ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Prosba k nožířům Možnosti
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/10/2012
myishaall napsal:
....................
Děkuji za každý nápad.

Nejspíš ti nikdo nechtěl napsat abys nedělal takhle debilní rukojeti, to je ta nejlepší rada. Další možnost je udělat to jako skládanou rukojeť a každej ten proužek finišovat zvlášť. Z vlastní zkušenosti vím že brousit něco takového bez probarvení moc nejde, ani opatrně dokola mi v takovém případě moc nepomáhalo.
Pište mi prosím raději email než PM. Pro ty co jim nestačí kouzelné slovíčko, na PM nereaguju.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/21/2017
Meiming napsal:
myishaall napsal:
....................
Děkuji za každý nápad.

Nejspíš ti nikdo nechtěl napsat abys nedělal takhle debilní rukojeti, to je ta nejlepší rada. Další možnost je udělat to jako skládanou rukojeť a každej ten proužek finišovat zvlášť. Z vlastní zkušenosti vím že brousit něco takového bez probarvení moc nejde, ani opatrně dokola mi v takovém případě moc nepomáhalo.

Tak to jsi mě nepotěšil ale aspoň jsi mě ubezpečit v tom že do toho podruhé už nepůjdu. Každopádně moc díky. Já mám doma totiž jeden nůž od Coltu s podobnou rukojeti a tak jsem si to chtěl zkusit. Samozřejmě oni použili jiný materiály. Chybami se člověk učí a já se toho ještě mám učit moc. Díky
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/23/2012
Nechal bych to lehce opískovat...Wink
V případě zájmu,se neváhejte zeptat.....prosím na e-mail.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/21/2017
malysef napsal:
Nechal bych to lehce opískovat...Wink

Díky zkusím to.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/10/2012
myishaall napsal:
................ Já mám doma totiž jeden nůž od Coltu s podobnou rukojeti a tak jsem si to chtěl zkusit. Samozřejmě oni použili jiný materiály.

Pokud to obráběli a leštili tak nejspíš něco neporezního, tam by se to nemuselo matlat dohromady, při broušení by mohlo trochu pomoct brousit to pod vodou nejlíp brusnou mřížkou, jestli se obroušenej materiál odplaví dřív než ho natlačíš do bílé, ale i to pískování by mohlo něco zachránitOk
Pište mi prosím raději email než PM. Pro ty co jim nestačí kouzelné slovíčko, na PM nereaguju.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/31/2006
Tak pánové, máme tu zase veselo zdá se

asi by stálo za to šířit to dál, jen já tam mám šest nožů, upozornil mě na to jeden sběratel z UK

pokud někdo někoho identifikujete, tak ho upozorněte, co že zase lítá světem

dá se s tím ale vůbec něco dělat?

https://view.publitas.com/smid-damascus/combined-over-view-of-all-catalogs/page/76-77
SHÁNÍM CHCÍPLÝ PLAZY KE ZPRACOVÁNÍ KŮŽE
... TOMASRUCKER.com ... KOVANYNUZ.cz ...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/30/2008
Angry Angry Angry neskutečná prasárna
Život musí být velký zločin, když je za něj trest smrti!!!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/30/2006
Ma tam uvedeny aj e-mail. Mozes mu napisat. To je ale asi tak vsetko co s tym mozes robit.
1 ovečka, 2 ovečky, 3 ovečky, 4 ovečky, 5 .... teraz tu bola !!!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/21/2004
Delat se s tim neda skoro nic, jen lidem davat vedet ze to je padelani a ze s vysokou pravdepodobnosti to budou sporste nekvalitni kramy.

Jak rika klasik, kazdej smejd si najde svyho kupce, verim ze u takovehle urovne padelani uz by mohlo byt mozne upozornit treba i Facebook aby jim zatrhnul sireni reklamy. Celkove je to ale boj s vetrnymi mlyny.
Politická korektnost - pomýlená filozofie předstírající, že hovno lze zvednouti za čistý konec.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/12/2015
Je to sice v nenožovej inzerci, ale hodím to i sem.

Potřeboval bych kousek mamutího klu, ideálně 40x30x10mm. Možno i stabilizovanej.
Pokud by někdo měl doma zbytek podobných rozměrů, velice rád odkoupím.

Díky Vašek
Učím se z chyb lidí, kteří si ode mne nechali poradit.
FMJ
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/13/2004
Chtěl bych poprosit kohokoliv ze zdejších nožotvůrců o zhotovení kopie čepele k noži VO7. Dostal se mi do rukou kus, na kterém jeden z jeho předchozích majitelů provedl pokovení (asi chromování), kdy čepel je navíc dost podbroušená. Vím, že zdejší tvůrci vesměs neradi dělají kopie, leč mám nůž ve stavu, kdy raději upřednostním funkčnost před původními díly. Samozřejmostí by bylo značení nože tak, aby jeho případný další majitel veděl, že jde o "aftermarket" výrobu. Případné návrhy prosím do PM či e-mailu. Díky předem.

FMJ vložil tyto přílohy:
20180209_214642_01.jpeg.jpg

Kdo je příliš zvědavý, ten nebude nikdy moc starý.....
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/16/2008
O ty vojenský nože sem se nikdy nezajímal (však odborníků tady teď máme tři pr.... , no prostě moc), ale nepřijde mi to tak moc odbroušený. Pokud bys to chtěl zkusit zachránit, tak v galvanovně by měli umět ten chrom sundat.

K vítězství blbosti úplně vystačí zabedněnosti rádoby chytrých lidí !!!
FMJ
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/13/2004
To sice ano, ale těch děr se stejne nezbavim..... Klidně ji dám do inzerce, tedy pouze čepel..... Do sbírky by se mi nelíbila v tomto stavu....
Kdo je příliš zvědavý, ten nebude nikdy moc starý.....
Posláno:
Začátečník
Připojený: 5/7/2016
Dobry den, nasel by se nekdo kdo by byl schopen dat nejaky pekny finish tomuto noziku? Myslim tim vylestit cepel a nabrousit? Dekuju. David
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 3/8/2015
Prosím vás pánové, nemáte někdo doma nějaký odrezky 5mm ELMAXU, potřebuji na lock bary takže stačí opravdu jen zbytky.

Díky moc
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/3/2011
nazdar 5,2*25*600 hodi sa?
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 3/8/2015
bearpaw napsal:
nazdar 5,2*25*600 hodi sa?

Díky za nabídku ale spíš jsem myslel fakt nějaký zbytečky cca o rozměru 50x50mmHappy takový kus bych neupotřebil
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/14/2015
Hele urcite mam nejaky odrezky N690v 5mm, to nechces?
Makej na sobě tak dlouho, dokud se tvoje vzory nestanou tvými soupeři!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/22/2005
Sehne: Jistěže měl..jednak se dal zastrčit za opasek bez futrálu, kryl palec i poskytoval vedení při přesném řezu...Na polských a kozáckých šavlích se objevoval, jen pootočený pro zasunutí palce v úchopu...
Už nebudu nic dokazovat ani srovnávat: mým úkolem je tvořit.....
- William Blake
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 5/25/2018
Ahoj, měl bych prosbu zda by mi někdo nenarovnal prohnutou čepel po kalení. Povrch jsem smirkoval skoro půl dne a když jsem chtěl dělat ručku, tak jsem si všiml jak moc je prohnutáCry Našla by se tady nějaká dobrá duše, která s tím má zkušenosti? Samozřejmě za nějakou úplatuWink Je to N690, tl.4mm, kalená na 60. Čepel vypadá rovně, ale ručka je ohnutá.

Simba vložil tyto přílohy:
prohnuta_cepel.jpg.jpg
IMG_20180604_184302.jpg.jpg
IMG_20180604_184316.jpg.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum