ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Prosba k nožířům Možnosti
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 1/21/2014
Dostali sa ku mne tieto dva noze v dost biednom stave Oh No A tak sa chcem spytat...Co by sa s tym dalo robit?Je niekto schopny a ochotny "dat ich dokopy"?...samozrejme nie zadarmo

marcello vložil tyto přílohy:
IMG_20170615_091714.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/1/2010
imo zislo by sa ich poucit ako pouzivat noze. pisem pm
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/2/2010
No tak ty moje vypadaj přec jen líp...... VG1 se ale brousí dobře, navíc středový plátek není silný , ale nebude asi už moc vidět po odbroušení zubů. No, někomu nato do rukou a týden ho nepustit k vodě!
Posláno:
Začátečník
Připojený: 1/21/2014
miloslav.zítek napsal:
No tak ty moje vypadaj přec jen líp...... VG1 se ale brousí dobře, navíc středový plátek není silný , ale nebude asi už moc vidět po odbroušení zubů. No, někomu nato do rukou a týden ho nepustit k vodě!

Mas doma tieto noze?Aka je to ocel?VG1,alebo VG10?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/28/2010
Myslím,že pre nožiara s patričným tech.vybavením by to bola "otázka chvíľky" ...
Nemáš v okolí nikoho ?
Cesta do pekla býva dláždená dobrými úmyslami.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/10/2012
hidalgo napsal:
Myslím,že pre nožiara s patričným tech.vybavením by to bola "otázka chvíľky" ...
Nemáš v okolí nikoho ?

Tak to raději nech myšlení na někom jiném NoNoNo Udělat na nich komplet novej výbrus aby to nebyly tlustý kopyta ale tenký kuchyňáky kterejma cibuli nakrájíš a né rozmačkáš rozhodně otázka chvilky není.
Pište mi prosím raději email než PM. Pro ty co jim nestačí kouzelné slovíčko, na PM nereaguju.
Posláno:

Štamgast
Jirko, ty kudly jsou fakt slabých čepelí - odbrousit to problém nebude. Jen už nepoleze středovej plátek ven.
Posláno:
Štamgast
miloslav.zítek napsal:
Jirko, ty kudly jsou fakt slabých čepelí - odbrousit to problém nebude. Jen už nepoleze středovej plátek ven.
Tos mě asi nepochopil. Pár nožů už jsem takhle opravoval, neni problém udělat tam o kus vejš nové ostří, ale to z toho už nebude tak řezivý nůž, budeš mít moc materiálu nad fazetkou. Aby ten nůž řezal jako dřív musíš ho zase vytáhnout do tenka ideálně v celé vejšce až ke hřbetu, hrubovacím pásem pohoda, rozhodně ale né na chvilku, a jemnějším pásem se do toho nedostaneš moc velká plocha a tenký materiál, moc tepla, takže pěkně ručně šmirglama.

Pište mi prosím raději email než PM. Pro ty co jim nestačí kouzelné slovíčko, na PM nereaguju.
Posláno:

Štamgast
Jo, to jo.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/27/2009
Meiming napsal:
miloslav.zítek napsal:
Tos mě asi nepochopil. Pár nožů už jsem takhle opravoval, neni problém udělat tam o kus vejš nové ostří, ale to z toho už nebude tak řezivý nůž, budeš mít moc materiálu nad fazetkou. Aby ten nůž řezal jako dřív musíš ho zase vytáhnout do tenka ideálně v celé vejšce až ke hřbetu, hrubovacím pásem pohoda, rozhodně ale né na chvilku, a jemnějším pásem se do toho nedostaneš moc velká plocha a tenký materiál, moc tepla, takže pěkně ručně šmirglama.

Nerobte s toho vedu ak mas ake take vybavenie a nenasrene v hlave (aby si ho nevyhrial) tak to ide , uz som robil aj horsie
http://www.knife.cz/Default.aspx?tabid=53&g=posts&m=756923#756923
Posláno:
Štamgast
Motorkar napsal:
Meiming napsal:
miloslav.zítek napsal:

Nerobte s toho vedu ak mas ake take vybavenie a nenasrene v hlave (aby si ho nevyhrial) tak to ide , uz som robil aj horsie
http://www.knife.cz/Default.aspx?tabid=53&g=posts&m=756923#756923

To ale není plochý výbrus až ke hřbetu to cos tam vytvořil. Přesně o tom celou dobu píšu. Odbrousit zuby a udělat fazetu (roztáhnout jí krapet do výbrusu) to problém není, ale udělat z toho tak do tenka vytaženej nůž jako byl předtím s povrchem jako byl předtím. Tím myslím minimální fazetku a nad ní plochý výbrus až ke hřbetu, tak že když přiložíš úhelník k výbrusu nebude se ti kolébat ale sedět celou plochou od fazetky až po hřbet.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 5/2/2012
Môj názor je, že pôvodný používateľ pôvodný výbrus nedocení,ale opäť do......
Posláno:

Štamgast
Meiming >>>Viem ako si to myslel, ale pri nozi vysokom cca3-4cm a chrbat nema (predpokladam) sirsi ako 2mm (skorej menej) je takato uprava-oprava uuuuplne dostacujuca a na rezivost s min. dopadom a miernym zlepsenim odolnosti proti vylamovaniu.
To moje vyjadrenie "nerobte s toho vedu" bolo myslene ako ze prebrusit a pouzivat a nemat hlavu v smutku Wink
Svetu mierLaugh Milan
Posláno:
Štamgast
Mě takováhle oprava přijde jako nasadit dojezdové kolo na osmičkové BMW , jo domu to dojede, ale že bych s tím chtěl jezdit trvale Confused
Posláno:

Štamgast
Meiming napsal:
Mě takováhle oprava přijde jako nasadit dojezdové kolo na osmičkové BMW , jo domu to dojede, ale že bych s tím chtěl jezdit trvale Confused

Mam ta za chlapa co hovori k veci a "neplaca" , ale porovnavat hentaky noz k 8bmwLaugh a opravu k dojazdovemu koluOh No
Ako som pisal, ten noz ma v chrbte (pisal mi majitel) 1.6mm a pri vyske cca 4cm....
Po odbruseni tych zubou bola hrubka max 0.3-0.4mm a fazetu som robil mensiu ako 20stup. vrcholovich tak neviem ci toto je dojazdove kolo. Uznavam ze to neni origo ale lepsie ako zubaty.A srat sa cely den z plochym výbrusom od chrbta do "nuli" (iste by to islo , ale...) u takéhoto noza nema cenu, a to je vsetko .
Posláno:
Štamgast
Původně ten nůž měl vysoký plochý výbrus i přes to že je z tenkého materiálu, opravit ho tak aby měl stejnou geometrii a stejný povrch není "otázka chvíľky" jak psal hidalgo, to je oč tu šlo. Pokud by to byla "otázka chvilky" tak bys zajisté i ty opravil nůž líp. Hodně lidí používá nože s mnohem horší geometrií čepele a jsou spokojení ale taky jsou na světě lidi kteří poznají a ocení tyhle tenké japonské žiletky s výbrusem až ke hřbetu.
Každý preferuje něco jiného, pro mě je důležité aby nůž byl ve všem co nejvíce stejný jako před poškozením a jezdim do práce autem s 44kw motorem. Pak jsou lidi co by do mého Saxa nesedly ale doma jim stačej nože který maj výbrus jak sekera a neukrojí ani chleba (nosí mi je k nabroušení tak jako na fotce). To je ale fuk šlo o to že plnohodnotná oprava takového nože neni "otázka chvilky".

Meiming vložil tyto přílohy:
20170606_162055.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/30/2006
Meiming napsal:
Původně ten nůž měl vysoký plochý výbrus i přes to že je z tenkého materiálu, opravit ho tak aby měl stejnou geometrii a stejný povrch není "otázka chvíľky" jak psal hidalgo, to je oč tu šlo. . .

Musim suhlasit s Hidalgom.

Hidalgo napsal:

Ma pravdu. Wink

1 ovečka, 2 ovečky, 3 ovečky, 4 ovečky, 5 .... teraz tu bola !!!
Posláno:
Štamgast
No pokud myslíš patřičným vybavením vodou chlazenou brusku, tak to jo Ok Laugh
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/30/2006
V podstate ano ale preco chladit brusku ked treba chladit noz...? Wink
1 ovečka, 2 ovečky, 3 ovečky, 4 ovečky, 5 .... teraz tu bola !!!
Mat
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/3/2006
baca napsal:
V podstate ano ale preco chladit brusku ked treba chladit noz...? Wink

Protože když takovouhle planžetku vezmeš na normální brusku, tak tu čepel v podstatě při kontaktu s pásem okamžitě prohřeješ, spíš přehřeješ. Pominu tvrdost a háklivost materiálu tvořící ostří. Opravovat japonce je vyšší dívčí. Buď se to dá srovnat a udělat faseta, což bude řezat a zvládne to kdejaký ferda. Nebo se můžeme bavit o profesionální opravě, a pak to fakt není na chvilku, jak si někdo myslí.

Mat
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum