ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Prosba k nožířům Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/9/2002
Červík: Myslíš, že by sis vybral?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/7/2008
Zdravím Páni, nevie mi niekto poradiť kde zohnať tvrdidlo k epoxy 1200 ? Ako tradične sa mi tvrdidlo už minulo a epoxydu ešte kopa. Dík za rady.
Happy
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/5/2013
Nevím jak na Slovensku, ale u nás běžně v prodejně Barvy-laky. Kupoval jsem letos na jaře a stálo to pár korun.
Posláno:

Štamgast
U nás len ako súprava, epoxy + tvrdidlo. Angry
Happy
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/5/2013
Tak to je škoda. Taky mi většinou dojde tvrdidlo dříve než lepidlo.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/10/2012
Gofi napsal:
U nás len ako súprava, epoxy + tvrdidlo. Angry
Happy

U nás jde opravdu koupit, jen je sem tam vyprodané ale vždy mi řeknou kdy je zaváží a mám se stavit, normální drogerie co teď spadá pod řetězec Teta drogerie. Jestli tuhle síť máte u vás zkus to tam. V nejhorším případě by se dal poslat pidibalíček z česka.
Pište mi prosím raději email než PM. Pro ty co jim nestačí kouzelné slovíčko, na PM nereaguju.
Posláno:

Štamgast
Dík skúsim tú tetu. Ok
Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/27/2009
Ahoj Mirko .
Ja som presne toto riesil pred 2tyzdnamy
https://www.farby.sk/247834/stachema-tvrdidlo-p11-35g/
akurát ze postar je 2-3x tak drahy ako P11Laugh
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 8/1/2017
Zdar, chlapi, že Vám dojde tvrdilo mnohem dřív jak pryskyřice je hodně špatně (pokud kupujete soupravy). V drtivé většině se v praxi dává mnohem víc tvrdidla než je na reakci s množstvím pryskyřice potřeba (vím kdo to má vážit a jak). Výsledkem je spoj kde je volné tužidlo a to rozhodně spoji na kvalitě nepřidá. Jistým řešením jsou soupravy, tuby kde se zároveň vytlačuje pryskyřice a tužidlo ovšem cena zase není tak příjemná.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/18/2017
Čau chlapi :) poněvač nemám šajn koho bych kvůlivá téhle věci oslovil,tak vystřelim na slepo páč tohle já nedám :)
Jde o výrobu jednoručního meče pro kolegovo syna ,tak kdyby tu byl někdo kdo by do toho šel a stál o kšeft ať se mi ozve Wink díky
Posláno:

Štamgast
reta napsal:
Jistým řešením jsou soupravy, tuby kde se zároveň vytlačuje pryskyřice a tužidlo ovšem cena zase není tak příjemná.

Také používam tiež, no väčšinou majú rýchlu dobu tuhnutia. A to pri niektorých operáciách je zle. Napr. brezovú rúčku by som nestihol zlepiť. Preto používam niekedy klasiku 1200 Grin
Happy
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 8/11/2017
Ahoj pánové nožíři, mám na vás prosbu - dotaz, čím vrtáte nezakalenou N 690 ?Já jsem včera utavil dva vrtáky Artu 5 mm (dle návodu bez mazání na 2200 ot) a před tím 3 obyč vrtáky s mazáním 🙁 Síla metariálu 3,5 mm. Bohužel mám jen dvourychlostní vrtačku ( 550 nebo 2200 ot). Kuriozně jsem pak vrtal asi 15 děr s Artu 4 mm a vše v pohodě, jen ta 5 se nějak nedaří 😁
Díky za radu a pěkné svátky všem. Jarda
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/5/2005
No tož to možeš aj obyčejným,Jen ostrým,chladit a nenechat ho běhat naprázdno bez špóny.
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/27/2009
reta napsal:
Zdar, chlapi, že Vám dojde tvrdilo mnohem dřív jak pryskyřice je hodně špatně (pokud kupujete soupravy). V drtivé většině se v praxi dává mnohem víc tvrdidla než je na reakci s množstvím pryskyřice potřeba (vím kdo to má vážit a jak). Výsledkem je spoj kde je volné tužidlo a to rozhodně spoji na kvalitě nepřidá...................

"Volne" Co to je za stav?Tak s timto sa urcite neda suhlasit.Ide o to aky spoj chcem dosiahnut
V suprave epoxidu 1200+P11 je pomer 100:7 hmotnostných(nie objemových) , co ale neznamena ze sa nemoze miesat v inych pomeroch a to 100:3>dlho vytvrdzuje(mesiace), pruzny a huzevnaty spoj az po 100:14>tuhne do pol hod vytvara tvrdy a krehky spoj.
Ja pouzivam pomer +-100:7-10 preto mi nikdy P11 nevide a na nozovinu je lepsie 100:10 ako 100:4 co je +-3hmotnostne dieli od 100:7 preto je lepsie viac P11 ako menej P11 ,prirodzene max 100:14-15 potom to uz je velmi krehke Toto su osobne vylaborovane skusenosti

A tie rychlo ci pomalo tuhnuce epoxidy v dvojstriekackach si myslim je o pomere tuzidla k zivici (mozno sa mylim) alebo ine tuzidlo-vytvrcovadlo (to len nahlas uvazujem)
Milan
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 7/31/2016
Tenkrát jsem nechal opíchat N 690ku a překvapilo mně jak je ve vyžíhaným stavu tvrdá ale už si nepamatuju kolik jsem naměřil Confused
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/26/2011
Pánové, mám dotaz. Jakým způsobem brousíte přechody u skládaných ruček,nebo drážky přímo v záštitě? Dremlem, kotoučkem, nebo přímo pilníkem? Díky za odpovědi (viz.foto)

Fangr vložil tyto přílohy:
2.JPG_big__1__1514322014459.jpg

Filip Dobrozemský
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/30/2006
Gofi napsal:
Zdravím Páni, nevie mi niekto poradiť kde zohnať tvrdidlo k epoxy 1200 ? Ako tradične sa mi tvrdidlo už minulo a epoxydu ešte kopa. Dík za rady.
Happy

U nas na ulici v predajni s farbami, bezne to tam kupujem. Happy Zavolaj mi a dohodneme detaily.
1 ovečka, 2 ovečky, 3 ovečky, 4 ovečky, 5 .... teraz tu bola !!!
Posláno:

Štamgast
Gofi napsal:
reta napsal:
Jistým řešením jsou soupravy, tuby kde se zároveň vytlačuje pryskyřice a tužidlo ovšem cena zase není tak příjemná.

Také používam tiež, no väčšinou majú rýchlu dobu tuhnutia. A to pri niektorých operáciách je zle. Napr. brezovú rúčku by som nestihol zlepiť. Preto používam niekedy klasiku 1200 Grin
Happy

Dostat aj take s dobou tuhnutia 30 min. a za pol hodinu to uz zmastit dohromady dokazes. Happy
Posláno:

Štamgast
Mafioso (R) napsal:
Tenkrát jsem nechal opíchat N 690ku...

No to su sposoby, zvlast ked byvas na E55... Laugh
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 8/1/2017
baca napsal:
Gofi napsal:
reta napsal:

Happy

Dostat aj take s dobou tuhnutia 30 min. a za pol hodinu to uz zmastit dohromady dokazes. Happy

Jsou i 90 minutová.
http://www.uhu.cz/cs/p/uhu-plus-endfest-300-24-ml-4026700455854.html
Mimochodem, že se pevnost zvyšuje s pracovní (vytvrzovací) teplotou platí i pro epoxidovou 1200.
Naopak obdobně platí, že zvýšením tlaku se pevnější spoj nedocílí.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum