ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Prosba k nožířům Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 4/11/2016
To s teplotou pri vytvrzovani js netusil - resite to pri lepeni? Lepim obvykle s tou 1200 epoxy a delam to ve sklepe - talze zvlast ted pres zimu nejspis naprosto nevhodny podminky :( Nechavate pri pokojove +- 20?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/5/2005
Mafioso (R) napsal:
Tenkrát jsem nechal opíchat N 690ku a překvapilo mně jak je ve vyžíhaným stavu tvrdá ale už si nepamatuju kolik jsem naměřil Confused
Výrobce uvádí maximální přípustnou hodnotu 285 HB.Úplný bláto to není,ale nic s čím by si neporadil nabroušený byť obyčejný HSS vrtákWink
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/27/2009
Prim >>Ja mam sice garaz ako tak vykurovanu ked mrzne tak max 14-15st ale je to poznat se epox tvrdne dlhsie.Ale vytvrdne do brusitelneho stavu (tvrdy ako plexisklo) za 2dni pri pomere 100:7 v zime prdavam zamerne viac P11 100:9-10 ako sa podari a za 24h je OK.
Ved skus si na kusku dreva a obyc, pasoviny ( ziaden financne nakladny test) , naimituj prilozky na kudle a potom skus odtrhnutWink ale nechaj to 2dni Ak dodrzis postup zdrsnit povrchy odmastnit... mam pocit ze sa narobis nes to oddrapis
Posláno:

Pokročilý
Motorkar: Delsi dobu tvrdnuti jsem zaznamenal, ale ta me az tak netrapi :) Pevnost jsem zkousel, ale prece jenom tim ze se snazim drevo odtrhnout, tak tim nevyrovnam dlouhodoby provoz noze, tam pak spoj dostane zabrat daleko vic. No zacnu radsi nechavat zatvrdnout nekde po baraku ve vetsim teple :)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/30/2006
Kludne to daj do rury na cca 1-2 hodiny pri teplote 60-80°C.
1 ovečka, 2 ovečky, 3 ovečky, 4 ovečky, 5 .... teraz tu bola !!!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/2/2010
To se zase bude hejbat samo dřevo!!! Když už trouba, tak MAX na 40ku. Takhle vysoká teplota na 1-2 hodiny příložky klidně utrhne. ( Už se mi to taky stalo v oleji a vosku....a nebylo to tak dlouho.)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/30/2006
Ano, pravda. Drevo to asi neustoji. Robim prevazne s micartou a s tou nie je problem. Po vcerajsom uraze mi to nejako nemysli. red face
1 ovečka, 2 ovečky, 3 ovečky, 4 ovečky, 5 .... teraz tu bola !!!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/2/2010
Já sebou praštil dnes.......Laugh
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/26/2011
Pánové, mám dotaz. Jakým způsobem brousíte přechody u skládaných ruček,nebo drážky přímo v záštitě? Dremlem, kotoučkem, nebo přímo pilníkem? Díky za odpovědi (viz.foto)

Fangr vložil tyto přílohy:
nimtil3.png_big.jpg.jpg
2.JPG_big__1__1514322014459.jpg

Filip Dobrozemský
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 6/30/2014
Zdravím pánové, popřípadě dámy. Mám prosbu, je zde někdo, nebo někdo koho zná, který by mně vyrobil hydraulický či excentrlický lis. Sice mám doma domácí buchar, který zvládne spousty práce, ale radši bych tišší verzi pracovního nářadí. Díky za nějakou kladnou odpověď.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 3/26/2006
Ahoj ve spolek,
mám jednu prosbu. Zalíbila se mi kombinace titanu a modré barvy. Vlastním CS CODE 4, je zde někdo ochotný, kdo umí a za úplatu by mi zmodral detaily jako šroubky, otevírací kolíček, klip, ...? Nemyslím natřít barvou, ale něco odolného.
Předem velice děkuji za odpověď Milan
Není důležité zvítězit, ale nasrat toho, kdo Vás porazil.
Posláno:

Pokročilý
Ahoj,
nevim kam by se to hodilo nejvic, tak zkusim sem - o noze z pasoviny se snazim tak nejak cca rok a pul, ale jelikoz jsem puvodne mestsky dite a od prirody spis obe ruce levy, je to strastiplna cesta... mrGreen

Rad bych pricuchnul i ke kovarine, i kdyby jen kvuli kovanejm zastitam a cepelim, nebo jednoduchych drobnostem s nozema nesouvisejicich. Nerad bych ale delal "prukopnika slepejch ulicek", nebo vsechno jenom nacital z netu, jakkoliv je tohle forum studnice vseho mozneho i nemozneho. Nenasel by se nekdo ochotnej (idealne z okoli Melnika/Kralup nad Vltavou - bydlim zhruba uprostred) vysvetlit a ukazat mi zaklady, treba ukovat jednu cepel spolu atp? S uhrazenim nakladu/casu samozrejme pocitam - mohl bych pohledat rovnou kurzy na netu, ale rikal jsem si, ze zkusim nejdriv touhle cestou (nehledam profika co se tim zivi, hlavne nekoho kdo bude mit cas a nervy na blbecka, jako jsem jaGrin )

Diky,
Pepa
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 8/7/2009
Chtěl bych poprosit zkušenější o radu. Při češtění jsem rozebral zavírák Cold Steel a nepamatuji si pořadí podložek. Jde o to, že z každé strany jsou 2 podložky. 1 silikonová a 1 měděná. Která patří k čepeli? Já si myslím, že ta silikonová, ale jistý si nejsem. Děkuji za názory.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/10/2015
fiivo napsal:
Chtěl bych poprosit zkušenější o radu. Při češtění jsem rozebral zavírák Cold Steel a nepamatuji si pořadí podložek. Jde o to, že z každé strany jsou 2 podložky. 1 silikonová a 1 měděná. Která patří k čepeli? Já si myslím, že ta silikonová, ale jistý si nejsem. Děkuji za názory.

Jop. Tá silikónová ide k čepeli.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 4/10/2009
Ahoj. Mal by som prosbu ci by mi niekto vedel spravit na noz spyderco resilience rúčky z nejakeho zaujímavého materialu. Ďakujem
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/4/2016
Ahoj pozri si vlakno Mydlinka TM .Môžeš ho kontaktovať robí nádherné veci.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/12/2014
Priatelia,chcel by som poprosiť,nenašiel by sa niekto so skúsenosťami,čo by mi zakalil pár mojich čepelí na hamon? odkiaľkoľvek,poštu a cenu práce hradím.jedná sa o perovinu,14260 . ďakujem.miro
Najlepším priateľom muža je jeho pes.Druhým najlepším je jeho nôž.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 5/22/2008
Ahoj, mám prosbu. Mohl by mi někdo prosím vás přivařit na konec rukojeti nože CRKT Sting očko na prst. Respektive i to očko vyrobit. Předem díky
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/10/2015
Zdravím chlapci. Mám prosbu: našiel by sa tu nožiar ktorý by vedel spraviť variáciu na Tom Brown Tracker? Poprípade by ste ma mohli odkázať na niekoho kto s tým má už skúsenosť? Ďakujem a nech sa darí!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/21/2017
Ahoj, potřebuju pomoc s rukojetí. Už jsem to dával do jiného vlákna, ale žádnou radu jsem nedostal, tak to ještě jednou zkusím zde, třeba se někdo chytne.
Dělám nůž a na ručce mám home made micartu z bílo-černého šusťáku a proloženou nerezovými plátky( viz foto ). Jenže nemůžu docílit toho, aby bílá byla bílá. Jak to brousím , leštím , tak se mi to jakoby furt špíní zřejmě od toho nerezu. Nenapadá někoho nějaký fígl, jak to udělat, aby bílá byla bílá?
Já jen doufám, že ta pryskyřice nerozpustila tu barvu z černáho šusťáku a zamazala tím ten bílý. Nestalo se to třeba někomu.
Děkuji za každý nápad.

myishaall vložil tyto přílohy:
IMG_20180308_001251.jpg.jpg
IMG_20180308_001327.jpg.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum