ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Fallkniven I. - kvalita, zkušenosti Možnosti
Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 10/12/2021
Dneska novej přírůstek H1 v Elmaxu, po který koukám už dlouho. Musím říct, že je to perfektní kudla a má zdaleka nejlepší úchop. Padne skvěle. Dneska ji vezmu provětrat do lesa a dám sem naturálnější fotky. 😆. Nemá to nový pouzdro s pojistkou, což mě trochu zklamalo, takže nezbývá než si říct, že je na něm aspoň o kurvítko míň no 😁.

NikoTa2 vložil tyto přílohy:
IMG_6426.jpeg.jpg

Posláno:

Pozorovatel
mason napsal:
A má ještě někdo vůbec rád skandi výbrus krom pana Matějky?Laugh

Já mám rád scandi, ale jen na vybranejch nožích, respektive ocelích. A to konkrétně na sleipneru a vanadisu 4e. Na Elmaxu a ostatních materiálech buď dělám scandivex, nebo mám convex. Konvex dělám i na všem co má fazetu. 😁 vycházím z toho, co mi prošlo rukama. Neznám všechny materiály na světě.
Posláno:

Pozorovatel
Gyrl napsal:
Neodolal jsem H1 ve 3G z inzerce...
Tak se těším a jsem zvědavý zároveň!Wink

Už je doma? Postneš foto?
Posláno:
Začátečník
Připojený: 7/16/2023
NikoTa2 napsal:
Dneska novej přírůstek H1 v Elmaxu, po který koukám už dlouho. Musím říct, že je to perfektní kudla a má zdaleka nejlepší úchop. Padne skvěle. Dneska ji vezmu provětrat do lesa a dám sem naturálnější fotky. 😆. Nemá to nový pouzdro s pojistkou, což mě trochu zklamalo, takže nezbývá než si říct, že je na něm aspoň o kurvítko míň no 😁.

Aký je R2 scout ? Dlhšie po ňom pozerám
Posláno:

Pozorovatel
Aký je R2 scout ? Dlhšie po ňom pozerám [/quote]

Asi takovej, že se nemůžu rozhodnout, jestli je nejlepší ze všech. Každopádně je to kudla must have a rozhodně nebudeš litovat. Co tak pozoruji, tak má extrémně spokojený majitele, všechny. 😁
Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/26/2008
Matej Bielek napsal:
...Aký je R2 scout ? Dlhšie po ňom pozerám

Jako čertík z Princezny ze mlejna: malej, ale šikovnej! Happy Zkoušel jsem ho potrápit dřevem i potravinami a ta malá potvora funguje na všem. Akorát není na štípání větších špalíků. Ale to je podle délky čepele jasné, že batoning není jeho nejsilnější disciplína. Dá se použít i s křesadlem.
Ostří drží dobře a ten konvex se mi zdá o hodně lepší než jsem kdysi měl na F1 Lam Cos. Líp řeže. I se mi lépe drží, než F1.
Kdybych si mohl na cesty vzít jenom jeden nůž, bude to určitě R2. Strčíš ho do kapsy, pověsíš na opasek nebo na krk a můžeš vyrazit do divočiny. Happy
Posláno:

Pozorovatel
Jo, R2 je brutálně ostrej a dlouho drží ostří, snadno se stropne na kůži a je hned do jedu. Do řezu jde slušně i přes tlustou čepel. A i přes malou čepel je to slušnej štípač, svoji tlouštkou hodně dřevo rozevira a rychle praská. To ze je malej je výhoda a chová se skoro jako scandi a přes svoji tloušťku krájí a nedrtí, což je i ta jeho ostrost. Baví mě to s nim a než štípat, nařežu si s nim raději klínky, protože řezat s nim je zábava. Chlupatý dřívko je radost. Je to taková zmenšená H1 v drop pointu 😁
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/1/2011
AhojHappy
Nepřišel úplně jedovatý, bude to chtít trošku péče na kůži…
A jinak vstřebávám dojmy😉

Gyrl vložil tyto přílohy:
IMG_0414.jpeg.jpg
IMG_0412.jpeg.jpg

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 7/25/2021
[quote=Gyrl]AhojHappy
A jinak vstřebávám dojmy😉[/quot
Tak nahoď prvotní🙂
Posláno:

Pozorovatel
Gyrl, bombička, vypadá super.🔥🔥

Já dneska takhle. Ten elmax je dělo. Snad si jednou 3G zkusím. Pořad koukam na inzerci 🥴😆

IMG_6444.jpeg.jpg
IMG_6439.jpeg.jpg

Posláno:

Pozorovatel
Gyrl napsal:
AhojHappy
A jinak vstřebávám dojmy😉

Uměl bys porovnat 3G a elmax fallkniven? Už nevím, jestli mas i scouta, nebo jinej elmax. To mě zajímá. Ale co jsem Koukal, mělo by být 3G nadupaný, podobný Elmaxu.
Posláno:

Štamgast
Boří mi to všechno v čem se cítím dobře a to jsou fasety🙈😁
Jsem na ně zvyklý, mám na to výbavu, umím je brousit...
Tahle H1 je z inzerce, né přímo z fabriky, prostě nedorazila tak brutálně jedovatá, jako třeba kamarádův R2.
Mám prkénko s kůží, na péči o tohle by to chtělo spíš přes 50 čísel(minimálně)
napnutého opasku. Mám úplně zřetelný pocit, jak to na tom prkénku víc a víc zakulacuju🙈🙉🙈😁😁😉 neznáte ten pocit náhodou?!?😁😁
Jinak geometrie ostří je neuvěřitelná do řezu, překvapivě dobře se to drží. Mam raději v úchopu plnou dlaň než omotané prsty kolem ručky na 2x, ale tady v pohodě.
Je to prostě úplně něco jiného než co většinou používám...

😉🙂berte to s rezervou, popisuji jen!! své pocity...nehaním kudlu, jako takovou🙏
Posláno:

Štamgast
Uměl bys porovnat 3G a elmax fallkniven? .... mělo by být 3G nadupaný, podobný Elmaxu. [/quote]

Od 3G bych čekal velké věci, v něčem jí přirovnávají k ZDP-189
Musím to nejdřív dostat do stavu, abych to s kámošovým R2 v Elmaxu mohl vůbec položit na stůl vedle sebe...uvidím
Posláno:

Pozorovatel
Gyrl napsal:
Boří mi to všechno v čem se cítím dobře a to jsou fasety🙈😁
Jsem na ně zvyklý, mám na to výbavu, umím je brousit...
Tahle H1 je z inzerce, né přímo z fabriky, prostě nedorazila tak brutálně jedovatá, jako třeba kamarádův R2.
Mám prkénko s kůží, na péči o tohle by to chtělo spíš přes 50 čísel(minimálně)
napnutého opasku. Mám úplně zřetelný pocit, jak to na tom prkénku víc a víc zakulacuju🙈🙉🙈😁😁😉 neznáte ten pocit náhodou?!?😁😁
Jinak geometrie ostří je neuvěřitelná do řezu, překvapivě dobře se to drží. Mam raději v úchopu plnou dlaň než omotané prsty kolem ručky na 2x, ale tady v pohodě.
Je to prostě úplně něco jiného než co většinou používám...

😉🙂berte to s rezervou, popisuji jen!! své pocity...nehaním kudlu, jako takovou🙏

Na kameni je brousit konvex easy při troše cviku. Nebo si muzes pomoct podložkou pod mys, nebo podobný materiál a smirgly. Ale moc netlačit. Ta 3G je přirovnávána k Elmaxu, tak velké věci to záleží. Ale asi bude super no.
Posláno:

Pozorovatel
To vím ze ji mas z inzerce, psal jsem si s prodejcem před tebou a chtěl ji taky vzít. Jen asi za týden a nakonec dělá radost tobě a já si zalepil srdíčko elmaxem, kterej je super a nelituji. 😁
Posláno:

Štamgast
Brousím na KMFS, abych si neposral DLC, aby byla faseta maximálně souměrná po celé délce, rochním se v představách udrženého úhlu....Laugh Laugh a teď mi tuhle obsesi, ve které je mi tak dobře naprosto boří nějaký konvex, který nemám vůbec pod kontrolou...peklored face Grin
Posláno:

Pozorovatel
Gyrl napsal:
Brousím na KMFS, abych si neposral DLC, aby byla faseta maximálně souměrná po celé délce, rochním se v představách udrženého úhlu....Laugh Laugh a teď mi tuhle obsesi, ve které je mi tak dobře naprosto boří nějaký konvex, který nemám vůbec pod kontrolou...peklored face Grin

Proto je nejjednodušší cesta podložka pod mys a smirgl 1000, nebo klidně nejdřív 600, jestli je tupá. Ale čím víc tlačíš, tím si to zase tupíš.
Posláno:

Pozorovatel
Při nejhorším půjde do inzerce a třeba to tentokrát stihnu 😆😆.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 7/25/2021
Rád bych si nechal poradit, chci lovecký nůž od Fallknivenu a přemýšlím jestli H1 nebo PHK, jestli má někdo osobní zkušenost, nebo názor díky.
Posláno:

Pozorovatel
Jen tak pro radost. Elmax family.

IMG_6461.jpeg.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum