ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Fallkniven I. - kvalita, zkušenosti Možnosti
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 1/31/2021
Wink ...

Gaboo vložil tyto přílohy:
20250208_114031.jpg.jpg
20250208_114512.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/7/2011
A není to málo Antone Pavloviči?🤪🤪🤪b.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/31/2012
Šťastných sedm, tak nevím jestli pokračovat🤔

Kapol vložil tyto přílohy:
IMG20250410131237.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/18/2020
Dám to i sem pro oživení Grin

Saam vložil tyto přílohy:
20250426_124043.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/4/2009
Neválí se někomu doma nevyužité zytelové pouzdro na klasickou F1, které by byl ochotný pustit? Chtěl bych ho vyzkoušet místo koženého. Díky.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/31/2012

Kapol vložil tyto přílohy:
IMG20250518064530.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 12/26/2011
Pěknej! A když kudlu od nich, tak v téhle LAM COS. Vyhovuje mi.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 7/11/2025
Ahoj vsem, vim ze kdyz zavitam do sekce Fallkniven, tak ho asi nebudete moc pomlouvat Grin Laugh

Ale potreboval bych poradit, uz nejaky ten patek koukam po Fällkniven S1PRO ocel Lam. CoS.

Moje otazka smeruje vylozene na kvalitu, jestli se nemusim bat nuz objednat pres overeny e-shop, ale strachovat se, ze zastita nebude krasne dolicovana bez vule a rukojet se bude hybat atp. Jde mi o to, ten nuz neni vubec levny, tak abych nebyl treba zklamany horsi kvalitou ?
Taky jsem zaznamenal info, ze puvodni plastovy kufr uz k nozi ted nedavaji, ale pouze papirovou krabici ?

Pripadne jestli muze nekdo kdo tento nuz vlastni, napsat sve hodnoceni, byl bych moc rad Happy
Posláno:
Štamgast
AhojHappy Nikdo nic, tak ti něco zkusím napsat já, i když nevím, jestli zrovna já jsem zkušený fallkniveňák 😀 Ale pár těch kudel ve verzi Pro mám. Jak S1, tak F1. Nevím jak moc jsi náročnej kde jak rovně běží jaká spára, ale nic mi na těch nožích co se týče kvality zpracování nevadilo. Akorát jsem si vždy u té laminované čepele pohlídal, aby byla ta linka laminace jakž takž souměrná z obou stran, i když to nejde mít na stoprocent. Rozdíl ve výšce té linky spoje sendviče od ostří z jedné nebo druhé strany není vada, ale vlastnost. Co jsem pochytil, vakl záštity byl u nějakých kusů v počátcích výroby, ale aspoň u mně je vše v pořádku. Nebudu hodnotit ten nůž jako celek, každej má nějakej vkus, ale mně z továrních kudel tahle vyhovuje. Ani mi moc nevadí trochu subtilnější rukojeť. Ani se při vaření s ním nehroutím z tloušťky čepele, která je 6 mm, pokud se nepletu. Ale to stejně není jeho primární určení. Jinak, ta ocel dobře drží ostří, je to nerez, takže údržba ok. Ta plastová bedýnka se k tomu dávala, co vím, v počátcích výroby. Je tam v ní ještě brousek a nějaká brožurka. Tak aspoň takhle ve zkratce. PS: A vítej na fóru, ať se ti tady líbí
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/7/2013
A nebo si koupit nůžky…….

https://fallkniven.se/en/knife/ps75-professional-coiffeur/Sad
K vítězství zla úplně vystačí nečinnost dobrých lidí.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 5/20/2005
To NaxosX: S1 pro - je bezproblémový nôž ak chceš v boxe zadaj do Googlu S1Pro limited cena je okolo 380e podľa foto pošvy na nôž je to dopredaj starych zásob, ale realne by som to nekupoval S1 pro je v predaji za 227e a bruska DC4 za 20e takže dáš naviac 130e a dostaneš za to plastovú krabicu, to mi nedáva zmysel, naviac nové plastové púzdra na S1 pro sú lepšie vyhotovené ako staré.
Posláno:
Začátečník
Moc dekuju za odpovedi a uvitani red face
Takze zaver je takovy = nova verze v papirove krabici bez boxu a brousku ma daleko lepsi pouzdro a on ten box stejne po rozbaleni zustane doma lezet, takze vyuzitelnost leda jako svacinovy box Laugh

Ty nuzky Oh No

Posláno:
Pokročilý
Vitaj na fóre NaxosX. Fallkniven S1 Pro konkrétne nemám (zatial). Ale mám F1 Pro a A1 Pro. Všeobecne kvalita spracovania je v poriadku. Záštita aj rukoväť je presne a pevne uchytená. Nemusíš sa báť, bude to držať na veky vekov. Okolo záštity a čepeľou už teraz dávajú nejaký šedo-strieborný tmel, ktorý vyplňuje a utesní prípadné "mikromedzery".  S1 Pro je dobrá voľba, ale ako píše sword, predraženú verziu z plastovým kufríkom a brúskou DC4 sa neoplatí kupovať.

20250712_103608.jpg.jpg
20250712_103454_001.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/23/2007
Ty kovovy zastity maji vazne neco do sebe.
Posláno:
Začátečník
Tak je vsecho jinak. Do dnesniho dne, jsem byl rozhodnut poridit S1 Pro. Mel jsem nastesti moznost nakouknout do obchodu a na nuz se podivat. Prislo hned velike rozcarovani, protoze zastita s rukojeti nebyla zpasovana, ale byl tam schod. Tak jako je videt na fotce, co vkladal Gaboo u jeho noze TK6 Confused
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 5/27/2014
njn pokud chceš kvalitně zpracovaný nůž, tak v dnešní době to pak musí být Made in China .. :)
Posláno:
Pokročilý
NaxosX napsal:
Tak je vsecho jinak. Do dnesniho dne, jsem byl rozhodnut poridit S1 Pro. Mel jsem nastesti moznost nakouknout do obchodu a na nuz se podivat. Prislo hned velike rozcarovani, protoze zastita s rukojeti nebyla zpasovana, ale byl tam schod. Tak jako je videt na fotce, co vkladal Gaboo u jeho noze TK6 Confused

Shocked
Nevzdávaj to... NoNoNo ...nie každý S1Pro je rovnako "nepresne" vyrobený.
Môj prvý Fallkniven bol práve TK6 s tou nie celkom doladenou rúčkou. Mne tá estetická vada až tak nevadila pri kúpe pred 13 rokmi, bol som zaujatý a slepý.
Teraz už pri kúpe nožov, pozriem sa aj ja lepšie na "cenu / kvalitu" a preto mám doma ďalších 15 ks Fallkniven nožov Happy
Samozrejme, rozhodnutie je na tebe, a kľudne sa pozri aj po iných značkách... Wink

20241201_134916.jpg.jpg
20241201_135034.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
NaxosX - jestli tohle u tebe hraje roli, chápu, každej to máme nějak nastavené, nech si poslat z eshopu před koupí detailní fotky konkrétního kusu, např. Knifestock, i Kniland to dělají. Vždyť se dá vybrat. Pokud ti ta kudla jinak sedí a chceš jí fakt na to, abys jí používal, dej tomu, jak píše Gaboo, šanci. Narychlo jsem teď kouknul na jednu mojí S1Pro, a je tam vše ok, ale u těch gumových rukojetí sem tam prostě bývá nějaký přesah. Jsem na tom podobně jako Gaboo, tak pohledám zbytek kudel, co mám od nich v Pro, a dám vědět. Jestli tě to už teda neodradilo nadobro. Což by byla škoda Happy
Posláno:

Pokročilý
Příprava na ryby...Happy

Saam vložil tyto přílohy:
20250828_135154.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Chlapi jaké máte stím to nožem zkušenosti?!
Já jsem tedy absolutně spokojený řeže jak ďas, je lehký a perfektně skladný. Do města EDC švýcar solo Alox 93mm
A jinak ven na ryby,houby,grilovačky Scauta Grin
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum