ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Prosba k nožířům Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 4/11/2016
Tohle začíná bejt moje nejoblíbenější vlákno, nasávam tu informace jakou houba :o)

Poprosil bych o radu s výběrem flexy - dneska se mi odporoučela regulace na 2 mesice stare Parkside z Lidlu (pro me celkem prekvapeni, do ted jsem byl se vsim naradim od nich docela spokojenej)... A jelikoz jsem se s tim zacal ucit a zjistuju, ze by to pro me mohla byt v ramci vybrusu cesta, tak me to pochopitelne docela sere Grin

Máte někdo tip na 125ku s regulací, která by mohla být držák? Co mi celkem padlo do oka je modrej Bosch 850 CE.
Nerad bych za ní dával víc než 3tis, kdyby to nebylo nutnýred face
jak
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/24/2006
Ahoj,
prosím o radu, kdo by mi vylepšil tovární zavírák dle mého přání. Rád bych střenky z G10, malou úpravu hřbetu čepele a jednoduchou úpravu tvaru rukojeti.
Shlédl jsem se totiž maxi nožích od A. Demka. No a jediný takový v rozumné cenové relaci je CS Spartan, který ovšem v továrním provedení nevynikne tak, jak by si zasloužil.
Díky za Vaše tipy
„Sebrat člověku zbraň, protože by mohl někoho zastřelit, je jako vyříznout mu jazyk, protože by mohl někoho urazit.”
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 2/16/2017
Zdravím pány nožíře a děkuji že jste... Nevím zda bych neměl být ve vláknu Pevné nože / Potřebuji poradit, ale nějak mě to víc táhne sem. Na obrázku je moje památka na dědu Sad Happy
Sad = odešla milovaná a uctívaná osoba (přestože v krásném věku),
Happy = tyto památky mi jej vždy, když je vezmu do ruky, připomenou.
Četl jsem již řadu návodů na odstranění rzi, ale nechci zase nože "vyblýskat jak psí kulky", tak vezmu jemný smirk - 300 - na sucho - a pomalu si začnu hrát? Nebo jsem se někde sekl?
Moc děkuji za pomoc. V dalším kroku budu řešit ručky Happy
Hezký den všem Martin

BudižKNIFEmu vložil tyto přílohy:
Pamatka.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/9/2012
300 je jemnej smirek možná u stolařů. Zkusil bych to spíš nějakou ocelovou vlnou nebo brusným rounem, všechno k dostání v barvách lacích.
KONTAKT JEN MAILEM!!!!!!!! na PM nebudu více reagovat.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/3/2007
Teď jsem dělal něco podobného, doma v paneléku bez nástrojů, byla to dřina... Povrch jsem natvrdo odrbal diamantovým kvádrem z lídla 200,400,600 grit a pak vzal gumu na gumování, nastříhal vodní smirky 600 a 1000 a pěkně ručně leštil... nakonec jsem kamarádovi udělal i novou fasetu na japonských vodních kamenech, také cenná památka, našel se po dědovi v 50 let netevřené kůlně... finish jsem dodělal rozpuštěnou pastou na leštění kovů v petroleji, kašička na hadr, ten opět na gumu a ručně dokud neupadnou ruce Happy Akorát nevím zda jsem nepřispěl do nesprávného vlákna - nejsem nožíř Happy

Dimarcus vložil tyto přílohy:
FB_IMG_14882295379979244.jpg.jpg
FB_IMG_14882295456624855.jpg.jpg
FB_IMG_14882295510178923.jpg.jpg
FB_IMG_14882295623209204.jpg.jpg
IMG_20170228_083510.jpg.jpg
IMG_20170228_083543.jpg.jpg
IMG_20170228_083643.jpg.jpg
IMG_20170228_083707.jpg.jpg
IMG_20170228_083736.jpg.jpg
IMG_20170228_100648.jpg.jpg
IMG_20170228_100725.jpg.jpg
IMG_20170228_100824.jpg.jpg

Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 2/16/2017
Děkuji pánové! Asi začnu tím brusným rounem. "Přitvrdit" se dá vždycky. Ostatně nože nevypadají tak nahlodané časem, jako ty Dimarcuse. Dám vědět, jak jsem dopadl. Ještě jednou díky a ahoj. Martin
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/28/2011
Našel by se někdo, kdo by vyrobil tento klip na Para 2/3? Případně by mě kontaktoval s cenovou nabídkou. Myslím že bych v tom nezůstal sám.
Díky moc Ok

pekony vložil tyto přílohy:
IMG_3525_4372ac2d_ae9b_4ec2_87f9_a4e4d07cdd31_1024x1024.jpg.jpg

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 1/29/2014
Ahoj mistři, potřeboval bych poradit jaký materiál zvolit na výrobu zavíráku.
Plánuji zkusit liner/frame lock, nejlépe asi nějakou nerezovku na čepel a příložky.
Našel jsem na netu (u p. Špičáka) Elmax, N695-(N440C) a 1.4034-(17029/Ak5),
nevím co z toho dokážu opracovat s (mým) minimálním vybavením dílny.
Předpokládám že nic z nerezu doma nezakalím, takže mě asi čeká i shánění kalírny.
Kdyby byl někdo ochotný přeprodat materiál na 1-2 nožíky, beru všema deseti Happy
Náklady na materiál a čas na práci neřešim, je to koníček.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/7/2008
Dimarcus napsal:
Teď jsem dělal něco podobného, doma v paneléku bez nástrojů, byla to dřina... Povrch jsem natvrdo odrbal diamantovým kvádrem z lídla 200,400,600 grit a pak vzal gumu na gumování, nastříhal vodní smirky 600 a 1000 a pěkně ručně leštil... nakonec jsem kamarádovi udělal i novou fasetu na japonských vodních kamenech, také cenná památka, našel se po dědovi v 50 let netevřené kůlně... finish jsem dodělal rozpuštěnou pastou na leštění kovů v petroleji, kašička na hadr, ten opět na gumu a ručně dokud neupadnou ruce Happy Akorát nevím zda jsem nepřispěl do nesprávného vlákna - nejsem nožíř Happy

Ja by som asi prebrúsil aj tvar. No ukrutne sa mi páči ten "kaz" na chrbte Ok
Happy
Posláno:
Štamgast
Připojený: 6/10/2013
tomas72 napsal:
Ahoj mistři, potřeboval bych poradit jaký materiál zvolit na výrobu zavíráku.
Plánuji zkusit liner/frame lock, nejlépe asi nějakou nerezovku na čepel a příložky.
Našel jsem na netu (u p. Špičáka) Elmax, N695-(N440C) a 1.4034-(17029/Ak5),
nevím co z toho dokážu opracovat s (mým) minimálním vybavením dílny.
Předpokládám že nic z nerezu doma nezakalím, takže mě asi čeká i shánění kalírny.
Kdyby byl někdo ochotný přeprodat materiál na 1-2 nožíky, beru všema deseti Happy
Náklady na materiál a čas na práci neřešim, je to koníček.

Happy Pokud to bude Tvůj první zavírák, tak z uvedených materiálů bych volil N695 nebo N 690 na čepel, příložky z 1.4116, nebo 1.4034. To opracuješ pilníkem celkem bez problémů a finál "nejlepší přítel nožíře" - šmirgl. Důležitější je, aby jsi zvládnul kolmo vyvrtat a vystružit díru pro čep, na kterém se bude otáčet čepel a měl souosé i otvory v příložkách a mezistěně. Kalení nechej na profi kalírně.
Tak ať se dílo podaří.
Zdraví V.T.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/10/2012
Pánové prosím o smrtelně důležitou radu. Čím napustit kůži aby změkla. Kouoil jsem staré kožené boty ke kroji a někdo je nejspíš řádně oplachnul vodou a kůže stvrdla hlavně podrážka ta je jak z plechu. Má nekdo radu čím kůži napustit natřít aby změkla???????????
...povidám chci do Vršovic...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/22/2007
sibor napsal:
Pánové prosím o smrtelně důležitou radu. Čím napustit kůži aby změkla. Kouoil jsem staré kožené boty ke kroji a někdo je nejspíš řádně oplachnul vodou a kůže stvrdla hlavně podrážka ta je jak z plechu. Má nekdo radu čím kůži napustit natřít aby změkla???????????

Skús teplú vodu, na bežnú kožu zaberá,
"There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/10/2012
No jo sice možná změknou ale až uschnou tak zase stvrdnou ne? Ja myslel nějaký olej nebo neco podobnýho cim bych je zároveň i ošetřil
...povidám chci do Vršovic...
Posláno:
Štamgast
Připojený: 6/10/2013
Na ztvrdlou kůži (useň) by měl fungovat Elaskon - aplikaci opakovat několikrát až "hodněkrát".
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/16/2013
Zdar chlapi! Hledám nějakého zkušeného nožíře, který se zabývá rekonstrukcemi historických nožů, ideálně by mohl mít i nějaké zkušenosti z pasířství, případně z kůží obecně. Abych to vysvětlil. Jde mi o to, že občas chodím s detektorem a už pár let se mi doma válí jedna celkem rarita. Jde o Brautgurtel, tedy dámský opasek, který měla ve středověku a i v novověku každá hospodyňka. Zatímco těch luxusních opasků nepracující šlechty, co ho měla jen na parádu se dochovalo v muzeích dost, ty nejobyčejnější, kterých bylo nejvíc, už neexistují. Kování z těchto opasků je celkem běžný nález (tzv. norimberský šmejd), ale mě se povedlo najít kování kompletní včetně nože, který na něm byl zavěšen ve velmi dobrém stavu. Mezi kováním jsou ještě zbytky kůže a na noži zbytky dřeva. Celkem vzato mě to už dlouho vrtá hlavou, protože nejde jen o samotný nález, ale spíš o to využít tu informaci, která se něm zachovala do budoucna. Taky by to mohl být pro výrobce, pokud se toho někdo ujme a rozjede to sériově, dobrý kšeft. Ženské dnes nože skoro nenosí a tohle by je mohlo zase přivést zpátky k nožům. Dřív je nosili všichni. Taky jako suvenýr by to nemuselo být špatné. Praktická věc. Mě samotnému se do toho nechce, protože na to nejsem až zas tak zavedený, ale pokud se někdo najde, kdo by měl zájem, tak bych zpracoval dokumentaci a můžeme ten projekt rozjet. Pokud znáte někoho, kdo se tímhle zabývá, tak mu prosím dejte vědět. Díky.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 3/22/2015

Potrebujem poradit, a to s touto upravou chrbata noža. Robili by ste to dremelkou s nejakym brusym valcekom maleho priemeru / pilnik... alebo je nieco lepsie? Noz ma hrubku cca 6mm. Ako na to? Dik.

Maco01 vložil tyto přílohy:
image.jpeg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/21/2016
Zbrojovák napsal:
Zdar chlapi! Hledám nějakého zkušeného nožíře, který se zabývá rekonstrukcemi historických nožů, ideálně by mohl mít i nějaké zkušenosti z pasířství, případně z kůží obecně. Abych to vysvětlil. Jde mi o to, že občas chodím s detektorem a už pár let se mi doma válí jedna celkem rarita. Jde o Brautgurtel, tedy dámský opasek, který měla ve středověku a i v novověku každá hospodyňka. Zatímco těch luxusních opasků nepracující šlechty, co ho měla jen na parádu se dochovalo v muzeích dost, ty nejobyčejnější, kterých bylo nejvíc, už neexistují. Kování z těchto opasků je celkem běžný nález (tzv. norimberský šmejd), ale mě se povedlo najít kování kompletní včetně nože, který na něm byl zavěšen ve velmi dobrém stavu. Mezi kováním jsou ještě zbytky kůže a na noži zbytky dřeva. Celkem vzato mě to už dlouho vrtá hlavou, protože nejde jen o samotný nález, ale spíš o to využít tu informaci, která se něm zachovala do budoucna. Taky by to mohl být pro výrobce, pokud se toho někdo ujme a rozjede to sériově, dobrý kšeft. Ženské dnes nože skoro nenosí a tohle by je mohlo zase přivést zpátky k nožům. Dřív je nosili všichni. Taky jako suvenýr by to nemuselo být špatné. Praktická věc. Mě samotnému se do toho nechce, protože na to nejsem až zas tak zavedený, ale pokud se někdo najde, kdo by měl zájem, tak bych zpracoval dokumentaci a můžeme ten projekt rozjet. Pokud znáte někoho, kdo se tímhle zabývá, tak mu prosím dejte vědět. Díky.

Nedal bys foto?? Docela by me zajímalo, jak to vypadá....
Sapere Aude.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/23/2012
Jedna prosba o radu:

můžu mít k dispozici nějaké množství nerez materiálu s označením jakosti:

1.4539
1.4571
1.4541

Nemám ale tušení, zda tento nerez je vhodný na čepel nože. Našel jsem, že N690 má označení jakosti 1.4528 nebo že Ak5 je 1.4116. Po pravdě vůbec ani netuším, jestli je možné podle čísla jakosti určit vhodnost na nožířské zpracování, pokud by to snad byla blbost, tak dejte prosím vědět, ať tady zbytečně neotravuje nesmyslný dotaz...

Díky.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/5/2005
kasi:tak na záštity ,hlavice,bolstry a "kování" to bude dobré,ale na čepel je to škoda práce-žádné solidní ostří natož trvanlivý břit z toho nebude.NoNoNo
Jinak nenech se mýlit Poldi AK 5 byla jen 17 029, bývá převáděna jako 1.4034,ale ta odpovídá spíš 17 024.
1.4116 bývá uváděna jako AK 5Mo nebo také 17 136.
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:
Začátečník
Připojený: 5/17/2010
Ahoj našel by se někdo kdo by mi zakalil čepelku z AK5 ky samozřejmě že práci zaplaztím.Pokud by to byl někdo z Prahy tak zítra tam jedu tak bych jí mohl vzít sebou.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum