ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Prosba k nožířům Možnosti
EM
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/21/2008
...

EM vložil tyto přílohy:
dsc1.jpg.jpg
dsc2.jpg.jpg
dsc3.jpg.jpg
dsc4.jpg.jpg

"Nu, tu máš, poutníče, milý ten svět, na nějžs se podívati žádostiv byl."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/7/2008
OK díky Ok
Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/21/2016
měl bych tu jednu veřejnou prosbu - nenašel by se někdo, kdo by mi upravil výbrus na žabikuchu, který jsem dělal? Jedná se o můj první nůž, který jsem dělal vč. čepele a kalení, takže je to takový pokus. Dost jsem ho odfláknul počítaje s tím, že ho při kalení stejně zničím. Ono to ale nakonec dopadlo trochu líp než jsem čekal a teď je mi líto, že je to takový mrzák.....
V podstatě by mi šlo jen o srovnání, zvýšení a ztenčení výbrusu. Nůž je zakalený (i když špatně), takže už ve svých podmínkách a se svýma rukama nejsem schopný ho upravit....
Samozřejmě zaplatím vaší cenu a nijak na to nechvátám.....

Jo a jedná se o listovku, celková délka 43 cm....

Admire Admire

pohlava vložil tyto přílohy:
5.15.jpg.jpg

Sapere Aude.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/11/2016
Jen pro info, jelikož se to tu dvě stránky zpět řešilo - včera mi dorazila 3M půlmaska z číny. Krom toho, že zatim docela ukrutně smrdí, tak naprostá spokojenost Applause Za necelý pětikilo se dá sehnat půlmaska s organic filtrem + kryty na prachové + 11 sad prachových filtrů.Ok
V rychlosti večer otestováno a po naštelování sedí výborně, dejchá se mi přes to všechno pocitově minimálně stejně jako přes roušku, ale žádnej bordel se mi nedostal podApplause
Takže děkuju za rady

A aby toho nebylo málo, měl bych ještě jeden dotaz Grin Pro synovce se snažim udělat něco jako skotskej dirk a v průběhu jsem ustoupil od dřevěný ručky, sedla by mi k tomu nějak víc z koženejch kroužků (jakkoliv to asi není správně). Chystám se jí lepit, protože jen na staženou si už vůbec netroufám a nemám moc času udělat chybu... jak se potom taková ručka tvaruje? Poskládat -> zhruba ořezat -> zalepit -> brousit na pásovce/ručně? Je na to nějaký trik? :)

Předem díkyAdmire
Posláno:

Štamgast
já to ořezávám až po slepení.... Z většího nožem a pak to vemu 40kou gritem flexou - postupně, aby se to zbytečně nepálilo.... Pak 80kou gritem a pak už jen ručně šmirglem doladím...
Sapere Aude.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/30/2006
Prim napsal:
Jen pro info, jelikož se to tu dvě stránky zpět řešilo - včera mi dorazila 3M půlmaska z číny. Krom toho, že zatim docela ukrutně smrdí, tak naprostá spokojenost Applause Za necelý pětikilo se dá sehnat půlmaska s organic filtrem + kryty na prachové + 11 sad prachových filtrů.Ok ...

Vytri (ocisti) ju celu (da sa rozobrat) technickym benzinom a nechaj ju den dva vycuchnut na vzduchu. Citit to zrejme budes aj nadalej ale smrdiet bude ovela menej.
1 ovečka, 2 ovečky, 3 ovečky, 4 ovečky, 5 .... teraz tu bola !!!
Posláno:

Štamgast
pohlava napsal:
měl bych tu jednu veřejnou prosbu - nenašel by se někdo, kdo by mi upravil výbrus na žabikuchu, který jsem dělal? Jedná se o můj první nůž, který jsem dělal vč. čepele a kalení, takže je to takový pokus. Dost jsem ho odfláknul počítaje s tím, že ho při kalení stejně zničím. Ono to ale nakonec dopadlo trochu líp než jsem čekal a teď je mi líto, že je to takový mrzák.....
V podstatě by mi šlo jen o srovnání, zvýšení a ztenčení výbrusu. Nůž je zakalený (i když špatně), takže už ve svých podmínkách a se svýma rukama nejsem schopný ho upravit....
Samozřejmě zaplatím vaší cenu a nijak na to nechvátám.....

Jo a jedná se o listovku, celková délka 43 cm....

Admire Admire

já to jen "topnu", kdyby se náhodou chtěl někdo chytit Wink
Sapere Aude.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/10/2012
pohlava napsal:
......................

Né že by to nešlo, ale těžko říct takhle z fotky kolik materiálu tam chceš odebrat a jestli je tam rovně aspoň ostří a hřbet aby se bylo čeho chytit. Kdybys bydlel někde poblíž tak ti řeknu stav se s tím na kafe a případně by se to dalo nahrubovat možná i přejet jemnějším pásem ale do čista by sis to už musel ručně šmirglem dodělat sám protože to jsou u téhle velikosti hodiny broušení. A těžko říct kolik to zbaští hrubovacích pásů Confused
Pište mi prosím raději email než PM. Pro ty co jim nestačí kouzelné slovíčko, na PM nereaguju.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/20/2004
Ahojte,
bol by tu niekto ochotny spravit prilozky na Cold Steel CODE 4 z G-10?
Bral som viacej kusov.
Vdaka
Posláno:

Štamgast
Meiming napsal:
pohlava napsal:
......................

Né že by to nešlo, ale těžko říct takhle z fotky kolik materiálu tam chceš odebrat a jestli je tam rovně aspoň ostří a hřbet aby se bylo čeho chytit. Kdybys bydlel někde poblíž tak ti řeknu stav se s tím na kafe a případně by se to dalo nahrubovat možná i přejet jemnějším pásem ale do čista by sis to už musel ručně šmirglem dodělat sám protože to jsou u téhle velikosti hodiny broušení. A těžko říct kolik to zbaští hrubovacích pásů Confused

nějak jsem si nevšimnul, žes reagoval. Díky za to!!
klidně bych si to dodělal, to není problém. Pásy i práci bych samozřejmě zaplatil....
Akorát by to bylo potřeba vyřešit poštou Confused
Kdyby se ti do toho chtělo, tak dej vědět a já bych to poslal, zbytek už bychom domluvili....
Kdyžtak dej vědět, dík.
Sapere Aude.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/10/2012
pohlava napsal:
Meiming napsal:
pohlava napsal:
......................

nějak jsem si nevšimnul, žes reagoval. Díky za to!!
klidně bych si to dodělal, to není problém. Pásy i práci bych samozřejmě zaplatil....
Akorát by to bylo potřeba vyřešit poštou Confused
Kdyby se ti do toho chtělo, tak dej vědět a já bych to poslal, zbytek už bychom domluvili....
Kdyžtak dej vědět, dík.

Myslel jsem to tak že bych to potřeboval vidět naživo a pak teprve ti budu schopen říct jestli to mám jak upravit. Mám s výbrusy po lidech špatnou zkušenost, bejvaj nesouměrný často i do vrtule a to se pak blbě srovnává musí se imrovizovat na každé straně nože jinak aby se zachoval tvar a souměrná fazetka a ty tam ke všemu máš i záštitu a rukojeť což opět omezuje možnost přichycení k přípravku. Já totiž nedělám ani neupravuju výbrusy z ruky, upínám si nůž k přípravku. Jde to zkontrolovat např. tak že upneš nůž svorkou za ricaso na kraj (rovného) stolu a změříš jestli je ostří po celé délce stejně vysoko nad stolem a to samé z druhé strany, jde to změřit i takhle papírem jako na fotce. Navíc pokud bys u přebroušení byl tak si řekneš kolik přesně ubrat atd. je to i pro mě lepší když vím přesně jak si nůž přeješ a můžu ti rovnou ukázat co jde a co případně už ne.

Meiming vložil tyto přílohy:
20170111_225426.jpg.jpg

Pište mi prosím raději email než PM. Pro ty co jim nestačí kouzelné slovíčko, na PM nereaguju.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/5/2005
Meiming:Tahle pomůcka se nedá použít u nožů plně kovaných(ne jen rozpláclý materiál ze kterého se dál jen brousí) kdy čepel od přechodu ručky mění tloušťku(zužuje se vpřed i vzad).Tam jedině podložit špičku tak aby spojnice nejsilnější (přechod do rukojeti) špička měl stejnou výšku nad podkladem a dráhu projet buď nádrhem nebo úchylkoměrem.Dobrý pomocník je deska s ideální rovinou po celém povrchu.
Na kudlíky z plocháče to ale bohatě stačí.Ok
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 3/5/2012
Zdravim Vas,chcem sa spytat na Vas nazor,v kaliacej peci mi odkvapla med na K390,je to s cepelou uplne specene,kalici sa mi ospravedlnovali,ja ze to pre mna nie je ziadny problem opravit.Nechat to tam,alebo nie?Vyzera to tak nezvyklo dobre,hadam prve,co zaujme.

juraj.trnka vložil tyto přílohy:
P1180272.JPG.jpg
P1180274.JPG.jpg

Posláno:
Začátečník
Připojený: 1/30/2017
Ahoj všem. Poradí mi někdo, nebo doporučí šikovného nožíře, který by mi vyrobil kuchyňské nože? Chtěl bych si pořídit kvalitní nože a zde na fóru jsem se dočetl, že je nejlepší si nože nechat udělat na míru. Děkuji za doporučení.
Posláno:

Pokročilý
Brýtro,
jde mi spíš o dotaz, tak to snad plevelím na správnym místě - včera jsem někde narazil na příspěvek kde se zmiňovala časová náročnost výroby nože... Můžete mi prozradit jak dlouho nad jednou kudlou cca strávíte? Mám na mysli nějakej pevnej, bez zdobení a jednoduché tvary.
Ptám se, protože ten čas co někde zazněl byl výrazně nižší než co to trvá mě (a rozhodně to teda neni tak, že by ten vynaloženej čas byl někde vidět Grin ) a rád bych měl +- porovnání, jak moc jsem levej, případně jestli něco dělam vysloveně špatněConfused Grin
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/22/2005
Jaké máš vybavení,způsob výroby, čas který tomu můžeš věnovat,energie, moment inspirace a rozpoložení mysli, jak jsi šikovnej a spousta dalších faktorů...Každý je na tom jinak...V tomto ohledu nemá smysl nic porovnávat, dělej to jak to jde tobě...Někam kvaltovat abys to měl honem, to má význam jen v nejnutnějších případech..Práce kvapná, málo platná... anebo jak říká mistr Hanes "Jakej rozum, takový dílo" Happy
Už nebudu nic dokazovat ani srovnávat: mým úkolem je tvořit.....
- William Blake
Posláno:

Pokročilý
želva napsal:
"Jakej rozum, takový dílo"

Tak je mi jasný, že tohle u mě bude slabej článek řetězuLaugh Asi je pravda, že nemá cenu srovnávat - zvlášť když je to koníček... ale zvědavost mi nedá
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/23/2010
tak to vím opět naprosto přesně. Trvá to 3 až 100 hodin Grin . Záleží, jak jsi šikovný, jak to jde nebo se to sere, jaké máš podmínky a jak se s tím sereš ty a s čím se spokojíš, že pustíš dosvěta Wink . Někdo má za 3 hodiny hotovo Sad a někdo by na tom samým kuse viděl ještě 15 hodin práce Happy .

Jinak želva odpověděl naprosto přesně.
chybama se člověk učí- BLBEC VLASTNÍMA
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/8/2010
Co všechno do toho času počítáš? Pokud i čas na hledání nádoru na ručku, může to trvat hooodně dlouho. Kovář dá víc času než brusič, leštič víc než leptač, jen povrchovka na ručce šelak x vosk je nebe a dudy....
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/5/2005
Nejvíc času zaberou takové ty operace které nejsou moc ani vidět a zákazník je bere tak nějak automaticky.Nejsou li však provedeny vidět to je a kurevsky(povrchy,lícování odstranění ostřin apod.).Jak napsal Jíra je to o tom jak to momentálně jde-někdy je to radost dělat,jindy utrpení,kor když někdo chce něco co je ti proti srsti(změny v průběhu výroby)
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum