ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Prosba k nožířům Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/27/2001
Hrubá čepel vybroušena za cca 1 až 2 hodiny, tepelné zpracování asi 1 hodinu. No a pak to je ryze individuální. Povrchovka 20 minut až desítky hodin, střenka hodina a desítky hodin. Jestli do výroby počítáš i úklid, tak nějakou tu hodinu přidejRazz
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/28/2008
Tahle "Usměvavá Bestie", je cca 6hodin práce ... Happy

hanes vložil tyto přílohy:
20170131_170657.jpg.jpg
20170131_170715.jpg.jpg

POKUD MÁTE DOTAZ, PIŠTE NA MAIL!
Posláno:
Štamgast
Připojený: 3/26/2007
OK Hanes, toto máš už malosériovú výrobu, ale koľko trvalo vyrobiť ten prvý zo série Happy ?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/23/2010
Tak to ti Hanesi závidím. To už jedeš jak v Kasinách, každejch 15 minut vyjede Škodovka.

Já jsem strašně pomalej a všechno mi hrozně trvá. Čas mezi stavem na první fotce a druhé tak cca 4 čisté hodiny ručního broušení, leptání a broušení a leptání.... Sad . Někdy si říkám, že se na ty hamony vyseru.

Pospa vložil tyto přílohy:
k2.jpg.jpg
aj10.jpg.jpg

chybama se člověk učí- BLBEC VLASTNÍMA
Mat
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/3/2006
Prim napsal:
Brýtro,
jde mi spíš o dotaz, tak to snad plevelím na správnym místě - včera jsem někde narazil na příspěvek kde se zmiňovala časová náročnost výroby nože... Můžete mi prozradit jak dlouho nad jednou kudlou cca strávíte? Mám na mysli nějakej pevnej,

Pokud mohu....pevný ti neřeknu, těm se nevěnuji. U zavíráků bych trochu věděl. Když vezmu čistý čas, tedy každý okamžik kdy mám v ruce nějaký díl na kterém trochu zapracuju, nic víc, žádná cesta do vypalovny, tj. sezení v autě, žádný úklid, prostě čistě a jen to, že něco přebírám rukama, skládám, pasuju, dobrušuju atd....tak jsem kolem 8 - 10h čistého času u jednoduchého zavíráku. (nesmíš ale počítat těch 25let co piluju techniku)
třeba tohle je 10h. čistého času.

Mat vložil tyto přílohy:
IMG_5648.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/21/2016
tohle za 10 hodin? to mě poser.....
já dělám 10 hodin ručku na tovární čepel od Mory Laugh .......
Sapere Aude.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/11/2016
Díky za reakce, jakkoliv byl dotaz asi nešťastně formulovanej. Ale mam podobný pocity, jako Pohlava Laugh
Třeba teď se pokouším o malou "finečku" z D2 a jenom šmirglem odstranění stop po pásovce (kde jsem končil na 320) mi na grid 400 trvá tak 4 hodinky. Na nezakalené. Dohromady si myslim, že třeba na téhle malé kudličce nakonec určitě 20 hodin nechám... A asi to bude i víc Laugh

Jestli svoje nože děláte nejenom takhle dobře, ale zároveň i rychle, tak mi padá brada ještě víc, než do teďOk
Mat
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/3/2006
pohlava napsal:
tohle za 10 hodin? to mě poser.....
já dělám 10 hodin ručku na tovární čepel od Mory Laugh .......

Samotná výroba z dílů ano. Ale....je tu spousta žroutů času než se k dílům dostaneš. Výkres samotnej je v průměru kolem 10 - 12h když se daří. ( ve finále jsem X hotovejch kudel házel do koše, protože výkres se tvářil ok, realita byla po kompletaci ale jiná) Třeba Matax mě stál 36h čistýho času a přitom by se dalo říct, je to taková kravina. To samé těch X specifických přípravků, vymyšlení a výroba. Např. přípravek na klipy (jsou dva, každý na jeden druh ohybu) každý sežral kolem 8h. Střihací matrice na teflonové podložky nebo na fosforbronz do tl. 0,8mm byl kolem 12h. Výroba speciálních zahlubováků (né vše se dá koupit) je taky X hodin....Takže samotná stavebnice trvá těch pár hodin...než se k té stavebnici dopracuješ, to už je časově jinde.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/21/2016
jasný, ale i tak Ok
Sapere Aude.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 11/30/2014
Ahojte, včera pri výbruse čepele sa mi začali na čepeli robiť zvláštne fľaky? Neviem či to bude dobre vidieť na foto. Brúsim na klasickej pásovke ale prvý krát som pod pás vložil hrubú pásovinu aby som sa dostal k pásu z oboch strán. Je možné že to vzniklo tým? Resp že pás nedolieha na celú plochu hlavne asi tam kde je upevnený ( diery po upevňovacích skrutkách)? Alebo ho krčí? Nedostatočné napnutie pásu?

ludozrutik vložil tyto přílohy:
IMG_2684.JPG.jpg

Posláno:

Začátečník
Připojený: 11/2/2016
ludozrutik napsal:
Ahojte, včera pri výbruse čepele sa mi začali na čepeli robiť zvláštne fľaky? Neviem či to bude dobre vidieť na foto. Brúsim na klasickej pásovke ale prvý krát som pod pás vložil hrubú pásovinu aby som sa dostal k pásu z oboch strán. Je možné že to vzniklo tým? Resp že pás nedolieha na celú plochu hlavne asi tam kde je upevnený ( diery po upevňovacích skrutkách)? Alebo ho krčí? Nedostatočné napnutie pásu?

Zdarec,
dle mého je to tou pásovinou. Používám pod brusným pásem hliníkový plech. Jednou za čas se stane, že se z toho plechu "vyštípne" jakoby miniaturní špona, která ale úplně neodletí, zůstane na tom plechu a vytvoří nerovnost. V tomto místě pak pás zajíždí více do materiálu a dělá mi to takováto hlouběji zabroušená zrcátka. V dírách, kde mám zapuštěné šrouby mi to nedělá.
Když sundám pás a přejedu rukou po plechu na místě, kde mi to dělá zrcátka, ucítím třísku. Vezmu jemný smirek a přebrousím. Pak už jenom čekám, kdy se to stane znovaHappy

Snad to bylo srozumitelné Happy
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 11/30/2014
Ďakujem
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/21/2009
Není to úplně nožířská prosba, ale... není tu někdo náhodou civilním povoláním klempíř? Kamarádka keramička shání někoho, kdo by jí (v Praze) udělal nestandardní digestoř na míru k peci. Po předchozích zkušenostech nechce oslovit dalšího lempla jen tak naslepo podle zlatejch stránek...
Nemusíš trefit, stačí, když se poserou. (Jakov Ščukin)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/22/2005
Dobrý klempíři jsou v areálu Letov...
Už nebudu nic dokazovat ani srovnávat: mým úkolem je tvořit.....
- William Blake
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/16/2013
To už jsme na tom tak špatně, že v Praze nejsou klempíři?...Surprised Tak mě napadá, že multikultigendersociálvítačů se letos urodilo nadprůměrně. Co to zkusit tam?...mrGreen
Posláno:
Začátečník
Připojený: 4/30/2013
Ahoj.
Sháním někoho, kdo by byl ochoten naostřit 2 nože (kyzliar + crkt ). Jestli je někdo z Ústeckého kraje, můžu předat osobně, případně to poslat poštou kamkoli..
Děkuju.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/5/2011
Zbrojovák napsal:
To už jsme na tom tak špatně, že v Praze nejsou klempíři?...

Je to tak. Řemeslníci nejsou.
Firma nám v bytě vyměňovala okna za plastová.
Dodala 2 "řemeslníky" "odborníky".
Při pohledu na jejich "práci" jsem si říkal, to bych možná zvládl sám...

První řemeslník - doktor přírodních věd, Ukrajinec...
Druhý řemeslník - doktor filozofie, Rus...

mrGreen
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/2/2010
Hele, a shodli se v otázce Krymu?????
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/5/2011
to nevím, ale shodli se v otázce českého piva,
hlavně některých značek... Laugh Laugh Laugh
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/16/2013
rak nožomil: To já jsem onehdá šel k zubařce a už tam nebyla. Spolu se sestrou šly do důchodu a tak mám teď zubaře Ukrajince a sestru ze Slovenska... Laugh
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum