy:
maceta.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/26/2003
V tom je velmi dobrý nástroj golok.

http://www.valiantco.com/
Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:
Začátečník
Připojený: 1/17/2008
Ahojte chalani, chcel by som sa opytat
z coho by som mohol urobit pero na stary zatvaraci noz, ktory mam uz dllllho v skrini a chcem ho skompletizovat

Radix951 vložil tyto přílohy:
sandrik01.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Emeritní moderátor
Připojený: 9/19/2005
Radix951 napsal:
Ahojte chalani, chcel by som sa opytat
z coho by som mohol urobit pero na stary zatvaraci noz, ktory mam uz dllllho v skrini a chcem ho skompletizovat

Wink co takhle zkusit pružinovou ocel ???? - ČSN 14260

Boj s lidskou blbostí se nedá vyhrát, ale člověk nesmí přestat bojovat, protože by jinak blbost zaplavila svět. (Jan Werich)
Posláno:

Štamgast
Chcel by som sa opýtať nejakého nožiara, či by nevedel vyrobiť "mačetu..."
Požiadavky:
VÁHA bez púzdra do 750g
ČEPEL:
1. Tvar čepele aj hrotu ako MOD4
2. Dĺžka čepele 40-45cm
3. Hrúbka čepele 6mm
4. Šírka čepele 3 cm
RUKOVEŤ
1. Dĺžka rukovete 15 cm
2. Tvar rukovete ovál (niečo ako násada na sekeru bez kovovej záštity)
rukoveť by mala byť trochu širšia pri prechode k čepeli niečo ako rukoveť vo vzťahu k čepeli na UTONOVI ale vrchná časť aby až tak neodstávala (spodná záštita z vytvarovania rukovete stačí).
TYP KONŠTRUKCIE - fulltag (neviem, či sa to píše presne tak)
OCEĽ: neviem nechám poradiť budem s tým dosť sekať v lese tak aby držala ostrie
PÚZDRO: nechám poradiť buďto KYDEX alebo drevo
CENA: Návrhy - nie prehnané

Pod týmto som myslel niečo také, ale bez čačiek na rukoveti a púzdre (čisté tvary) a nie z damašku.
obrázok mám z odkazu od BLACKA
http://www.valiantco.com/java3.html/
Dá sa to objednať aj z tej stránky ale tam to je v damašku a s vyrezávanými ozdobami preto je to drahšie.

Dido vložil tyto přílohy:
GolokCikeruh2.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/22/2007
Dido napsal:
Pod týmto som myslel niečo také, ale bez čačiek na rukoveti a púzdre (čisté tvary) a nie z damašku.
obrázok mám z odkazu od BLACKA
http://www.valiantco.com/java3.html/
Dá sa to objednať aj z tej stránky ale tam to je v damašku a s vyrezávanými ozdobami preto je to drahšie.

tak neviem Shocked ale co tak oslovit priamo BLACKA ? alebo pripadne uved aspon ako tak tvoju predstavu o cene lebo napisat "Navrhy - nie prehnane" je velmi vseobecne
"There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics."
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Emeritní moderátor
Připojený: 9/19/2005
Dido napsal:
Chcel by som sa opýtať nejakého nožiara, či by nevedel vyrobiť "mačetu..." .....

Wink a co se takle obrátit na toho člověka, který tu stránku doporučilLaugh ... co vím, tak minimálně dva kusy goloků má k dispozici a na pracovní a indonéské nástroje je "echt gút" .... kudle sice umím taky nějaký urobiť, ale goloka mám od Blacka a plná spokojenost .... super vyvážené a pádné sekátkoWink

Fakt chlapi .... naučte se číst na těchto stránkáchSad

Boj s lidskou blbostí se nedá vyhrát, ale člověk nesmí přestat bojovat, protože by jinak blbost zaplavila svět. (Jan Werich)
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum