ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
EXTREME EDC Možnosti
Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 5/5/2007
Bežná prax napríklad pri suvenírových minciach, na prednej strane je prevzatý motív a na zadnej meno výrobcu, ktorý suvenír vyrobil. Riešiť takéto somariny, asi pán nemá čo robiť, stačilo napísať že mincu si nekúpim, lebo sa mi nepáči zadná stranaHappy
Extreme EDC prajem hodne zdaru a trpezlivosti so zákazníkmi, hold za každú prácu s ľuďmi by mal byť asi príplatokHappy)
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/20/2018
Mám úchylku na nářadí. Doma mám už tolik různých sad že asi neexistuje nic na co bych neměl správný bit. Ale k tomu mi chyběl vymazlený šroubovák. A tak vznikl eXtreme Screwdriver.
Luxusní bronzový šroubovák s důrazem na perfektní zpracování a funkčnost.
Celý šroubovák je komplet vyrobený na CNC soustruhu. Program na obrábění je vyladěný k dokonalosti. Každá hranka je perfektně zpracovaná tak jako to umí jen stroj. Kulatá opěra je uložená na dvou ložiscích aby měla dokonale hladký chod absolutně bez vůlí. To vše z bronzu který postupně dostane perfektní patinu.
Je to prostě poctivý kus nářadí z mé dílny.

EXTREME EDC vložil tyto přílohy:
IMG_6037__1_.jpg.jpg
IMG_6036.jpg.jpg
IMG_6038__2_.jpg.jpg
IMG_6039__1_.jpg.jpg
LOZISKA.png.jpg

.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/27/2001
Neměla by tam být spíše kombinace ložisek axiální/ radiální než dvě radiální?
Pet
Posláno:
Začátečník
Připojený: 6/4/2008
To je šroubováček do ruky, ty dvě radiální o tom zatížení ani nebudou vědět.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/27/2001
Nejde přeci o zatížení, ale o vymazlenostLaughWinkRazz
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/29/2011
Vypadá moc pěkně. Osobně bych měl problém s materiálem, takže by to chtělo i titan. A na úchopové části by to chtělo nějaký víc grippy patern, viz třeba něco jako tohle, a možná i zvětšit průměr.

Martin Morávek vložil tyto přílohy:
20230414_084114.jpg.jpg

“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:

Pokročilý
slon napsal:
Neměla by tam být spíše kombinace ložisek axiální/ radiální než dvě radiální?

To už by byl hodně vysoký level Happy
.
Posláno:

Pokročilý
Martin Morávek napsal:
Vypadá moc pěkně. Osobně bych měl problém s materiálem, takže by to chtělo i titan. A na úchopové části by to chtělo nějaký víc grippy patern, viz třeba něco jako tohle, a možná i zvětšit průměr.

Nad titanem jsem přemýšlel. Ale protože by byla hodně vysoká výrobní cena šel jsem do bronzu. Já osobně mám bronz moc rád. Baví mě jak věci postupně patinují. Nejsem ale fanoušek uměle vytvořené patiny. Navíc zde byla opravdu výzva naprogramovat celý díl tak aby nebylo potřeba jakkoliv upravovat povrch. To bylo celkem zajímavé a tak deset kusů skončilo v koši.
Vzor na rukojeti funguje překvapivě dobře. Ono ruku na srdce, zde už fakt není co nového vymyslet a nechtěl jsem dělat čtvercový vzor protože ho dělá skoro každý. Občas mám pocit že to je tak "nevím co s tím dám na to čtvercový vzor"

.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/12/2017
EXTREME EDC napsal:
Martin Morávek napsal:

Nad titanem jsem přemýšlel. Ale protože by byla hodně vysoká výrobní cena šel jsem do bronzu. Já osobně mám bronz moc rád. Baví mě jak věci postupně patinují. Nejsem ale fanoušek uměle vytvořené patiny. Navíc zde byla opravdu výzva naprogramovat celý díl tak aby nebylo potřeba jakkoliv upravovat povrch. To bylo celkem zajímavé a tak deset kusů skončilo v koši.
Vzor na rukojeti funguje překvapivě dobře. Ono ruku na srdce, zde už fakt není co nového vymyslet a nechtěl jsem dělat čtvercový vzor protože ho dělá skoro každý. Občas mám pocit že to je tak "nevím co s tím dám na to čtvercový vzor"

ono na utažení malého "pivotu" stačí i hladkej povrch, přece s tim nikdo nebuide přezouvat auto Happy

pěkná práce ! to programování by mě zajímalo, dělám to totiž v práci v alphaCAMu denně Angry Wink Laugh ale na deskovině
“Můj bůh je Crom. Sedí na vysoké hoře. Po smrti před něj předstoupím a on se mne zeptá na Tajemství oceli. Neodpovím-li správně, srazí mne ze své hory!”
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/29/2011
Na utažení ano, ale na rozebrání stejně musím často sahat po klasickém bit driveru od Wiha, abych měl dostatečnou páku. Skládání už je pak v pohodě.
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:

Pokročilý
WuDan napsal:
EXTREME EDC napsal:
Martin Morávek napsal:

ono na utažení malého "pivotu" stačí i hladkej povrch, přece s tim nikdo nebuide přezouvat auto Happy

pěkná práce ! to programování by mě zajímalo, dělám to totiž v práci v alphaCAMu denně Angry Wink Laugh ale na deskovině

Samotný povrch těla je hlavně o tom správně poskládat operace aby třeba nešla od nože velká špona a nepoškrábala povrch atd... Přesně ty věci které skryje pískování se tady nesmí stát.
Kulatá opěra je dělaná na dvě upnutí nejdříve díra a pak se nasadí na speciální kleštinu.

Šestihranná díra to už byla jiná. Musel jsem koupit speciální nářadí. Ale do toho nářadí se nám nepovedlo sehnat nástroj na 1/4 palcový šestihran. Takže se musel vyrobit. První byl samozřejmě naprd až druhý pokus dopadl dobře. No a když jsem to spočítal vyšla první šestihranná díra na 16 000 Kč... Takže doufám že když už to máme vychytané prodám alespoň milion šroubováků Happy
.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 5/12/2019
Mikro sbírka :

EXTREME SURVIVAL PEN (first run)
eXtreme pen II BLACK
BOXER VYMÍTAČ mosaz
eXtreme Ratchet na klíče
eXtreme Ratchet molle
eXtreme Ratchet zásobník molle

miniráčny cvakají krásně, na molle super uchycení.

Jediná drobnost možná bych v balení ocenil náhradní gumičky.

D0M0VNIK vložil tyto přílohy:
20230421_113845.jpg.jpg
20230421_113521.jpg.jpg
20230421_113624.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/22/2010
D0M0VNIK napsal:
Mikro sbírka ...

PĚKNÉ ... Wink ... PŘÍPRAVA ŠKOLY ... Happy ...

HXJOSEF vložil tyto přílohy:
DSCF1111.JPG.jpg

LIONSTEEL
Posláno:

Pokročilý
D0M0VNIK napsal:
Mikro sbírka :

EXTREME SURVIVAL PEN (first run)
eXtreme pen II BLACK
BOXER VYMÍTAČ mosaz
eXtreme Ratchet na klíče
eXtreme Ratchet molle
eXtreme Ratchet zásobník molle

miniráčny cvakají krásně, na molle super uchycení.

Jediná drobnost možná bych v balení ocenil náhradní gumičky.

Ahoj, pero z první serie už je velká historie Happy
S gumičkami je to dobrá připomínka začnu je automaticky přidávat do balení. Pokud chceš napiš mi zprávu s adresou a já ti gumičky pošlu.
Pokud je tu někdo další kdo by chtěl náhradní gumičky napište mi do zprávy adresu a pošlu vám je .
.
Posláno:

Pokročilý

DFEACCA7_3D41_457D_9D33_78AC2BA0933D.jpeg.jpg

.
Posláno:

Pokročilý
V úterý jsem dostal nápad, ve středu nakresleno, v pátek připravený přípravek a dnes hotový první kus. Stay tuned for more info ... Happy

NA_KNIFE.jpg.jpg

.
Posláno:

Pokročilý
Malá ochutnávka z nového projektu který jsem právě dotáhl do finále...

DB7EFF0B_ABA0_4A94_BE98_4EE16D0E8309.jpeg.jpg

.
Posláno:

Pokročilý
Šperky dělám průběžně už řadu let. Asi před čtrnácti dny mě napadlo že by bylo fajn mít v nabídce i nějaký zajímavý náramek. Nejdříve jsem chtěl použít korálky co vyrábím ale to by nemělo ty správné "koule" a na trhu jich je spousta. Nakonec mě napadlo udělat náramek z titanové kulatiny a udělat na něj pár vzorů. Po pár vzorcích z 3D tiskárny jsem našel správný tvar a velikost. Jenže to zároveň byla trochu výzva. Náramek nemůžu ohýbat jen tak kladivem a tak jsem musel nejdříve vyřešit ohýbání. Nakreslil jsem ohýbačku která je komplet složená z dílů pálených laserem. No a zde je výsledek mého snažení Happy

IMG_0923.jpg.jpg
2.jpg.jpg
4.jpg.jpg
7.jpg.jpg

.
Posláno:

Pokročilý
Naše oblíbené molle tagy jsou teď dostupné i v černém provedení.
Molle tag je vyrobený z nerezu silného 2,5 mm a černění je zhotovené povrchovou úpravou Tenifer ( nitridace v solné lázni).

MOLLE_BLACK__1_.jpg.jpg

.
Posláno:

Pokročilý

unnamed__28_.jpg.jpg

.
Uživatelé v tomto tématu
Guest